Nyheder
 
 
15December2017
Kolding IF tager et skridt fremad.

 Sportschef Ulrik Pedersen   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Efter et par meget spændende år, hvor der har været stor fokus på at opbygge Kolding IF fodbold i både eliten og bredden, samtidig med at det økonomiske fundament under klubben er blevet genoprettet og styrket, har Kolding IF igen fået tilladelse til at tegne kontrakter med spillere. Vi er selvsagt meget tilfredse med der vi er nået til og at dette giver den sportslige sektor en mulighed for at tænke længere frem end kun hver halvsæson. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen udtaler: "Det er jo ingen hemmelighed at enkelte klubber meget tæt på os, har haft og stadig har en forkærlighed for flere af vores spillere, og det er derfor glædeligt, at vi nu får muligheden for at fastholde vores egne spillere i længere perioder end tilfældet har været. Det vil give kontinuitet, gøre os endnu mere attraktive, og vil være med til at løfte hele den sportslige sektor, så vi kan skabe fundamentet til det langsigtede mål om at spille i højere rækker, både på senior såvel som på ungdomsniveau".  
 


 
25November2017
Kolding IF skal på jagt efter ny assistenttræner.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Nye arbejdsmæssige udfordringer og familieforøgelse på hjemmefronten gør, at Daniel K. Theemann alligevel ikke vil kunne varetage jobbet som assistenttræner for Kolding IF's divisionshold. Derfor skal Kolding IF nu finde en anden løsning til posten og det arbejde er nu i gang. 
 
"Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at Daniel ikke kan få kabalen til at gå op, men det er nu engang sådan situationen er. Arbejdsliv, familieliv og den resterende del af de vågne timer, er en cocktail der helst skal smage godt det meste af tiden og derfor har jeg respekt for, at Daniel har valgt at trække stikket, inden vi er kommet i gang. Jeg er glad for, at vi trods alt har lidt tid til at finde en passende erstatning", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
11November2017
KIF sejrede i venskabskamp mod FC Skanderborg.

  © Foto: KIF-Fodbold  
 
KIF spillede i dag en venskabskamp mod Berni Petersens danmarksseriehold fra FC Skanderborg og KIF sejrede 1-0. 
 
Der var gensynsglæde for alle involverede, da Berni Petersen i dag som cheftræner for FC Skanderborg stillede op til en vanskabskamp mod KIF i Ågård. 
FC Skanderborg er aktuelt placeret i den tungere ende af Danmarksserien og Berni skal, som ny Cheftræner, sikre at FC Skanderborg også spiller DS fodbold i næste sæson. 
 
KIF stillede med et blandet hold, bestående spillere fra divisionstruppen og Jyllandsserien, samt dagens overraskelse Sportschef Ulrik Pedersen, der fik den sidste halve time på banen. 
 
Kampens enlige mål faldt efter små tyve minutter, da en KIF spiller blev fældet ulovligt i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark omsatte Theis Jensen sikkert til en 1-0 føring til KIF, hvilket også blev kampens resultat.  
 


 
7November2017
Erik Nissen stopper i KIF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Den stærke midtstopper Erik Nissen tager et step op, og skal fra næste år tørne ud for FC Fredericia i 1. division. 
 
Erik Nissen, som i vinterpausen kom til Kolding IF fra SønderjyskE, etablerede sig hurtigt som et sikkert kort i KIF forsvaret, fortsætter nu karrieren i FC Fredericia hvor han er blevet tilbudt en kontrakt. 
 
"Jeg synes faktisk det er en god historie med Erik, selvom jeg naturligvis helst havde set ham spille i Kolding IF i mange år endnu. Han kom til os for et år siden og jeg kan næsten ikke huske at have set mere eksplosiv udvikling, end den han har været igennem. Erik har på alle måder været en stor del af den sportslige udvikling vi har gennemgået og jeg har nok inderst inde vidst, at han ikke kunne blive ved med at gå under radaren hos højere rangerende klubber. 
Erik er meget ambitiøs og han kommer nu til at træne på fuld tid, som hele tiden har været hans sigte. Jeg tror Erik kan nå meget langt hvis han fortsætter sin gode udvikling og hvem ved om vi en dag ser ham i den hvide trøje igen?", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Erik Nissen og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere i FC Fredericia.  
 


 
6November2017
Divisionsreserverne spiller i JS 2 til foråret.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Det blev desværre ikke JS 1 til foråret, men holdet fortsætter i JS 2 efter det uafgjorte resultat i lørdags mod Sædding Guldager IF. 
 
Gæsterne fra Sædding Guldager IF havde mest ud af lørdagens 1-1 mod KIF, for det betyder at Sædding Guldager IF lige som KIF spiller i JS 2 til foråret. 
Hvis KIF skulle spille JS 1 krævede det en sejr over Sædding Guldager IF, for så var holdet endt blandt de fire øverste hold i rækken. 
 
KIF kom ellers fint fra start, og allerede efter otte minutter kunne Jacob Andersen sætte føringsmålet ind på straffespark. 
Men kun tre minutter senere udlignede gæsterne til 1-1 og der faldt ikke flere scoringer i kampen. 
 
Trænerteamet Ken Højland og Sune Futtrup fortsætter deres gode arbejde med JS mandskabet i foråret og ser frem til en længere forberedelse, end de tre uger opstarten varede inden efteråret.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Sædding Guldager IF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 68

    8'  1-0 Jacob Andersen 
  11'  1-1 Morten Eggert Nielsen 
 
 


 
4November2017
Sejr og en plads i oprykningsspillet.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Der var blevet snakket meget op til kampen i dag om mulige scenarier for at nå det forjættede oprykningsspil. Og KIF kom med på det yderste mandat. 
 
Selvfølgelig vidste alle, at da man ikke selv kunne afgøre tingene, skulle der skæves til de andre resultater i puljen. 
Men samtidig havde man kun indflydelse på en ting, nemlig egne bedrifter, så selvfølgelig var alt fokus tunet ind på netop det. 
Men som dagens kampe skred frem, stod det hurtigt klart, at kampen om den sidste billet til oprykningsspillet ville havne i enten Gentofte eller i Kolding. 
KIF startede kampen klogt, og med den berømte kontrollerede offensiv, stod man godt på banen uden at tillade de helt store åbninger til gæsterne fra Marienlyst, mens men selv stille og roligt tog teten i opgøret. 
Gæsterne fra Fyn, åbnede ellers ballet, med et rigtig giftigt forsøg fra en spids vinkel, hvor bolden smøg sig lige udenom fjerneste opstander. 
Få minutter senere modtog Mads Zederkof bolden midt for gæsternes mål, men også hans afslutning gik lige forbi. 
Det var som nævnt KIF, der var toneangivende, dog uden at komme frem til de helt åbne chancer i kampens første tyve mnutter. 
Men midt i første halvleg, kom dagens første forløsning. 
Efter et Marienlyst indkast på egen banehalvdel, erobrede Sebastian Sommer bolden, og sendte Kristian Kirkegaard af sted på fløjen, og efter et par gode driblinger, serverede han bolden på et sølvfad for Rune Nautrup, der tæt under mål ikke svigtede og bragte KIF i front. 
KIF havde et par halve chancer i slutningen af første halvleg, hvor især Oliver Buhl var lige ved i slutminutterne, men det blev ved den ene scoring i første halvleg. 
 
Det første kvarter af anden halvleg forløb uden de store puls stigninger, men efter et kvarters spil, var først stærkt spillende Mathias Høgsholt tæt på efter en flot solotur. 
Et par minutter senere drev indskiftede Casper From bolden flot frem i højre siden, og fik sendt et godt indlæg ind i gæsternes straffesparksfelt, og efterfølgende opstod en stor mulighed til Rune Nautrup, der desværre lige var en enkelt skostørrelse fra at udbygge føringen. 
Med ti minutter tilbage af dagens kamp, kom dagens næstsidste forløsning. KIF fik tilkendt et frispark på egen banehalvdel. Mathias Høgsholt fik hurtigt sat spillet i gang, og skubbet bolden frem til indskiftede Anders Hostrup, der klogt fandt Rune Nautrup ude på fløjen. Rune Nautrup sendte resolut en tværaflevering ind i gæsternes straffesparksfelt, og her blev Kristian Kirkegaard i den grad dagens mand, da han halvt flyvende og med en lang yderside fik bolden dirigeret i netmaskerne, og dermed scoret sit første mål for Kolding IF. 
De sidste ti minutter gik uden nævneværdige chancer, og da dommeren fløjtede af, var der en underlig stemning på Autocentralen Park. 
Tiden var ikke inde til at juble, til trods for gutterne lige havde leveret en flot og disciplineret indsats. 
Minutter føltes som år, mens man afventede slutresultatet fra Gentofte. 
Efter små fem minutters ulidelig ventetid, kom dagens sidste forløsning, da slutresultatet 0-0 mellem HIK og Middelfart var en realitet. 
En fantastisk stemning bredte sig omkring Autocentralen Park, nu kunne man fejre sejren, samt ikke mindst, at man igen har kvalificeret sig til oprykningsspillet, til foråret. 
Spillerne kan nu inden længe gå på en velfortjent vinterferie, og se frem til en spændende opstart til januar næste år.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Marienlyst 2-0 (1-0)
Tilskuere: 440

  15'  0-0 Sebastian Sommer 
  21'  1-0 Rune Nautrup (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  36'  1-0 Mads Aasgaard (Marienlyst) 
  82'  1-1 Kristian Kirkegaard (Assist: Rune Nautrup)
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, Anders Hostrup, Jakob Rittig og Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Indskiftninger: 
56'  Casper From for Steven Somers 
66'  Anders Hostrup for Jonas Spornberger 
90'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
 
Kampens dommer: 
Morten Bertelsen. 
 


 
3November2017
Sidste kamp i år, og tilmed en vigtig en...

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så er vi, efter et til tider lidt for spændende efterår, nået til sæsonens sidste hjemmekamp og lørdagens gæster på autocentralen Park er topholdet Marienlyst fra det Fynske. 
 
Denne weekends kampe i 2. divisions pulje 2. kan ende med alle mulige senarier, og fem hold har mulighed for at ende i forårets oprykningsspil om en plads i NordicBet ligaen. 
Marienlyst er i øjeblikket rækkens tophold, men hvis KIF slår Marienlyst med mere end seks mål, og HIK henter point mod Middelfart samt Avarta får point ude mod Greve, kan Marienlyst i teorien ende med sorteper... 
Men i denne rundes gyser afslutning kan der forekomme flere forskellige scenarier, om hvem der ender i top fire og ikke ét hold i toppen er endnu helt sikret. 
Marienlyst og cheftræner Carsten Hemmingsen og hans mandskab har i dette efterår gjort det godt, og holdet indtager da også første pladsen i rækken og dermed en plads i forårets oprykningsspil. Det var også klubbens målsætning inden sæsonen, og med flere fine sejre over de andre bejlere til en top fire placering ser det da også særdeles lovende ud for Marienlyst. 
Marienlyst har hentet 12 af 18 mulige point mod de nuværende hold i top fire, mens det har knebet en smule mod holdene fra den nedre halvdel. 
 
Trods en god blanding af talent og erfaring på KIF's mandskab, må man alligevel desværre konstaterer, at holdet i denne sæson ikke helt har ramt samme klinge som i sidste sæson, hvilket også har vist sig på pointregnskabet, samt placeret KIF lige under HIK, der inden dagens opgør, ligger placeret på den rigtige side af stregen, med to point mere end KIF. 
Da det ikke er op til holdet selv, at afgøre egen skæbne, bliver det måske en kamp, hvor man kan forvente, at mange samtidig, vil følge med i hvad der foregår i de andre kampe i pulje 2. Men et er sikkert, vinder KIF ikke morgendagens kamp, kan man glemme alt om at ende blandt de fire bedste, og dermed kvalificere sig til oprykningsspillet. 
Så ingen tvivl om, at cheftræner Anders Jensen i morgen sender et lige så toptændt mandskab på banen, som det, der i lørdags i Avarta spillede en klog og rigtig god kamp. For alle i og omkring holdet ved, at det i dag er sidste skud i bøssen, så der er ingen undskyldning for ikke at give den ALT hvad den kan trække i dag, og så må vi se hvor langt det rækker.. 
KIF har igen Sebastian Sommer tilbage i truppen efter overstået karantæne.  
 
Det er samtidig et farvel til assistent træner Berni Petersen, der fra den kommende sæson skal prøve kræfter som Cheftræner for Skanderborgs Danmarksseriehold.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Marienlyst: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard Jensen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
31Oktober2017
JS er sikret i Jyllandsserien.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Det blev en målfattig kamp ude mod Hatting-Torsted i lørdags, for kampen endte som den startede, nemlig 0-0. 
 
Det ene point betyder, at Divisionsreserverne har sikret, at der også til foråret spilles Jyllandsserie i KIF. Om det bliver jyllandsserie 1 eller jyllandsserie 2 afgøres i sidste rundes kamp mod Sædding/Guldager IF. 
Kampen spilles på lørdag d. 4. november kl 16 på Bramdrupdam Kunstgræsbane. Bramdrupskovvej 110, 6000 Kolding. 
 
Kampen mod Hatting-Torsted blev spillet på græs, som efter årstiden var utrolig tung og knoldet. En sådan bane passede bedst til Hatting-Torsteds spil og KIF fik slet ikke gang i det polerede boldspil som holdet kan spille. 
Hatting-Torsted havde da også et par store chancer efter lange bolde ned i KIF's bagrum, men 18 årige Jens Larsen i KIF målet tog flot for sig. 
 
Cheftræner Ken Højland var efter kampen ganske tilfreds med det ene point, og roste hele holdet for at have en god fightervilje.  
 
Kampfakta:
Hatting-Torsted - Kolding IF 0-0 (0-0)
Tilskuere: 57  
 


 
28Oktober2017
KIF hentede ét point på Espelundens Idrætsanlæg.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Det blev desværre kun til et enkelt point i lørdagens svære udekamp mod Avarta, og KIF kan nu ikke længere selv afgøre om det skal hede opryknings. eller nedrykningsspil til foråret. 
 
Med blot to runder tilbage inden dagens opgør imod Avarta, skulle der andre boller på suppen, i forhold til præstationen i de to seneste kampe, som skuffende kun kastede et enkelt point fra sig for Kolding IF's vedkommende. 
Forløberen for stormen Ingolf, var med en stærk modvind en af faktorerne til at KIF ikke kom frem til meget i første halvleg på Espelunden Idrætsanlæg i Rødovre. 
KIF stod godt på banen, og lignede på alle parametre et mandskab der på trods af at være skades og karantæneramt, matchede Avarta overalt på banen. 
Hjemmeholdet Havde et enkelt godt forsøg på et frispark i kampens start, men ellers var det en meget lige første halvleg, hvor hjemmeholdet trods den meget stærke medvind aldrig fandt melodien. 
Halvlegens største mulighed tilfaldt gæsterne fra Kolding IF, da de i kampens sidste minut spillede sig flot igennem i højre siden, og her fik Steven Somers sendt bolden flot ind over, og her var Rune Nautrup blot et mulehår fra at få pandebrasken på læderet og bringe KIF i front. 
 
Den gode afslutning på første halvleg, tog kIF med sig ud til anden. 
Efter få sekunders spil, var Mathias Lautrup Nielsen tæt på at få scoret, efter et flot gennemspillet KIF angreb. 
Stik mod spil og chancer lykkes det hjemmeholdet at spille sig igennem midt på banen, og her tog Thomas Christiansen chancen udefra, og med et flot spark satte han bolden op i det ene målhjørne og dermed var hjemmeholdet i front. 
Men KIF blev dog ingenlunde slået ud af den scoring, men fortsatte med at tage teten i opgøret, og lagde et godt tryk på hjemmeholdet, og selvom den kraftige vind havde lagt sig en anelse i anden halvleg, blev det fra lægterne tørt konstateret, at det var noget af et stormvejr som Avarta var havnet i... 
Mathias Høgsholt var blandt andet tæt på at komme frem til afslutning i Avartas målfelt, og appellerede kraftigt for straffe, da han med begge hænder blev holdt tilbage af en modspiller, men dommerens fløjte forblev tavs. 
KIF fortsatte med at presse på, og efter en byge af farlige hjørnespark flot udført af Oliver Buhl, kom udligningen med små tyve minutter igen, da Rune Nautrup fik sidste fod på bolden. 
Presset mod hjemmeholdet fortsatte, og efter endnu et hjørnespark var Mads Zederkof tæt på. 
Hjemmeholdet spillede sig med et lille kvarter igen flot igennem KIF's bagerste geledder, og i det kriminelle felt blev der denne gang efter dommerens skøn gået lidt for hårdt til den, og dermed fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark. Jens Rinke i KIF buret hev dog en klasseredning ud af ærmet, og fik afværget straffesparket til et hjørnespark til hjemmeholdet. 
I slutminutterne var indskiftede Anders Hostrup tæt på i to omgange at få scoret, men desværre for ham og KIF, savnede holdet i dag lige den sidste skarphed foran mål. 
 
Men ellers skal KIF tage de mange gode takter, som i dag trods alt blev vist, med sig til rundens sidste kamp, hvor man desværre ikke længere selv kan afgøre egen skæbne, men derimod er afhængig af resultaterne i de øvrige kampe, hvis håbet om at kvalificerer sig til oprykningsspillet skal blive en realitet. 
Men ét er sikkert, skal KIF med over i den sjove ende, skal der en sejr på bordet i sæsonens sidste kamp hjemme imod Fynske Marienlyst. 
Det bliver med garanti et drama på lørdag kl. 14.00 på Auto Centralen Park, hvor drengene på banen har brug for maksimalt støtte fra lægterne hvis mission oprykningsspil skal lykkes.  
 
Kampfakta:
Avarta - Kolding IF 1-1 (0-0)
Tilskuere: 403

  50'  1-0 Thomas Overgaard Christiansen 
  70'  1-1 Rune Nautrup 
  75'  1-1 Kristian Kirkegaard 
  76'  1-1 Peter Benjaminsen (Avarta) 
  83'  1-1 Erik Nissen 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Casper From, Theis Jensen, Anders Hostrup og Jakob Rittig. 
 
Indskiftninger: 
61'  Casper From for Steven Somers 
66'  Anders Hostrup for Mathias Lautrup Nielsen 
74'  Jakob Rittig for Jonas Spornberger 
 
Kampens dommer: 
Christian Hansen. 
 


 
27Oktober2017
KIF skal en tur til Avarta i sæsonens sidste udekamp.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag en tur til Sjælland for at dyste mod, rækkens nummer to, Avarta i sæsonens sidste udekamp. 
 
Efter sidste weekends nederlag til Dalum, spidser det til og hvis KIF skal med i oprykningsspillet til foråret skal der point med hjem fra Avarta, og helst tre af slagsen. 
Helt som forventet er dette efterårs 2. division pulje 2. utrolig spændende og tæt. Der er kun tre point mellem nummer et Marienlyst og nummer fem HIK. 
 
 
Cheftræner Anders Jensen har da også hele efteråret sagt at hvis der skal vindes kampe, så skal holdet være der 100% i hver kamp og give alt de har, for der er ingen "lette" kampe i denne 2. divisions pulje 2. 
 
Avarta besejrede sidste weekend Marienlyst med 4-3, og det endda i Marienlysts egen hule. Så det et mandskab med momentum og vind i sejlene KIF skal op imod i morgendagens kamp om en plads i top fire. 
Avartas cheftræner Benny Gall udtalte til klubbens hjemmeside efter kampen mod Marienlyst: "Det var en fantastisk sejr, hvor der blev gjort mange gode ting med bolden. Fire flotte mål, men igen lukker vi for mange mål ind, og jeg følte mig bestemt ikke lige så underholdt som tilskuerne, men jeg er super glad for tre point, og nu kan vi selv bestemme vores skæbne," 
 
Avarta har meddelt KIF at kampen formodentlig spilles på kunst, og derfor har truppen i denne uge trænet på Aagaard Efterskoles flotte kunstgræs. 
Hvis Avarta har mulighed for at livestreame kampen fra kunstbanen, kan den ses her: 
https://mycujoo.tv/avarta?id=8211  
 
KIF må til kampen undvære Sebastian Sommer, som er ude med karantæne efter lidt for mange gule kort.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Avarta: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard Jensen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Steven Somers, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
23Oktober2017
JS hentede tre vigtige point til tabellen i lørdags.

  © Foto: Ole Sørensen, SportK  
 
Lørdag eftermiddag spillede klubbens JS mandskab på kunstbanen i Bramdrupdam og efter en lidt sløv første halvleg fik KIF gang i målene i anden halvleg og vandt sikkert med 4-1 over Fredericia fF. 
 
Cheftræner Ken Højland var glad for spillernes indsats kampen igennem og ikke mindst for de tre point. KIF kom foran efter en halv times spil, men Fredericia fik udlignet kort før pausefløjtet. Første halvleg var præget af lange bolde i KIF's bagrum, men det blev rettet i pausen sammen med et par andre småting. 
 
Anden halvleg sad KIF helt og aldeles på og med tre KIF scoringer blev der aldrig tvivl om hvem der skulle forlade banen med de tre point. 
Det var tydeligt at, med de to midterforsvarer Tommy Nielsen og Morten Segato tilbage efter skader, fungerede forsvaret langt bedre end i de sidste par kampe. Samtidigt kunne Christian Wulff sendes længere frem på banen, hvilket klart styrkede den offensive indsats. 
 
Der mangler nu kun to runder af dette efterårs spændende Jyllandsserie, og KIF indtager fjerdepladsen med ét point ned til næste weekends modstander som er Hatting-Torsted. Kampen spilles på Torsted Stadion lørdag d. 28. oktober, med start kl 14.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Fredericia fF 4-1 (1-1)
Tilskuere: 48

  30'  1-0 Narek Djoulakian (Assist: Christian wulff)
  41'  1-1 Fuat Hansen 
  68'  2-1 Narek Djoulakian (Assist: Theis Jensen)
  69'  3-1 Jonas Rode (Assist: Christian wulff)
  75'  4-1 Lennart Nielsen (Assist: Theis Jensen)
 
 


 
21Oktober2017
Dalum IF løb atter med sejren i Kolding.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF led lørdag eftermiddag sæsonens første hjemmebanenederlag, da Dalum med en sejr på 2-1, kunne rejse hjem med alle tre point fra Autocentralen Park. 
 
Kolding IF kom modsat kampen i Næsby i sidste weekend frem til flere gode muligheder, men spillerne var på dagen desværre for uskarpe foran Dalum målet, og så blev det op af bakke i den kamp. 
Gæsterne fra Dalum startede kampen bedst, og havde to gode muligheder indenfor de første ti minutter. 
Efter et kvarters spil, kom Dalum i front. Et dumt boldtab midt på banen og efterfølgende ukoncentreret forsvarsspil fra KIF's side, bragte en Dalum spiller fri i vores venstre side, og han kunne uhindret sende bolden ind foran KIF målet hvor Erik Nissen, hårdt presset af en Dalum angriber, desværre fik sidste fod på bolden og dermed var Dalum første mandskab, der aktiverede måltavlen. 
KIF og især Anders Hostrup har det næste kvarter et par halve chancer, men rigtig farligt blev det ikke for hjemmeholdets vedkommende. 
Med små tretten minutter igen af første halvleg, er Dalum mere end tæt på at udbygge føringen. Et langt udspark fra Dalums eget felt, havner i hovedet på Emil Nielsen, der sender den retur op af banen, og herfra faldt KIFs spillere helt i søvn. Nedfaldsbolden havnede hos en Dalum spiller, der uhindret tog bolden ned, og efter to spilstationer, hvor hjemmeholdets spillere blot var statister til dagens forestilling, endte Dalums Kent Jørgensen alene med Jens Rinke, der dog med en feberredning holdt KIF inde i opgøret. 
KIF kommer godt igen, og sluttede faktisk første halvleg fint af, med flere halve chancer til følge. samt en rigtig god mulighed, hvor Rune Nautrup flot spillede Emil Nielsen fri på baglinjen, og her sendte Emil Nielsen fint bolden skråt tilbage til Oliver Buhl, der resolut fik afsluttet det gode angreb, men desværre for KIF, fik en Dalum forsvarer blokeret og sendt bolden ud til et hjørnespark, og tættere på scoring kom KIF ikke i første halvleg. 
 
Anden halvleg startede som vi sluttede første, med flere halve chancer til KIF, men der manglede igen skarphed foran kassen, så rigtig farligt blev det ikke før der manglede tyve minutter af kampen. 
KIF's anfører Rune Nautrup var her arkitekt til kampens suverænt største chance, da han med en fin stikning i Dalums felt, fandt indskiftede Kristian Kirkegaard, der vred sig fri, og fik sendt bolden på indersiden af stolpen. Om bolden var bag mållinjen var der mange meninger om, samtlige KIF'ere omkring mållinjen appellerede kraftigt for mål, men dommeren og linjedommeren lod spillet fortsætte, så det blev stolpe ud for KIFs vedkommende. 
KIF fortsatte med at presse på, men det var gæsterne der på forunderlig vis med ti minutter igen, fik lov at trampe sig igennem til en meget stor chance. 
Tre Dalum spillere imod otte hvidklædte, alligevel lykkes det gæsterne at komme igennem i KIF's venstre side, men afslutningen tog overliggeren, og dermed var Dalum stadig kun foran med et mål. 
Men blot fem minutter senere fik KIF dødsstødet, da fynboerne igen alt alt for let fik scoret. 
Efter en sløv KIF afslutning, sendte Dalums keeper bolden ud til en markspiller, som med en høj bold sendte bolden i en bue over KIFs spillere, der ikke var kommet på plads efter det mislykkede angreb, og så var det nemt for Dalums fremstormende Rasmus Nyborg at banke bolden i nettet bag en sagesløs Jens Rinke. 
KIF fik i kampens tillægstid sminket på resultatet, da indskiftede Mathias Lautrup Nielsen fik scoret efter en nedfaldsbold i gæsternes straffesparksfelt, men tættere på kom KIF ikke, og har nu lagt maksimalt pres på sig selv inden sæsonens to sidste kampe.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Dalum IF 1-2 (0-1)
Tilskuere: 250

  15'  0-1 Erik Nissen 
  24'  0-1 Sebastian Sommer 
  64'  0-1 Anders Hostrup 
  77'  0-1 Mads Zederkof 
  82'  0-1 Jack Nielsen (Dalum IF) 
  85'  0-2 Rasmus Nyborg Schmidt 
  85'  0-1 Mathias Schilling (Dalum IF) 
  92'  1-2 Mathias Lautrup Nielsen 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, 
Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, André Jepsen, Kristian Kirkegaard, Mathias Lautrup Nielsen og 
Jakob Rittig. 
 
Indskiftninger: 
57'  Jakob Rittig for Jonas Spornberger 
64'  Kristian Kirkegaard for Anders Hostrup 
72'  Mathias Lautrup Nielsen for Oliver Buhl 
 
Kampens dommer: 
Martin Outzen. 
 


 
19Oktober2017
Dalum IF er lørdagens gæster på Autocentralen Park.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så er vi nået til sæsonens næstsidste hjemmekamp og dagens gæster på autocentra-len Park er Dalum IF, som lige pt. indtager sjettepladsen i 2. Divisions pulje 2. 
 
De to klubbers første opgør her i efteråret, som var i første runde, endte med en sikker 4-1 sejr til KIF, så mon ikke Dalum er opsat på at revanchere det nederlag. Og rent statistisk har Dalum faktisk en fordel, for Dalum har kun tabt en kamp i Kolding mod KIF i 2009. Og de to seneste kampe er endt med en Dalum sejr. 
Statistisk har Dalum fordelen, så selv om KIF endnu er ubesejret på Autocentralen Park I denne sæson, så bliver det mere end svært at nedkæmpe Dalum. 
Dog skal man lige huske at i sæsonåbneren d. 4. august slog KIF Dalum i egen hule med hele 4-1. 
Det bliver dog sikkert en tæt kamp, og for at tippe marginalerne over på vores side, skal der kæmpes indædt om hver en millimeter på banen. 
 
For med tre kampe igen, samt banernes aktuelle tilstand, handler det ikke om pænt og poleret fodbold. Nej, publikum skal nok nærmere forvente tre pokalkampe, her mod slutningen hvor det hele spidser til, og muligvis får vi en gyser afslutning på sæsonen i den sidste hjemmekamp mod Marienlyst, a la den vi oplevede sidste sæson.  
 
Kampen fløjtes op på lørdag d. 21 oktober kl 15.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Dalum IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Steven Sommers, 
André Jepsen, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
16Oktober2017
JS tabte til bundholdet Horsens Freja.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
KIF havde ingen problemer med at vinde 6-0 da Horsens Freja gæstede Autocentralen Park i slutningen af august. Men i lørdags var Horsens Freja ikke så let at spille mod og værterne vandt 1-0. 
 
Horsens havde tydeligvis "læst" KIF og lært af den lektie de fik da de gæstede Kolding i august. For der blev intet givet ved døren på den tunge og noget knoldede bane. 
 
Cheftræner Ken Højland var ærgerlig efter kampen, først over de store chancer der blev brændt og dernæst over de to gule kort for brok, der gjorde at KIF var to mand i undertal i starten af anden halvleg. Og i kampens slutning fik Jacob Andersen så et rødt kort, og må dermed undværes i den kommende kamp mod Fredericia fF. Og netop Jacob Andersen er en vigtig brik i kampen om at ende blandt de fire første i rækken. 
Der skal dog uddeles stor ros til KIF keeperen Morten Mølbæk Kristiansen, som redede flere oplagte chancer fra Horsens. 
Og da rækkens nærmeste bejler til fjerdepladsen Hatting-Torsted vandt ude over topholdet VB, må KIF nu se sig hensat til femtepladsen i rækken. 
 
Næste kamp for JS er på lørdag d. 21. oktober kl 17, hjemme mod Fredericia fF. Kampen spilles på kunst i Bramdrupdam.  
 
Kampfakta:
Horsen Freja - Kolding IF 1-0 (0-0)
Tilskuere: 56

  86'  1-0 Ali Omari 
  89'  1-0 Jacob Andersen 
 
 


 
14Oktober2017
Det blev en svær kamp, og et point i Næsby.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF måtte tage turen hjem fra Næsby med det ene point, som man havde fra kampens start. Og Næsby var en lige så svær modstander som forventet, og Næsby gav absolut intet væk på ALPI Arena. 
 
På en tung hjemmebane, kunne Næsby i dag fordoble deres point antal, efter mødet med KIF. 
Det blev overordnet set, en yderst chance fattig kamp, hvor hjemmeholdet med stor iver, kæmpede om hver en millimeter på banen. Næsby forsvarede med næb og klør, og kastede sig ned i stort set alle KIFs afslutninger, og det lykkedes virkelig hjemmeholdet, at gøre det til et fysisk præget opgør. 
Dermed ikke sagt at hjemmeholdet sad på spillet, for i store perioder var KIF det mest toneangivende mandskab, men især i første halvleg, var vi simpelthen for ufarlige, og uskarpe, når vi nærmede os hjemmeholdets mål, og da begge mandskaber stod godt på banen, blev det småt med målchancer i første halvleg. 
 
Fem minutter inde i anden halvleg, var KIF lige ved at blive farlige efter et hjørnespark, men det blev kun til lige ved og næsten. 
Et par minutter senere forsøgte Rune Nautrup sig fra en spids vinkel, men hjemmeholdets keeper fik klaret for sig og dermed fik KIF igen et hjørnespark. 
Her var indskiftede Jacob Rittig lige ved at få drejet læderet i netmaskerne, men bolden gik lige udenom stolpen. 
Anden halvlegs første kvarter var så afgjort gæsternes bedste i kampen, men desværre blev de halve chancer aldrig omsat til mål. 
Med ti minutter igen, er KIF igen oppe i hjemmeholdets straffesparksfelt, men igen er vi bare ikke skarpe nok i afslutningen. 
I stedet slog Næsby om i en hurtig omstilling, som sendte Næsbys Marc Gangia alene med Jens Rinke, og til stor lettelse hev Jens Rinke her, en pointgivende redning ud af ærmet. 
I slutminutterne bølgede spillet frem og tilbage, og her var hjemmeholdet ret beset tættest på, men skarpheden manglede i begge felter, og dermed sluttede det hele, som det startede, med en nulløsning. 
 
Nu venter der blot tre spillerunder tilbage, og det er endnu for tidligt at gisne om KIF kniber sig med i den sjove ende, hvor der venter et slutspil om oprykning, eller om KIF trækker sorteper. 
Men en ting er sikkert, der skal en hel del flere point på kontoen, hvis håbet om oprykningsspillet skal blive en realitet. 
 
Det bliver en, forbudt for børn, afslutning i denne pulje to, så der er alt mulig grund til at komme og bakke spillerne op på lørdag, hvor Dalum gæster Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Næsby - Kolding IF 0-0 (0-0)
Tilskuere: 213

  24'  0-0 Andreas Bock (Næsby) 
  77'  0-0 Jonas Spornberger 
  85'  0-0 Jakob Henriksen (Næsby) 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, André Jepsen, Mathias Lautrup Nielsen og Jakob Rittig. 
 
Indskiftninger: 
48'  Jakob Rittig for Oliver Buhl 
71'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
82'  Casper From for Jonas Spornberger 
 
Kampens dommer: 
Paw Johansen. 
 


 
12Oktober2017
En svær udebanekamp mod Næsby på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag en tur til Næsby, og selvom Næsby indtager den lidet flatterende plads som sidst i rækken, skal man ikke forvænte en let "walkover" i lørdagens opgør i det Fynske. 
 
Efter sidste lørdags flotte mandfolkepræstation og tre vigtige point mod Middelfart, går turen på lørdag til Fyn. For næste kamp i denne sæsons utroligt tætte 2. divisions pulje 2. er ude mod Fynske Næsby. 
Næsby har i dette efterår kun hentet ét enkelt point, og er dermed hensat til at udgøre agterlanternen i rækken. 
Men tag ikke fejl, for Næsby har faktisk spillet rigtig mange tætte kampe og ud af de ni nederlag er fem af disse udelukkende tabt med et enkelt mål. Og da Næsby midt i september gæstede Autocentralen Park, hev KIF da også, med en del besvær, en snæver 1-0 sejr hjem. 
 
Så det er et sultent og totalt pointhungrende mandskab KIF skal op mod på ALPI Arena i Næsby på lørdag. 
 
KIF's cheftræner Anders Jensen har dog et udmærket kendskab til Næsby og de dyder der kendetegner klubben, for Anders var Cheftræner for Næsby inden han tog turen til Kolding.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Næsby: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Steven Somers, 
Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, 
Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
8Oktober2017
JS fik 1-1 mod topholdet fra Agerbæk SF/Starup IF.

  © Foto - Ole Sørensen - SportK  
 
KIF indtager stadig fjerdepladsen efter lørdagens kamp mod rækkens nummer to Agerbæk SF/Starup IF. 
 
Efter sidste weekends sejr over Vejen skulle Divisionsreserverne hjemme (Bramdrupdam Kunstgræsbane) tage imod et af rækkens tophold, nemlig Agerbæk SF/Starup IF. 
Kampen startede da også lige efter træner Ken Højlands bog, da det unge KIF mandskab stod godt på banen og fik sat et fornuftigt pres på gæsterne. Men første halvleg endte dog uden scoringer. 
 
Efter et kvarter i anden halvleg kunne Ken Højlands unge mandskab dog juble, for Christian Wulf bragte flot KIF foran, men to minutter før dommerens slutfløjt fik Agerbæk SF/Starup IF dog udlignet til slutresultatet 1-1, og et point til tabellen. 
Og da rækkens nærmeste bejler til fjerdepladsen Hatting-Torsted ligeledes måtte nøjes med et enkelt point, kunne KIF bibeholde pladsen som nummer fire i rækken. 
 
Næste kamp for JS er den 14. oktober ude mod rækkens bundprop Horsens Freja på Spar Nord Park kl 13.30.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Agerbæk SF/Starup IF 1-1 (0-0)
Tilskuere: 37

  61'  1-0 Christian Wulff 
  88'  1-1 Nikolaj Poulsen 
 
 


 
7Oktober2017
KIF slog Middelfart 2-1.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
På fem gyldne minutter i slutningen af kampen fik KIF vendt et truende nederlag til en sejr, og tre værdifulde point på kontoen i kampen om, at komme i forårets slutspil om oprykning til 1. Division. 
 
Kolding IF kom nok engang fra baghjul, og kunne efter kampens sidste fløjt, til gæsternes store ærgrelse, sætte tre point ind på kontoen. 
I silende regn over Autocentralen Park, var små 500 på lægterne vidne til et meget tændt KIF mandskab, hvor der herskede en, en for alle, og alle for en, mentalitet. 
Gæsterne startede bedst, og havde også en god mulighed til Sørens Andreasen, der igen viser hvor dygtig han er, til at være på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. 
Få minutter senere, var sygdomsramte Mads Zederkof tæt på at finde Anders Hostrup i gæsternes forsvar, og måske skulle den gode Mads Zederkof have afsluttet selv. 
I en meget lige første halvleg, var det tydeligt, at der blev kæmpet om hver en millimeter på banen, og det er netop den indstilling som chef træner Anders Jensen ved, kaster point af sig. 
Derfor var det også noget af en bitter pille at sluge, at KIF i slutningen af første halvleg, hvor man spillemæssigt efterhånden havde fået et mindre overtag, igen sløsede med markeringerne, efter et Middelfart indkast, og endnu værre var det, at lige netop Søren Andreasen igen får lov at vise sin målfarlighed og bringe gæsterne i front. 
Det blev ved en spinkel føring til gæsterne ved pausen. 
 
Rune Nautrup stemplede ind allerede fem minutter inde i anden halvleg, hvor han havde et godt forsøg fra distancen. 
Men ellers kom KIF ikke frem til det helt store, i anden halvlegs første halvdel. Gæsterne derimod havde et par gode muligheder efter en times spil, men Jens Rinke i KIF målet tog sig sikkert af det, der kom. 
Med tyve minutter igen af kampen, blev hjemmeholdet belønnet for den store løbevillighed, og chancerne begyndte så småt at komme. 
Først var Oliver Buhl, der for øvrigt fik sin første divisionskamp fra start, og spillede en rigtig fin kamp, tæt på at overliste gæsternes målmand. 
Et par minutter efter, var Erik Nissen tæt på efter et frisparksforsøg. 
Med et kvarter igen, havde Middelfart et par halvstore chancer efter et hjørnespark, og kunne måske have lukket kampen på det tidspunkt. 
Men hjemmeholdet fightede så det var en fryd, og derfor fik man raget kastanjerne ud af ilden, og så fulgte ellers nogle dramatiske minutter. 
Først var der gult kort til Anders Hostrup efter en grov tackling, og efterfølgende appellerede flertallet af publikum for at Middelfarts Mathias Damgaard havde lavet en hævnakt mod Anders Hostrup, men Middelfart spilleren slap med en ostemad. 
Dramaet fortsatte, og få minutter senere, var Rune Nautrup på pletten i gæsternes straffesparksfelt, og opfangede en skidt clearing , og da Middelfarts målmand samtidig var kommet lidt på mellemhånd, kunne Rune Nautrup elegant sende kuglen i en bue over den sagesløse Middelfart keeper, og dermed var udligningen en realitet. 
To minutter senere blev Rune Nautrup nedlagt i det kriminelle felt, men dommerens fløjte forblev tavs. 
Stærkt spillende Oliver Buhl, blev i slutminutterne afløst af Mathias Lautrup Nielsen, der nærmest med sin første boldberøring blev arkitekt til sejrsmålet. 
Mathias fik sendt et hårdt indlæg ind i feltet ude fra højre siden, og Middelfarts Mohamed Ali El Ahmar, kom først på indlægget, men fik med sin berøring, sendt bolden i eget net. 
Middelfart pressede på i slutminutterne, men gassen var gået af gæsterne, og rigtig farligt blev det aldrig. 
Dermed kunne KIF igen gå ubesejret fra Autocentralen Park, og med fire runder igen, er man igen helt med fremme i feltet, i kampen om de fire sjove pladser. 
 
Nu venter der endnu en svær modstander. 
Næsby ligger placeret på sidstepladsen i rækken, men viste da de gæstede Kolding, at det på ingen måde er et mandskab, der ligger sig ned frivilligt, og KIF skal gå på banen med samme indstilling, som til dagens kamp, hvis man skal have noget med hjem fra Fyn på lørdag.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Middelfart 2-1 (0-1)
Tilskuere: 450

  37'  0-1 Søren Andreasen 
  71'  0-1 Mads Zederkoff 
  77'  0-1 Anders Hostrup 
  77'  0-1 Mathias Damgaard (Middelfart) 
  81'  1-1 Rune Nautrup 
  86'  2-1 Mohamed-Ali-El-Ahmar (Selvmål) 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, 
Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, Kristian Kirkegaard, Mathias Lautrup Nielsen og Jakob Rittig. 
 
Indskiftninger: 
63'  Kristian Kirkegaard for Jonas Spornberger 
78'  Jakob Rittig for Anders Hostrup 
84'  Mathias Lautrup Nielsen for Oliver Buhl 
 
Kampens dommer: 
Morten Bertelsen. 
 


 
6Oktober2017
Vigtig kamp for KIF i morgen mod Middelfart.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Dagens gæster på autocentralen Park er Middelfart, som lige nu indtager andenpladsen i 2. Divisions pulje 2. blot ét point efter topholdet Marienlyst og to point foran KIF. 
 
Middelfart, der som kontraktklub nok har et af bedre budgetter i 2. Division, gjorde jo som bekendt et seriøst indhug i KIFs spillertrup i sommerpausen, hvor man hentede Søren Andreasen, Malthe Karsberg, Martin Hedeager Jensen og Sabahoon Qaume. Og alle fire spillere er i dag en fast del af Middelfarttruppen. I øvrigt sammen med den tidligere KIF’er Søren Zachariassen, og alle fem gør det faktisk godt i det Fynske. 
 
Efter to udekampe på Sjælland, er det igen tid for en hjemmekamp til Kolding IF. 
For 14 dage siden hev KIF en spinkel sejr med hjem fra Greve, en sejr, der især blev grundlagt, efter en flot spillet første halvleg. 
Anden halvleg i Greve var ikke god, men alligevel var det fortjent at KIF kunne rejse hjem med alle tre point. 
Hvis anden halvleg i Greve ikke var god, var indsatsen i Hellerup imod HIK i lørdags mildest talt ringe. Bevares, det var på ingen måde gunstige betingelser for spillerne, da kampen blev udsat over en time. Samtidig var KIF på dagen ramt af skader og karantæner. 
Men det er vel noget man skal kunne modstå, samt forvente, på denne tid af sæsonen, hvor det virkelig spidser til i kampen om oprykningsspillet. 
Med blot fem kampe igen, er KIF med nederlaget til HIK nu dumpet ned på en af de pladser, der sender holdet i nedrykningsspillet. 
I sidste sæson, vandt KIF som bekendt gruppespillet i pulje 2. Med hele 28 point, og på samme placering, som KIF i skrivende stund indtager, altså 5. pladsen, sluttede Næsby med 17 point. Meget tyder dog på, at det i denne sæson i pulje 2, kommer til at kræve betydelig flere point, for at kvalificerer sig til oprykningsspillet. 
Truppen har haft en god træningsuge, hvor der grundet de store regnmængder er trænet på kunstgræs i Aagaard. Og det har virket som om, at truppen har taget skeen i den anden hånd, efter nederlaget mod HIK. Og ser frem til at gøre en god indsats mod Fynske Middelfart. 
Så en sejr i morgen ville lune på pointkontoen og sende KIF op foran Middelfart, samt ikke mindst give holdet et mentalt boost i bestræbelsen på at ende i oprykningsspillet. 
 
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Middelfart: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
30September2017
KIF tabte til HIK i Gentofte.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
I en kamp der blev forsinket i over en time, grundet dommeren ikke kunne godkende opkridtningen af banen, kom KIF hurtigt foran. Men KIF mandskabet måtte efter dommerens sidste fløjt dog se sig besejret med 4-1 af HIK. 
 
Kolding IF havde lørdag eftermiddag en vigtig kamp foran sig. Med en sejr, kunne man skabe lidt luft ned til netop dagens modstander HIK. 
Men efter dommerens sidste fløjt, vil det nærmest være tragikomisk at tale om sejr. 
Kampen var ellers tæt på at blive aflyst, eller flyttet til en anden bane, da banen på Gentofte stadion på alle måder lignede og var kridtet op til amerikansk fodbold, og det tillod kampens dommer ikke, så kampen blev udsat en times tid, til de værste kridtstreger var fjernet. 
Kampen var dårligt fløjtet i gang, inden KIF bragte sig i front, efter et frispark udenfor hjemmeholdets straffesparksfelt, som Erik Nissen i dagens anledning stod for, og her ramte bolden en HIK spiller, og tog en vanvittig bue over hjemmeholdets keeper og ned i målet, og dermed var KIF i front. 
Den gave valgte KIF desværre slet ikke at følge op på. 
Måske blev KIF spillerne blev lullet i søvn af den lidt billige føring, for små tyve minutter efter kampens første mål, var hjemmeholdet foran med 2-1, og lignede i den grad et fodboldhold, der ville det her, hvilket man desværre på dagen, tørt må konstatere, at Kolding IF ikke gjorde. 
Målet til 1-1, kom direkte efter et indkast, hvor ingen, som i INGEN, fra KIFs hold valgte at forsøge at stoppe hjemmeholdets Mathias Olsen, der nemt kunne løbe med bolden mod Jens Rinke, der sagesløs kunne se hjemmeholdet udligne. 
Syv minutter senere, fortsatte KIF de uengagerede og pinlige takter. 
Lidt småbold i hjemmeholdets forsvar, og efterfølgende blev bolden nemt spillet tværs igennem KIFs centrale midtbane, og her modtog en HIK spiller bolden, og lavede samme kunststykke med afleveringen gennem KIFs centrale forsvar, og så var det en formsag for Jonathan Nielsen, at bringe HIK i front. 
 
Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da hjemmeholdet var tæt på at udbygge deres føring, men afslutningen tog stolpen ud, og dermed målspark til Jens Rinke. 
Jens Rinke spillede bolden ud til en medspiller, men desværre kom hjemmeholdets Jonathan Nielsen først på bolden, og så stod der 3-1. 
Det begyndte på mange måder at ligne en Brønshøj kamp fra sidste sæson, hvor personlige fejl, og uengageret spil, var stærkt medvirkende til at KIF dengang måtte rejse hjem fra Sjælland med en sviende lussing. 
Knapt så slemt gik dog ikke i lørdags, og KIF slap fra Hellerup med et 4-1 nederlag, da Mathias Olsen med tyve minutter igen, udnyttede endnu et koks i KIFs forsvar, og dermed kunne han score kampens sidste mål og sende sit HIK mandskab op på den rigtige side af oprykningsstregen. 
 
Der resterer endnu fem kampe, så intet er afgjort, men et er sikkert, hvis KIF ikke løfter deres niveau betydeligt, vil det ikke være utænkeligt at det kommende oprykningsspil, bliver afviklet uden Kolding IF som deltager.  
 
Kampfakta:
HIK - Kolding IF 4-1 (2-1)
Tilskuere: 211

    4'  0-1 Erik Nissen 
    5'  0-1 Mathias Reimer Larsen (HIK)
  14'  1-1 Mathias Olsen 
  21'  2-1 Jonathan Nielsen 
  28'  2-1 Jonas Spornberger 
  41'  2-1 Anders Hostrup 
  51'  3-1 Jonathan Nielsen 
  70'  4-1 Mathias Olsen 
  79'  4-1 Oliver Buhl 
  90'  4-1 Sebastian Sommer 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, 
Kristian Kirkegaard, Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Theis Jensen, Jakob Rittig og Oliver Buhl. 
 
Indskiftninger: 
66'  Theis Jensen for Kristian Kirkegaard 
70'  Jakob Rittig for Anders Hostrup 
73'  Oliver Buhl for Jonas Spornberger 
 
Kampens dommer: 
Christian Hansen. 
 


 
30September2017
JS fik en tiltrængt sejr over Vejen SF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
KIF indtager efter 2-0 sejren over Vejen SF aktuelt fjerdepladsen i JS pulje 4. 
 
JS havde ikke vundet siden den slutningen af august, så med torsdagens 2-0 sejr ude over Vejen kom der endelig tre tiltrængte point i hus. 
JS havde i torsdagens kamp Morten "Grøffe" Segato til forskel, for med sine to hovedstødsmål, efter hjørnespark, blev han en sikker matchvinder. 
Cheftræner Ken Højland var meget tilfreds efter kampen og sagde at det fokus på vores forsvar og organisation, som vi stilede efter, lykkedes til fulde. 
KIF sad tungt på spillet og Vejen kom da heller ikke til fadet kampen igennem. 
Og det er netop det udtryk Ken Højland forventer at se resten af sæsonen, for målsætningen er stadig at komme i top fire, så man ikke skal bekymre sig om nedrykning til foråret, men kan arbejde mere med henblik på udvikling. 
 
Næste kamp for JS er den 7. oktober hjemme mod Agerbæk/Starup umiddelbart efter 2. Divisionskampen mod Middelfart.  
 
Kampfakta:
Vejen SF - Kolding IF 0-2 (0-1)
Tilskuere: 53

  35'  0-1 Morten "Grøffe" Segato 
  74'  0-2 Morten "Grøffe" Segato 
 
 


 
28September2017
KIF skal igen en tur til Sjælland, for på lørdag gælder det HIK.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag igen på en af de længere ture i efteråret, da holdet skal op mod HIK fra Hellerup. 
 
 
 
Efter sidste lørdags sejr over Greve går det atter mod Sjælland efter point til tabellen. Og læser man netop tabellen kan man se at det nærmest drejer sig om en af de såkaldte "seks point" kampe, da KIF med en sejr kan lave lidt afstand i kampen om en plads i forårets oprykningsspil. 
 
HIK bliver dog ikke en let opgave, HIK har nemlig en solid hjemmebane og har da også hentet ti af deres tretten point hjemme. 
 
Trænerteamet har udtaget følgende trup til kampen mod Greve: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Steven Somers, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
25September2017
JS fik point på kontoen mod VB.

  © Foto - Ole Sørensen, SportK  
 
KIF indtager stadig pladsen som nummer seks med otte point og ét point op til en plads i JS 1 til foråret, efter lørdagens kamp mod Vejle Boldklub som endte 3-3. 
 
Træner Ken Højland var rigtig glad efter kampen, for endelig fik KIF's Divisionsreserver point på kontoen igen. Og træneren kunne glæde sig over at hold der gik på banen og spillede som et hold, der blev kæmpet godt for hinanden og det hele hang rigtigt fornuftigt sammen. 
Vejle Boldklub er et godt hold, som også ligger i toppen af rækken. Men KIF spillede lige op med dagens gæster i Seest. 
 
KIF's Divisionsreserver har været utroligt ramt af skader og til dagens kamp mod VB stod der syv-otte af de normale stamspillere på sidelinjen og så på. En glæde i alle skaderne var dog at Lennart Nielsen atter er ved at være klar efter nærmest to års skader! 
Lennart kom da også på banen efter godt halvtreds minutter og fik endda scoret målet til 3-2. 
VB kom allerede foran i det første minnut, men Oliver Buhl udlignede efter knap fyrre minutters spil, og holdne kunne gå til pause med 1-1. 
 
I anden halvleg kom KIF foran 2-1 ved Glen Sørensen, men VB udlignede tolv minutter efter. I minuttet efter VB's udligning kronede Lennart Nielsen så sit "come back" med målet til 3-2. 
KIF føringen holdt dog kun til syv minutter før slutfløjt, hvor VB udlignede til 3-3, som også blev kampens slutresultat. 
 
Næste kamp for JS er på torsdag kl 19, ude mod Vejen SF.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Vejle Boldklub 3-3 (1-1)
Tilskuere: 45

    1'  0-1 Simon Nørbygaard 
  39'  1-1 Oliver Buhl 
  48'  2-1 Glenn Sørensenp 
  60'  2-2 Emil Hedegård Ladefoged 
  61'  3-2 Lennart Nielsen 
  83'  3-3 Emil Hedegård Ladefoged 
 
 


 
23September2017
KIF fik tre vigtige point mod Greve.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
På en flot spillet første halvleg, hvor KIF var aldeles dominerende, kunne spillerne gå til pause med 0-1 på tavlen. Og efter en, til tider, lidt rodet anden halvleg kunne KIF tage hjem til Kolding med alle tre point, da kampen endte med de 1-0 til KIF 
 
Kolding IF hev lørdag eftermiddag en vigtig sejr i hus, da Greve på egen bane blev besejret med 0-1. Kolding IF vandt dermed for anden gang i streg, med mindst mulig margin. 
Men isoleret set på første halvleg, burde KIF have lukket kampen der, men sådan gik det ikke, og dermed blev anden halvleg især mod slutningen lidt for spændende. 
KIF satte sig tungt på spillet i første halvleg, og fandt især gennem Greves venstre side, vejen frem til flere gode muligheder. 
Efter et lille kvarters spil, faldt kampens enlige scoring. 
KIF anfører, Rune Nautrup, modtog bolden på kanten af hjemmeholdets straffesparksfelt, han tog et par gode træk ind i feltet, og fra en lidt spids vinkel kunne han køligt sende bolden ned i modsatte målhjørne, og fik dermed scoret sit ottende sæsonmål. 
Hjemmeholdet var farlige et par gange i første halvleg, især efter standardsituationer. Et par minutter efter Rune Nautrups scoring fik hjemmeholdet tilkendt et frispark midt på KIFs banehalvdel. Her sendte Greve en bold ind i feltet, som flot blev forlænget og faktisk havnede på undersiden af Jens Rinkes overligger, men tættere på kom hjemmeholdet aldrig. 
Rune Nautrup havde efterfølgende et par muligheder for at udbygge sin og holdets scoring, men begge gange blev resultatet af afslutningerne, at bolden gik lige uden om hjemmeholdets mål. 
Med små ti minutter igen, var stærkt spillende Emil Obitsø Nielsen med fremme, men igen manglede afslutningen lige det sidste. 
I slutningen af første halvleg, burde KIF have scoret endnu et mål. 
Igen var den gal i hjemmeholdets venstre side hvor Steven Somers flot trak forbi et par modspillere, og afleverede så bolden til André Jepsen, der hurtig kom ind i feltet med bolden, og fik her afleveret bolden skråt bagud til Mads Zederkof, der desværre ikke fik omsat den store mulighed til en scoring. 
Dermed kunne KIF fuldt fortjent gå til pausen med en føring på 0-1. 
 
Anden halvleg blev en noget rodet omgang, hvor KIF i perioder overlod lige lidt for meget af initiativet til det godt kæmpende hjemmehold. 
Det blev en halvleg uden de helt store oplagte scorings chancer. Der var dog tilløb til chancer i begge ender, men rigtig farligt blev det ikke. 
Rune Nautrup var efter fem minutters spil igen på færde i hjemmeholdets venstre side, uselvisk forsøgte han at finde den fremstormende Kristian Kirkegaard, men desværre kom hjemmeholdets keeper imellem den tværgående aflevering. 
Efter en lille times spil, måtte KIFs Jacob Eriksen desværre udgå, med hvad der lignede en ny knæskade til den hårdtprøvede midtbanespiller. 
I kampens sidste ti minutter lykkes det Greve at få lagt et godt tryk på KIF, men rigtig farligt blev det som nævnt ikke, og størst dramatik var der i dommernes tillægstid, hvor Greves målmand gik med frem ved et hjørnespark. Her opstod der en del tumult, efter at Greves målmand lavede frispark på Jens Rinke. Efterfølgende gik bølgerne lige lidt højt, og i den forbindelse lykkes det André Jepsen at få raget endnu en advarsel til sig, og da han havde fået en i starten af anden halvleg, betød det, at KIF i kampens sidste sekunder skulle spille med ti mand. 
Dermed kunne KIF fortjent rejse hjem, med tre point, og begynde forberedelserne til næste rundes kamp, hvor der igen venter en tur til Sjælland. 
HIK, der som bekendt spiller deres hjemmekampe på kunstgræs, har efter et par flotte sejre i den grad meldt sig ind i kampen om oprykningsspillet. Så der er lagt op et brag af en kamp på lørdag i Hellerup.  
 
Kampfakta:
Greve - Kolding IF 0-1 (0-1)
Tilskuere: 124

  15'  1-0 Rune Nautrup 
  45'  1-0 Rune Nautrup 
  46'  1-0 André Jepsen 
  84'  1-0 Lucas Sander Petersen (Greve)
  90'  1-0 Rasmus Thomsen (Greve)
  90'  1-0 Nicky Jensen (Greve)
  90'  1-0 Erik Nissen 
  93'  0-1 André Jepsen 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen,  
Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Mathias Lautrup Nielsen, Jakob Rittig og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
45'  Jonas Spornberger for Steven Somers 
71'  Mathias Lautrup Nielsen for Jacob Eriksen 
81'  Jakob Rittig for Kristian Kirkegaard 
 
Kampens dommer: 
Casper Thorsøe Jr. 
 


 
22September2017
JS tager imod rækkens nummer to i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF indtager aktuelt pladsen som nummer seks med kun syv point og hvis målsætningen om en plads i top fire skal holdes, er holdet nød til at tage point i lørdagens kamp mod Vejle Boldklub. 
 
Den sidste sejr for JS var i slutningen af august, hvor man hjemme besejrede Vejen SF med 2-1. Siden har holdet tabt de seneste tre kampe, senest sidste lørdag med 1-5 ude mod Sædding/G IF. 
Så det er et særdeles pointhungrende mandskab Ken Højland og Sune Futtrup sender på banen i morgen til mødet mod Vejle Boldklub. 
KIF har desuden en revance tilgode, da den omvendte kamp endte med en lidt heldig VB sejr på 2-1 
 
Kampen er flyttet til Seest Idrætspark, da UEFA og DBU har lagt beslag på banerne på Autocentralen Park til afviklingen af U17 Kvinde EM i den kommende uge.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende trup til kampen mod VB: 
Morten Mølbæk Kristiansen, Theis Jensen, Oliver Buhl, Morten Segato, Christian Wulff, Jeppe Mikkelsen, 
Tobias Reymond Jørgensen, Jacob Andersen, Faisal Nezam, Glenn Sørensen, Michael Muurholm, 
Thomas Nielsen, Jallal Nabolsi og Lennart Nielsen. 
 
 
BEMÆRK! Kampen spilles på Seest Idrætspark lørdag d. 23/9 kl 13.00 - Mød gerne op og støt Divisionsreserverne...


 
21September2017
Første tur til Sjælland, for på lørdag gælder det Greve.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag på en af de længere udebaneture i efteråret, da holdet skal op mod Sjællandske Greve. 
 
Greve er et homogent og friskspillende hold, som står rigtigt godt på banen, og Greve voldte os da store kvaler da vi mødte dem hjemme i midten af august. Vi vandt godt nok kampen 2-1, men det var et særdeles velspillende Greve mandskab der havde uafgjort på Kolding stadion indtil der kun manglede fire minutter af kampen. 
Så vi skal igen være løbevillige, holde fokus og give os selv ét hundrede procent i alle dueller, for at gøre os forhåbning om at kunne tage noget med hjem fra sæsonens første tur til Sjælland, siger Cheftræner Anders Jensen. 
I sidste lørdags kamp mod Næsby, fik vores nye angriber Anders Hostrup gang i målscoringen, hvilket glæder mig meget, for Anders er en dygtig og hurtig angriber, som jeg forventer mere af. Vi har desuden igen vores dygtige midtstopper Erik Nissen med, efter overstået karantæne, men ellers stiller vi med en trup, der ikke er ændret signifikant til lørdagens kamp mod Greve, slutter Cheftræneren. 
 
Man kan roligt sige at Greve har haft en svingende sæson, og allerede efter de første par kampe måtte Greves Cheftræner Michael Madsen konstatere at en del stamspillere var ude med skader. Greve har hentet alle deres point på hjemmebanen med sejre over Næsby og HIK. Det er faktisk kun Marienlyst der har hentet point med hjem fra Greve, så det bliver en svær, men ikke umulig, opgave for KIF at tage noget med hjem fra Sjælland. 
 
Greve tabte i sidste runde til Middelfart, og fik desuden en snitter på 0-7 i onsdagens pokaldyst mod FC Midtjylland. Greve indtager aktuelt en plads som nummer syv i efterårets 2. Division pulje 2.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende trup til kampen mod Greve: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Jakob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, 
André Jacquet Jepsen, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
 


 
16September2017
KIF tog sikkert alle tre point mod Næsby.

Anders Hostrup sætter bolden ind til sejersmålet  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter halvfems minutters lidt rodet og til tider uskøn fodboldkamp, hvor gæsterne fra Næsby ofte forsvarede med alle elleve mand på egen banehalvdel, fik Anders Hostrup gang i scoringen, og sikrede med et flot mål, KIF alle tre point. 
 
Kolding IF havde inden dagens opgør, imod cheftræner Anders Jensens tidligere klub Næsby, endnu ikke helt fundet det spil frem, som man så flot diskede op med i slutningen af sidste sæson. 
Lad det være sagt med det samme, heller ikke denne lørdag eftermiddag var der meget magi over hjemmeholdets spil. 
Men samtidig vidste man, at det på ingen måde ville blive nemt, denne lørdag eftermiddag, mod en modstander, der inden dagens opgør havde tabt alle sine kampe, så det var ventet, at det ville blive et Næsby hold, der stillede sig kompakt, og afventende på eventuelle omstillinger. 
Men selvom især første halvleg blev noget af en lang gaber, så skal KIF mandskabet roses for, at spille med stor tålmodighed, mod de afventende gæster. 
Det kunne ellers have været en perfekt åbning på kampen for KIFs vedkommende, for efter blot fire minutters spil, kom hjemmeholdet frem til en kæmpe chance, da Stevens Somers, og kampens i særklasse bedste spiller, Kristian Kirkegaard kombinerede sig igennem i højresiden, men desværre endte Kristian Kirkegaards afslutning lige over gæsternes mål. 
Midt i første halvleg havde hjemmeholdet endnu en halvstor mulighed, da Kristian Kirkegaard driblede sig flot igennem på kanten, og fandt topscorer Rune Nautrup på kanten af feltet, men desværre gik Runes afslutning lige forbi mål. 
Rune Nautrup var igen fremme og true gæsterne mål ti minutter før pausefløjtet, men denne gang fik hjemmeholdets keeper afværget. 
I halvlegens sidste minutter kom der dog lidt drama i begge ender. 
Først havde gæsterne en god mulighed efter et hjørnespark, som Mads Zederkof fik clearet på mållinjen, og i den anden ende, var Mathias Lautrup Nielsen tæt på at få en lang tå på, efter en dyb stikning fra Kristian Kirkegaard, men desværre forblev personen, der styrede resultat tavlen, arbejdsløs i første halvleg. 
 
KIF startede anden halvleg med et aggressivt pres mod fynboernes mål, og efter få minutters spil var André Jepsen tæt på at liste bolden i nettet, men Næsbys målmand klarede flot for sig med en hurtig fodparade. 
Efter en lille times spil, kom Anders Hostrup på banen, og han var millimeter fra at få en sidste fod på bolden, efter et flot gennemspillet angreb i venstre side, igen orkestreret af Kristian Kirkegaard. 
Gæsterne fra Næsby havde som i første halvleg, også i anden halvleg en rigtig stor mulighed. Med tyve minutter igen af opgøret blev KIF fanget på en hurtig omstilling, og ud af ingenting var en Næsby spiller pludselig alene med Jens Rinke i KIF buret, men her viste Jens Rinke sig som en sikker sidste skanse. 
Med tolv minutter igen kom dem forløsende scoring. En lang bold havnede hos gæsternes målmand, der efterfølgende satte spillet i gang igen, ved at kaste den ud til sin højre back, som sløsede lidt med sin aflevering frem i banen, den havde Kristian Kirkegaard luret, og var lynhurtigt over ham, og med en assisterende bold erobring, havnede bolden hos indskiftede Anders Hostrup, der endelig viste prøver på sin fantastiske målnæse, da han hurtigt kom ind i feltet of sikkert sendte bolden i nettet bag en sagesløs Næsby keeper. 
Det blev et sejrsmål som Anders Hostrup fik lavet, og dermed er vi nøjagtig halvvejs i denne anden division pulje to. Og nøjagtigt som i sidste sæson, står KIF efter de første syv spillerunder noteret for at have inkasseret tretten point. 
 
Med få minutter tilbage af opgøret, fik vi en divisions debutant på banen, da Oliver Buhl Jensen erstattede Kristian Kirkegaard. 
 
Der venter KIF en rigtig vanskelig udebanekamp i den kommende runde, når et velspillende Greve mandskab, er værter på lørdag kl. 14.00.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Næsby 1-0 (0-0)
Tilskuere: 285

  78'  1-0 Anders Hostrup 
  Advarsler til KIF : Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen,Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, Rune Nautrup, 
Kristian Kirkegaard, Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Mathias Lautrup Nielsen og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Anders Hostrup, Jakob Rittig, Oliver Buhl og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
57'  Anders Hostrup for Mathias Lautrup Nielsen 
63'  Jonas Spornberger for Jacob Eriksen 
86'  Oliver Buhl Jensen for Kristian Kirkegaard 
 
Kampens dommer: 
Patrick Remon Andersen 
 


 
14September2017
På lørdag kommer Næsby på besøg.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag imod Næsby, som i dette efterår stadig er uden ét eneste point efter de første seks kampe i dette efterårs 2. Division. 
 
Man kan roligt sige at Næsby er kommet noget skidt fra start og har trods stor fight tabt alle deres seks kampe her i efteråret. Derfor indtager Næsby pt. den lidet flatterende plads som sidst i efterårets 2. Division pulje 2. 
 
Næsbys har da også på klubbens hjemmeside bemærket, at skarpheden- eller netop mangel på samme i de to felter har været en absolut mangelvare i sæsonens første seks kampe. Så derfor skal Næsbys mandskab finde kynismen og skarpheden frem, som en af de ting der kan og skal forbedre pointhøsten i dette års 2. Division, hvis Næsby vil spille med om en plads i forårets oprykningsspil. 
Næsby må til dagens kamp for øvrigt undvære Marcus Warncke Sørensen efter et rødt kort i sidste lørdags kamp mod Middelfart. 
 
Så med et rundt nul på pointkontoen, er det et aldeles pointhungrende Næsby mandskab Cheftræner Morten Rasmussen sender på banen i lørdagens kamp på Autocentralen Park, og et mandskab som sikkert vil kæmpe alt de kan for at tage point med hjem til det Fynske. 
 
Hos KIFs chef træner Anders Jensen er det sikkert et glædeligt gensyn med Næsby, da han nemlig har et indgående kendskab til dagens modstander. Anders Jensen har nemlig været tre år i den Fynske klub, hvor han har været træner for deres U17 Division og U19 Division, samt chef træner for deres førstehold. Så på den konto er dagens modstander ingenlunde et ubeskrevet blad for KIFs cheftræner. 
 
Truppens bredde skal i dag bestå sin prøve, og for første gang er KIF ramt af en karantæne. Det er nemlig den stærke midterforsvarer Erik Nissen, som i dagens kamp afsoner en enkelt dag i skammekrogen efter sit fjerde gule kort, som blev uddelt i kampen mod Avarta.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende trup til kampen mod Næsby: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Jakob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jacquet Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, 
Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 
Vi ses på Autocentralen Park på lørdag kl 15.00 til kampen mod Næsby. 


 
10September2017
JS tabte 3-4 til Hatting-Torsted.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF's divisionsreserver tabte kampen i går mod Hatting-Torsted, i en kamp hvor gæsterne, med flote kombinationer, slog til på de chancer de fik. 
 
I første halvleg kunne man faktisk ikke se at Hatting-Torsted er placeret i bunden af rækken, for gæsterne spillede flot kombinationsspil op af banen og kom da også foran med to mål inden dommeren fløjtede til pause. 
De to mål blev sat ind med skud fra distancen. 
I kampens hede trak Christian Wulff også et par gule kort i slutningen af halvlegen, med et rødt til følge 
 
Efter pausen fik KIF reduceret ved Morten "Grøffe" Segato, men kort efter øgede gæsterne føringen på en omstilling. Der kom igen lidt spænding ind i kampen da Jonas Rode scorede til 2-3 på straffespark. 
Men gæsterne kom igen to mål foran, inden Jonas Rode igen skabte spænding med sit andet mål til stillingen 3-4. 
Reduceringen fik KIF mandskabet til at sætte alt ind for at få udlignet, men på trods af et par løse chancer til KIF endte kampen med et nederlag på 3-4 til Hatting-Torsted. 
 
Træner Sune Futtrup var efter kampen aldeles ikke tilfreds med indsatsen, og sagde at holdet langt fra havde præsteret hvad det kan i kampen. Sune Futtrup mente at der faktisk først kom gang i KIF mandskabet efter en times spil, og at han kun kunne være tilfreds med indsatsen i kampens slutning hvor viljen for at vinde kampen så ud til at være tilstede.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Hatting-Torsted 3-4 (2-0) 
Tilskuere: 43  
 
  25'  0-1 Marcus Holch Hansen 
  42'  0-2 Christian wulff 
  44'  0-2 Marcus Holch Hansen 
  69'  1-2 Morten segato 
  70'  1-3 Rune Graugaard 
  71'  2-3 Jonas Rode (Straffespark) 
  71'  2-4 Marcus Holch Hansen 
  84'  3-4 Jonas Rode 
 
Næste kamp for JS bliver ude mod Sædding/G IF på lørdag d. 16. september kl 13.00 
 


 
9September2017
KIF fik ét vigtigt point i overtiden.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
På en regnvåd efterårsdag, foran 305 tilskurere, tog et godt fightende KIF mandskab det ene point i dommerens overtid. Udligningen til 3-3 faldt ganske kort før slutfløjt i det 95' minut. 
 
Kolding IF skulle rejse sig, efter et par halvsløje kampe, samt en hel del spilleminutter uden scoring. Lørdag eftermiddag imod rækkens tophold Avarta, fra Rødovre. 
Det startede også godt for hjemmeholdet, der i kampens første tyve minutter spillede sig frem til to store muligheder, som desværre som i de forrige kampe, blev misbrugt. KIF har i de seneste kampe manglet skarphed foran kassen, og den kedelige tendens med den manglende kynisme i afslutningerne skulle desværre fortsætte i denne første halvleg. 
Som det ofte går i fodbold bliver man straffet, når man ikke kender sin besøgelsestid, og efter en lille halv times spil viste gæsterne på en hurtig omstilling, hvor lynende farligt et mandskab de er på omstillingsspillet. En millimeter præcis aflevering fra Thiago Pinto Borges, frem til Jacob Ingvarsen, og så var gæsterne i front. 
I halvlegens sidste minut, viste gæsterne igen deres styrke, KIF mistede bolden i et opspil op af banen, en sjuskefejl, der prompte blev straffet. To hurtige afleveringer fra Avartas side, og bolden var blevet spillet rundt om vores højre forsvarsside, og et indlæg i fødderne på Jacob Invarsen, der nemt kunne sende Avarta til pausen med en 0-2 føring. 
 
I anden halvleg skulle KIF kun bruge femten sekunder på at få den savnede reducering. En lang bold blev sendt op i gæsternes straffesparksfelt, og her fik Rune Nautrup sendt bolden videre til Sebastian Sommer, der resolut sendte kuglen i nettet. 
Scoringen gav KIF lidt momentum, og i de efterfølgende ti minutter virkede gæsterne en anelse rystet, men rigtig farlige blev KIFs angreb desværre ikke, og i stedet kunne Avarta lave en tro kopi af kampens første mål, og dermed stod der 1-3 efter en times spil. 
Den scoring sende KIF mentalt til tælling, og i de efter følgen tyve minutter spillede Kolding IF som et mandskab, der kun så frem til det varme bad efter kampen. 
Med ti minutter igen af kampen, måtte Erik Nissen trække en advarsel, da han fældede gæsternes Thiago Pinto Borges i det kriminelle felt. 
Det er før blevet nævnt, at fru Fortuna ikke er en god medspiller, hvis selvsamme person, som et straffespark begås mod, også selv vælger at eksekverer. 
Men da gæsternes Thiago Pinto Borges scorede for Avarta i sidste weekend på straffespark, valgte han igen selv at sparke, men Jens Rinke i KIF målet havde luret ham, og hev en flot redning ud af ærmet. 
Der var stadig ikke meget, der lykkes for KIF i ordinær spilletid, men i dommernes tillægstid, blev det blev det endelig Sommer. 
KIF havde to minutter inde i dommerens tillægstid fået tilkæmpet sig til et hjørnespark. Sebastian Sommer sendte med et godt spark bolden ind i hovedet på Rune Nautrup, som med et flot hovedstød reducerede. 
I kampens allersidste sekunder, fik KIF sendt en bold ind i Avartas straffesparksfelt, og da gæsterne ikke formåede at få bolden ud af feltet, kunne fødselaren Sebastian Sommer give sig selv og KIF en lille gave, da han resolut sparkede en nedfaldsbold i nettet til den forløsende udligning. 
Dermed "stjal" KIF et point, og den afslutning på dagens kamp, skal tages med videre til næste runde, hvor KIF igen spiller hjemme på Autocentralen Park, kl. 15.00 imod Næsby.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Avarta 3-3 (0-2)
Tilskuere: 305

  27'  0-1 Jacob Ingvarsen 
  44'  0-2 Jacob Ingvarsen 
  46'  1-2 Sebastian Sommer 
  59'  1-3 Jacob Ingvarsen 
  79'  1-3 Thiago Pinto Borges (Brændt Straffespark) 
  93'  2-3 Rune Nautrup 
  95'  3-3 Sebastian Sommer 
  Advarsler til KIF :  Erik Nissen, Jacob Eriksen og Anders Hostrup. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, 
Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Mathias Lautrup Nielsen, Jakob Rittig, Jonas Spornberger og Kasper Johannessen 
 
Indskiftninger: 
64'  Anders Hostrup for Kristian Kirkegaard 
69'  Jonas Spornberger for Jacob Eriksen 
73'  Jakob Rittig for Steven Somers 
 
Kampens dommer: 
Brian Jessen 
 


 
7September2017
Topholdet Avarta gæster Autocentralen Park på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF tager på lørdag imod rækkens suveræne tophold Avarta, som i dette efterår stadig er ubesejrede. Og KIF skal tilbage på vindersporet, og have vasket den kedelige plet fra Middelfart kampen langt væk. Og det gøres som bekendt bedst, med en sejr. 
 
Sæsonens tredje hjemmekamp i 2. Division byder igen på et hold fra Sjælland, denne gang er rækkens aktuelle tophold Avarta nemlig lørdagens gæster på Autocentralen Park. Vi er nu nået til sjette runde, og der tegner sig allerede nu et billede, af de tre forventede tophold - dagens modstander Avarta, samt de to fynske mandskaber fra Marienlyst og Middelfart. 
Avarta har brugt sommerpausen på at forstærke sig på flere parametre, klubben er pr. 1. juli blevet godkendt af DBU til at tegne kontrakter med spillerne. Det gør som bekendt at Avarta nu kan planlægge bedre og se længere ud i fremtiden. Træneren ved, hvilke spillere der er til rådighed, og Avarta skal ikke altid lave halvårlige strategier, men kan nu sportsligt kan lave en langsigtet plan. 
På spillersiden har man også i sommerpausen forstærket sig, den tidligere FCK- og Brøndbyspiller Martin Albrechtsen er hentet til klubben sammen med den brasilianske angriber Thiago Pinto Borges. Avarta har desuden fået tilgang af flere lovende unge spillere, hvilket gør at Avarta har en ganske slagkraftig trup, der som ambition har at spille med i toppen af rækken og naturligvis komme i forårets oprykningsspil om en plads i 1. Division. 
 
Kolding IF ligger som bekendt inden denne runde, på en fjerde plads, og holder dermed lige netop bagdelen over skillelinjen for om man havner i den sjove ende, eller i den kedelige ende af tabellen. Bevares sæsonen er lang endnu, men der tegner sig en klar tendens allerede nu, alle hold går målrettet efter sejren i denne pulje 2, hvor kun HIK og Avarta, har delt i porten, i premiere runden, ellers har det været knald eller fald kampe over hele linjen. 
Til dagens opgør, vil samtlige spillere gøre, ALT hvad der står i deres magt, for at det skal blive "knald". 
 
Det er længe siden vores Divisions drenge har spillet to kampe i streg, uden at score et eneste mål. Men medregner vi pokal kampen imod Hobro, samt det ærgerlige, men fortjente nederlag til Middelfart, for en uge siden, ja så har vi faktisk tabt to kampe i streg, og det vel og mærke uden at komme på måltavlen. Den kedelige "stime" skulle gerne stoppe i dag. 
Men det bliver som skrevet, en modstander fra absolut øverste hylde fra pulje 2, som vi på lørdag skal krydse klinger med. Men selv om det er rækkens ubesejrede tophold, der gæster Autocentralen Park, så ved vi at vi for blot et halv års tid siden slog dem sikkert med 3-1, i oprykningsspillet her på banen.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende trup til kampen mod Avarta: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Jakob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jacquet Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, 
Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 
Vi ses på Autocentralen Park på lørdag kl 15.00 til kampen mod Avarta. 


 
3September2017
JS tabte ude til Fredericia fF.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's divisionsreserver måtte tage turen hjem til Kolding med et 2-5 nederlag i gårsdagens kamp ude mod Fredericia fF. 
 
Efter to sejre i træk var KIF en tur i Fredericia, til den tredje kamp på én uge, og det blev måske for meget for divisionsreserverne med så mange kampminutter på kun fem dage. 
 
Nederlagets størrelse lyver måske lidt, for indtil tre minutter før tid var KIF kun bagud med en enkelt pind. Men med et gult kort og et offensivt sats for en udligning, lykkedes det for Fredericia fF at sætte to mål mere ind inden dommeren fløjtede kampen af. 
KIF kom ellers foran 1-0 efter ti minutter, på et mål af Jonas Rode, men værterne fik udlignet KIF føringen kort før pausen. 
 
I starten af anden halvleg misbrugte KIF et par store chancer, og så scorede hjemmeholdet to gange til 3-1, inden Glenn Sørensen satte KIF's andet mål ind med tretten minutter tilbage af kampen. 
Og så kom det ærgerlige gule kort og Fredericias to mål til sidst i kampen og KIF måtte se sig slået med 5-2 af Fredericia fF. 
Vi må op på hesten igen og videre, der venter en vigtig kamp om en uge hjemme imod Hatting-Torsted, sagde træneren efter kampen. 
 
Kampen mod Hatting-Torsted spilles på Autocentralen Park, lørdag d. 9/9 kl 17, umiddelbar efter 2. divisionskampen mellem KIF og Avarta.  
 
Kampfakta:
Fredericia fF - Kolding IF 5-2 (1-1)
  10'  0-1 Jonas Rode 
  39'  1-1 Martin Meins Friborg 
  50'  2-1 Fuat Hansen 
  70'  3-1 Fuat Hansen 
  77'  3-2 Glenn Sørensen 
  87'  4-2 Emil Honoré Andresen 
  90'  5-2 Mads Isaksen 
 
 


 
2September2017
Ingen point til KIF mod Middelfart.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter den flotte præstation imod Hobro for blot fire dage siden i DBU pokalen, stod der i dag igen vigtige point på spil i anden divisions kampen mellem Middelfart og Kolding IF. 
 
Det blev en kamp, hvor gæsterne fra Kolding IF aldrig rigtig fandt melodien. For ingen tvivl om, at alle var klar til dette opgør, men om man alligevel ramte det rigtige tændings niveau, da det første fløjt lød, er tvivlsomt. 
Det var i hvert fald hjemmeholdet, der satte sig tungt på spillet i første halvleg. Hjemmeholdets Martin Jensen var tæt på efter ti minutter, men Jens Rinke diskede op med en flot redning. 
Et lille kvarter senere faldt kampens første scoring. Et unødvendigt frispark bliver begået midt på KIF's egen banehalvdel. En ufarlig bold blev sendt ind i KIFs målfelt, hvor hjemmeholdets Søren Andreasen lidt for nemt fik sat hovedet på bolden og kunne sende den i nettet til en 1-0 føring. 
KIF kom ud i et mindre stormvejr efter hjemmeholdets scoring, men red stormen af, og havde faktisk selv et par halve chancer, men noget symptomatisk for KIF's præstation, var det stort set kun efter standard situationer, at man var inde og true hjemmeholdets mål. 
 
KIF blev ramt af noget af det værste man kan blive udsat for, når man starter en anden halvleg op, og er bagud. Straks at få endnu et mål imod sig. Hjemmeholdet spillede sig uhindret igennem egen og KIFs banehalvdel, og efter et skud mod mål, går returbolden ud til Martin Jensen, der nærmest umarkeret, nemt kunne sparke bolden i mål. 
Med et kvarter igen, havde hjemmeholdet endnu en stor chance efter et frispark, som Jens Rinke måtte helt op i den ene målhjørne for at redde. 
Herefter fortog Anders Jensen et system skifte, samt et par indskiftninger, hvilket faktisk vendte spillet rundt. 
Med ti minutter igen, blev indskiftede Jonas Spornberger spillet fri i dybden, men desværre blev det stolpe ud, på den afslutning. 
Blot tre minutter senere, blev indskiftede Kristian Kirkegaard nedlagt på kanten af feltet, og på det efterfølgende frispark var det Mads Zederkofs tur til at ramme træværket. 
Et par minutter senere fik Rune Nautrup vredet sig fri på kanten, og sendt bolden ind foran mål, hvor fremstormende Sebastian Sommer desværre fik skovlet bolden over mål. 
En god afslutning på kampen af KIF, men det rakte desværre ikke til point i dag. 
 
Kolding IF får mulighed for at rejse sig, når Avarta om en uge, lørdag d.9 September kl.15.00, gæster Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Middelfart - Kolding IF 2-0 (1-0)
Tilskuere: 425

  24'  1-0 Søren Andreasen 
  51'  2-0 Martin Hedeager Jensen 
  Advarsler til KIF :  Rune Nautrup, Mathias Høgsholt, Erik Nissen og Emil Obitsø Nielsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, Anders Hostrup, 
Rune Nautrup, Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Kasper Theis Jensen, Kristian Kirkegaard, Jakob Rittig og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
46'  Jacob Eriksen for Mathias Lautrup Nielsen 
63'  Kristian Kirkegaard for Anders Hostrup 
66'  Jonas Spornberger for André Jepsen 
 
Kampens dommer: 
Paw Johansen 
 


 
31August2017
Så gælder det Middelfart på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF skal efter den flotte pokalkamp i tirsdags mod Superligaens nummer to en tur over broen til Fyn for at dyste mod Middelfart. 
 
Middelfart måtte i deres pokalkamp mod Aabyhøj IF fra Jyllandsserien ud i forlænget spilletid inden Middelfart vandt med 4-3. To af de fire mål blev i øvrigt sat ind af den tidligere KIF'er Søren Andreasen. 
Det bliver et gensyn med en del tidligere KIF'er, for i Middelfarttruppen er fire spillere som før sommerferien spillede for KIF. 
 
Statistikken er i KIF's favør, for de to klubber har mødt hinanden otte gange i Danmarkstuneringen, med 4 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag, samt en målscore på 18-11 til KIF. Sidste efterår vandt KIF begge de indbyrdes opgør, med en målscore på 8-3. 
 
KIF spillede en rigtig flot pokalkamp mod Hobro i tirsdags, og med lidt mere "tur i den" kunne KIF sagtens havde været det hold der gik videre til næste runde af Pokalen. 
Så hvis truppen kan komme op i samme gear som i tirsdags, bør KIF kunne spille sejren i hus og tage de tre vigtige point med hjem til Kolding. 
KIF er i øjeblikket placeret som nummer tre i 2. Division Pulje 2. med Middelfart som nummer fire, tre point efter. Og da indbyrdes point og målscore tages med i et evt. oprykningsspil kan en sejr i lørdagens kamp blive til vigtige point, hvis begge hold kommer i forårets oprykningsspil om pladserne til NordicBet ligaen.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende trup til kampen mod Middelfart: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Jakob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jacquet Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, 
Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger, Kasper Johannessen og Mathias Høgsholt.  
 
Kampen mod Middelfart spilles lørdag d. 2. september 2017 kl 14.00 på Middelfart Stadion 
 


 
31August2017
Anden sejr i træk til JS i denne uge.

Jonas Rode tester Vejens målmand  © Foto - Ole Sørensen, SportK  
 
Divisionsreserverne var i kamp onsdag aften på Autocentralen Park, hvor Vejen SF var på besøg. 
 
Der skulle følges op på 6-0 sejren over Horsens Freja i mandags, og selvom hjemmeholdet i store dele af kampen, var det toneangivende mandskab, blev det i den grad mere spændende i kampens afsluttende fase, end nødvendigt. 
Første halvleg blev lidt af en lang gaber, da gæsterne stod dybt på banen, og da KIF samtidig enten ikke spillede direkte nok, eller simpelthen bare var for ineffektive med den sidste afgørende aflevering, ja så blev det ved de 0-0 i pausen, selvom Oliver Buhl havde en kæmpe chance, men desværre var det stolpe ud. 
 
KIF kom mere aggressivt ud til anden halvleg, og det bar hurtig frugt. 
Jonas Rode bragte hjemmeholdet i front, men føringen holdt ikke længe, da gæsternes Thomas Heiker med et flot langskud, udlignede. 
Hjemmeholdet følte sig bestemt ikke forfulgt af dommer tække. 
Med to mand i straffe boksen, i ti minutter hver, spillede KIF med ni mand imod elleve. Men det var faktisk KIF, der var bedst i den periode og også her at indskiftede Glenn Sørensen på få minutter gik fra skurk til helt, da han først brændte en kæmpe direktør, men blot få minutter senere, blev match winner med sejersmålet efter flot forarbejde af Narek Djoulakian. 
KIF havde flere gode tilbud til at lukke kampen, men i stedet blev det hele unødvendig dramatisk, da hjemmeholdet i de fem ekstra tillægsminutter løb ind i en gul byge af kort, og således sluttede kampen af med blot syv markspillere og en målmand. 
Det resulterede selvsagt i et enormt pres fra Vejen, der brændte to kæmpe chancer til sidst, og dermed kunne KIF ånde lettet op, og fortjent sætte tre point yderligere ind på kontoen.  
 
Divisionsreserverne slutter denne engelske uge af, med en tur til Fredericia på lørdag, hvor det ubesejrede tophold fra Fredericia fF tager i mod. Kampen fløjtes op kl 13.30 på Madsby Enge i Fredericia.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Vejen SF 2-1 (0-0)
Tilskuere: 51

  49'  1-0 Jonas Rode 
  50'  1-1 Thomas Heiker 
  82'  3-0 Glenn Sørensen 
 
 


 
31August2017
Daniel Theemann bliver Assistenttræner for KIF's 2. Div.

Daniel Theemann  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Berni Petersen har valgt at stoppe som assistenttræner pr. 31. december 2017 og ny mand i sædet bliver den tidligere KoldingQ træner Daniel Theemann. 
 
Fra 1. januar 2018 skal Daniel Theemann afløse Berni Petersen, som har ønsket at stoppe i KIF. En øget arbejdsmængde i en i forvejen travl hverdag gør, at Berni ikke længere vil kunne afse den tid det kræver, at være tilknyttet Kolding IF. 
Afløseren for Berni Petersen bliver Daniel Theemann. 
Daniel Theemann er 37 år, gift og har to børn. Han har en trænerfortid som Cheftræner for KoldingQ og har desuden haft træneransvaret for herre U17 i Aabenraa og været assistent for SønderjyskE's Elite U15. 
Daniel har UEFA A-licens, og sigter på at erhverve en licens som protræner, så det er en yderest kompetent assistenttræner der træder til ved årsskiftet. 
 
"Vi har været super glade for Berni som assistent, en rolle han har udfyldt til UG, men vi har godt kunnet mærke hvor det bar henad. Tingene skal selvfølgelig kunne hænge sammen i hverdagen, så dette er en meget naturlig beslutning og i øvrigt helt udramatisk. Jeg er glad for allerede nu, at have en ny træner på plads, som har mulighed for at forberede sig på opgaven i løbet af efteråret. Daniel kommer med stor faglighed og indsigt, og jeg er sikker på, at han vil være et godt match for Anders Jensen. Anders er jo en relativt ung træner med store ambitioner, så det er også vigtigt for ham, at blive udfordret i dagligdagen, så han kan lægge yderligere på sit uomtvistelige trænertalent. 
Jeg glæder mig meget til at se denne konstellation arbejde videre med udviklingen af holdet og glæder mig samtidigt over, at Berni er her lidt endnu", udtaler en fornøjet sportschef, Ulrik Pedersen. 
 
KIF byder Daniel velkommen i klubben, og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
29August2017
Flot indsats, men desværre pokal exit.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF måtte indkasere et knebent 0-1 nederlag i aftenens pokal dyst mod Alka Superligaens aktuele nummer to. Og man må sige at KIF tabte med hele æren i behold. Faktisk var det slet ikke til at se, at der er to rækker mellem de to mandskaber. 
 
Det blev som mange eksperter havde forventet til pokal exit i DBU pokalens anden runde for Kolding IF, da topholdet fra Superligaen, Hobro IK havde marginalerne på deres side, og knebent vandt med 0-1. 
Men det kunne nemt have tippet til den anden side, og Kolding IF viste både på og udenfor banen, at både klubben, samt hele byen trænger til flere af de her fodboldoplevelser! 
Ingen tvivl om at, spillerne så frem til at måle sig med et Superliga mandskab, og med det helt rette spændings og tændings niveau, startede KIF med lige at føle hvad det var for en opgave man stod overfor. 
Gæsterne startede med et par halve chancer, men KIF fik relativt hurtigt fornemmelsen for, at de godt kunne være med, i denne kamp. 
Efter knap tyve minutters spil, var Kristian Kirkegård med en flot stikning tæt på en assist, men desværre endte Jonas Spornbergers afslutning i sidenettet, en stor chance til KIF, efter et flot angreb. 
Blot tre minutter senere fik KIF kampens største chance, da Rune Nautrup var hurtigt over bolden, da en Hobro forsvarer sløsede med en tilbagelægning til målmand Jesper Rask, men desværre blev afslutnings vinklen meget spids, og igen kunne gæsterne ånde lettet op, da bolden sneg sig uden om stolpen og i sidenettet. 
Det havde på det tidspunkt af kampen ikke været ufortjent hvis KIF havde været i front, og det havde også været godkendt med en målløs første halvleg. Men desværre lavede KIF, blot seks minutter før pausefløjtet, en dum fejl i opspillet, hvilket gav gæsternes Sebastian Rønning en friløber mod Jens Rinke. Den duel vandt Rinke, og fik bolden reddet ud til et hjørnespark. 
Den standard situation udnyttede selvsamme Sebastian Rønning, da han fik hovedet på, og scoret til 0-1. 
Skuffende kunne KIF gå til pausen, efter en ellers rigtig flot indsats. 
 
Anden halvleg var blot et par minutter gammel, da Rune Nautrup blev fældet lige udenfor det kriminelle felt. På det efterfølgende frispark var Mads Zederkof meget tæt på at få udlignet. 
André Jepsen havde ligeledes et par gode muligheder, mens gæsterne fra Hobro bestemt også havde deres chancer, samt havde bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside. 
Det blev en aften, hvor Superliga mandskabet fra Hobro trak det længste strå. 
Marginalerne var ikke på KIFs side, en skam, for spillerne havde med den indsats, virkelig fortjent mindst endnu en kamp, i en kulisse, som den, der dannede rammen for opgøret på Autocentralen Park denne skønne sensommeraften. 
For det var i den grad tydeligt, at fodbold entusiasmen i Kolding lever, for på lægterne var der inden kick off, en syden og en sitren, og ikke mindst en længsel efter at komme til topfodbold på Autocentralen Park igen.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Hobro IK 0-1 (0-1)
Tilskuere: 1025 (Sæsonrekord)

  40'  0-1 Sebastian Grønning 
  Advarsler til KIF :  44'  Rune Nautrup,  77'  André Jepsen og  85'  Erik Nissen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, Rune Nautrup, 
Kristian Kirkegaard, Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Anders Hostrup, Mathias Lautrup Nielsen, Jakob Rittig,  
Oliver Buhl og Kasper Johannessen 
 
Indskiftninger: 
66'  Anders Hostrup for Kristian Kirkegaard 
72'  Mathias Lautrup Nielsen for Jonas Spornberger 
83'  Jakob Rittig for Steven Somers 
 
Kampens dommer: 
Jacob Kehlet  
 
Næste kamp er ude mod Middelfart, kampen spilles lørdag d. 2. september kl 14.00 på Middelfart Stadion.  
 


 
29August2017
JS uddelte et "æg" til Horsens Freja.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF's divisionsreserver fik i dén grad gang i målscoringen i gårdagens kamp mod Horsens Freja, som blev sendt hjem med en 6-0 sejr til KIF. 
 
KIF fik hul på bylden og Horsens Freja fik en opvisning i effektiv angrebsfodbold de nok sent glemmer. 
 
Horsens Freja manglede otte stamspillere, som alle var fraværende af forskellige årsager. Blandt andet har holdet fået tilgang af en del spillere fra Odder, men de er grundet en DBU straf fra deres tid i Odder låst i de første seks kampe. Så Horsens Freja stillede med en pose blandede bolsjer med alt fra U19 til serie 4 spillere. 
 
Der skal dog ikke pilles ved den flotte sejr til KIF, for holdet spillede en rigtig gang flot fodbold og fik sat tre point ind på kontoen. 
 
Træner Ken Højland var også mere end tilfreds efter kampen og jublede over at der endelig gik hul på målbylden. 
- Taktikken var at spille bolden hurtigt rundt og at komme til afslutninger. Og i takt med at tiden gik, blev Horsens spillerne mere og mere trætte. Det resulterede i at KIF's målvogter Jens Larsen ikke havde brug for ét eneste reelle indgreb i anden halvleg, hvor KIF kørte sejren sikkert hjem, sagde træner Ken Højland efter kampen. 
Ken Højland fortalte derudover, at han udmærket også ved at det bliver et helt andet, og stærkere Horsens hold, som vi kommer til at møde deroppe i anden turneringshalvdel. 
 
Divisionsreserverne spiller igen allerede onsdag aften, hvor Vejen SF kommer på besøg på Autocentralen Park kl 19.00  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Horsens Freja 6-0 (3-0)
Tilskuere: 49

  17'  1-0 Jonas Rode 
  18'  2-0 Michael Muurholm 
  35'  3-0 Jonas Rode 
  55'  4-0 Michael Muurholm 
  70'  5-0 Narek Djoulakian 
  78'  6-0 Jalal nabolsi 
 
 


 
28August2017
Hobro IK gæster Autocentralen Park i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF skal i morgen prøve kræfter med Hobro fra Superligaen i anden runde af DBU Pokalen, og se om det rækker til avencement til næste runde af DBU Pokalen. 
 
Hobro IK var for ti år siden hvor KIF er i dag, nemlig glade amatører i landets tredje bedste række 2. Division. I 2010 rykkede Hobro op i den næst bedste række 1. Division og blot fire år senere gik turen til det forjættede land Superligaen. 
Og siden ved vi jo alle hvordan Hobro har udviklet sig til en top professionel klub med fuldtids kontrakt spillere, som spiller med om mesterskabet i landets bedste række. 
Hobro er kommet flot fra land i denne sæson af Alka Superligaen. Holdet indtager efter fredagens sejr over Silkeborg en plads som det andet bedste fodboldhold i Danmark, foran storklubber som FC København, FC Midtjylland og Brøndby. 
Så det er en stor mundfuld KIF skal op imod i tirsdagens pokalbrag på Autocentralen Park. 
 
Hobro har én gang tidligere gæstet KIF og Autocentralen Park i en pokalkamp, det var i første runde af pokalsæsonen 1994/1995, hvor Hobro IK blev sendt hjem med et 6-1 nederlag. 
 
KIF fik en velfortjent sejr over HIK i lørdags og tankede en god portion selvtillid inden mødet med Hobro. Om det så rækker til en sejr over Superligaholdet fra Hobro må tiden vise. 
Mandagens træning var en gang let boldomgang, med fokus på pasninger og tæmninger, så truppen til morgen er helt klar og opsat på at give Hobro kamp til stregen.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende trup til pokalkampen mod Hobro IK: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jacquet Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, 
Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger, Kasper Johannessen og Mathias Høgsholt.  
 
Pokalkampen mod Hobro spilles i morgen tirsdag d. 29. august 2017 kl 19.00 
 


 
27August2017
JS spiller sæsonens første hjemmekamp i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF's divisionsreserver skal gerne sætte yderligere point på kontoen mod mandagens modstander Horsens Freja. 
 
Efter et par tætte kampe, hvor KIF har haft det meste spillet, men kun har fået et point ud af anstrengelserne skal JS hjemme på Autocentralen Park prøve om man ikke kan få fuldt udbytte af indsatsen og hente alle tre point hjem mod mandagens modstander Horsens Freja. 
 
Trænerteamet Sune Futtrup og Ken Højland har ikke været helt tilfredse med sæsonens pointhøst og vil nu gerne have holdet til at score lidt flere mål. De to første modstandere har stået dybt på banen og KIF angrebet har ikke rigtigt fået dirket forsvarene helt op, men det bliver forhåbentligt et spørgsmål om tid, inden der går hul på bylden og drengene for mere gang i målscoringen. 
 
Kampen mod Horsens Freja fløjtes op på Autocentralen Park, mandag d. 28. august kl 18.30  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende trup til kampen mod Horsens Freja: 
Jens Larsen, Theis Jensen, Kasper Johannessen, Narek Djoulakian, Morten Segato, Christian Wulff, 
Jeppe Mikkelsen, Faisal Nezam, Jacob Andersen, Glenn Sørensen, Michael Muurholm, Jonas Rode,  
Jallal Nabolsi og Erenik Lushaj  
 


 
26August2017
Tre vigtige point til KIF mod HIK.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF satte tre point ind på kontoen efter dagens 2-1 sejr over Københavner mandskabet fra Hellerup, som måtte se KIF score sejersmålet blot fire minutter før dommerens slutfløjt. 
 
Kolding IF, skulle lørdag eftermiddag tilbage på vindersporet efter nederlaget i Odense, til Marienlyst i sidste weekend. 
Dagens modstander fra Hellerup, et hold som KIF aldrig havde besejret på hjemmebane i en turneringskamp, og objektivt set, klart fortjente at få et point med hjem til Sjælland. 
Gæsterne gjorde det svært for Kolding IF, der kampen igennem sled med at finde sit eget spil, og flere gange var man meget tæt på at blive taget på sengen, da HIK viste sig giftige på hurtige opstillinger. 
Det blev en meget chancefattig første halvleg. 
Gæsterne var tæt på, efter små ti minutters spil, med et skud, der smøg sig forbi den ene opstander bag Jens Rinke i KIF målet. 
Efter en lille halv times spil, fandt Jakob Rittig med en god aflevering i dybden, Anders Hostrup, der dog fra en lidt spids vinkel ikke fik passeret gæsternes målmand. 
Med fem minutter tilbage af første halvleg, spillede gæsterne sig godt igennem i KIFs højre forsvarsside, og fik afsluttet, men igen listede bolden sig lige forbi fjerneste stolpe. 
Minuttet senere var HIK igen tæt på at etablere et farligt angreb, men det løb ud i sandet og havnede i Jens Rinkes arme. 
Han kunne i stedet sætte spillet hurtigt i gang med et udkast til indskiftede André Jepsen, som tog en god tur op af høje kanten, og fandt med en god stikning, anfører Rune Nautrup i gæsternes straffesparksfelt. Med en hurtig vending og en tunnel på sin nærmeste oppasser, fik anfører Rune Nautrup flot spillet sig frem til en afslutning, og selvom vinklen var spids, tordnede Rune Nautrup bolden op i netmaskerne. 
Et flot mål, der også blev halvlegens eneste scoring. 
 
Anden halvleg var blot få minutter gammel, da HIK igen var nærgående. Og efter otte minutters spil fik gæsterne udlignet. Et helt igennem håbløst presspil fra KIF's side, udløste udligningen. 
Gæsterne spillede bolden rundt i eget forsvar, og uhindret og uden en eneste KIF'er nærmest rørte bolden, fik HIK spillet bolden op af banen og ud i KIF's venstre side, hvorfra et indlæg uhindret passerede til bagstolpen, og her kunne gæsternes Carl Lange, nærmest ikke undgå at få udlignet. 
Efter et kvartes spil, blev der et glædeligt gensyn med skadesplagede Jacob Eriksen, der endelig er tilbage på banen. 
Med et kvarter tilbage af opgøret, er gæsterne meget tæt på, da de efter et godt opspil i KIFs højre side, får spillet sig frem til en stor chance, men Jens Rinke i KIF målet fik med en flot reaktion afværget den store mulighed. 
Med små ti minutter igen, er gæsterne igen farlige på en omstilling, og kun en god tackling fra Steven Somers, der i sidste øjeblik kom imellem en HIK angriber og målmand Jens Rinke, og dermed afværget den store mulighed til gæsterne. 
Fem minutter senere, var gæsterne igen farlige på en hurtig omstilling, men fra en spids vinkel, kunne Jens Rinke se afslutningen gå over sit mål. 
Dermed viste stadionuret små fem minutter igen, da Jens Rinke kunne sende et målspark op af banen. Her fik Mathias Nielsen erobret bolden og sendt André Jepsen afsted langs venstre kanten, og fra baglinjen kunne André Jepsen sende bolden ind i fødderne på fremstormende Rune Nautrup, som ikke svigtede, og dermed blev han dobbelt målscorer, i en kamp der nok aldrig vil blive husket for det flotte fodboldspil. 
 
Nu venter der Kolding IF en uge med to store kampe. 
På tirsdag er der pokalbrag på Autocentralen Park, når topholdet fra superligaen, Hobro kommer på besøg. 
Fire dage efter pokalbraget, tager KIF turen lige over broen, hvor det lille lokalopgør mod storsatsende Middelfart spilles. Mon ikke rigtig mange KIFere tager smut turen med over broen, for at støtte Kolding IF i den vigtige kamp mod Middelfart?  
 
Kampfakta:
Kolding IF - HIK 2-1 (1-0)
Tilskuere: 259

  42'  1-0 Rune Nautrup 
  54'  1-1 Carl Lange 
  86'  2-1 Rune Nautrup  (Assist: André Jepsen)
  Advarsler til KIF :   77'  Erik Nissen og   93'  Rune Nautrup. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Casper From, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Anders hostrup, Rune Nautrup, 
Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Jakob Rittig, Emil Obitsø Nielsen og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Steven Somers, André Jepsen, Kristian Kirkegaard, 
Jonas Spornberger og Kasper Johannessen. 
 
Indskiftninger: 
23'  André Jepsen for Casper From 
56'  Jacob Eriksen for Jakob Rittig 
75'  Steven Somers for Anders hostrup 
 
Næste kamp er pokalkampen mod Hobro, som spilles på Autocentralen Park, tirsdag d. 29. august kl 19.00.  
 


 
24August2017
HIK gæster Autocentralen Park på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF skal have vasket sidste weekends nederlag til Marienlyst af, og det kommer forhåbentlig til at gå ud over HIK på lørdag. 
 
HIK er kommet rimelig fornuftigt ud af starthullet i denne sæson og har indtil videre har høstet fire point til tabellen. Sidste lørdag vandt HIK således hjemme med 4-3 over Næsby. 
HIK har brugt sommeren til at hente lidt forstærkning til truppen, blandt andet har man hentet den klubløse Christian Groth Møller, der senest spillede i NordicBet ligaen for Fremad Amager. Derudover har HIK forstærket sig med Oliver Hansen, tidligere AB og Fredensborg. Og i foråret indlemmede HIK de to årgang 98 talenter Carl Lange og Wilson Henningsen i førsteholdstruppen. 
 
Inden dagens opgør mod HIK, stadig 33 point at spille om, og efter nederlaget til Marienlyst, kender alle til vigtigheden af, at komme op på hesten igen hurtigst muligt. 
Derfor kan publikum til dagens opgør, forvente et tændt og top motiveret KIF mandskab, der vil gøre alt for at komme tilbage på vindersporet og hente point til kontoen. 
 
Hos KIF har Jacob Eriksen meldt sig klar efter en længere skadespause og indtræder derfor i truppen mod HIK.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod HIK på lørdag: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Steven Somers, 
André Jacquet Jepsen, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger,  
Kasper Johannessen og Mathias Høgsholt.  
 


 
20August2017
JS hentede det første point til tabellen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF's divisionsreserver spillede i går mod rækkens førerhold, Agerbæk SF/Starup IF, og måtte nøjes med at tage det ene point med hjem til Kolding. 
 
Efter et ærgerligt 1-2 nederlag til VB i første runde af Jyllandsserien skulle der hentes point mod Agerbæk SF/Starup IF i gårdagens kamp. 
Men det blev igen en kamp hvor KIF havde bolden mest i hele kampen, men ikke helt formår at have nok kvalitet i afslutningerne. 
Efter tretten minutters spil kom KIF foran, Michael Muurholm sendte bolden i mål efter Jalal Nabolsis gode forarbejde. Men føringen holdt kun fire minutter, for så udlignede hjemmeholdet til kampens slutresultat 1-1. 
 
Træner Ken Højland kunne slet ikke være tilfreds efter kampen, og vil i de kommende træningspas forberede holdet på modstandere der står så dybt, som det har vist sig at både VB og Agerbæk SF/Starup IF har gjort i de to første kampe. 
Og så bliver det forhåbentligt et spørgsmål om tid, inden der går hul på bylden og drengene for mere gang i målscoringen. 
 
Divisionsreserverne spiller næste gang mandag den 28. august kl 18.30, hjemme imod Horsens Freja.  
 


 
19August2017
Nederlag til Marienlyst.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede fredag aften sæsonens tredje opgør, da Marienlyst på hjemmebane, lagde kunstgræsbane til. Det blev en kamp, hvor der ikke kan deles topkarakterer ud, til hverken KIFs spillere, eller dommertrioen. 
 
I kampens start lignede KIF hel klart et mandskab, der bestemt kunne få noget med hjem fra Fyn, men set over hele kampen, var hjemmeholdet på dagen, det bedst spillende mandskab, samt det mest effektive i begge målfelter. 
Som nævnt, var KIF klart det bedste mandskab i kampens første kvarter, og her var Rune Nautrup og Jonas Spornberger ved fælles hjælp tæt på at bringe KIF i front i kampens indledning, da Rune Nautrup flot sled sig fri i venstre side og sendte bolden ind foran mål, hvor Jonas Spornberger desværre kom en brøkdel for sent, med en glidende inderside. 
Men som første halvleg skred frem, vandt hjemmeholdet mere og mere terræn, og det var tydeligt, at Marienlyst's spillere befandt sig bedst, på det kunstige underlag. 
Efter knap en halv times spil, blev en Marienlyst spiller sendt af sted i dybden, og da linjedommeren, ikke markerede for den tydelige offside position, som han befandt sig i, kunne han nemt sende bolden videre til medspiller Mads Hansen, som nemt kunne bringe hjemmeholdet i front. 
Den scoring blev den eneste i første halvleg, og dermed kunne begge mandskaber gå til pause. 
 
Ti minutter inde i anden halvleg, lykkedes det Kolding IF, at få bygget et godt angreb op, men desværre kom en Marienlyst spillers fod i vejen for Mathias Nielsens afslutning, hvilket gav hjemmeholdet en hurtig omstilling. 
Stærkt spillende Oliver Feldballe, drev flot bolden frem i KIFs venstre forsvarsside, og efter et par gode driblinger, serverede han bolden for fødderne af hjemmeholdets Anders Thomsen, der helt blank inde foran mål, nemt kunne bringe sit mandskab på 2-0. 
Det var nu noget af et bjerg, for Kolding spillerne, at bestige. 
Hjemmeholdet havde klart vundet momentum, og selv da Marienlyst med tyve minutter igen, fik Jonas Hvilsom sendt tidligt i bad, efter sin anden advarsel, lykkes det ikke KIF at få lagt et afgørende pres på hjemmeholdet. Bevares, KIF havde sporadiske nærgående forsøg, og indskiftede Jakob Rittig var tæt på at bringe spænding ind i opgøret mod kampens slutning, men hjemmeholdets målmand, diskede op med en flot dobbelt redning, og dermed vandt hjemmeholdet en fortjent sejr. 
 
Mon ikke flere af dagens aktører i de udebanegrønne bluser, har et og andet at bevise, når HIK på lørdag gæster Autocentralen Park?  
 
Kampfakta:
Marienlyst - Kolding IF 2-0 (1-0)
Tilskuere: 255

  30'  1-0 Mads Augustinus Hansen 
  56'  2-0 Anders C Thomsen 
  68'  2-0 Jonas Hvilsom (Marienlyst) 
  Advarsler til KIF : Sebastian Sommer, Anders Hostrup og Mads Zederkoff. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, André Jepsen, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Anders Hostrup, Jakob Rittig og Steven Somers,  
 
Indskiftninger: 
46'  Anders Hostrup for Kristian Kirkegaard 
58'  Steven Somers for Jonas Spornberger 
63'  Jakob Rittig for Mathias Lautrup Nielsen 
 
Næste kamp spilles på Autocentralen Park, lørdag d. 26. august kl 15.00, mod HIK.  
 


 
18August2017
JS spiller ude mod Agerbæk SF/Starup IF i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF's divisionsreserver skal igen en tur hjemmefra i deres andet opgør i JS pulje 4. Og denne gang går turen til Starup Stadion for at møde Agerbæk SF/Starup IF. 
 
Efter det noget ærgerlige 1-2 nederlag til VB sidste søndag, skal divisionsreserverne atter forsøge at hente de første point til tabellen mod Agerbæk SF/Starup IF. Træner Ken Højland og Sune Futtrup må se bort fra Alexander Maxwell Genz og Morten Segato, som er ude med småskader. Men ellers er det en slagkraftig trup der tager nord på for at hente point til KIF. Spillested: Starup Stadion Smedebakken 16, 7200 Grindsted Kampstart: Kl 15.00  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Agerbæk SF/Starup IF: 
Morten Mølbæk Kristiansen, Nicklas Gansler Jørgensen, Thomas Nielsen, Christian Wulff, Faisal Nezam, 
Jeppe Mikkelsen, Jacob Andersen, Theis Jensen, Oliver Buhl, Narek Djoulakian, Glenn Sørensen,  
Erenik Lushaj og Jallal Nabolsi  
 


 
17August2017
Topopgør i morgen, ude mod Marienlyst.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Der er dømt topopgør i morgen når KIF tager en tur til det Fynske for at møde Marienlyst, som indtager pladsen som rækkens nummer to, lige efter KIF. 
 
Marienlyst har åbnet sæsonen med to sejre, først hjemme over Middelfart og sidst ude mod Næsby. Marienlyst har i sommerpausen hentet seks spillere, heraf et par stærke spillere så som Oliver Feldballe og Mads Lier, fra henholdsvis FC Fredericia og Middelfart, samt et par U19 talenter fra OB.  
Så det bliver formodentlig en svær, men aldeles ikke umulig, opgave for KIF at tage point med hjem fra det Fynske. Sidst KIF gæstede Marienlyst kunne vi tage hjem med en 2-1 sejr, men ellers er statistikken klart i Marienlysts favør, med fem sejre, én uafgjort og to nederlag. Og Danske Spil har da også værterne som svag favorit i opgøret. 
 
Kampen spilles på kunstbanen ved Marienlyst centeret, i morgen, fredag kl. 18.30  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Marienlyst: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jacquet Jepsen, 
Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Rittig,  
Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger, og Mathias Høgsholt.  
 


 
14August2017
JS tabte i sæsonåbner mod VB.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's divisionsreserver var i går en tur nord på, hvor første turnerings kamp i JS pulje 4. fandt sted mod VB, på VB parkens fine græstæppe. KIF måtte skuffende forlade Vejle med et spinkelt 1-2 nederlag til VB's divisionsreserver. 
 
Efter nogle særdeles fine testkampe, skulle KIF's JS mandskab i dag sæsonåbne mod VB på udebane. Det blev så til et knebent nederlag, da Divisionsreserverne søndag formiddag måtte indkassere et 1-2 nederlag, ude mod VB i efterårspremieren i jyllandsserien. 
Det gik stærkt i Vejle, for VB kom allerede foran efter ét minut, og så blev det lidt "opad bakke" for KIF, der på dagen desuden havde afbud fra en hel del spillere. 
VB var konstant farlige på deres kontraspil, og KIF havde bolden mest. De to mandskaber gik således til pausen med en VB føring på 1-0. 
 
Et lille kvarter inde i anden halvleg fik Kristian Kirkegaard serveret bolden flot til Oliver Buhl, som sikkert sende den i kassen til 1-1. Men kort efter kom VB igen i front, og således sluttede kampen med en 2-1 hjemmesejr til VB.  
 
Kampfakta:
VB - Kolding IF 2-1 (1-0)

    1'  1-0 Jonathan Nordstrøm Emdal 
  58'  1-1 Oliver Buhl  (Assist: Kristian Kirkegaard)  
  64'  2-1 Rasmus Mortensen 
  66'  2-1 Kasper Johannessen 
  90'  2-1 Kasper Johannessen 
 
Næste kamp for JS er på lørdag d. 19. august kl 15.00, ude mod Agerbæk SF/Starup IF.  


 
12August2017
Niende sejr i træk til Kolding IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter tirsdagens sejr, som var den ottende i træk, kom Greve på besøg på Autocentralen Park. Og i den niende betydningsfulde kamp blev det atter til en KIF sejr, denne gang på 2-1. 
 
Netop Greve, der bestemt ikke havde noget prangende forår, i det netop afsluttede oprykningsspil, hvor de endte på sidstepladsen, har her i sæsonstarten virket som et forvandlet mandskab. Derfor havde man måske også skudt en smule forbi, når blandt andet, diverse spiludbydere, forinden havde gjort hjemmeholdet fra Kolding IF, til kæmpe favoritter. 
For på banen blev det et meget lige, og i den grad chancefattigt opgør. 
Gæsterne fra Greve havde et par halvstore chancer i kampens start, hvor de blandt andet ramte overliggeren, men ellers blev Jens Rinke i KIF buret ikke udsat for de store overanstrengelser. 
I den anden ende, var André Jepsen den største trussel, med flere gode langskud, som trods den regnvåde bane, ikke voldte Nicky Jensen i gæsternes mål, de helt store kvaler. 
Dermed kunne begge mandskaber liste ud til pausen. 
Det var ret beset, en første halvleg, der på ingen måde vil gå i historiebøgerne. 
 
Anden halvlegs start, gav heller ikke de helt vilde opløftninger om, at det ville blive bedre. Men efter et lille kvarters spil, fik Kolding IF tilkendt et frispark på gæsternes banehalvdel. André Jepsen sendte med et godt spark, bolden ind i feltet, hvor Rune Nautrup flot kom først på bolden, og med et veltimet hovedstød, sendte han bolden i en flot bue over Nicky Jensen i Greve buret, og i netmaskerne til en forløsende scoring. 
Men den føring holdt desværre ikke længe. 
For fem minutter senere, sløsede KIF desværre i højre forsvarsside, og det boldtab fik straks konsekvenser. Greve fik bolden sendt ind i Koldings målfelt, hvor gæsternes Rasmus Tangvig uhindret kunne sende kuglen ind bag en sagesløs Jens Rinke i KIF målet. 
Som svar på tiltale, lavede Anders Jensen et par offensive indskiftninger, hvilket måske var medvirkende til, at kampen fik en vinder. 
For de fleste på lægterne havde nok indstillet sig på endnu en remis, mod lige netop Greve, men indskiftede Kristian Kirkegård satte fem minutter før lukketid i et godt drive, og med en god aflevering blev Rune Nautrup spillet fri foran Greves mål, og med en smule hjælp fra gæsternes keeper, fik Rune Nautrup sendt bolden under Greves målmand Nicky Jensen og i mål, og dermed trak KIF det længste strå, i en kamp, der ellers var meget lige. 
 
På fredag spiller KIF ude mod Marienlyst, en modstander, der er kommet godt fra land, og det bliver med sikkerhed et af de mandskaber som vil spille med om en af de fire oprykningsspils pladser. Så skal Kolding IF, gøre sig forhåbninger om at fortsætte de resultatmæssige gode takter, skal der ligges yderligere på, i forhold til dagens indsats.  
 

Klik her for at se highlights fra kampen...

 
 
Kampfakta:
Kolding IF - Greve 2-1 (0-0)
Tilskuere: 281

  58'  1-0 Rune Nautrup 
  64'  1-1 Rasmus Tangvig 
  86'  2-1 Rune Nautrup  (Assist: Kristian Kirkegaard)  
  Advarsler til KIF : Erik Nissen, André Jepsen og Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, Anders Hostrup 
Rune Nautrup, Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonas Spornberger, Jakob Rittig, Kristian Kirkegaard, Theis Jensen, Oliver Buhl,  
Jens Larsen og Kasper Johannessen. 
 
Indskiftninger: 
65'  Kristian Kirkegaard for Steven Somers 
68'  Jonas Spornberger for Mathias Lautrup Nielsen 
75'  Jakob Rittig for Anders Hostrup 
 
 
Næste kamp er på fredag d. 18. august kl 18.30, ude mod Marienlyst.  
 


 
11August2017
KIF trak Hobro IK i næste runde af DBU Pokalen.

  © Grafik: KIF-Fodbold 
 
Der blev i dag kl 12 trukket lod til 2. runde af DBU Pokalen, og op af bowlen kom Hobro IK, som skal en tur til Kolding, så der er dømt topfodbold på Autocentralen Park når de to mandskaber tørner sammen i slutningen af august. 
 
Kolding IF har én gang tidligere mødt Hobro IK i pokalen, det var i første runde 1994, hvor KIF sende Hobro hjem med et 1-6 nederlag, for derefter at lide et nederlag i anden runde til Aalborg Chang. 
 
Anden runde af DBU Pokalen afvikles d. 29-30. august og kampen skal spilles på Autocentralen Park. 
 
Pokalkampen spilles tirsdag d. 29. august kl 19.00  
 


 
10August2017
Greve gæster Autocentralen Park på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Efter tirsdagens sikre avancement i DBU Pokalen, gælder det atter point til tabellen i 2. divisions pulje 2. Og lørdagens gæster fra Greve kommer ligeledes med en pokalsejr i bagagen. så det er to vinderhold der tørner sammen på Autocentralen Park på lørdag kl. 15 
 
Dagens gæster på Autocentralen Park er Greve, kom også godt fra land i 2. divisions første runde. Greve havde besøg af Næsby, som blev besejret med 2-1. 
Greve har fået tilgang af et par rutinerede midterforsvarer, nemlig Jacob Berthelsen, tidligere AC Horsens og Brøndby IF og Nicolai Høgh der har en fortid i blandt andet Esbjerg fB. Desuden er deres offensiv godt kørende med hurtige kanter, en stærk spiller på 10`er positionen og en yderest farlig målscorer i Patrick Jensen. 
Så Greves træner Michael Madsen stiller med et slagkraftigt hold til kampen på lørdag. 
 
Cheftræner Anders Jensen har stor respekt for Greve, og mener at Greve sagtens kan overraske mange hold i puljen i denne sæson. 
Cheftræneren siger dog samtidigt, at hvis vores drenge holder kadencen og igen er villige til at tage de ekstra løb som altid gør ondt, og yder det bedste, er der en stor mulighed for, at stå med tre point yderligere på kontoen efter kampen på lørdag.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Greve: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Steven Sommers , 
André Jacquet Jepsen, Anders Hostrup, Rune Nautrup , Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen , Mathias Lautrup Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger, 
Kasper Johannessen og Mathias Høgsholt.  
 
Kampen fløjtes op på lørdag kl 15:00 på Autocentralen Park.  
 


 
9August2017
Kolding IF videre til anden runde af pokalen.

Jacob Rittig scorer til 1-0  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF var en tur på Tåsinge i går aftes for at pokaldyste mod Tåsinge f.B. fra den Fynske serie 1. Og KIF kom sikkert videre, til næste runde af DBU Pokalen, med en 5-0 sejr. 
 
Man skal aldrig undervurdere sin modstander, og netop derfor, havde cheftræner Anders Jensen inden aftenens pokalkamp mod Tåsinge, fra det Sydfynske øhav, gjort en dyd ud af, at få forklaret sine spillere, at man skulle tage kampen, og ikke mindst modstanderen dybt seriøs, ellers kunne man komme i vanskeligheder. 
Men Anders Jensens elleve udvalgte, viste fra første fløjt, at man tog denne opgave dybt seriøs, og der blev ikke givet meget plads til hjemmeholdet. 
De grønklædte KIF'ere stod godt på banen, og satte sig som nævnt hurtigt på spillet. Hjemmeholdet stillede sig selvfølgelig noget dybt på banen for at spille deres chance. 
Men det blev hurtig en noget ensidig affære, og efter tolv minutter, kunne Casper From rykke sig fri på højre kanten, og sende bolden ind til Jacob Rittig, der bragte KIF i front. 
André Jepsen og Theis Jensen havde efterfølgende et par nærgående forsøg, for at fordoble føringen, men vi skulle helt hen til tolv minutter før pausefløjtet, inden Jacob Rittig igen fik sendt kuglen i nettet, og dermed kunne KIF gå til pausen, med stillingen 0-2. 
 
I starten af anden halvleg, var det som om, at hjemmeholdet havde smidt noget af forsigtigheden overbord, og fik om ikke andet presset godt på, og havde faktisk to halvstore tilbud. 
Men herefter snuppede KIF igen dirigentstokken, og havde flere store chancer, inden Oliver Buhl fik scoret i sin debutkamp til stillingen 0-3. 
Jacob Rittig kom i dagens kamp frem til flere store muligheder, og fik scoret sit hattrick, da han med syv minutter igen, med et rigtig flot hovedstød fik scoret sit tredje mål i kampen, til stillingen 0-4. 
André Jepsen lukkede og slukkede med et flot mål, direkte på frispark, til slutresultatet 0-5. 
 
Foruden Oliver Buhl, var der tirsdag aften ligeledes debut til Theis Jensen, samt Kristian Kirkegård, der virkelig viste sig godt frem på SEF Energi Arena i Tåsinge. 
 
Kolding IF er dermed med i hatten, når der fredag kl 12, trækkes lod til DBU landspokalturneringens anden runde.  
 
Kampfakta:
Tåsinge f.B. - Kolding IF 0-5 (0-2) DBU Pokalen runde 1.
Tilskuere: 350

  11'  0-1 Jakob Rittig  (Assist: Casper From) 
  33'  0-2 Jakob Rittig  (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  73'  0-3 Oliver Buhl  (Assist: Kristian Kirkegaard)  
  83'  0-4 Jakob Rittig  (Assist: Mads Zederkoff)  
  91'  0-5 André Jepsen  
  Advarsler til KIF : Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Casper From, Theis Jensen, Sebastian Sommer, André Jepsen, Kristian Kirkegaard 
Mads Zederkoff, Oliver Buhl, Kasper Johannessen, Jakob Rittig og Mathias Høgsholt 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Erik Nissen, Mathias Lautrup Nielsen og Rune Nautrup  
 
Indskiftninger: 
46'  Erik Nissen for Mathias Høgsholt 
46'  Mathias Lautrup Nielsen for Sebastian Sommer 
67'  Rune Nautrup for Casper From 
 
 
Næste kamp er på lørdag d. 12. august kl 15, hvor Greve gæster Autocentralen Park.  
 


 
7August2017
KIF møder Tåsinge i første runde af pokalen.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF indtræder nu i DBU Pokalens første runde og skal i morgen møde Tåsinge f.B. som dagligt huserer i den Fynske serie1. 
 
Cheftræner Anders Jensen tager ingenlunde let på opgaven, og udtaler til hjemmesiden: 
"selvom Tåsinge spiller i serie1, skal man på ingen måde undervurdere holdet fra den sydfynske ø. Og klart er Tåsinge top motiveret til at prøve om de kan spænde ben for et divisionsmandskab som KIF. 
Drengene skal også i denne kamp være villige til at gøre en dedikeret og viljestærk indsats gennem hele kampen, for ellers kommer man ikke videre til næste runde af pokalen" 
 
Tåsinge havde sendt deres træner, Michael 'Malala' Sørensen, en tur til Dalum i lørdags, og mon ikke han fik noteret en del på blokken i sin forberedelse til kampen i morgen. 
 
Tåsinge skriver følgende på deres Facebook side om kampen: 
"Tåsinge´s drenge har spillet sig videre til første runde af DBU pokalen hvor Kolding IF fra 2. division bliver næste bump på vejen mod "Parken". og som Svendborgs (5700) højest rangerende hold lover vi på hele Sydfyns vegne at bringe 100% indsats og forhåbentlig give Kolding kamp til stregen." 
 
For ti år siden var det lige før Tåsinge tog en stor skalp, for da måtte AGF kæmpe hårdt for at hive en spinkel 1-0 sejr hjem i pokalkampen på Tåsinge. 
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til pokalkampen i morgen mod Tåsinge f.B.: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, André Jacquet Jepsen,  
Jacob Rittig, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger,  
Kasper Johannessen og Mathias Høgsholt.  
 


 
6August2017
JS vandt sikkert sidste test i Middelfart.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF's divisionsreserver testede i dag mod Middelfarts hold fra Albaniserien, og kunne tilfredse tage turen hjem til Kolding med en 3-0 sejr i bagagen. 
 
Divisionsreserverne spillede sidste testkamp inden det rigtigt går løs i Jyllandsserien næste weekend. 
Det blev faktisk en velspillet kamp på trods af den stride blæst der føg langs banen. KIF kom bedst fra start og efter kun fire minutter kunne Jeppe Mikkelsen sende bolden i mål. Små ti minutter senere gjorde en godt spillende Jacob Barklin det til 2-0. 
 
Anden halvleg fik Middelfart vinden i ryggen og det brugte de blandt andet til at teste KIF keeperen Jens Larsen, som rigtigt fik vist sin gode form og høje niveau med flotte redninger. 
Chancerne var rimelig pænt fordelt i begge ender, men sidste mål stod KIF dog for, da indskiftede Jalal Nabolsi i slutminutterne blev fældet i det "kriminelle" felt. På det efterfølgende straffespark bankede Alexander Gentz sikkert bolden ind til slutresultatet 3-0 til KIF. 
 
Ken Højland var klart tilfreds med hvad han så. og sagde efter kampen at det nok kommer til at give lidt hovedbrud med hvem der skal i start elleveren til på lørdag, for alle byder sig jo flot til 
 
Holdets første tuneringskamp er ude mod VB nu på søndag d. 13. august kl. 10.00.  
 


 
5August2017
Sikker sejr over Dalum i præmieren.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF åbnede efterårets 2. Division med en tur til Dalum, hvor KIF for et år siden sejrede 5-1 i en kamp Dalum gav navnet "Black Friday". Den overskrift kan Dalum så igen finde frem, for KIF lavede nærmest en gentagelse i går aftes, og kunne rejse hjem med en 4-1 sejr. 
 
Begge hold startede med de forventede premiere nerver, men det var tydeligt, at gæsterne fra Kolding IF var det mandskab, der hurtigst fandt en ind i deres rytme, og satte sig stille og roligt på spillet. 
Efter et lille kvarters spil, rykkede Rune Nautrup igennem ude i venstre siden af Dalums banehalvdel, og hjemmeholdet måtte ty til ulovlige midler for at stoppe ham. 
Frisparket tog André Jepsen sig af, og selvom bolden knap lå inde på midten af hjemmeholdets banehalvdel, forsøgte André med et skud direkte mod mål. Hårdt og fladt stryger bolden forbi hjemmeholdets keeper og i netmaskerne, og sæsonens første KIF scoring er en kendsgerning. 
Scoringen gjorde det gæstende mandskab fra Kolding endnu mere toneangivende på banen, og både Steven Sommers og Anders Hostrup, var begge, med et par rigtig store chancer, meget tæt på at udbygge føringen. 
I stedet blev det Rune Nautrup, der hurtigt opsnapper bolden i hjemmeholdets forsvar, efter Mathias Nielsen har forsøgt fra distancen, smart runder Rune Nautrup et par Dalum spillere inde i feltet, og sparker bolden sikkert forbi Dalums fremstormende målmand, og i nettet. 
Kolding IF havde tilløb til flere scoringer, men det blev ved de 0-2 til KIF ved pausen. 
 
Dalum kom bedre ud til anden halvleg, men måtte alligevel efter små ti minutters spil, endnu engang hente bolden ud af eget garn. 
Erik Nissen header en lang bold frem i banen, den hopper over en Dalumspiller, og lander for fødderne af Rune Nautrup, der straks går mod baglinjen, to Dalum spillere sætter han, og efterfølgende sparker han fra en spids vinkel kuglen flot over i modsatte målhjørne. 
Dalum får reduceret ti minutter senere, da de på et frispark udnytter en tynd opdækning i Kolding forsvaret og helt blank foran mål, får Jack Nielsen sparket bolden forbi en sagesløs Jens Rinke i Kolding buret. 
Blot to minutter senere, erobrer Sebastian Sommer bolden på midten af banen, og med en flot aflevering finder han indskiftede Jonas Spornberger i modsatte side, og uden så mange dikkedarer, tordner Jonas Spornberger kuglen op i nettaget ude fra kanten af straffesparksfeltet. 
 
Det mål lukkede definitivt alt spænding om udfaldet af kampen, og selvom KIF i kampens sidste fase igen kom frem til flere pæne tilbud, blandt andet et drøn af en helflugter på overliggeren af Jonas Spornberger, blev der ikke scoret yderligere på Lars R. Jacobsen PARK denne fredag aften. 
Dermed fik Kolding IF en flot start på sæsonen, og nu skal der bare bygges yderligere på. 
 
Der var på denne premieredag debut til hele fire spillere i KIF trøjen. 
Jens Rinke og Anders Hostrup, der begge startede kampen, samt de indskiftede Jacob Rittig og Casper From.  
 
Kampfakta:
Dalum IF - Kolding IF 1-4 (0-2)
Tilskuere: 345

  15'  0-1 André Jepsen 
  32'  0-2 Rune Nautrup 
  55'  0-3 Rune Nautrup  
  65'  1-3 Jack Nielsen  
  68'  1-4 Jonas Spornberger  
  Advarsler til KIF : Casper From. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, André Jepsen, Anders Hostrup 
Rune Nautrup, Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonas Spornberger, Jakob Rittig, Casper From, Theis Jensen, Oliver Buhl,  
Jens Larsen og Kasper Johannessen. 
 
Indskiftninger: 
60'  Jonas Spornberger for Anders Hostrup 
70'  Jakob Rittig for André Jepsen 
78'  Casper From for Steven Somers 
 
 
Næste kamp er på tirsdag d. 8. august kl. 18.30, hvor Tåsinge f.B. byder op til første runde i DBU Pokalen. 
 
Første hjemmekamp på Autocentralen Park er på lørdag d. 12. august kl 15, hvor Greve gæster Kolding.  
 


 
4August2017
JS: Sikker sejr over Vojens i testkamp.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF's divisionsreserver testede i går aftes mod Vojens fra serie 1. 
 
Divisionsreserverne spillede i går aftes, Igen en testkamp i silende regn. Kampen var den næstsidste træningskamp inden sæsonstarten, som er søndag den 13. august ude mod VB. Modstanderen på bane 2 var serie ét-holdet fra Vojens. Som overraskede lidt ved at være foran 1-0 ved pausen. 
Vojens føringsmål til 1-0 blev til efter et skud langt udefra, som undervejs ramte en spiller og derefter gik ind via overliggeren. Det var sådan set også alt Vojens havde at byde på i den kamp. 
 
KIF fik langt bedre styr på kampen efter pausen, og på to mål af Michael Muurholm og et enkelt af Alexander Gentz, blev kampen vendt til en sejr på 3-1. 
 
Kristian Kirkegaard, der forleden tiltrådte i klubben, spillede hele kampen og gjorde en rigtig god figur og træner Sune Futtrup ville da også meget gerne "låne" ham igen, fortalte han efter kampen  
 


 
3August2017
Så starter efterårssæsonen i 2. Division.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
KIF skal i morgen starte efterårssæsonen op ude mod Dalum og trænerteamet har udtaget de atten spillere der gerne skal spille KIF i oprykningsspillet til næste år. 
 
KIF sluttede foråret 2017 af med seks sejre, og i forårets sidste kamp blev Hvidovre sendt hjem med en lussing på 6-0. Desværre for KIF var det lige akkurat ikke nok til en oprykningsplads og en plads i 1. division. Den snuppede Brabrand ved at besejre netop morgendagens modstander Dalum IF. 
 
Efter nogle afgange og flere flotte tilgange er truppen klar til at kæmpe om de første point i efterårets 2. Division pulje 2. 
 
Cheftræner Anders Jensen fortæller om kampen i morgen: 
Dalum ser rigtig gode ud, for eksempel har de vundet deres træningskampe. Blandt andet over Marienlyst og Næsby. Det har vi ikke gjort. Så et eller andet sted må Dalum være svage favoritter, mener cheftræneren. Og vi har skullet spille et nyt hold sammen, og det gør man ikke bare sådan lige over et par dage, det tager sin tid. 
 
- Vi er lige nu nødt til tage én kamp ad gangen og der er nogle ting, jeg har savnet i vore træningskampe. Vi skal vise mere løbevillighed, mere styrke i nærkampe og dueller og så skal der tages nogle flere løb både defensivt og offensivt. Kort fortalt skal vi finde nogle af de dyder frem, vi havde i foråret. 
Det skal vi også nok lykkedes med, men det tager altså nogle kampes tid. Spillerne har trænet godt, og jeg synes jeg kan mærke på dem, at de er lige som heste, der kan lugte savsmuldet i manegen, slutter Anders Jensen. 
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Dalum IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Steven Sommers, André Jacquet Jepsen, Anders Hostrup, Jacob Rittig, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Rune Nautrup, Jonas Spornberger, Kasper Johannessen, Mathias Høgsholt og Oliver Buhl.  
 
Kampen fløjtes op i morgen kl 18:30 på Dalum Stadion.  
 


 
3August2017
Ungt talent til Kolding IF.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
KIF får tilgang af Kristian Kirkegaard, et ungt talent der sidste år spillede i Kolding Boldklub, og nu har valgt at fortsætte fodboldkarrieren i KIF. 
 
Kristian som har trådt sine første fodboldsko i Skibet IF, og sidenhen på VB's U19 mandskab, kom sidste sommer til KB hvor han var en af de klare profiler på DS holdet i sidste sæson. 
I sit tid på VB's U19 opnåede Kristian endda at blive kåret som Årets U19 Liga spiller. 
Kristian har her i sommers været i andre 2. divisionsklubbers søgelys, men har valgt KIF da han mener at kunne udvikle sig fodboldmæssigt bedst i KIF. 
 
"Kristian er en meget talentfuld spiller, som har sine klare forcer i det fremadrettede spil. Han har en eminent omgang med bolden og et godt blik for spillet, så jeg er spændt på hvor hurtigt han tilpasser sig niveauet i 2. division.  
Han har været igennem en flot udvikling det seneste år i KB og føler sig nu parat til at tage det næste skridt. Jeg er sikker på at vi er et godt match for Kristian og glæder mig sådan set bare til at følge hans udvikling fra sidelinjen", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
KIF byder Kristian velkommen i klubben, og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
30Juli2017
Sidste testkamp gav et smalt nederlag.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
Kolding IF spillede lørdag eftermiddag, deres sidste træningskamp på Fyn. Marienlyst, som også bliver en af KIFs kombattanter i 2. Divisions pulje 2, var Anders Jensens troppers sidste test, inden det i næste uge bliver alvor. 
 
På kunstbanen i Marienlyst, var det set over hele kampen hjemmeholdet, der befandt sig bedst i de hjemlige omgivelser. En noget chancefattig første halvleg, sluttede som den startede, uden scoringer. 
Anders Jensen havde stort set hele sin trup til rådighed, hvilket da også gav muligheder for at afprøve forskellige ting, og da flere af spillerne samtidig har døjet lidt med de forventede opstarts småskader, blev mange skånet for at spille 90 minutter, hvilket gjorde, at der blev skiftet livligt ud i hele anden halvleg. 
Kampens eneste scoring tilfaldt hjemmeholdet, der efter en standard situation, fik presset en KIF spiller, der rørte bolden sidst og gik mål. 
Ellers var der pænt med store chancer i begge ender, men Jens Rinke i Kolding buret, var en sikker sidste skanse, og tog sig sikkert af alt hvad der kom. 
 
Nu venter et par træningspas i den kommende uge, hvor truppen lige får finpudset de sidste justeringer, inden Dalum og KIF åbner ballet på fredag kl. 18.30, til hvad der på forhånd ligner en meget spændende og ikke mindst jævnbyrdig sæson, hvor der med sikkerhed vil blive kamp om hvert eneste point, i jagten om at nå det forjættede oprykningsspil. 
 
Trods en del udskiftninger i truppen, og med flere nye interessante bekendtskaber, som alle med sikkerhed vil gøre deres, sammen med hele holdet til, at Kolding IF vil starte sæsonen op, på samme succesfulde måde som de sluttede af i sidste sæson.  
 


 
30Juli2017
Kenneth Qvist takker af.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Målmand Kenneth Qvist har valgt at sige tak for denne gang hos Kolding IF. Arbejde og familieliv, kombineret med 2. divisionsfodbold, har været en skrap cocktail for "Qvisten" det seneste stykke tid. 
 
"Jeg vil gerne takke Kenneth Qvist for en stor indsats hos Kolding IF. Han får den afslutning i klubben han fortjener, 
hvor han de sidste 6 kampe i foråret blot lukkede 2 mål ind, og var en stærkt medvirkende årsag til vores fantastiske slutspurt. Jeg har længe vist, at det kneb med tiden hos Kenneth, men i stor loyalitet overfor klubben, har han forlænget sin levetid hos os, indtil vi fandt hans afløser", siger sportschef Ulrik Pedersen. 
 
"Med Jens Rinke Kristensens ankomst i klubben og med Jens Larsen, som udvikler sig hele tiden, synes jeg vi er rigtig godt besat på keeperpositionen, men jeg ser gerne en tredje keeper i truppen også", slutter Ulrik Pedersen.  
 


 
29Juli2017
JS vandt sikkert mod Hvidovres U19 Divisions mandskab.

  © Foto: Ole Sørensen - SportK 
 
JS spillede testkamp i mosen i dag, og det gik ud over Hvidovres bedste U19 hold, som usvigeligt sikker blev slået 3-0. 
 
Hvidovre IFs U19 divisionshold er på træningslejr i Kolding og træner på KB's baner på mosevej. Det var derfor også i "mosen" at Kolding IF's divisionsreserver stillede op mod Hvidovres bedste ungdomshold. 
Så mens regnen silede ned, startede KIF's divisionsreserver og de unge Hvidovre drenge kampen. Det blev en lidt ensidig affære, med KIF som det klart dominerende mandskab. 
Hvidovre kom aldrig til andet end et par løse chancer, og da KIF ganske enkelt leverede en bund solid indsats i samtlige halvfems minutter, blev der aldrig tvivl om resultatet. 
Pause stillingen var 2-0 til KIF, på mål af Michael Muurholm og Jacob Barklin. 
 
I anden halvleg fortsatte KIF med at være det bedste mandskab på banen og ti minutter før slutfløjtet kunne Narek Djoulakian cementere sejren med scoringen til kampens resultat 3-0 til KIF. 
 
Der var, i dagens kamp, et glædeligt gensyn med Alexander Gentz med en fortid som divisionsspiller i Kolding FC og de seneste år for Næsby og Dalum IF. 
 
Næste træningskamp for JS holdet bliver tirsdag den 8. august ude imod FC Fredericia's U19  
 


 
28Juli2017
KIF får tilgang af Casper From.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
Casper From er 2. års seniorspiller, som senest har spillet i SønderjyskE, har valgt at tørne ud for KIF i den kommende sæson. 
 
Casper startede som U14 spiller i AC Horsens, og skiftede til SønderjyskEs's U19 mandskab for et par år siden. Han har i sin tid som senior spillet en del kampe på SønderjyskE's reservemandskab og har trænet med superligatruppen. 
 
Casper er en alsidig, hurtig og løbestærk spiller, der har sine forcer på kanterne. Han har tidligere spillet flere positioner på banen, men hans egen favorit position, er højre wing/back. 
 
Casper motiverer sit skifte med at han gerne vil spille divisionsfodbold, og har hørt at KIF var et rigtigt godt sted at videreudvikle sig. Så han ser KIF som et særdeles godt match. 
 
"Det glæder mig meget, at Casper har valgt Kolding IF til. Casper er meget ærgerrig og indstillet på at udvikle sig yderligere, og det tror både han og vi på vil lykkes i Kolding IF. Han kommer jo direkte fra et godt miljø i SønderjyskE og vi har haft stor glæde af spillere, som er kommet den vej fra. Dyder som ydmyghed og hårdt arbejde kendetegner ofte spillere, der har fået deres fodboldopdragelse i SønderjyskE og derfor passer de glimrende ind i en klub som Kolding IF", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
KIF byder Casper velkommen i klubben, og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
26Juli2017
Masser af mål på Fyn.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
Kolding IF's to bedste mandskaber gæstede tirsdag aften Næsby, i forberedelserne frem mod den nært forestående sæson. 
 
Begge kampe blev spillet på samme tid, og var det mål man var kommet for at se, blev det ønske til fulde opfyldt. 
Divisionsholdet måtte lige umiddelbart op til kampstart se bort fra et par spillere, som småskadet ikke klarede den sidste test, og derfor måtte følge kampen fra sidelinjen. 
Trods de nødvendige omstruktureringer i startopstillingen satte KIF sig tungt på spillet, og havde i kampens start flere halvstore chancer. 
Som første halvleg skred frem, kom hjemmeholdet dog væsentlig bedre med i kampen, men det var KIF der kunne gå til pausen med en spinkel føring på 0-1, efter en flot detalje af Jonas Spornberger, og med Rune Nautrup som afslutter. 
 
I anden halvleg, får hjemmeholdet udlignet, og det mål vender desværre kampbilledet en anelse rundt. Det er nu hjemmeholdet der med klart mest ærgerrighed, kommer foran efter en fejl i de bagerste geledder hos KIF. 
I den anden ende er det stolpe ud for KIF, og det udnytter Næsby til at komme på 3-1 på en hurtig omstilling. 
Kolding IF presser på og får i kampens sidste tredjedel reduceret ved Jakob Rittig, inden Rune Nautrup fortjent får scoret til 3-3 i kampens sidste sekunder. 
Kolding IF afslutter sæsonforberedelserne når de på lørdag igen tager en tur til Fyn, hvor værterne er Marienlyst. 
 
Ken Højland og Sune Futtrups Jyllandsserie mandskab spillede blot få meter fra divisionsholdene, og her gik begge mandskaber nærmest mål amok. 
Med flere nye spændende navne i truppen, der nu er i gang med at blive godt sammenspillet til det nye spilsystem, kunne KIF gå til pausen med en 3-4 føring. 
Anden halvleg blev også en livlig affære, og det lignede i de døende sekunder en kamp, der skulle ende med de bizarre cifre 5-5. Men med en sand perle af et mål, kunne Narek Djoulakian score kampens sidste og ellevte mål. 
 
Næste testkamp for Jyllandsseriemandskabet er på lørdag imod Hvidovres stærke U19 hold.  
 


 
26Juli2017
Kolding IF får tilgang af Jens Rinke Kristensen.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
Kolding IF forstærker sig på målmandsposten, kort før sæsonstarten mod Dalum den 4. august. 
 
Jens Rinke Kristensen, som har trænet med hos KIF i opstarten, har valgt at tørne ud for Kolding IF i den nye sæson. 
"Jeg kender jo "Rinke" fra vores fælles fortid i klubben, dengang det hed Kolding FC, og jeg ved hvad han står for. 
Udover at være en dygtig målmand, ved jeg, at han vil passe rigtigt godt ind i truppen på det menneskelige plan også. 
Vi har en sund konkurrence på de fleste pladser i truppen og det får vi absolut også på målmandsposten nu", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Jens Rinke Kristensen har det seneste år spillet i Silkeborg IF og var inden da i SønderjyskE. 
 
Kolding IF ønsker Jens Rinke Kristensen velkommen i klubben og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
23Juli2017
Sejr over KB i første testkamp for Divisionsreserverne.

  © Foto: Ole Sørensen, SportK 
 
Jyllandsserieholdet er også kommet i gang efter sommerferien og KIF's divisionsreserver testede her i eftermiddags mod KB's andethold fra serie 1. 
 
I silende regn stillede de to mandskaber op til den første testkamp i forberedelserne til den kommende sæson. 
 
Der blev aldrig tvivl om resultatet, for KIF bragte sig foran med 2-0, inden KB fik reduceret kort før pausen. 
 
Anden halvleg blev klart domineret af KIF, som også kampen igennem fik afprøvet et nyt spilsystem. Og således sluttede testen med en sikker 4-2 sejr til KIF. 
 
Trænerteamet Sune Futtrup og Ken Højland var ganske tilfredse med hvad de så i kampen, efter kun ét træningspas. 
 
Divisionsreserverne spiller, ligesom 2. div, en træningskamp ude mod Næsby tirsdag aften.  
 


 
23Juli2017
Dumme fejl kostede i anden testkamp.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
De tyske værter, viste ingen gæstfrihed på banen, hvor de i første halvleg udnyttede et par dumme fejl, af Kolding IF, der aldrig rigtig fandt deres eget spil i første halvleg. 
 
Kolding IF er startet hårdt op, mod den kommende sæson i anden division. 
For under en uge siden, startede størstedelen af truppen træningen op, med en god omgang træning. Efterfølgende har man spillet kamp imod et rigtig godt tysk mandskab, trænet, og igen lørdag, stod der kamp på programmet, da HSV's meget stærke Bundesligareserver, havde inviteret til kamp, på deres flotte Campus område, lige op af Volkspark Stadion. 
 
Et meget løbestærkt tysk mandskab, med unge fuldtidsprofessionelle og potentielt kommende Bundesliga spillere, i storform, og meget tæt på sæsonstart, var i første halvleg klart det bedste mandskab, og kunne gå til pausen med en føring på fire mål imod nul. 
 
Kolding IF indskiftede fire spillere til anden halvleg, hvor KIF faktisk kom rigtig godt med, og fik reduceret, samt tilspillet sig et par rigtig store chancer. 
Men som kampen skred frem, blev det tydeligt, at tyskerne bare er lidt længere fremme, imod deres sæsonstart. 
Der blev eksperimenteret lidt forskelligt fra KIF's trænerbænk, da trætheden og småskaderne hos flere spillere meldte sig mod kampens slutning, hvilket gav tyskerne tre dumme mål, at lukke kampen ned på. 
 
Dermed har Anders Jensens tropper fået et par gode kampe i benene, på relativt kort tid. 
Flere af Kolding IF's nye spillere viste flere rigtige gode og spændende momenter i deres spil, så trods nederlaget, var der positive ting, at tage med sig til de kommende forberedelser. 
KIF havde til kampen desuden en ung prøvespiller med, der virkelig bød sig godt til, imod de tyske spillere. 
 
Nu venter endnu en god gang træning på mandag, hvor enkelte småskadede, samt ferierende spillere, forhåbentlig også bliver klar til næste test opgør, der spilles tirsdag på Fyn imod Næsby.  
 


 
21Juli2017
Tre spillere siger farvel.

  © Foto: KIF-Fodbold 
 
Da træningen i mandags begyndte, havde yderligere tre spillere valgt at sige farvel til KIF. 
 
Nick Andersen sagde pænt farvel til truppen i mandags. Hvor han fortalte at han havde valgt at stoppe i KIF, men ikke at stoppe med fodbold. 
Nick har i den seneste sæson ikke helt opnået den spilletid han ønskede, efter trænerteamet valgte at spille med et lidt anderledes system i forsvaret. 
Nick Andersen har været i klubben længe, helt fra KFC tiden, og var en af de bærende kræfter da KIF rykkede op i 2. division i 2014. 
 
Kantspilleren Malthe Karsberg har her i sommer valgt at skifte til Middelfart, i håbet om mere spilletid. Malthe blev efter en flot sæson på klubbens U19 hold rykket op i divisionstruppen til forårssæsonen 2016. 
 
Målmanden Nicolai Laursen, der i vinterpausen kom fra SønderjyskE, er her i sommerpausen skiftet til Kolding Boldklub. 
 
Kolding IF vil gerne takke alle tre spillere for deres indsats i klubben, og ønsker alle tre alt muligt held og lykke i fremtiden.  
 


 
19Juli2017
God indsats over hele linjen.

  © Foto - KIF-Fodbold 
 
Kolding IF fortsatte i går aftes, forberedelserne til den kommende sæson, med sommerens første træningskamp, imod tyske SC Weiche FL 08. 
 
Trods lidt småskader, samt enkelte spillere, der endnu ikke var landet efter velfortjent sommerferie, var det lykkes Anders Jensen og Berni Petersen, at fået samlet et stærkt mandskab til aftenens opgør imod SC Weiche FL 08 fra Flensburg. 
 
De tyske gæster bragte sig hurtigt foran, men Kolding IF svarede lige så hurtigt igen. Kolding IF spillede en rigtig fin første halvleg, og bragte sig både på 2-1 og 3-1, inden Flensburg fik reduceret inden pausen. 
 
I anden halvleg var hjemmeholdet knap så toneangivende som i første. Det blev dog til et par kæmpe chancer til Kolding IF, men ind ville bolden ikke. 
I den anden ende blev de tyske gæster mere og mere nærgående som kampen skred frem, og Kenneth Qvist i KIF buret, måtte blandt andet hive en flot redning af et straffespark ud af ærmet. Men i slutminutterne fik gæsterne alligevel prikket en enkelt bold over stregen, og dermed kunne begge mandskaber takke hinanden for en intens og underholdende 3-3 kamp. 
 
I KIF lejren var man fint tilfreds med dagens indsats. Man mødte en modstander, som var væsentligt længere fremme i deres sæsonforberedelser. Samtidig gav kampen mulighed for at få prøvet lidt af. Så alt i alt en rigtig fin kamp at ligge fra land med. 
 
På lørdag går turen til Hamburg, hvor Hamburger SV II, bliver anden test for Kolding IF's divisionshold i forberedelserne til den kommende sæson.  
 


 
17Juli2017
Første træning mod den nye sæson blev vel overstået.

  © Foto - KIF-Fodbold 
 
Så blev der banket sommerrust af på bane 2, og de små tyve fremmødte spillere (nogle var fraværende grundet ferie) fik en varm velkomst af trænerteamet Anders Jensen og Berni Petersen. 
 
Der var gensynsglæde blandt de fremmødte og velkomst til de nye, da KIF startede træningen op igen efter sommerpausen. 
Trænerteamet stod herefter for en gang let træning og afslutningsvis blev der spillet "gamle" mod "unge" til to mål. 
 
Allerede i morgen spilles den første testkamp, hvor modstanderen er SC Weiche FL 08 (Tyskland), kampen spilles på Autocentralen Park, bane 2. kl 19.30 
 
Alle er naturligvis velkomne til at se, hvordan holdet kommer fra start efter sommerferien og gør sig i forberedelserne til en rigtig spændende efterårssæson, som skydes igang ude mod Dalum d. 4. august.  
 
Oversigt over sommerens testkampe kan ses her  
 


 
17Juli2017
Status på "transfervinduet" hos Kolding IF.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold 
 
Hjemmesideredaktionen har taget en snak med sportschef Ulrik Pedersen, for at høre, hvordan han ser på de ud- og indskiftninger der har været i truppen henover sommeren. 
 
"Hvis man ser på bredden i truppen er vi antalsmæssigt blevet færre. Det er helt som planlagt, da vi nok har været lige lovligt brede, hvilket har gjort, at dygtige spillere har fået lidt for lidt spilletid. Vi har dog ikke helt selv kunnet bestemme hvem vi ville udskifte og er nok blevet taget lidt med bukserne nede af spillere, som havde givet tilsagn om, at spille i Kolding IF i efteråret, men som så alligevel har valgt at bryde den aftale vi troede vi havde. 
Man kan mene om det hvad man vil, men det er jo de vilkår vi har som amatørklub. For mig tydeliggør det blot, at vi er nødt til at få skabt grundlaget for kontraktfodbold i klubben NU, hvis vi skal gøre os forhåbninger om, at kunne indfri vores målsætning om 1. divisionsfodbold indenfor den nærmeste fremtid. 
Når det er sagt, synes jeg vi har været både dygtige og heldige, at kunne få de spillere ind som vi har. Man kan sige vi er blevet smallere i bredden, men absolut styrket i toppen, og det er jo svært at være utilfreds med. Jeg glæder mig over truppens sammensætning, hvor der forhåbentlig kan blive endnu mere spilletid til nogle af vores dygtige, unge spillere, som har været gennem en fin udvikling i foråret, eksempelvis en Mathias Nielsen og Jonas Spornberger", udtaler en tilfreds sportschef. 
 
Ulrik Pedersen siger dog også, at står der lige pludselig en spiller med det rette niveau, gerne en midterforsvarer, der ovenikøbet har et ønske om at teste sig af hos Kolding IF, er vinduet endnu ikke helt lukket...  
 


 
15Juli2017
Opstartsprogram til 2. Division efterår 2017.

   Arkivfoto KIF-Fodbold  
 
Sommerferien er ved at slut, og bolden begynder så småt igen at rulle for KIF's Divisionshold. 
 
Så er sommerferien slut for KIF's divisionsspillere og på mandag d. 17. juli kl 17.30 trækkes der igen i træningstøjet til den første omgang træning i optakten til efterårssæsonen. 
Og allerede på tirsdag spilles den første testkamp af fire, inden turneringen skydes i gang ude mod Dalum IF fredag den 4. august kl 18.30. 
 
Testkampen på tirsdag, bliver mod SC Weiche FL 08 (Tyskland), og spilles på Autocentralen Park, bane 2. kl 19.30 
 
Alle er naturligvis velkomne til at se, hvordan holdet kommer fra start efter sommerferien og gør sig i forberedelserne til den spændende efterårssæson.  
 
Oversigt over sommerens testkampe kan ses her  
 


 
12Juli2017
Endnu en offensiv tilgang til Kolding IF.

   Foto FC Sydvest  
 
Kolding IF får endnu en offensiv forstærkning til truppen til den kommende sæson. Anders Hostrup har nemlig takket ja til at spille for KIF i efterårets puljespil i 2. division. 
 
"Vi var i dialog med Anders allerede i vinters, men dengang kunne det af forskellige årsager ikke lade sig gøre. Nu er situationen imidlertid en anden og jeg glæder mig meget over, at det er lykkedes os at erstatte de offensive kræfter der forlod os, med to så stærke spillere. Rune Nautrup, Jakob Rittig og Anders Hostrup har tilsammen lavet et hav af mål i 2. division, og jeg håber naturligvis vi vil kunne profitere af det, således vort målsøgende og offensive spil ikke svækkes", siger sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden. 
 
Anders Hostrup kommer fra FC Sydvest, og har tidligere spillet for SønderjyskE, Skive, og FC Fredericia og Norske Nybergsund. 
 
Kolding IF ønsker Anders velkommen i klubben og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
11Juli2017
Klar offensiv forstærkning til Kolding IF.

   Foto Middelfart Boldklub  
 
Kolding IF får til den kommende sæson tilgang af en markant profil. Jakob Rittig er navnet, og de fleste der har fulgt med på 2. divisionsniveau de seneste mange år vil vide, at det er en målscorer i svøb der kommer til klubben. 
 
"Vi får i Jakob Rittig en notorisk målscorer på holdet, og jeg glæder mig meget over, at det er lykkedes at overbevise Jakob om, at det er hos os han skal fortsætte. Vi er et hold der spiller offensiv og chanceskabende fodbold, og jeg tror det er dét, der i sidste ende har været afgørende for Jacobs valg", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Jakob Rittig kommer fra Middelfart og har tidligere været topscorer i Skovbakken (nu VSK Aarhus) 
 
Kolding IF ønsker Jakob velkommen i klubben og glæder sig til samarbejdet.  
 
Truppen til efterårets puljespil er så småt ved at tage form, men det vil nok være en god idé at holde øje med hjemmesiden de næste par dage, hvis man har interesse i Kolding IF.  
 


 
8Juli2017
Theis Jensen skifter til KIF.

   Privatfoto  
 
Theis Jensen, der i de sidste to en halv sæsoner har spillet for Herlev, skifter her i sommerpausen til KIF. 
 
Theis Jensen, som har divisionserfaring fra klubber som FC Svendborg, BSV og Herlev, flytter til det jyske og har valgt at spille for KIF. 
 
Theis har spillet de sidste to en halv sæsoner i Herlev, og har været fast mand på holdet. I den netop afsluttede sæson har Theis været anfører, så det er en spiller der er vant til at tage ansvar der bliver tilknyttet. 
Theis flytter i løbet af sommeren til Kolding, i forbindelse med et afsluttet studie i det Københavnske og at kæresten har fået arbejde i det jyske. Derudover ønsker Theis at komme tættere på familien, som er bosiddende i området. 
 
Theis ønsker naturligvis at fortsætte sin fodboldkarriere. Og har derfor sonderet mulighederne for at kunne fortsætte fodbolden på et fornuftigt plan, og har derfor valgt at tørne ud for KIF. 
 
Theis gør sig på den centrale midtbane, eller som højre back. Som et lille krydderi kan nævnes, at han netop her i juni er blevet verdensmester i straffespark, et stævne DBU afholdt med finale på Rådhuspladsen i København. 
 
Kolding IF ønsker Theis velkommen i klubben og glæder sig til samarbejdet.  
 


 
8Juli2017
Sabahoon Quame forlader KIF.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Sabahoon Quame som var med til at spille KIF op i 2. division, har sagt ja til at blive kontraktspiller i Middelfart. 
 
Sabao ønsker nu at prøve sig af som kontraktspiller og har fået tilbudt en kontrakt i Middelfart, som han har takket ja til. 
 
Sabao var en solid højre back i KIF, og en spiller der sammen med KIF havde taget turen fra Danmarksserien og til 2. Division med en solid indsats i kampene. 
 
Kolding IF vil sige tak for indsatsen og samarbejdet til Sabao og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere i det Fynske.  
 


 
4Juli2017
Pressemeddelelse.

Sportschef Ulrik Pedersen  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF klar til næste skridt. 
 
Efter en forårssæson hvor Kolding IF´s 1. hold endte på en fornem 3. plads, gør bestyrelsen klar til at tage næste skridt. 
I løbet af efteråret vil klubben ansøge DBU om genindførelse af kontrakt fodbold, således at Kolding IF fra forårets start er klar til at indgå aftaler med spillerne.  
 
Kolding IF ønsker med dette at signalere, at klubben for det første er tilbage på en sund vej, for det andet at de planer den nye bestyrelse lagde for 1 1/2 år siden følges, og for det tredje at vi også mærker en stor opbakning fra byen til, at vi skal tage dette skridt. Vi vil derfor indenfor kort tid indkalde alle de sponsorer og øvrige interessenter, der har vist stor interesse for igen at få Kolding i 1. division, til et møde om fremtiden. 
 
"Det er simpelthen nødvendigt for at skabe kontinuitet i truppen, at vi kan tilbyde kontrakter til spillerne", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. "Det gør jo ondt ind i sjælen, når klubber vi sagtens kan konkurrere med sportsligt, lokker vores spillere med kontrakter, og det er den vandring vi skal have stoppet. Jeg synes vi har et fantastisk miljø rundt om holdet, men at kunne lave kontrakter med spillere og derved planlægge længere end et halvt år frem i tiden, er simpelthen en nødvendighed, hvis skal være i stand til at tage næste skridt". 
 
På samme tid er det klubbens forventning at den i løbet af efteråret formår at få den store drøm om en kunstgræsbane opfyldt. Dette arbejdes der stadig hårdt på, og der er ingen tvivl om at begge disse tiltag vil styrke hele klubbens set-up. 
 
På bestyrelsen vegne 
Næstformand Dan Johannessen og Sportschef Ulrik Pedersen 
 
Ønskes der yderligere information kan Sportschef Ulrik Pedersen kontaktes på tlf: 31 66 25 05  
 


 
4Juli2017
Martin Hedeager Jensen er tabt for KIF.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Martin Hedeager Jensen har efter mange år i Kolding IF valgt at prøve lykken med en kontrakt i Middelfart. 
 
Martin Hedeager Jensen ønsker nu at prøve livet som kontraktspiller og har fået tilbudt en kontrakt i Middelfart, som han har sagt ja til. 
Martin Hedeager Jensen var en af de bærende kræfter i KIF, og en decideret kulturbærer som blandt andet fungerede som naturlig anfører for holdet, efter Lennart Nielsens korsbåndskade. 
 
"Jeg vil gerne takke Martin for indsatsen for Kolding IF igennem de seneste mange år. Han har været med i både medgang og modgang og jeg havde da absolut set ham som en vigtig brik i vores bestræbelser på, at tage det næste skridt. Dette skifte tydeliggør for mig blot, at det er nødvendighed vi stepper op udenfor banen, så vi har mulighed for at holde på vores bedste spillere", siger Sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden.  
 


 
3Juli2017
Jesper Blicher stiller støvlerne på hylden for nuværende.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF må i den kommende sæson undvære Jesper Blicher, der vil prioritere arbejde og familieliv højre end divisions fodbold. 
 
Jesper Blicher, som har en fortid i klubber som AGF, Fredericia, Næstved, Lyngby og senest Roskilde, kom i starten af året til KIF i forbindelse med at han flyttede tilbage til Jylland med familien. 
Jesper, der kun er 28 år, har her efter en flot forårssæsonen valgt at stoppe med fodbold, da arbejdet og familie ikke levner den tid der kræves til træning og kampe på divisions niveau. 
 
Jesper udtaler til hjemmesiden: 
"Jeg har været utrolig glad for min tid i KIF og ville ønske at jeg havde tiden og kræfterne til at være end del af efterårets puljespil. Men min familie og mit fuldtidsjob gør, at jeg ikke for nuværende, helt kan afse tiden til divisionsfodbold. 
I min tid i KIF har jeg til fulde fået indfriet de forventninger jeg havde til klubben, og jeg vil i den grad komme til at savne det gode omklædningsrum, samt alle de engagerede mennesker omkring holdet." 
 
- Jesper har været et fremragende bekendtskab for Kolding IF, og jeg er sikker på at jeg taler på både spillere og stabs vegne, når jeg siger, at han vil blive kraftigt savnet - både på og udenfor banen. Men Jesper kan ikke helt forene fodbold, familie og arbejde og derfor vil han gerne sætte støvlerne på hylden for nuværende. Han ved dog også, at døren står pivåben, hvis hans situation skulle ændre sig... 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Jesper Blicher og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke fremover, siger sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden.  
 


 
26Juni2017
KIF skal en tur til Tåsinge i pokalen.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
DBU har trukket lod til første runde af hovedtuneringen i DBU Pokalen og op af hatten kom Tåsinge f.B. til KIF. 
 
Tåsinge f.B. spiller til dagligt i serie 1. og sluttede på femtepladsen i deres række. 
Kampen er programsat til onsdag d. 9. august kl 18:30, og spilles på SEF Energi Arena, Eskærvej 63c, 5700 Svendborg. 
 
 
 


 
22Juni2017
Ken Højland overtager Divisionsreserverne.

Sune Futtrup og Ken Højland  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF har lavet en aftale med Ken Højland om at træne klubbens Jyllandsseriehold i den kommende sæson. 
 
Ken er DBU uddannet A-Træner og er en "gammel" kending i KIF, Ken har nemlig for et par sæsoner siden trænet U15, U17 og U19 i KIF. Senest har Ken trænet U19 2.div i FC Fredericia og før det var Ken træner for Bramdrupdam GIF's bedste senior hold. 
Ken skal sammen med klubmanden Sune Futtrup udgøre trænerteamet omkring divisionsreserverne. 
 
"Jeg er meget glad for den konstellation vi har fundet med Ken og Sune, som jeg er sikker på vil supplere hinanden godt. Ken kommer med friske øjne og idéer, og Sune har jo et indgående kendskab til både spillertruppen og Kolding IF. Jeg håber dette vil give noget ny energi til holdet, så vi kan få spillerne "genstartet" - de har jo i en lang periode tidligere vist hvad de indeholder." udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
KIF byder Ken velkommen tilbage og ser frem til et godt samarbejde.  
 


 
21Juni2017
Søren Andreasen rejser til Middelfart.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Søren Andreasen som i vinterpausen kom til Kolding IF, fra islandske IBV Vestmannaeyjar, etablerede sig hurtigt som en fast del af KIF's angreb, fortsætter nu karrieren i Middelfart. 
 
Søren Andreasen ønsker nu at komme videre i karrieren og har fået tilbudt en kontrakt i Middelfart, som han har takket ja til. 
 
Søren udtaler til hjemmesiden at han var meget glad for klublivet i KIF og at han sikkert kommer til at savne det gode omklædningsrum, men ønskede en større træningsmængde, og det mener han at Middelfart kunne tilbyde, og derfor valgte han at fortætte i Middelfart. 
 
- Søren er en rigtig dygtig fodboldspiller, og har en formidabel målnæse, som for alvor kom til udtryk i den sidste del af sæsonen. Jeg synes trænerteamet har vist ham stor tålmodighed og tillid gennem hele foråret, og det gav heldigvis bonus i længden. At det gav så stor bonus, at de også fik øje på ham på den anden side af bæltet, er så en lille streg i regningen. Vi ved godt hvilket parameter vi ikke kan matche en klub som Middelfart på og derfor skal vi være dygtige til at finde de spillere, der også tiltales af andre værdier... 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Søren Andreasen og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere i det Fynske, fortæller sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden. 
 
Søren Andreasen spillede i den netop afsluttede forårssæson 13 kampe fra start, med 8 mål til følge og udgjorde dermed en farlig spids i KIF's angreb.  
 


 
21Juni2017
Jacob Andreasen siger farvel til KIF.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Jacob Andreasen, som kom til Kolding IF fra Brønshøj, og etablerede sig hurtigt som en sikker del af divisionstruppen, ønsker at komme videre i karrieren. 
 
Jacob Andreasen har netop fået arbejde i en bank, og synes umiddelbart ikke at han helt har den tid det tager at køre til Kolding. Derudover har han ikke helt fået helt den spilletid han ønskede, og søger derfor nye udfordringer. 
 
- Jacob har leveret en bund solid- og dedikeret indsats, i den tid han har spillet i Kolding IF. Jacob har dog en alder og et potentiale som gør, at han bør spille hver gang på dette niveau. Han har været ramt af, at konkurrencen har været umanerligt hård på den centrale midtbane og under "normale" omstændigheder havde han også fået mere spilletid i en klub som Kolding IF. Jeg vil sige stor tak for indsatsen til Jacob Andreasen, som altid har leveret et stykke professionelt arbejde og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere, fortæller sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden. 
 
Jacob Andreasen spillede i den netop afsluttede 2. divisions sæson 4 kampe fra start og havde 16 indhop.  
 


 
20Juni2017
Så er næste sæsons modstandere fundet.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Divisionsforeningen har udformet de nye puljer til næste sæsons 2. Division. 
 
Divisionsforeningen måtte ty til lodtrækning da næste sæsons 2. divisions puljer skulle findes. 
Der var nemlig 11 sjællandske hold, og da der kun kan være otte i hver pulje måtte man trække lod, for at finde ud af puljefordelingen, og det gjorde Divisionsforeningen i går. 
Det var KIF's næstformand Dan Johannessen, der havde hånden i bovlen, og dermed sendte KIF i pulje 2. 
 
De tre 2. divisions puljer ser dermed således ud: 
Pulje 1: 
AB (nedrykker) 
Næstved (nedrykker) 
Brønshøj 
B93 
Hvidovre 
Frem 
Skovshoved (oprykker) 
Hillerød (oprykker) 
 
Pulje 2: 
Marienlyst 
Greve 
Dalum 
Avarta 
Kolding IF 
Middelfart 
HIK 
Næsby 
 
Pulje 3: 
Kjellerup 
Aarhus Fremad 
FC Sydvest 
Odder 
VSK Aarhus 
Jammerbugt 
Lyseng (oprykker) 
Ringkøbing (oprykker) 
 
Divisionsforeningen regner med at have det fulde kampprogram, for efteråret klar i starten af næste uge.  
 


 
18Juni2017
JS træner Morten Hansen stopper.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter gensidig aftale med den sportslige ledelse i klubben, har Morten Hansen valgt at stoppe som træner for KIF's divisionsreserver. 
 
Efter at have været træner for forskellige hold de seneste 30 år, har Morten Hansen valgt at tage en pause fra fodbolden. 
 
Morten Hansen har haft tre gode år som træner i klubben og bragte flot KIF's divisionsreserver op i Jyllandsserien sidste år. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Morten Hansen og ønsker naturligvis Morten alt mulig held og lykke med en fremtiden, fortæller sportschef Ulrik Pedersen til hjemmesiden. 
 
Hvem der bliver ny træner for holdet forventes at blive offentliggjort i løbet af den kommende uge...  
 


 
18Juni2017
Nederlag til JS i sæsonens sidste kamp.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
JS måtte tage hjem fra Silkeborg med noget af et nederlag, for Silkeborg KFUM vandt med hele 6-1. 
 
Træner Sune Futtrup var efter kampen noget utilfreds med at KIF tabte så stort, men var dog også indstillet på at det var det bedste mandskab der forlod banen som vindere. 
 
KIF havde dog chancer til mere end det ene mål, blandt andet misbrugte KIF to friløbere og lukkede et par lidt dumme mål ind til sidst. 
Træner Sune Futtrup fik inden kampen nogle afbud, og måtte i øvrigt selv trække støvlerne på og deltage. 
 
Nu er der sommerferie for JS spillerne, inden der startes op til en ny sæson i Jyllandsserien.  
 


 
16Juni2017
I morgen spiller JS sæsonens sidste kamp.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter sidste weekends sikre 4-1 sejr hjemme over Brædstrup IF gælder det nu ude mod rækkens duks Silkeborg KFUM. Værterne fra Silkeborg har som erklæret mål at rykke i divisionerne i løbet af de næste par år. 
 
Sidst KIF's JS mødte Silkeborg KFUM var på Autocentralen Park, hvor KIF's JS mandskab måtte se Silkeborg rejse hjem med en 3-1 sejr, efter en flot kamp af gæsterne. 
 
Silkeborg KFUM er allerede sikker på at vinde rækken. KIF kan dog med en sejr gøre sig forhåbninger om at kunne ende på en flot anden plads i rækken, forudsat at DGL2000 taber deres kamp hjemme mod Vejen SF, som kæmper for ikke at rykke ned i Serie 1. 
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende trup til kampen mod Silkeborg KFUM: 
Jonas Zoega Jørgensen, Jacob Andersen, Kasper Johannesen, Oliver Buhl, Christian Wulf, Robin Kragelund,  
Morten "Grøffe" Segato, Jeppe Mikkelsen, Glenn Sørensen, Thommy Nielsen, Aldin Nuhovic, Faisal Nezam  
og Narek Djoulakian.  
 


 
11Juni2017
Sikker 4-1 sejr til JS over Brædstrup IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter næsten seks uger uden sejr, fik JS endelig hul på bylden og hev en flot sejr hjem. Modstanderen, det gik ud over i går var Brædstrup IF, som måtte se KIF tage sejren sikkert med 4-1. 
 
Sidst KIF's JS mandskab smagte sejrens sødme var netop mod Brædstrup IF, som i slutningen af april blev besejret med 3-2 i den omvendte kamp. 
 
Der blev aldrig tvivl om resultatet, for KIF var ganske enkelt dominerende kampen igennem. Og hjemmeholdet lagde da også ud med at sende bolden i mål allerede efter fire minutter. Den stilling holdt halvlegen ud. 
 
Anden halvleg fortsatte med KIF overtaget, og ved stillingen 2-0 scorede gæsterne et enkelt mål, inden KIF sluttede af med to af slagsen til slutstillingen 4-1. 
 
Kampen sluttede dog med et noget uheldigt optrin, da en Brædstrup spiller spyttede på en KIF spiller. Dette takserede dommeren naturligvis til et rødt kort. 
 
Nu er der kun én kamp tilbage, mod rækkens duks Silkeborg KFUM, og derefter går holdet på en velfortjent sommerferie. 
 
Trænerteamet og holdet glæder sig til efteråret, for så er det noget mere reelt at spille om, nemlig oprykning til Jyllandsserien 1.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Brædstrup IF 4-1 (1-0) 
 
    4'  1-0 Glenn Sørensen (Assist: Jonas Rode) 
  55'  2-0 Oliver Buhl Jensen 
  65'  2-1 Ukendt spiller 
  75'  3-1 Oliver Buhl Jensen 
  85'  4-1 Aldin Nuhovic 
  94'  4-1 Admir Pireci (Brædstrup IF) 
 
 


 
11Juni2017
Flot 6-0 sejr som afslutning på sæsonen.

Erik Nissen sender bolden i mål til 2-0  © Foto - KIF-Fodbold  
 
KIF gjorde sit med 6-0 over Hvidovre og Brabrand gjorde deres med 5-1 i Dalum. Dermed rykker Brabrand op i NordicBet Ligaen og et stort tillykke til Brabrand med den flotte præstation. 
 
Efter flere dage med regn, viste vejret sig fra sin bedste side, da Kolding IF skulle afslutte en rigtig flot sæson. Små nihundrede tilskuere havde denne smukke Junidag fundet vej til Autocentralen Park, hvor der, måske, var noget stort på vej. 
Man havde fra KIF's side, valgt at fokuserer på det ,vi selv havde indflydelse på, nemlig kampen imod Hvidovre, og så måtte man se, hvordan tingene udviklede sig andre steder i landet efterfølgende. 
Det var derfor et meget koncentreret KIF mandskab, der stille og roligt satte sig på kampen, og i den første halve time kommer vi frem til et par halvstore chancer, mod et Hvidovre hold, der ikke rigtigt bød ind med det helt store. 
Med et lille kvarter igen, har vi indkast på egen banehalvdel, Jesper Blicher sender en bold i dybden, den kommer Hvidovres anfører Frederik Krabbe dog først på, men han får slet ikke bolden under kontrol, og lynhurtigt snupper Søren Andreasen bolden og er på vej mod mål. Frederik Krabbe fælder Søren Andreasen, og dommeren havde ingen anden mulighed en at trække det postkasse farvede kort op. 
Herfra blev det en kamp, der var op af bakke for gæsterne, der ret beset i perioder lignede en flok spillere, der i tankerne allerede sad i flyveren på vej til Mallorca. 
Med syv minutter tilbage af første halvleg, orkestrerer Jesper Blicher flot bolden rundet på gæsternes banehalvdel, han får næstsidste fod på, inden Søren Andreasen, med en rigtig flot spids vending sender Martin Hedeager Jensen helt fri inde i Hvidovres straffesparksfelt, og her svigter Jensen naturligvis ikke. 
Blot tre minutter senere sender stærkt spillende Sebastian Sommer en sukkerbold lige ind i hovedet på Erik Nissen, der flot header KIF på 2-0, hvilket også var stillingen ved pausen. 
 
Det var ikke til at se på spillerne, at de i pausen havde fået at vide, at de nærmeste konkurrenter fra Brabrand, stort set havde gjort deres arbejde færdig på Fyn. 
Blot tre minutter var spillet, da KIF kombinerer lidt rundt i venstre side af banen, Sebastian Sommer tager et rigtig flot løb ind i banen uden bold, det har Mads Zederkof tydeligt for øje, da han sender en høj bold ind i hovedet på Sebastian Sommer, der flot ligger den af til Søren Andreasen, som kanonerer kuglen op i krydset. 
I de efterfølgende femogtyve minutter har KIF en hel del muligheder for at udbygge føringen, men skarpheden mangler i de afgørende situationer. 
I kampens sidste kvarter, får KIF dog sendt bolden i nettet tre gange mere. 
Målet til 4-0 opstår efter et hjørnespark til gæsterne. Kenneth Qvist og Erik Nissen spiller noget hasarderet bolden rundt i eget felt, indskiftede Nick Andersen, modtager bolden og sender den videre til André Jepsen, der suser igennem på højre kanten og finder Rune Nautrup fri inde foran, og bum. Et vanvittigt hvor mål, hvor ikke en eneste Hvidovre fod er på bolden. 
Kampens to sidste scoringer står Søren Andreasen for, og med syv minutter igen, sender han med et køligt langskud bolden i nettet til 5-0. 
Sæsonen bliver lukket ned, da André Jepsen finder en helt fri Søren Andreasen i gæsternes målfelt, og her viser Søren Andreasen igen sin utrolige målnæse, og lukker og slukker med et velfortjent hattrick, efter fantastisk spillet kamp. 
Så tæt på, og så alligevel ikke. Selvfølgelig var skuffelsen enorm, lige efter kampen. Men når man lige er kommet sig, over de første timer, efter sidste kampfløjt, så skal hele sæsonen evalueres. 
Her kan man kun lette på låget over den fantastiske indsats, der har fundet sted, gennem det seneste år. 
Vi skal ikke mere end lidt over et år tilbage, hvor klubben stod uden sportschef, uden cheftræner og uden assistent træner, og samtidig meget tæt på at tage en billet ud af divisionerne! 
 
Nu har man spillet og kæmpet sig til en masse erfaring, som skal bruges og udnyttes i den kommende sæson!  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Hvidovre IF 6-0 (2-0)
Tilskuere: 876 (sæsonrekord)

  31'  0-0 Frederik Krabbe (Hvidovre IF) 
  37'  1-0 Martin Hedeager Jensen 
  40'  2-0 Erik Nissen 
  49'  3-0 Søren Skals Andreasen (Assist: Sebastian Sommer) 
  75'  4-0 Rune Nautrup (Assist: André Jepsen) 
  84'  5-0 Søren Skals Andreasen 
  89'  6-0 Søren Skals Andreasen (Assist: André Jepsen) 
  Advarsler til KIF : Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
Martin Hedeager Jensen, Søren Skals Andreasen, Jesper Blicher, André Jepsen  
Mads Zederkoff og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
59'  Mathias Lautrup Nielsen for Jesper Blicher 
87'  Jonas Spornberger for Sabahoon Quame 
90'  Nick Andersen for Martin Hedeager Jensen 
 
 
Vi ses igen på Autocentralen Park til August, til endnu en gang spændende forbold i 2. division.  
 


 
9Juni2017
JS spiller sidste hjemmekamp i morgen lørdag kl 17.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Modstanderen i morgen lørdag kl 17, lige efter 2. divisionskampen, er Brædstrup IF. Et hold som KIF bør kunne hente alle tre point mod. 
 
KIF's JS mandskab startede sæsonen ud med at vinde frem kampe i træk, men siden må man sige at gassen af gået gevaldigt af ballonen. For i de seneste fem kampe er det kun blevet til ét enkelt point og holdets sidste sejr var faktisk ude mod Brædstrup IF, i den omvendte kamp i slutningen af april. 
 
Matematisk er JS holdet faktisk ikke helt sikret endnu. Dog skal holdet tabe de sidste to kampe med ca. minus 17 mål i forhold til Vejen SF, som er placeret lige under nedrykningsstregen. Det må vel kaldes meget usandsynligt. Og med bare et point mod Brædstrup kan holdet ikke rykke nogen steder hen, hverken op eller ned. 
 
Sæsonens mål for trænerteamet er nok ikke helt indfriet, men i en række hvor man ikke kan rykke op, er det sikkert meget svært for spillerne, at holde dampen og motivationen helt oppe efter fem sejre i træk, som var tilfældet for holdet i starten af sæsonen. 
 
Dette er dog langt fra tilfredsstillende for trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup, som naturligvis forventer at holdet her i de sidste to kampe viser engegement og fightervilje for at slutte sæsonen af med en smule ære i behold. Og ikke mindst for at vise hjemmepublikummet i morgen, at KIF har nogle rigtigt gode divisionsreserver, som er engageret og ærgerlige for at vise, at man gerne vil byde sig til, og ikke mindst har niveau til, at kunne byde sig til, hvis divisionsholdet mangler forstærkning.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende trup til kampen mod Brædstrup IF: 
Nicolaj Berg Laursen, Morten Jæger, Jonas Rode, Morten "Grøffe" Segato, Glenn Sørensen,  
Kasper Johannesen, Robin Kragelund, Jeppe Mikkelsen, Tobias Reymond Jørgensen, Aldin Nuhovic,  
Faisal Nezam, Oliver Buhl, Narek Djoulakian og Pete Madsen.  
 
Næste, og sæsonens sidste, kamp for JS er ude mod topholdet Silkeborg KFUM, lørdag d. 17. juni kl 16.  
 


 
8Juni2017
På lørdag kl 15 er det afgørelsens time på Autocentralen Park.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF kommer til kampen mod Hvidovre IF med fem sejre på stribe og en chance for at avancere til landets næstbedste række, hvis... 
 
Ja, der er et hvis… For der er nemlig et par forudsætninger der skal opfyldes hvis KIF skal rykke op i NordicBet Ligaen. For det første kræver det en sejr på lørdag over Hvidovre IF, og dernæst må Brabrand ikke hente alle tre point i deres udekamp mod Dalum. 
 
Om lørdagens kamp mod Hvidovre IF siger Cheftræner Anders Jensen til hjemmesiden: 
"Vi møder på lørdag et Hvidovre hold, som måske ikke helt har fået de resultater, som de før forårssæsonen havde ambitioner om. Derfor er det alligevel et stærkt hold, der gæster Autocentralen Parks altid velplejede græstæppe lørdag eftermiddag. 
Det er et hold med stor fysik og et hold der kommer frem af banen med masser af fart. Det lærte vi på den hårde måde tidligere på året på Kæmpernes Arena i Hvidovre, hvor vi i perioder var slemt på hælene og havde ekstremt svært ved at modsvare den fysik og fart, som Hvidovre holdet kom med. 
Vi fik os dog spillet godt ind i kampen og havde også chancer til at tage alle tre point med hjem. Jeg er sikker på, at hvis vi skal gøre vores til at ligge optimalt pres på Brabrand, så skal vi igen gøre brug at den allervigtigste lektie, som vi har lært i dette års oprykningsspil, nemlig at hvis vi vil vinde uanset hvilken kamp det måtte være, så skal vi være løbevillige, duelstærke samt modige og dygtige på kuglen. 
Det skal med andre ord kunne ses, hvilket hold, der har noget at spille for i lørdagens kamp!" 
 
Hos KIF er Mathias Høgsholt ude med karantæne, så Nick Andersen glider ind i truppen. Derudover er truppen nærmest identisk med den, der gjorde det så flot i mandagens 1-0 sejr over Brabrand.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til sæsonens sidste kamp, på lørdag mod Hvidovre IF: 
Kenneth Qvist, Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, André Jacquet Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Malthe Karsberg, Mads Zederkof,  
Jesper Blicher, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup,  
Jonas Spornberger og Nick Andersen.  
 
Lige efter kampen spiller Jyllandsserien mod Brædstrup IF, bliv gerne på Autocentralen Park og støt op om JS holdet.  
 


 
6Juni2017
Nyt nederlag til JS...

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
JS var atter en tur i Aarhus, og spillede 2. Pinsedag mod Fuglebakken KFUM, men igen måtte divisionsreserverne tage hjem med tomme hænder og ingen point til kontoen. 
 
KIF's JS mandskab må indse, at skarpheden og ikke mindst den manglende indsat, i den seneste måned ikke rækker til point. Og man undres om holdet allerede er gået på sommerferie efter den flotte start i starten af sæsonen, med fem sejre i træk. 
I kampen Fuglebakken mod måtte KIF igen i store perioder af anden halvleg spille med en mand i undertal, for det lykkedes igen KIF af få tre dumme gule kort. 
 
Det skuffede trænerteam Morten Hansen og Sune Futtrup havde ellers ambitioner med holdet i dette forår, men nu må man se om man overhovedet kan holde sig fri fra nedrykning til Serie 1. 
 
KIF indtager nu fjerde pladsen, med seks point op til Silkeborg KFUM på førstepladsen og kun tre point til nedrykningsstregen. 
 
Næste kamp for JS er hjemme på lørdag d. 10. juni kl 17 mod Brædstrup IF, lige efter 2. Divsions kampen.  
 
Kampfakta:
Fuglebakken KFUM - Kolding IF 3-0 (1-0)

  25'  1-0 Rasmus Heitmann Larsen 
  70'  2-0 Jonas Fyllgraf Kristiansen 
  85'  3-0 Per Holt Johannesen 
 
 


 
5Juni2017
Håbet lever stadig med sejeren i Brabrand.

Martin Hedeager Jensen jubler efter scoringen  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Brabrand havde ikke gummiben, men spillede netop deres alt for kendte spil baseret på standarder. Det var så bare ikke nok til at dæmme op for KIF's vilje til at vinde kampen, så KIF tog bussen hjem med en 1-0 sejr i bagagen. 
 
Der var lagt op et til et drama, på Brabrand idrætsanlæg, denne Grundlovsdag, hvor næstsidste runde af oprykningsspillet løb af stablen. 
Rigtigt mange mennesker havde fundet vej til Brabrand stadion, og mange fra Kolding havde taget turen til Århus, for at opleve, hvad skulle blive en rigtig herrefight. 
Alle på stadion kendte præmisserne, inden kampens dommer fløjtede op til start. En Start hvor Brabrand startede som de har for vane. De kom flyvende ud af starthullerne og lagde et pænt tryk på Koldings bagerste geledder. 
Men vores defensiv stod igen i dag, med stor koncentration, og bevarede roen når det var nødvendigt, eller hoppede i arbejdstøjet når det blev krævet. 
Så hjemmeholdet kom ikke frem til det helt store i kampens første halve time, men var som forventet farligst på det utal at standard situationer, som de for øvrigt kampen igennem, gjorde rigtigt meget for at tilkomme. 
Da stadionuret havde passeret de femogtyve minutter, er vi tæt på for første gang i kampen, da André Jepsen flot glider forbi på højrekanten, og er meget tæt på at serverer bolden for fødderne af Rune Nautrup, men en Brabrand spiller får en lang tå frem og får clearet til hjørnespark. 
Fem minutter senere, presser hjemmeholdet igen på, og med deres store fysik, får de tilkendt et frispark på kanten af feltet, men afslutningen tager Kenneth Qvist i Kolding målet sig sikkert af. 
Det blev aldrig en første halvleg, med de helt store åbne chancer, men der var tilløb til dem i begge ender, og der blev virkelig fightet så det var en fryd. 
 
Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, inde det for alvor begyndte at dufte af mål. 
Efter syv minutters spil, har Brabrand fået endnu en standard situation, bolden sendes ind i feltet, og forlænges til en Brabrandspiller, men i helt fri position hiver Kenneth Qvist en refleks redning ud af ærmet. 
Fem minutter senere lykkes vi med et rigtig godt gennemspillet angreb, hvor hjemmeholdets forsvar bliver åbnet op, og det ender med at André Jepsen kommer alene med hjemmeholdets målmand Mathias Rosenørn, som desværre får afværget det store tilbud. 
Fem minutter senere falder den forløsende scoring. 
Mads Zederkof finder André Jepsen fri på højre kanten af Brabrands banehalvdel. Han dribler ind i banen, og får uden for feltet, spillet bolden videre til en medspiller, og så starter KIF med en flot omgang tiki-taka fodbold, inden den havner hos netop indskiftede Martin Hedeager Jensen, der med et fladt skud, får passeret hjemmeholdets ellers velspillende keeper. 
Hjemmeholdet ligger i resten af kampen et ekstra tryk på KIF, der bliver skruet en grad eller to op for fysikken. Men vi matchede dem flot, selvom det i de sidste minutter af kampen er ved at gå galt. 
I et sidste pres fra hjemmeholdets side, er bolden havnet inde foran Kolding målet, og her får Brabrand afsluttet flot, men ikke blot dygtigheden, men også de små marginaler, skal mange gange til, for at vinde den her slags ultra tætte kampe, og da bolden tager stolpen, i stedet for at gå i mål, rider KIF stormen af. 
Fire minutter inde i dommerens tillægstid, bliver der fløjtet af, til stor jubel blandt de mange medrejsende KIFere. Nu venter der en kort uge, inden det på lørdag, skal afgøres om Brabrand følger med Thisted op i første division, eller om Anders Jensens drenge snyder dem lige på mållinjen. 
Det bliver en sand gyser, så kan kun opfordre publikum til at komme i god tid, til sæsonens sidste hjemmekamp imod Hvidovre kl. 15.00.  
 
Kampfakta:
Brabrand - Kolding IF 0-1 (0-0)
Tilskuere: 631

  69'  0-1 Martin Hedeager Jensen 
  Advarsler til KIF : Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
Rune Nautrup, Søren Skals Andreasen, Jesper Blicher, André Jepsen  
Mads Zederkoff og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
65'  Martin Hedager Jensen for Sabahoon Quame 
87'  Jacob Dalgas Andreasen for Jesper Blicher  
90'  Mathias Lautrup Nielsen for Søren Skals Andreasen 
 
 
Næste, og sidste kamp i dette forår, er på lørdag d. 10 juni kl 15, på Autocentralen Park mod Hvidovre IF.  
 


 
4Juni2017
JS drager igen til Aarhus efter point.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Modstanderen i morgen, mandag 2. Pinsedag kl 13, er Fuglebakken KFUM, som tager imod et særdeles pointhungrende KIF Jyllandsserie mandskab. 
 
Sidst de to hold krydsede klinger var på Autocentralen Park d. 21. april. Den kamp vandt KIF sikkert med 4-2, men siden har det været temmelig sløj med point til kontoen til KIF. Det er faktisk kun blevet til fire point siden den dag i april. 
Fuglebakken KFUM spillede sidste torsdag lige op mod rækkens duks DGL2000 og førte faktisk kampen med 1-0 efter de halvfems minutter, men dybt inde i overtiden fik topholdet reduceret til 1-1. 
 
Fuglebakken KFUM er placeret på en af rækkens to nedrykningspladser, med seks point op til KIF, som dog har spillet en kamp mindre. 
 
Trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup har udtaget følgende trup til kampen mod Fuglebakken KFUM: 
Nicolaj Berg Laursen, Christian Wulf, Jonas Rode, Nick Andersen, Glenn Sørensen, Jacob Andersen,  
Kasper Johannesen, Robin Kragelund, Jeppe Mikkelsen, Tobias Reymond Jørgensen, Aldin Nuhovic,  
Faisal Nezam, Oliver Buhl og Pete Madsen.  
 
Næste kamp for JS er hjemme mod Brædstrup IF, lørdag d. 10. juni kl 17, lige efter 2. divisionskampen mod Hvidovre IF.  
 


 
3Juni2017
Spændende kamp mod Brabrand på mandag.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF skal på mandag 2. Pinsedag, en tur til Brabrand i kampen om vigtige point, til den efterhånden alt for spændende tabel. Og ikke mindst skal KIF have point til, at fastholde den aktuelle tredjeplads i oprykningsspillet til NordicBet Ligaen. 
 
Da sæsonen startede tilbage i marts måned var målsætningen for KIF, at man skulle spille med om de "sjove" pladser i tabellen til sidst. Og dét må sige at være lykkedes ét hundrede procent for truppen og teamet omkring holdet, med den aktuelle tredjeplads i tabellen. 
 
Thisted er jo, som bekendt allerede rykket op. Og med fire points forspring til KIF, må man sige at Brabrand, på den anden opryknings plads, nærmest allerede har det ene ben i NordicBet Ligaen fra næste sæson. 
Så hvis KIF på nogen måde skal drømme om, at skubbe Brabrand væk fra oprykningen og selv sikre sig pladsen i NordicBet Ligaen fra næste sæson, kræves der en sejr over Brabrand på mandag, samt at KIF vinder den sidste kamp hjemme mod Hvidovre og at Brabrand snubler gevaldigt i deres sidste kamp, som er ude mod Dalum, og ikke tager alle tre point med hjem fra det Fynske. 
 
Brabrand spiller måske ikke det aller smukkeste fodbold, men er et uhyreligt effektiv fodboldhold, med stor styrke på standardsituationer. Og ikke mindst ligger Brabrand på en af de to oprykningspladser, hvilket bevidner om Brabrands kvallitet og styrke. 
Brabrand må dog undvære deres suveræne topscorer Kenan Hajdarevic, som har nettet femten gange i denne sæson. Han fik forrige uge et rødt kort, med tre spilledages karantæne til følge, og er dermed ude i deres resterende kampe i oprykningsspillet. 
 
Efter den flotte 2-0 sejr i Thisted i torsdags havde Cheftræner Anders Jensen kaldt sine spillere til en let gang træning fredag aften, med fokus på restitution efter en lang forårs sæson, og fire kampe de seneste to uger. 
Så truppen må formodes at være helt friske til at kæmpe for sejren, og chancen for avacement, på mandag.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på mandag mod Brabrand: 
Kenneth Qvist, Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, Martin Hedeager Jensen, Rune Nautrup, Malthe Karsberg, Mads Zederkof,  
Jesper Blicher, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen,  
Rune Nautrup og Mathias Høgsholt.  
 
Næste kamp er hjemme på Autocentralen Park, lørdag d. 10. juni kl 15 mod Hvidovre IF.  
 


 
2Juni2017
Flot 2-0 sejr i Thisted.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF skulle på en hverdagsaften, på en lang køretur til Nordjylland. På Sparekassen Thy Arena, skulle holdet på en vanskelig opgave, mod Thisted, der ikke havde tabt en fodboldkamp i otte måneder. 
 
KIF stod i dagens opgør generelt godt på banen, og de grøn blusede fik især vist, at de gerne ville have bolden, og samtidig havde vi modet og dygtigheden til at spille den godt rundt. 
Der var ikke de store chancer i opgøret, før ca. midt i første halvleg, hvor hjemmeholdet får lagt et lille pres, hvor de i tre omgange presser godt på for at komme frem til afslutning, det lykkes en enkelt gang, men her hiver Kenneth Qvist en flot redning ud af ærmet. 
I halvlegens sidste kvarter, prøver Thisted med et godt skud fra distancen, men den bold volder heller ikke Kenneth Qvist de store problemer. 
I den anden ende, og med blot syv minutter tilbage inden pausen, sendes André Jepsen i dybden i venstre side, og her sender han flot en bold ind i fødderne på fremstormende Søren Andreasen, der bringer KIF i front, og dermed kunne KIF gå til en velfortjent pause, med en spinkel føring. 
 
Anden halvleg er små ti minutter gammel, da KIF i to omgange er tæt på at udbygge føringen. Først har Mads Zederkof et godt skud fra kanten af feltet, som hjemmeholdets keeper, Kevin Mendoza, lige akkurat får afværget til et hjørnespark. Her får vi i et par omgange lagt lidt pres på hjemmeholdet, og efter et par indlæg, er Søren Andreasen tæt på med et godt hovedstød. 
Efter tyve minutters spil i en ellers rimelig rolig anden halvleg, spiller Sabao Qaume flot, et to, med Rune Nautrup på højrekanten, sidstnævnte trækker ind i feltet, og sender med et flot venstrebens spark bolden via indersiden af stolpen og i mål, og dermed begyndte det af dufte af tre point. 
Det lykkes nemlig aldrig rigtigt Thisted, at få lagt et afgørende pres på KIF, men med ti minutter igen, får vi ikke rigtigt afværget et par høje bolde, som slås ned mod vores forsvar, og i en nærkamp lige udenfor feltet, væltes en Thisted spiller omkuld. 
På det efterfølgende frispark, lignede det i dén grad at bolden var over mållinjen, da en Thistedspiller kanonerede bolden på underkanten af overliggeren. Men dommerens fløjte forblev tavs, og var Mathias Høghsholt heldigvis først på returbolden og fik sendt den ud til et hjørnespark, som hjemmeholdet dog ikke fik noget ud af. 
En så stor mulighed genererer altid en vis mængde energi, og i kampen sidste minutter forsøgte hjemmeholdet da også at ligge et afgørende sidst pres på KIF, men vores spillere kæmpede og fightede den flotte sejr hjem, og dermed måtte Thisted indkasserer deres første nederlag i dette oprykningsspil. 
 
Samtidig kunne KIF tage den lange rejse sydpå, efter en flot spillet kamp, og med tre velfortjente point på kontoen, er det stadig muligt selv at afgøre om vi vil slutte på den flotte tredje plads. 
Der er nu blot to kampe tilbage, ude mod Brabrand og hjemme imod Hvidovre. 
Med et solidt point forspring på fire point, har Brabrand hele to muligheder for selv at afgøre om de vil spille i 1. Division til efteråret. 
Kolding IF ser frem til den spændende kamp mod Brabrand 2. Pinsedag, og vil gøre alt for at ride videre på den gode bølge vi er på lige nu.  
 
Kampfakta:
Thisted FC - Kolding IF 0-2 (0-1)
Tilskuere: 439

  37'  0-1 Søren Andreasen (Assist: André Jepsen) 
  65'  0-2 Rune Nautrup 
  Advarsler til KIF : André Jepsen og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
Rune Nautrup, Søren Skals Andreasen, Jesper Blicher, André Jepsen  
Mads Zederkoff og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
75'  Jacob Dalgas Andreasen for Jesper Blicher 
83'  Mathias Lautrup Nielsen for Søren Skals Andreasen 
85'  Martin Hedeager Jensen for Rune Nautrup 
 
 
Næste kamp er på mandag 2. Pinsedag kl 15, ude mod rækkens nummer to, Brabrand.  
 


 
31Maj2017
KIF skal en tur til Thisted i morgen.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF møder i morgen rækkens absolutte tophold Thisted FC, som allerede er rykket op i NordicBet Ligaen. 
 
Thisted FC er gået igennem dette forår uden ét eneste nederlag og ind til videre med imponerende målscore på +33 mål. 
Thisted har da også et par særdeles farlige herrer i fronten, nemlig Sonny Jakobsen og Mikkel Agger. De to har tilsammen lavet 36 af Thisteds mål i denne sæson, hvilket må kaldes ganske imponerende. Thisteds seneste nederlag stammer faktisk helt tilbage fra 1. oktober sidste år, hvor de tabte ude mod Jammerbugt FC. 
Sidste KIF mødte Thisted, var hjemme d. 1. april, hvor Thisted sad helt og aldeles på kampen og vandt 2-0, netop på mål af Sonny Jakobsen og Mikkel Agger. 
 
Hvis KIF skal have noget der bare ligner point med hjem i morgen, skal forsvaret spille op til det bedste de kan. Men holdet har da også generelt steppet op og lagt på siden sæsonstarten, og trænerteamet har finpudset flere detaljer, som gør at holdet udviser mere energi og vilje i kampene. 
 
Hos KIF er André Jepsen med på holdet igen, efter en karantænedag, og Nick Andersen glider ud. Derudover er truppen den samme som i søndags.  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen, ude mod Thisted FC: 
Kenneth Qvist, Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, Martin Hedeager Jensen, Malthe Karsberg, Mads Zederkof, Jesper Blicher,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup, Jonas Spornberger,  
André Jacquet Jepsen og Mathias Høgsholt.  
 
Næste hjemmekamp er på lørdag d. 10. juni kl 15 mod Hvidovre IF.  
 


 
29Maj2017
JS fik ingen point med hjem fra Aarhus.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter tre kampe uden sejr, skulle KIF's Jyllandsserie mandskab prøve om kunne hives tre point med hjem fra Aarhus, i mødet med DGL2000. Men KIF måtte tage hjem med et 0-2 nederlag 
 
KIF's JS hold har nu spillet fire kampe i træk uden sejr, da turen til Aarhus i går endte med et 0-2 nederlag til DGL2000. 
Der var en del sene afbud til kampen i går, men det skal ikke undskylde nederlaget, for det var på papiret en ganske udmærket trup der gik på banen mod værterne fra Aarhus. 
Men på banen virker det som om truppen ikke helt bringer den samme gejst og spillelyst som i forårets første fem kampe. 
 
DGL2000 kom foran med ca. ti minutter tilbage af første halvleg, efter en omstilling, hvor et skud på mål genererer en ripost som værterne scorer til 1-0 på. 
Den stilling holdte til lidt ind i overtiden, hvor værterne kommer på 2-0, med to mand i overtal, for KIF havde, med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid, fået to mand vist ud i ti minutter. 
Kampen i Aarhus var egentlig ganske jævnbyrdig og der var chancer til begge hold, det var dog kun værterne der fik fuld valuta ud af det. 
 
Kampen blev dog leveret med en godkendt indsats af KIF, og holdet indtager stadig tredjepladsen i rækken. 
KIF spiller igen Grundlovsdag ude imod Fuglebakken KFUM, der ligger næstsidst i tabellen.  
 
Kampfakta:
DGL2000 - Kolding IF 2-0 (1-0)

  35'  1-0 Thorkil Christensen 
  90'  2-0 Thomas Wolff Kristensen 
 
 


 
28Maj2017
Sikker 4-1 sejr over Kjellerup IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Et utroligt gavmildt, og til tider lidt naivt spillende, Kjellerup forsvar lod KIF's frontløbere komme til fadet. Og man må sige at det blev flot udnyttet. 
 
Efter torsdagens opgør i Århus, hvor Kolding IF vandt knebent med 2-1 på Riisvangen Stadion imod Århus Fremad, blev dagens opgør mod Kjellerup en helt anden type fodboldkamp. 
 
Kolding IF startede op i en noget andet formation, end vanligt, og om det var med til, at hjemmeholdet lige skulle finde sig selv i kampens første kvarter, skal være usagt. Men gæsterne fra Kjellerup kom brusende frem, og det var starten til en livlig og til tider velspillet fodboldkamp. 
 
Gæsterne fra Kjellerup, har allerede efter et par minutter en stor chance, som går lige forbi Kenneth Qvists ene opstander, og to minutter senere går det galt, da de med et par hurtige kombinationer midt på banen, stikker en dyb bold frem til Kristoffer Lund, der finder deres topscorer Lasse Møberg inde foran mål, og så var gæsterne i front. 
Gæsternes føring holdt dog kun i ti minutters tid, da Martin Hedeager Jensen bliver sendt afsted ned af højrefløjen, og finder Søren Andreasen, der ude fra kanten af feltet tørt hugger bolden i mål. 
 
De efterfølgende minutter, har først Martin Hedeager Jensen en stor chance, og i den modsatte ende er gæsterne lig ved at bring sig i front, men Kenneth Qvist klarer fint for sig. 
Resten af første halvleg blev spillet på hjemmeholdets præmisser, hvor et par halvstore muligheder blev misbrugt, inden Martin Hedeager Jensen, med syv minutter tilbage tager sagen i egen hånd, erobrer bolden midt på gæsternes banehalvdel, dribler forbi to Kjellerup spillere, og alene med gæsternes keeper Benjamin Schubert, svigter KIFs anfører ikke, og dermed har Kolding IF igen vendt en kamp på hovedet hvor vi starter med at komme bagud. 
 
KIF kom i den grad ud af starthullerne i anden halvleg, der var blot spillet halvtreds sekunder, inden stærkt spillende Søren Andreasen, får sidste fod på et flot angreb ført frem i venstre side af Martin Hedeager Jensen og Sebastians Sommer, og drmed var KIF foran med 3-1. 
Ti minutter senere er det igen lige ved og næsten for Martin Hedeager Jensen. 
 
Men efter en times spil, fanges gæsterne af en hurtig omstilling fra hjemmeholdets side, hvor Jesper Blicher finder Martin Hedeager, der på fløjen flot sender bolden bagud til fremstormende Sebastian Sommer, der sender bolden videre ind foran mål, hvor Søren Andreasen er tæt på at få sidste fod på bolden, men han når den ikke, og i stedet er Sabao Qaume flot fulgt med frem, og han fanger bolden og drejer rundt og sender den i mål til 4-1. 
 
Et par minutter efter spilles gæsternes forsvar igen tyndt, men Sebastian Sommer, der sender bolden det sidste stykke over mållinjen, står ifølge kampen linjedommer desværre offside, og dermed blev det ved de 4-1. 
Kolding IF står nu overfor allerede oprykkede Thisted ude, på torsdag, og mandag 2. Pinsedag spilles sæsonens næstsidste kamp, når KIF skal et tur til oprykningsaspiranterne fra Brabrand. 
Men først gælder det som nævnt Thisted på torsdag!  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Kjellerup IF 4-1 (2-1)
Tilskuere: 252

    5'  0-1 Lasse Møberg 
  16'  1-1 Søren Andreasen (Assist: Martin Hedeager Jensen) 
  38'  2-1 Martin Hedeager Jensen 
  47'  3-1 Søren Andreasen (Assist: Sebastian Sommer) 
  61'  4-1 Sabahoon Quame 
  Advarsler til KIF : Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
Martin Hedeager Jensen, Søren Skals Andreasen, Jesper Blicher, Mathias Lautrup Nielsen  
Mads Zederkoff og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
59'  Jonas Spornberger for Mathias Lautrup Nielsen 
66'  Malthe Karsberg for Martin Hedeager Jensen 
71'  Jacob Dalgas Andreasen for Sebastian Sommer 
 
 
Næste kamp er på torsdag d. 1. juni kl 19, ude mod rækkens nummer et, Thisted FC.  
 


 
27Maj2017
JS møder rækkens nummer to i morgen.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter et par pointløse kampe fik KIF et enkelt point til kontoen mod Søften i torsdags, og nu gælder det rækkens nummer to DGL2000 fra Aarhus på udebane. 
 
DGL2000 er placeret én plads over KIF i tabellen og forspringet er ét point, så hvis KIF vil avancere i tabellen kræves der en sejr over værterne fra Aarhus i morgen søndag. 
Da DGL2000 gæstede Autocentralen Park, i den omvendte kamp, vandt KIF fortjent med 3-2, efter en rigtig flot og velspillet kamp. 
 
Trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup har udtaget følgende trup til kampen mod DGL2000: 
Jens Victor Baun Larsen, Christian Wulf, Jonas Rode, Morten "Grøffe" Segato, Glenn Sørensen,  
Jacob Andersen, Kasper Johannesen, Narek Djoulakian, Robin Kragelund, Jeppe Mikkelsen,  
Tobias Reymond Jørgensen, Aldin Nuhovic, Faisal Nezam og Pete Madsen.  
 
Næste kamp for JS er mandag d. 5. juni kl 13, ude mod rækkens nummer et, Fuglebakken KFUM fra Aarhus.  
 


 
26Maj2017
Kjellerup IF kommer på besøg på søndag.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Hvis KIF skal holde fast i tredjepladsen, og på nogen måde skal snuse til en oprykningsplads, skal der tre point ind på kontoen i søndagens hjemmekamp mod Kjellerup IF. 
 
Kjellerup IF er et særdeles velspillende mandskab og har i deres seneste to opgør mod Kolding IF gjort Koldingmandskabet mange kvaler, senest i den omvendte kamp i slutningen af april, hvor kampen i Kjellerup endte uafgjort med 2-2. 
Kolding IF har dog aldrig tabt til Kjellerup, og det seneste opgør på Autocentralen Park, den 18. oktober 2014, endte med en sikker sejr til Kolding med tenniscifrene 6-0. I øvrigt på en forrygende anden halvleg af Kolding mandskabet, efter 0-0 ved pausen! og med blandt andet to mål af Martin Hedeager Jensen og Morten Friis. 
 
Torsdagens flotte sejr, på udebane, mod Aarhus Fremad gjorde at Kolding IF kunne bibeholde den flotte tredeje plads, og hvis Kolding IF på nogen måde skal "true" Brabrand om en plads i 1. division kræves der tre point på søndag. 
Brabrand indtager før denne weekends runde 2. pladsen med syv point ned til Kolding IF. 
 
Trænerteamet havde indkaldt truppen til en gang fredags træning, for at få løsnet lidt op efter torsdagens kamp, og for at sætte truppen rigtigt op til kampen mod Kjellerup IF. 
Kolding IF må desværre undvære André Jacquet Jepsen, da han sidder ude med karantæne efter en advarsel i torsdagskampen. 
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på søndag mod Kjellerup IF: 
Kenneth Qvist, Nicolaj Berg Laursen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, Martin Hedeager Jensen, Malthe Karsberg, Mads Zederkof, Jesper Blicher,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup, Jonas Spornberger,  
Mathias Høgsholt og Nick Andersen.  
 
Næste hjemmekamp er på lørdag d. 10. juni kl 15 mod Hvidovre IF.  
 


 
25Maj2017
Kristi Himmelfarts sejr i Aarhus.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
På denne skønne maj dag idet nordlige Aarhus, skulle Kolding IF ride videre på sejrsbølgen fra weekenden, hvor B93 flot blev besejret med 1-0. 
 
Aarhus Fremad har fået rigtig mange point i dette forår, og det lignede faktisk også i perioder i første halvleg et hold, som kunne snuppe alle tre point i dagens kamp. 
Men banens bedste spiller, André Jepsen satte sig allerede i begivenhedernes centrum, da han efter små ti minutters spil flot tog en tværaflevering til sig ude på højre kanten, og med et fint træk rundede han sin direkte oppasser, og blev væltet omkuld i det kriminelle felt. 
Sådan så det i hvert fald ud, for nogle af de fremmødte, men kampens dommer, mente ikke Aarhus Fremad spilleren havde gjort noget ulovligt, og i stedet fik André Jepsen en advarsel. 
Midt i halvlegen forfalder gæsterne fra KIF til lidt for meget planløst sparkeri, med nogle dumme lange bolde, uden rigtig adresse. 
Efter et indkast til KIF, sparker vi igen bolden planløst frem af banen, og hjemmeholdet erobrer bolden og spiller den hurtigt igennem midt på vores banehalvdel, og langt ude fra, står hjemmeholdets Esben Laurdsen med hele tre KIF'ere foran sig, og ingen får tacklet ham i skudøjeblikket, og så sidder bolden i nettet og det bliver 1 - 0 til hjemmeholdet. 
Kolding IF svarer igen med et flot indlæg fra Sabao Qaume, som finder Sebastian Sommer tæt under mål, men desværre får hjemmeholdets målmand afværget. 
 
Vi starter anden halvleg en anelse mere aggressivt end første, men det er hjemmeholdet, der på en omstilling udfordrer Kenneth Qvist fra en spids vinkel, men den duel vinder Kenneth Qvist sikkert. 
Kampen virker allerede efter blot fem minutters spil noget mere åbne, end tilfældet var i første halvleg. 
Efter seks minutters spil får vi tilkendt et frispark ude foran hjemmeholdets straffesparksfelt. André Jepsen ligger bolden til rette, og med et flot skud bringer han Kolding IF på måltavlen. 
Kolding IF sidder nu tungt på anden halvleg, og ti minutter efter den udlignende scoring, får vi igen et frispark, denne gang noget længere ude. André Jepsen ligger igen kuglen tilrette, tager et præcist tilløb, og tordner bolden mod hjemmeholdet mål, og denne gang lykkes det faktisk hjemmeholdets keeper at få halvklaret, men indskiftede Rune Nautrup er over bolden som en høg, og får sparket bolden i mål, og dermed er kampen resultatmæssigt vendt på hovedet. 
Det lykkes aldrig rigtig hjemmeholdet at få lagt et pres på KIF i resten af kampen, hvor især Mathias Høgsholt, og lidt længere fremme Mads Zederkof styrede flot i maskinrummet. 
En enkelt stor chance blev det dog til, da hjemmeholdet på et frispark sender bolden direkte på sammenføjningen. Men KIF slipper med skrækken, og efter en rigtig god anden halvleg, kunne truppen drage sydpå med alle tre point. 
Med blot fire runder igen, har Kolding IF to hjemmekampe og to udekampe tilbage. 
Næst sidste hjemmekamp er allerede nu på søndag, hvor Kjellerup IF, et af rækkens bedst spillende mandskaber gæster Autocentralen Park med kick off kl. 13.00. 
Det kan gå hen og blive både en intens men også rigtig velspillet fodboldkamp, så trop op og støt gutterne, i jagten på point, så den flotte tredje plads kan bevares.  
 
Kampfakta:
Aarhus Fremad - Kolding IF 1-2 (1-0)
Tilskuere: 405

  23'  1-0 Esben Lauridsen 
  49'  1-1 André Jepsen 
  59'  1-2 Rune Nautrup 
  Advarsler til KIF : André Jepsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
André Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Søren Skals Andreasen, Jonas Spornberger  
Mads Zederkoff og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
49'  Rune Nautrup for Jonas Spornberger 
66'  Mathias Lautrup Nielsen for Søren Skals Andreasen 
84'  Jacob Dalgas Andreasen for Martin Hedeager Jensen 
 
 


 
25Maj2017
Kun ét point til JS mod Søften GF i dag.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Et noget uskarpt JS mandskab fik aldrig skovlen helt under Søften, og måtte tage til takke med det ene point på Autocentralen Park i dag. 
 
KIF's JS mandskab må indse at skarpheden i de seneste par kampe, og i dagens kamp mod Søften GF, ikke rækker til at kunne sætte tre point ind på kontoen, men dagens ene point skaber naturligves yderligere afstand til rækkens to nederste pladser som betyder nedrykning. 
 
Søften var et velspillende bekendtskab på Autocentralen Park, og ville gerne deltage i løjerne med godt og solidt fodboldspil. Og havde Søften haft lidt mere "tur" i den, var holdet taget hjem med alle tre point i dagens opgør. 
Efter godt ti minutter kunne målslugeren Jonas Rode, på en flot bold i dybden, og et smart træk forbi gæsternes målmand, bringe KIF foran med 1-0. 
Men fire minutter senere blundede KIF forsvaret en smule, og det udnyttede Søften til at udligne KIF føringen. Og kort før pausen satte Søften så yderligere et mål ind, således at holdne kunne gå til pausen med føring på 2-1 til Søften GF. 
 
KIF spillerne fik tilsyneladende en rigtig god te i pausen, for holdet var som forvandlet i anden halvleg. Nu blev der blæst seriøst til angreb og KIF satte sig på midtbanen og producerede det ene angreb efter det andet, og efter godt et kvarters spil i anden halvleg kunne Narek Djoulakian helt fortjent kunne udligne til 2-2, efter et raid langs fløjen. 
Tyve minutter før slutfløjtet måtte KIF keeperen se sig forvist fra banen i ti minutter, da han brugte hænderne og tog bolden uden for feltet. Og som i udekampen mod Brædstrup, måtte Christian Wulf igen tage hanskerne på og stille sig mellem stængerne. Denne opgave klarede han atter med bravur og holdt buret rent i de ti minutter han var "stand in" for Nicolaj. 
I kampens overtid var Søften tæt på at rende med alle tre point, da en giftig omstilling bragte en Søften spiller alene med KIF målmanden, men bolden endte dog i sidenettet. Og således sluttede kampen med 2-2 og et point til hvert hold.  
 
KIF indtager nu tredje pladsen, med tre point op til Silkeborg KFUM på førstepladsen. 
 
Næste hjemmekamp for JS er lørdag d. 10. juni kl 17 mod Brædstrup IF.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Søften GF 2-2 (1-2)

  12'  1-0 Jonas Rode 
  16'  1-1 Anders Vadstrup Madsen 
  37'  1-2 Ukendt Spiller 
  61'  2-2 Narek Djoulakian 
  71'   Nicolaj Berg Laursen (KIF). 
 
 


 
24Maj2017
JS spiller hjemme mod Søften GF i morgen.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's Jyllandsserie hold har måtte tage imod nederlag i de sidste to kampe, men nu er muligheden for en sejr absolut tilstede i morgendagens hjemmekamp mod Søften GF. 
 
KIF holder stadig på i den bedre halvdel af JS pulje 4, selv om holdet tabte til Vejen sidste torsdag. Og Søften er placeret lige under KIF, med tre point færre, og KIF har en kamp i baghånden. 
 
Træner Sune Futtrup siger til hjemmesiden "2 kampe 0 point gør, at vi ikke længere er rækkens nr. 1. Det er altså træls når vi har potentialet til mere. Pletten fra Vejen skal vaskes væk. Viljen til sejr, ydmyghed og tålmodighed i vores spil og tro mod de aftaler og dyder vi gerne vil identificere os med skal i spil igen" 
 
Trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup har udtaget følgende trup til kampen mod Søften GF: 
Nicolaj Berg Laursen, Nick Andersen, Christian Wulf, Jonas Rode, Glenn Sørensen, Jacob Barklin,  
Jacob Andersen, Kasper Johannesen, Robin Kragelund, Jeppe Mikkelsen, Jeppe Mikkelsen,  
Aldin Nuhovic, og Pete Madsen.  
 
Kampen mod Søften GF spilles i morgen på Autocentralen Park kl 13 - Mød op og støt holdet!  
 
Næste kamp for JS er søndag d. 28. maj kl 11, ude mod DGL 2000, Aarhus.  
 


 
23Maj2017
KIF skal en tur til Aarhus på torsdag.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Hvis KIF skal holde fast i tredjepladsen skal der tre point ind på kontoen ude mod Aarhus Fremad på torsdag. 
 
KIF har ikke ubetinget gode minder fra Riisvangen Stadion, for sidst vi gæstede den berømte plæne i Aarhus måtte vi rejse hjem med et 1-3 nederlag. Dog siger statistikken at det også er det eneste nederlag til Aarhus Fremad i nyere tid. 
Sidst vi spillede mod værterne fra Aarhus var 23. april, hvor KIF sejrede sikkert hjemme på Autocentralen Park med 3-0. Og efter den flotte sejr over B.93 i lørdags sprudler truppen af selvtillid og er helt opsat på at gøre en god figur i Aarhus og hjemtage de tre point. 
 
Cheftræner Anders Jensen har udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Aarhus Fremad: 
Kenneth Qvist, Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, André Jacquet Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Malthe Karsberg, Mads Zederkof,  
Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup,  
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 
Næste hjemmekamp er på søndag d. 28. maj kl 13 mod Kjellerup IF.  
 


 
20Maj2017
Et samlet KIF mandskab satte B.93 til vægs.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Et samlet KIF mandskab satte B.93 til vægs og efter en underholdende kamp kunne KIF trække sig sejrrigt ud af kampen med en fortjent 1-0 sejr over københavnerne. 
 
Kolding IF havde ikke smagt sejrens sødme, siden den forrige hjemmekamp imod Århus Fremad. Siden den kamp er det blot blevet til et sølle point, i de efterfølgende tre kampe. 
Til lørdagens kamp mod B93, var vi ramt af en del fravær, nu skulle truppens bredde bestå sin prøve. En klog træner 
sagde engang, at man skal fokusere på dem, der er med, og ikke på dem, der ikke er med. 
Anders Jensen havde i dagens startopstilling fundet plads til både Mathias Nielsen og Jonas Spornberger, og begge bragte en god energi fra start, og spillede en fin kamp. 
Der var halve chancer i begge ender, men efter ti minutters spil, er det ved at gå galt, da en B93 angriber opsnapper en for kort tilbagelægning fra Emil Obitsø Nielsen, men tilbagevendte Kenneth Qvist i KIF målet kommer flot ud og får blokeret. 
Halvlegen fortsætter med halve chancer i begge ender. 
Med små ti minutter igen, kommer André Jepsen først på en bold på gæsternes banehalvdel, trækker ind i feltet, og får afsluttet. Gæsternes keeper får kun halvklaret, og returbolden opsnapper kampens helt store oplevelse Martin Hedeager Jensen, som flot med hælen, spiller den bagud til André Jepsen, der desværre er i for meget fart, til at kunne få afsluttet optimalt. 
Med fire minutter tilbage på lystavlen, sender B93 et farligt indlæg ind i Koldings felt, og evigt farlige Emmanuel Ogude fra B93 er tæt på at komme frem til en afslutning, men vores bagerste skanse, Kenneth Qvist er vågen, og får snuppet bolden før Emmanuel Ogude når frem til afslutning. 
Lyn hurtigt sender Kenneth Qvist en lang bold frem mod Martin Hedeager Jensen, og i en duel med gæsternes sidste forsvarsspiller, er Martin Hedeager Jensen for hurtig, vinder bolden, og køligt sender han den over gæsternes fremstormende keeper, og dermed er kampens første og eneste scoring en realitet. 
I slutminutterne inden pause-theen er Søren Andreasen tæt på at krone en god arbejdsindsats med en scoring, men desværre går afslutningen lige over gæsternes mål. 
I de absolut sidste sekunder af første halvleg, sender André Jepsen, efter et frispark, et godt skud mod mål, men bolden lister lige over overliggeren. 
 
Anden halvleg starter med en pæn chance til gæsterne, men igen er Kenneth Qvist en sikker sidste skanse. 
Efter en times spil, lugter det gevaldigt af, at KIF igen skal på scoringstavlen, to gange er Martin Hedeager Jensen meget tæt på at overliste gæsternes målmand, og Søren Andreasen har også en pæn chance, som desværre går lige over mål, men det blev desværre kun til lige ved og næsten. 
Med små tyve minutter igen, har B93 frispark, og sender bolden ind i Koldings straffesparksfelt, og tæt under mål kommer det til en god hovedstødsafslutning, men Kenneth Qvist hiver en god redning ud af ærmet, og meget tættere på udligning, kom gæsterne ikke for alvor i denne kamp. 
KIF var derimod i to omgange i kampens sidste kvarter yderst tæt på at udbygge føringen. Indskiftede Malthe Karsberg, slipper igennem i venstre side, og finder Martin Hedeager Jensen inde foran mål, men desværre får han sendt bolden over mål. 
Et par minutter senere er der igen fare på færde i gæsternes forsvar, efter en flot vundet tackling af Mathias Høgsholt, sendes Malthe Karsberg igen afsted langs kanten, han kommer frem til en afslutning, der desværre sidder lige på gæsternes målmand. Og således ender kampen med en flot 1-0 sejr til KIF.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - B.93 1-0 (1-0)
Tilskuere: 245

  42'  1-0 Martin Hedeager Jensen (Assist: Kenneth Qvist)
 
Kolding IF start opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, André Jepsen  
Martin Hedeager Jensen, Mads Zederkoff, Mathias Lautrup Nielsen, Søren Skals Andreasen  
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
60'  Jesper Blicher for Jonas Spornberger 
65'  Rune Nautrup for Søren Skals Andreasen 
71'  Malthe Karsberg Rasmussen for Mathias Lautrup Nielsen 
 
 


 
19Maj2017
Ingen point til JS mod Vejen SF.

  © Foto - Ole Sørensen, SportK  
 
KIF's Jyllandsserie hold måtte tage hjem fra gårsdagens kamp mod Vejen SF med et 1-2 nederlag. 
 
KIF holder stadig på i toppen af JS pulje 4, selv om holdet tabte til Vejen. 
JS endte med at spille lidt for meget hæl og tå mod et Vejen mandskab som "bare" spillede fodbold og havde som mål at vinde kampen med de midler som er til rådighed. 
 
Vejen kom foran allerede i kampens første minut, hvor en hårdt presset Vejen spiller fik prikket bolden i mål. KIF mente der var frispark i situationen, men dommeren fløjtede ikke og så var KIF bagud. 
Efter små tyve minutter bringer Jonas Spornberger dog balance i ragnskabet, da han flor header et frispark fra Robin Kragelund ind i nettet til halvlegsstillingen 1-1. 
 
Anden halvleg gav chancer til begge hold, men det var Vejen der bragte sig foran på et flot langskudsmål. 
Det fik KIF til at spille mere direkte fodbold, men uden af der kom scoringer ud af anstrengelserne og kampen endte således med en 2-1 sejr til Vejen. 
 
Træner Sune Futtrup sagde om kampen "Det var et rigtig træls med nederlag til Vejen. Men vi må lære af denne kamp og tage de gode ting med videre! Vi var gode på bolden, men skabte for få store chancer på trods af stort spilovertag" 
 
KIF indtager nu anden pladsen, med ét point op til DGL200. 
 
Næste hjemmekamp for JS er kr. Himmelfartsdag, torsdag d. 25. maj kl 13 mod Søften GF.  
 
Kampfakta:
Vejen SF - Kolding IF 2-1 (1-1)

   1'  0-1 Nicolaj Thomsen 
  19'  1-1 Jonas Spornberger 
  71'  2-1 Michael Muurholm 
  86'   Joakim Ryø (Vejen SF). 
 
 


 
18Maj2017
Oprykning er stadig en mulighed.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Hvis KIF igen skal op i den "sjove" ende af tabellen skal der sættes point ind på kontoen mod B.93 på lørdag. Efter sidste weekends nederlag til Brønshøj er KIF nu er rutsjet ned på en sjetteplads, med syv point op til den forjettede oprykningsplads. 
 
B.93, som gæster Autocentralen Park på lørdag, er en klub med store og stolte traditioner og ikke mindst ni danske mesterskaber, det seneste dog tilbage i 1946. 
Så det er ganske berettiget at klubben på deres spillertrøje bærer en stjerne over klublogoet. Udover de mange mesterskaber vandt B.93 den danske pokalturnering i 1982 og gik endda til anden runde af Europa Cup'en for pokalvindere samme år, hvor holdet dog røg ud til Belgiske Waterschei. 
 
KIF har mødt B.93 femten gange med seks sejre, fire uafgjorte og fem nederlag til følge, så statistikken er svagt i KIF's favør. 
 
Sidst B.93 gæstede Autocentralen Park, vandt vi i en underholdende kamp med 3-2, André Jepsen lavede to mål, og Søren Zachariassen et enkelt. 
 
Da vi mødte B.93 sidst, midt i april, kom vi faktisk med samme udgangspunkt som denne gang. Vi havde i de tre foregående kampe blot fået et enkelt point. Alligevel vandt vi som bekendt med 1-0 på Østerbro. 
 
Vi skriver i dag maj 2017, men lad os lige skrue tiden tilbage. For ca. et år siden, stod Kolding IF med en helt ny bestyrelse, men uden Cheftræner, assistent træner og sportschef. Klubbens bedste mandskab lå placeret i den alt for tunge ende af nedrykningsspillet og var på vej ud af divisionerne. 
Så set i lyset af hvor meget klubben og holdet trods alt har flyttet sig det seneste års tid, er det på ingen måde nogen fiasko at vi nu har haft nogle kampe, hvor det resultatmæssigt desværre ikke lige er gået vores vej. Men der hersker ingen tvivl om at holdet på lørdag, vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne for at sætte point ind på kontoen i kampen mod B.93. 
 
Cheftræner Anders Jensen har udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Brønshøj: 
Kenneth Qvist, Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Nick Andersen, André Jacquet Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Malthe Karsberg, Mads Zederkof,  
Jesper Blicher, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup,  
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 
Vi ses på lørdag til kampen mod B.93 på Autocentralen Park kl 15.  
 


 
17Maj2017
JS skal generobre førstepladsen.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's Jyllandsserie hold led sæsonens første og hidtil eneste nederlag til Silkeborg KFUM sidst de spillede, og nu skal der sættes yderligere point ind på kontoen i morgen ude mod Vejen SF. 
 
Da Vejen SF i starten af april gæstede Autocentralen Park måtte de tage hjem med et nederlag på 5-1 efter en forrygende fodbold opvisning fra KIF. 
En sejr i morgen vil bringe KIF tilbage på førstepladsen i tabellen, og det endda med en kamp i "baghånden" 
JS har et par skadede spillere, nemlig Oliver Buhl og Christian Wulf, men har suppleret truppen med nogle dygtige spillere fra 2. Div. truppen. 
 
Trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup har udtaget følgende trup til kampen mod Vejen SF: 
Nicolaj Berg Laursen, Jonas Zoega Jørgensen, Nick Andersen, Jonas Rode, Glenn Sørensen, Jacob Barklin,  
Jacob Andersen, Morten "Grøffe" Segato, Kasper Johannesen, Robin Kragelund, Jonas Spornberger,  
Faisal Nezam, Jeppe Mikkelsen, Malthe Karsberg og Pete Madsen. 
 
Kampen mod Vejen SF spilles på Vejen Stadion torsdag d. 18. maj kl 19. 
 
Næste hjemmekamp for JS er Kr. Himmelfartsdag, torsdag d. 25. maj kl 13.  
 


 
14Maj2017
Hvepsene stak og tog hjem med tre point.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
På næsten et årsdagen for Anders Jensens tiltræden som cheftræner for Kolding IF, skulle KIF tilbage på vindersporet, efter et par point fattige kampe, samt revanchere det alt for store nederlag til Brønshøj først på sæsonen. 
 
Lad det være sagt med det samme, det blev aldrig nogen stor kamp. 
Gæsterne fra Brønshøj stillede sig dybt på banen, og overlod initiativet til KIF, der desværre aldrig rigtigt fandt rytmen, samt til tider spillede for langsomt, til at bryde igennem gæsternes solide defensiv. 
I Kampens første tyve minutter var Kolding IF totalt dominerende, dog uden at komme frem til noget nævneværdigt. 
Men midt i første halvleg, sender Andre' Jepsen et flot indlæg ind foran mål, hvor KIF's Søren Andreasen er en halv støvlelængde fra at sende KIF i front. 
Et par minutter efter forsøger André Jepsen sig med et skud fra kanten af feltet, men bolden lister lige forbi den fjerneste opstander. 
Gæsterne har stort set ikke været over midten den første halve time, men med ti minutter tilbage af første halvleg, får de presset lidt på, og bolden sendes ud til et indkast til gæsterne. Bolden kastes tilbage til midterlinjen, og her sender en Brønshøj spiller bolden i en høj bue ind over Koldings centrale midterforsvar, bolden falder ned for fødderne af Brønshøjs Younes Nielsen, der uhindret kan gå mod mål, og alene med Jens Larsen, fremtvinger Brønshøj sig et straffespark, da keeper Jens Larsen rammer Brønshøj angriberen. 
Det lignede en meget tyk offside position, som Brønshøjs angriber befandt sig i, da han modtog bolden, men det endte som bekendt med et straffespark, og selvom Jens Larsen gik til den rigtige side, kunne han intet stille op overfor Christoffer Boateng, og en føring til gæsterne var en realitet. 
KIF pressede på for en udligning, og med blot tre minutter igen inden pausen, sender André Jepsen bolden ind i gæsternes målfelt, her får Søren Andreasen presset bolden videre til Martin Hedeager Jensen, der tæt under mål kan skabe balance i regnskabet. 
 
Anden halvleg startede fuldstændig i samme stil som første, med KIF som det toneangivende hold, men desværre var det så som så med chancerne. 
Efter en times spil har vi et godt frisparksforsøg fra Sebastian Sommer, og selvsamme Sebastian Sommer dribler sig minutter senere igennem et par Brønshøj spillere, men får desværre overplaceret sin afslutning. 
I den anden ende slår hvepsene til med endnu et stik, da vi ikke er påpasselige nok, sender gæsterne først en lang bold i dybden, og lige udenfor vores straffesparksfelt, vipper Brønshøjs Oskar Tranberg flot bolden over KIFs forsvar, og finder Younes Nielsen helt fri i feltet, og dermed er gæsterne på ny i front. 
Med tyve minutter igen fik KIF lagt et mindre pres på gæsterne, men rigtigt farlige blev vi desværre aldrig, og Brønshøj kunne ride stormen af, og rejse hjem til Sjælland med alle tre point. 
Et ærgerligt og unødvendigt nederlag, men i den chancefattige kamp, var vi bare ikke skarpe nok i begge felter, og får aldrig rigtigt udnyttet vores store spilovertag. 
 
Nu venter B93 i næste weekend, hvor Kolding IF skal grave dybt i værktøjskassen, for at finde de redskaber, der bringer os tilbage på en tiltrængt sejrskurs.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Brønshøj 1-2 (1-1)
Tilskuere: 314

  35'  0-1 Christoffer Boateng 
  42'  1-1 Martin Hedeager Jensen 
  69'  1-2 Younes Nielsen 
  Advarsler til KIF : Jens Victor Baun Larsen, Malthe Karsberg Rasmussen og Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers  
André Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Mathias Lautrup Nielsen, Søren Skals Andreasen  
Mads Zederkoff og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
32'  Jakob Andreasen for Steven Somers 
73'  Malthe Karsberg Rasmussen for Mathias Lautrup Nielsen 
84'  Rune Nautrup for Søren Skals Andrease 
 
 


 
12Maj2017
Tid til revanche.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
De gul- og sortstribede vandt med hele 5-2 hjemme imod KIF sidst i marts måned, så der bør være lagt i kakkelovnen, samt tændt op i revancheblusset, nu hvor vi skal udnytte at hvepsesæsonen endnu ikke er begyndt. 
 
Brønshøj var også med i oprykningsspillet sidste år, og sluttede på en flot sjette plads med 33 point, tre point op til den oprykningsplads som Nykøbing FC løb med. 
Brønshøjs træner Jesper Hansen sagde inden dette forår blev skudt i gang at Brønshøj klart var kommet styrket ud af vinterpausen og havde samlet materialet til at rykke op i år. Og målet var at nærme sig toppen efter cirka ti kampe. 
I dette forår har Brønshøj dog kun vundet to og tabt syv i de ni kampe der er afviklet ind til videre, og holdet ligger derfor placeret et godt stykke fra en oprykningsplads. 
 
Siden vores sidste hjemmekamp, der som bekendt endte med en flot 3-0 sejr over Aarhus Fremad, har de sidste to kampe kun kastet ét enkelt point af sig.  
Dermed er det et point sultent KIF-hold, der i dag går på banen, dels for at vende den pauvre pointhøst, vi har fået siden sidste hjemmekamp, men så sandelig også et KIF mandskab, der i den grad har en plet, der skal skures og skrubbes væk, i morgen på Autocentralen Park, hvor hvepsene fra Brønshøj kommer på besøg. 
 
Cheftræner Anders Jensen har udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Brønshøj: 
Jens Victor Baun Larsen, Nicolaj Berg Laursen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Nick Andersen,  
Sebastian Sommer, Steven Sommers, André Jacquet Jepsen, Martin Hedeager Jensen,  
Malthe Karsberg, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Jacob Dalgas Andreasen,  
Søren Andreasen, Rune Nautrup, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Vi ses på Autocentralen Park i morgen kl 15.  
 


 
7Maj2017
Nederlag mod Avarta.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Sæsonens sidste tur til Sjælland, vil for KIF's vedkommende ikke gå i historiebøgerne. Avarta var sammen med Kolding IF ubesejrede i deres seneste fem kampe, inden dagens opgør. For KIF sluttede denne stime søndag eftermiddag på et råkoldt Espelundens Idrætsanlæg. 
 
Avarta startede kampen bedst, men vi forsvarer godt, og det er ikke de helt åbne chancer som hjemmeholdet spiller sig frem til. 
Efter tyve minutters spil slider en yderst velspillende Emil Obitsø Nielsen sig flot igennem og finder Andre' Jepsen noget umarkeret inde foran mål, men desværre får Andre' Jepsen ikke helt ram på bolden. 
Efter en halv times spil, markere vi alt for løst, og efter et par flotte kombinationer af hjemmeholdet, er vi spillet tynde i eget felt, men en flot timet tackling af Emil Obitsø Nielsen i sidste øjeblik, blev noget uforståeligt takseret til et straffespark til hjemmeholdet. 
Jens Larsen, i Kolding buret, blev altså i den grad kastet for løverne i sin første optræden fra start, men han diskede op med en klasseredning, og hjemmeholdet måtte se deres største chance, fra elleve meter pletten, misbrugt. 
Endelig fik man lidt at varme sig på, men håbet om at denne flotte præstation ville give hele holdet et løft, fadede dog lige så stille ud som pausen nærmede sig. 
En halvleg, hvor vi havde svært ved at holde fast i bolden, og hvor vi lavede alt for mange sjuskefejl i opspillet, kørte på de sidste minutter, da vi forærer et indkast væk på egen banehalvdel. Hjemmeholdet takker for bolderobringen, da der dels dækkes alt for tyndt op på indkastet, hvilket straks fører til et farligt indlæg, som vi dog fint får fat i, men da vi forsøger at spille os ud af Avartas genpres, mister vi igen bolden, og så kan hjemmeholdets Saban Özdogan sikkert bringe Avarta foran. 
Blot to minutter senere, er vi igen alt for generøse med opdækningen og presset foran eget felt, og hjemmeholdets Peter Benjaminsen må se sin afslutning tage stolpen. 
 
Vi kommer en smule bedre ud til anden halvleg. 
Efter små fem minutters spil, kommer vi i overtal i en omstilling, men igen er vi alt for sløsede med den afgørende aflevering, og dermed løber det ud i sandet. 
Med en halv time igen, finder André Jepsen med en fin aflevering Sebastian Sommer, der flot rykker sig fri inde i hjemmeholdets straffesparksfelt, men desværre for Kolding IF, får hjemmeholdets keeper afværget. 
I den modsatte ende, er hjemmeholdet få minutter senere meget nærgående, og denne gang er det overliggeren, der bliver testet, men ellers var det så som så, hvad hjemmeholdet kom frem til af store chancer i anden halvleg. 
KIF havde nu med små tyve minutter igen et mindre spilovertag, og Rune Nautrup får flot taget en lang aflevering til sig, og slipper fri i feltet, men får desværre ikke rigtigt saft og kræft i sin afslutning. 
Det lykkes ikke rigtigt at få lagt et afgørende tryk på hjemmeholdet i kampens afslutning, og dermed ebbede kampen stille og roligt ud, og Avarta kunne helt fortjent sætte tre point ind på kontoen. 
 
Næste opgave for Kolding IF, er hjemme på Autocentralen Park. 
Der er i den grad lagt op til noget af et revancheopgør, når Brønshøj, der jo vandt med hele 5-2 i den omvendte kamp, kommer på besøg på lørdag kl. 15.00  
 
Kampfakta:
Avarta - Kolding IF 1-0 (1-0)
Tilskuere: 331

  30'  0-0 Christian Offenberg (Brændt straffespark) 
  42'  0-1 Saban Özdogan 
  Advarsler til KIF : Emil Obitsø Nielsen og André Jepsen. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Victor Baun Larsen, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer,  
André Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Rune Nautrup, Jesper Blicher, Søren Skals Andreasen  
og Mathias Høgsholt 
 
Indskiftninger: 
61'  Mads Zerdekof for Søren Andreasen 
73'  Steven Somers for Sabahoon Quame 
83'  Malthe Karsberg for Jesper Blicher Nielsen 
 
 


 
7Maj2017
Så gik den ikke længere for JS.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's Jyllandsserie hold led sæsonens første nederlag til Silkeborg KFUM, som kunne tage hjem fra Autocentralen Park med en 3-1 sejr. 
 
Silkeborg KFUM blev endestationen for den flotte sejrsstime for JS holdet. Gæsterne lagde friskt ud og scorede inden der var gået et par minutter, et godt sparket indlæg blev lige så godt headet i mål til en tidlig Silkeborg føring. 
Godt femten minutter senere var der frispark til KIF lige udenfor feltet og det tilbud sendte Robin Kragelund flot over Silkeborgs mur og ind i kassen til 1-1. 
Generelt sad KIF mest på spillet i første halvleg, men gæsterne havde dog et godt forsøg, der endte på den ene stolpe. Holdne kunne dermed gå til pause med stillingen 1-1. 
 
I anden halvleg kom gæsterne fra Silkeborg dog bedst fra start og satte sig på kampen. Og efter tyve minutter blev en Silkeborgspiller fældet i det kriminelle felt, men KIF keeper Nicolai Berg Laursen redede flot det lidt sløsede spark. Men et kvarter før slut gik det galt for KIF da offside fælden svigtede, det udnyttede Silkeborg til at bringe sig foran 2-1. 
Kort før dommerens slutfløjt scorede Silkeborg igen, og dermed endte kampen med et 1-3 nederlag til KIF. 
 
KIF fører dog stadig rækken med to point ned til Silkeborg KFUM og DGL2000. 
 
Næste hjemmekamp for JS er kr. Himmelfartsdag, torsdag d. 25. maj kl 13.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Silkeborg KFUM 1-3 (1-1)

   2'  0-1 Christian Pedersen 
  17'  1-1 Robin Kragelund 
  65'  1-1 Christian Pedersen (Silkeborg KFUM) 
  73'  1-2 Søren Philipp 
  88'  1-3 Jannik Mehlsen 
 
 


 
5Maj2017
Avarta tager imod KIF på søndag.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF tager på lørdag den sidste tur til Sjælland i dette forår, for at møde Avarta på Espelundens stadion. 
 
Så starter anden halvdel af dette forårs 2. division og som i den første kamp i marts skal KIF møde Avarta, der i opgøret på Autocentralen Park blev besejret med 3-1. 
 
Avarta var sidste weekend en tur i Brabrand, hvor holdet hentede et point mod rækkens nummer to, med resultatet 2-2. og holdet er nu pænt placeret på femte pladsen i rækken, med kun ét point op til KIF. 
 
Avarta har klare ambitioner om at rykke et niveau op og er på vej frem i tabellen lidt fra baghjul i dette forårs oprykningsspil. 
 
KIFs Cheftræner er ikke i tvivl om at hvis KIF præsterer til topniveau, så kan man slå alle hold i oprykningsspillet, og det er udgangspunktet. Mandskabet bobler af selvtillid og ved helt præcis, hvad der skal til for at hente de tre point hjem fra Avarta. 
Der er en god og sund kamp om pladserne på holdet og det er kun med til at udvikle spillerene i truppen, for der er ingen nemme kampe i forårets oprykningsspil. 
 
Grundet de mange kampe i de kommende uger, nemlig seks kampe fra på søndag og til d. 1. juni, bliver det en hård tid for hele truppen. Dermed skal ressourcerne fordeles, for spillerne skal gerne være friske til de mange hårde kampe. 
Truppen er derfor næsten uændret. Jacob Eriksen er dog lidt småskadet, men det forventes at han hurtigt er klar igen. 
 
Cheftræner Anders Jensen har udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Avarta: 
Jens Victor Baun Larsen, Alexander Østergaard Schytte, Sabahoon Quame, Erik Nissen, Emil Obitsø Nielsen,  
Sebastian Sommer, Steven Sommers, André Jacquet Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Mathias Lautrup Nielsen,  
Malthe Karsberg, Mads Zederkof, Jesper Blicher, Jacob Dalgas Andreasen, Søren Andreasen, Rune Nautrup,  
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 
Næste hjemmekamp i 2. Division er mod Brønshøj d. 13 maj kl 15, på Autocentralen Park.  
 


 
5Maj2017
JS spiller topkamp på søndag.

  © Holdfoto - KIF-Fodbold  
 
KIF's Jyllandsserie hold fører rækken suverænt med fem point ned til nummer to Silkeborg KFUM, som netop er søndagens modstander på Autocentralen Park. 
 
Silkeborg KFUM tabte sidste weekend, noget uventet hjemme til Søften GF med 0-3. og Cheftræner Lars Dahl udtalte efter kampen til Silkeborgs hjemmeside: 
"Det var sæsonens dårligste kamp, hvor intet lykkedes - selvom vi prøvede en masse i løbet af kampen og det kan siges kort: En kollektiv offday, hvor ingen kunne være deres indsats bekendt" 
 
Silkeborg KFUM har som målsætning at spille 2. Division om tre år og klubben har blandt andet tilknyttet Ove Christensen som elitechef og Jesper Thygesen som angrebstræner. 
Så i forhold til setup, materiale, og prominente navne på holdet og omkring holdet, er klubben sikkert ikke tilfreds med kun 10 point efter 5 kampe. Så man må forvente at Silkeborg kommer tromlende med alle kanoner i stilling for at revanchere sidste weekends nederlag. 
 
Hos KIF er holdet indstillet på at kæmpe hårdt for førstepladsen i rækken og har naturligvis som klart mål at vinde alle kampe. Der er i ugens løb således trænet rigtigt godt igennem, og øvet nogle spilsituationer. Så holdet er mere end klar til at tage imod Silkeborg KFUM og tage endnu en sejr. 
 
Trænerteamet Morten Hansen og Sune Futtrup har udtaget følgende trup til kampen mod Silkeborg KFUM: 
Nicolaj Berg Laursen, Oliver Buhl, Jonas Rode, Glenn Sørensen, Morten Jæger, Jacob Andersen,  
Morten "Grøffe" Segato, Kasper Johannesen, Robin Kragelund, Lennart Nielsen, Faisal Nezam,  
Jeppe Mikkelsen, Narek Djoulakian, og Pete Madsen. 
 
Topkampen i Jyllandsserien spilles søndag d. 7 maj kl 13, på Autocentralen Park.