Nyheder
 
 
17Februar2018
God testkamp mod FC Sydvest.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Efter aflysning af to test kampe, kom KIF endelig i aktion lørdag eftermiddag. Divisionskollegaerne fra FC Sydvest 05, lagde vejen forbi kunstbanen ved Ågård efterskole, og kunne efter kampen tage turen sydpå med en kneben 0-1 sejr. 
 
Den første halve time af kampens første halvleg var en meget lige forestilling, men i halvlegens sidste kvarter var KIF rimelig toneangivende, uden dog at komme frem til de helt store åbne chancer. 
 
I anden halvleg var KIF i store perioder også det mandskab på banen som skabte mest, men skarpheden foran mål manglede desværre. 
FC Sydvest var nærgående efter et hjørnespark, men ellers var de sjældne gæster i KIFs straffesparksfelt. 
Med få minutter tilbage af dagens opgør, mistede KIF bolden midt på banen i en opspils situation, og blev via en hurtig omstilling straffet, og dermed kunne FC Sydvest 05 tage turen sydpå med en sejr i bagagen. 
 
Med to måneder til premiere kampen, er der stadig en del småting for Anders Jensen og Ernesto Nielsen at arbejde med. 
 
Næste testkamp bliver den kommende weekend, hvor Hedensted IF er værter.  
 


 
6Februar2018
Jens Rinke Kristensen på kontrakt.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet kontrakt med målmand Jens Rinke, der siden sit ophold i Kolding FC, har opholdt sig på flere fine adresser. 
 
Der var der ingen slinger i valsen, da KIF fik muligheden for at hente Rinke "tilbage" til Kolding. Det var ingen hemmelighed, at Rinke inden sin ankomst til KIF, har haft flere sæsoner, uden så forfærdelig meget førsteholdsfodbold på cv'et. 
Men Rinke har nu fået banket noget rust af sig, og har vist en støt stigende formkurve, og været sit hold en sikker sidste skanse. 
 
Sportschefen har givet KIFs første keeper følgende ord med på vejen: 
"Rinke har vist stor stabilitet i målet for os gennem hele efteråret. Målmænd bliver oftest målt på hvor få fejl de slipper afsted med at lave på en sæson, da fejl på netop den position har det med at udløse mål til modstanderen. Her må jeg bare sige, at de fejl kan tælles på meget få fingre, hvilket er imponerende når man tænker på, at det er noget tid siden han har spillet kontinuerligt. 
Derudover er han meget kommunikerende og "på" i sit målmandsspil, og det skaber både ro og tryghed hos dem der spiller foran ham", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
5Februar2018
Kolding IF Fodbold Aps blev præsenteret.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Visioner for både Kolding IF Fodbold Aps og Kolding IF Fodbold blev præsenteret i Mediator.as Lounge i dag. 
 
Se præsentationen af kontraktfodbold i KIF her: 
Link til KIF's kanal hos Mycoujoo  
 


 
4Februar2018
Mathias Høgsholt skriver kontrakt med Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Mathias Høgsholt skriver 1-årig kontrakt med Kolding IF. 
 
Kolding IF er godt tilfredse med at kunne offentliggøre, at klubben har skrevet kontrakt med den bomstærke centrale forsvarsspiller, Mathias Høgsholt. 
Mathias kom til klubben for små to år siden fra Brabrand, og har siden sin ankomst etableret sig som stamspiller på holdet. 
Allerede som ungdomsspiller i Fredericia havde KIF et godt øje til den sympatiske forsvarsspiller, Mathias som blot er 24 år, er udset til at blive en vigtig brik på KIF mandskabet i den kommende sæson. 
 
Til hjemmesiden udtaler sportschefen: 
"Høgs har været bundsolid gennem en meget lang periode efterhånden, så det er naturligt vi har været opsatte på at lave en aftale med ham. Han er en af de spillere i truppen der er noget lyd på til træning og kamp, og en spiller der stiller krav til sig selv og andre. Han er fysisk meget stærk og taber sjældent en duel, når han har sin modstander inde på kroppen", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
31Januar2018
Kolding IF sikrer en stærk økonomisk platform.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Kolding IF inviterer til et møde den 5. februar kl 14:30, hvor den fremtidige struktur for kontrakt fodbold i Kolding IF præsenteres, og hvor vi ligeledes vil præsentere et nyt stærkt set-up, hvor lokale virksomheder og privatpersoner, har investeret i at udvikle fodbolden langsigtet. 
På mødet vil et nyt selskab - Kolding IF Fodbold Aps - præsenteres, samt den organisation der skal sikre den fremtidige udvikling af fodbolden i Kolding IF.  
 
Mødet afholdes i Mediator.as Lounge på Autocentralen Park og alle er velkomne.  
 


 
29Januar2018
Kolding IF styrker sig markant uden for banen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Michael Flyvholm er pr. 1. marts 2018 ansat som daglig leder i Kolding IF. 
 
At være daglig leder i en fodboldklub er et mangesidigt job, men der er ingen tvivl om, at hans væsentligste opgave i starten vil være, at pleje nuværende sponsorer, men i lige så høj grad, at opsøge nye potentielle sponsorer. Kolding IF går en spændende tid i møde, hvor de seneste års sportslige succes på banen skal følges op uden for kridtstregerne også. 
 
Michael, som oprindelig er fra Haderslev, kommer til Kolding IF efter en årrække som daglig leder i den norske klub Nest-Sotra Fotball. Her har han tilegnet sig værdifuld erfaring fra både den norske 1. og 2. division. 
 
"Vi føler Michael er den helt rigtige profil til at fastholde og udbygge Kolding IF Fodbolds positive fremgang. 
Michael har en bred erfaringsmæssig ballast i det at drive og udvikle en fodboldklub og vi håber selvfølgelig at kunne drage stor nytte af dette. Kravene til klubberne skærpes jo højere man bevæger sig op i tabellerne, både på ungdoms- og seniorniveau, og derfor er ansættelsen af Michael en naturlig følge af den strategi, der er lagt for klubben. 
Både på talentsiden og på 1. holdet går det stærkt lige nu, så det er simpelthen et krav vi bliver styrket organisatorisk. At vi så kan gøre det med en kapacitet som Michael understøtter blot min tro på, at vi i Kolding IF går en lys fremtid i møde", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
"Jeg ser det, som en enormt spændende udfordring. Det er næsten ikke nødvendigt, at nævne det store potentiale som hviler i både Kolding IF og byen. Nu bliver det min fornemmeste opgave, sammen med klubben, at realisere dette. Kolding IF har haft en rigtig positiv udviklingskurve på alle parametre de senere år, og jeg mener at vi sammen kan bygge et stærkt fundament, som med tiden gør at Kolding IF bør hævde sig højere end 2. division." udtaler Michael Flyvholm. 
 
Vi ønsker Michael rigtig hjertelig velkommen!  
 


 
29Januar2018
Rune Nautrup sikret i Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Anfører og topscorer Rune Nautrup har netop skrevet under på en to-årig aftale med KIF, hvilket sportschefen er yderst tilfreds med. 
 
"Enhver der følger Kolding IF tæt eller på afstand ved, hvor vigtig Rune har været for Kolding IF's optur de seneste par sæsoner. Derfor er det meget glædeligt for mig at kunne offentliggøre, at vi har indgået en 2-årig kontrakt med Rune. 
Rune går forrest på og uden for banen og er anfører for holdet. Han er en kæmpe mundfuld for alle forsvar i rækken og jeg er sikker på, at han er et stort tema for alle vores modstandere inden de møder os. Alligevel har han formået at blive topscorer både i sidste sæson og denne, hvilket vidner om høj klasse. 
Jeg er naturligvis begejstret for, at vi har lavet en længerevarende aftale med rækkens giftigste angriber. Det signalerer, at vi mener det alvorligt i Kolding IF - Rune bliver en hjørnesten i forsøget på at indfri vores ambitiøse sportslige ambitioner", udtaler en glad Ulrik Pedersen. 
 
Til hjemmesiden fortæller Rune, at han glæder sig helt vildt til turneringsstarten, hvor han selvfølgelig håber og tror, at han igen kan bibeholde sin høje målscorings-rate. Rune tilskriver dels sine holdkammerater, samt den faktor at han bare føler sig godt tilpas i klubben, for hans succes som målscorer. 
Anfører Nautrup, hilser i den grad kontraktfodbolden i Kolding velkommen, og forventer at det på sigt giver holdet en bedre kontinuitet, i og med at KIF nu kan lave længerevarende aftaler med spillerne.  
 


 
28Januar2018
Knebent nederlag til EfB i testkamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede søndag formiddag holdets tredje træningskamp. Turen gik vestpå, hvor 1. Divisionsholdet fra Esbjerg, lagde kunstbane til. 
 
En hel del afbud havde ramt Anders Jensens trup, men det var nu ikke sådan at se. 
Esbjerg vandt kampen, knebent med 1-0, og selvom hjemmeholdet nok havde et lille plus på kontoen for flest afslutninger mod mål, viste KIF rigtig gode takter og til- spillede sig flere fine chancer, hvor især nytilkomne Morten Hansen kom med frem til flere gode muligheder. 
 
Trods det spinkle nederlag var der meget positivt at tage med fra dagens opgør. Især at André Jepsen så småt begynder at være sin lange skade kvit, og det blev da også til en lille time på banen i dag for "Andy". 
 
Cheftræner Anders Jensen var godt tilfreds, og roste de mange unge på holdet, der i dag havde ydet en mandfolkeindsats. 
 
Kolding IF spiller igen på lørdag, hvor der fløjtes op kl. 13.30 på kunstbanen ved Lyshøjskolen. Lørdagens modstander er det tyske Oberliga mandskab TSV Flensburg.  
 


 
28Januar2018
Sebastian Sommer får kontrakt i KIF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Sebastian Sommer og Kolding IF har fået papir på hinanden. 
 
Sebastian Sommer har siden sin ankomst til Kolding IF, for halvandet år siden, fra SønderjyskE, stemplet ind, og vist sig at være en utrolig vigtig brik på banen, hvor han trods sin unge alder, har ageret styrmand i det centrale maskinrum på midtbanen. 
Den 21 årige Sønderjyde besidder mange af de dyder, der gør ham til en komplet midtbanespiller. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen er også godt tilfreds med at KIF nu har fået en underskift med Sebastian Sommer, og udtaler til hjemmesiden: 
"Sommer kom til Kolding IF for halvandet år siden og har været stamspiller fra dag ét. 
Jeg husker at der allerede dengang var interesse fra højere rangerende klubber, men sandsynligheden for fast spilletid og muligheden for at være med til at bygge op, fyldte heldigvis mest i bevidstheden hos den unge mand. 
Sebastian er blevet meget glad for Kolding IF og det samme gælder den anden vej. 
Der har igen været stor interesse for ham, men han har med denne kontrakt underskift vist, at han virkelig vil Kolding IF. Jeg glæder mig utroligt meget over, at Sommer fortsat vil være en del af klubbens positive udvikling", siger en veltilfreds sportschef.  
 


 
27Januar2018
KIF tegner kontrakt med André Jepsen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF og André Jepsen har fået papir på hinanden på en foreløbig 2-årig aftale. 
 
André Jacquet Jepsen, der er søn af legendariske Ib Jacquet, fortæller til hjemmesiden, at han er ekstrem glad for, at det er lykkes Kolding IF at indfører kontraktfodbold, og ser med stor optimisme frem til det kommende oprykningsspil. 
André Jepsen, der er 27 år, har været en vigtig brik på holdet de seneste sæsoner, hvor han både som back, og som offensiv kant, har været med i rigtig mange afgørende momenter på banen. 
André har lavet en hel del spektakulære mål gennem tiden, og der er ingen tvivl om, at hans uortodokse stil og målfarlighed er godt forankret i generne. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen, udtaler: 
"André har udviklet sig til at være en særdeles vigtig spiller i truppen, som også tager et stort ansvar udenfor banen. Derfor er jeg rigtig glad for, at han mindst er hos os de næste to år. 
André er på sine bedste dage en absolut topspiller i 2. Division og han har jo et spark, som der ikke er mange i dansk fodbold der kan matche. Han har afgjort rigtig mange kampe for os med sin tordenfod og det vil han forhåbentligt også gøre i fremtiden. 
Efteråret blev delvist spoleret af en rygskade, men André er klar til at give den fuld gas igen. Der bliver kamp om pladserne på den offensive del af banen, så der skal ydes maksimalt til træning og kamp, hvis man vil være en af de startende elleve i weekenden. Jeg er sikker på at dét, samtidig med at han er blevet sin skade kvit, vil løfte "Andys" spil i foråret".  
 


 
26Januar2018
KIF tegner kontrakt med Mads Zederkof.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en et-årig kontrakt med Mads Zederkof. 
 
"Zeder er jo en af de absolutte kulturbærere og han har stået last og brast med klubben i både gode og mindre gode tider. 
Udover at være et yderst sympatisk menneske, er han også en spiller med høj klasse. Han har spillet i Kolding IF siden barnsben og er vel den i truppen der bedst kan bære titlen "Mr. KIF". 
Zeder er en spiller som kan det meste; han er stærk med bolden, han er god i hovedspillet og har en god fysik, så han kan bruges flere steder centralt på banen. 
Det er vigtigt vi holder fast i det miljø og den kultur vi har i klubben og her er Zeder en meget vigtig brik. Han er meget vellidt blandt alle og jeg er personligt glad for, at han nu oplever den fremgang, som blandt andre han har kæmpet så hårdt for de seneste år", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Mads Zederkof der blandt andet er kendt for sit glimrende pasningsspil, fortæller til hjemmesiden, at han er glad for at klubben nu bevæger sig i den rigtige retning, og han ser frem til at være en del af det mandskab, som igen får muligheden for at spille med i oprykningsspillet, hvor mange af spillerne i truppen, jo har høstet en del erfaring, fra sidst hvor Kolding IF, med en vanvittig slutspurt, var lige ved at overraske til sidst. 
Ifølge Mads, er det netop den erfaring vi skal bruge, til at kunne bringe noget mere kontinuitet ind i vores spil, og forhåbentlig "være der", fra start af, i det kommende oprykningsspil. 
Mads, har senest vikarieret på fornemmeste vis, i det bagerste forsvar, i en position, hvor han som boldførende forsvarsspiller har været en vigtig brik i det fremadrettede spil. Så det er bestemt også en position, som Mads kan mestre.  
 


 
24Januar2018
Kristian Kirkegaard på kontrakt i KIF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har indgået kontrakt med Kristian Kirkegaard, som foreløbigt løber halvandet år. 
 
Kristian Kirkegaard kom sidste sommer til Kolding IF fra Naboklubben Kolding Boldklub, og gjorde sig straks bemærket med sin offensive spillestil. 
 
"Kirke er en meget spændende spiller, som vi er meget glade for at have skrevet kontrakt med. 
Han har gennemgået en rigtig fornuftig udvikling og har brugt efteråret på at etablere sig på holdet. 
Han har nogle åbenlyse kvaliteter i det fremadrettede spil og vi har slet ikke set det bedste af ham endnu. 
Han har evnerne til at blive en meget kampafgørende spiller for os, hvilket vi så senest i vores afsluttende kamp i efteråret mod Marienlyst, hvor han med et oplæg og en scoring var kraftigt medvirkende til, at vi kom i oprykningsspillet", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kristian Kirkegaard fortæller til KIF's hjemmeside, " Jeg er rigtig glad for at have underskrevet en kontrakt med Kolding IF, og ser frem til de kommende udfordringer i oprykningsspillet ". 
 
Han har i sin første halvsæson som KIF spiller, virkelig vist flere spændende facetter i sit spil, og selv tror og håber han på, at han sammen med Kolding IF kan fortsætte sin udvikling. 
Kirke scorede som bekendt sit første KIF mål, i sæsonens sidste kamp, og lige netop den scoring sendte Kolding IF i oprykningsspillet. Ingen tvivl om at den scoring har givet Kirke blod på tanden. 
 
"En af mine personlige ambitioner for det kommende oprykningsspil, er da klart, at komme til at score nogle flere mål, da fodbold jo handler om at ta' den det sidste stykke, og få skudt bolden i mål", udtaler Kristian Kirkegaard yderligere.  
 


 
24Januar2018
KIF tegner kontrakt med Emil Nielsen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en kontrakt med Emil Nielsen, som gælder de næste halvandet år. 
 
Emil Nielsen kom fra Esbjergs U19 Liga hold til Kolding IF i sommeren 2015 og har siden været fast mand på KIF's 2. Divisionshold. 
 
"Emil er på trods af sin unge alder stamspiller for os, så selvfølgelig er det noget jeg glæder mig meget over. Hvad enten han spiller i det centrale forsvar eller på backen, holder han et højt niveau. Han er meget påpasselig i sit forsvarsarbejde og er rigtig stærk i det opbyggende spil. Samtidig bruger han primært venstre ben og de spillere hænger jo ikke på træerne", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
22Januar2018
Steven Somers stopper i Kolding IF.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Efter to år i klubben tager Steven Somers afsked med Kolding IF. 
 
"Det er desværre ikke lykkedes os at nå til enighed med Steven, hvilket naturligvis ærgrer mig meget. Steven er en rigtig behagelig og positiv person, som har leveret både på og udenfor banen. Vi vil komme til at savne ham, men det er jo betingelserne i denne verden", siger sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Steven Somers, og ønsker naturligvis Steven alt mulig held og lykke i fremtiden.  
 


 
21Januar2018
KIF tabte til Brabrand i dagens træningskamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her i eftermiddag spillede KIF sæsonens anden træningskamp, og det endte med et 3-1 nederlag til Brabrand fra 1. Division. 
 
Der er endnu lang tid til den første tuneringskamp skal spilles, og med en del nye ansigter på holdet kan man naturligvis ikke forvente at alt sidder lige i skabet her i opstarten. Der blev dog vist gode takter og de nye er rigtigt godt i gang med at finde deres plads på holdet. Vi er klart i fremdrift og tingene går i den rigtige retning, sagde Cheftræner Anders Jensen efter dagens testkamp. 
 
Brabrand kom foran lidt inde i anden halvleg, på et lidt tvivlsomt straffespark og det blev yderligere 2-0 ti minutter senere, inden Rune Nautrup reducerede på en flot flugter på et præcist indlæg fra Faisal Nezam. 
Kort før tid gjorde Brabrand det til 3-1, efter en mindre misforståelse i den bagerste række. 
 
Næste træningskamp er ude mod 1. Divsionsmandskabet fra Esbjerg fB, kampen spilles søndag d. 28 januar kl 12.00 i Esbjerg.  
 


 
21Januar2018
Morten Hansen ny spiller i Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en halvandet årig kontrakt med Morten Hansen, der kommer til klubben fra FC Sydvest. 
 
"Jeg har et indgående kendskab til Morten, da jeg selv har trænet ham tidligere. Vi får en spiller ind i truppen med enorm løbekapacitet, som dækker de fleste pladser i både forsvaret og på midtbanen. Han er dog tiltænkt en rolle i højre side af banen, hvor han nok også befinder sig allerbedst. Alene den kendsgerning, at han har lavet 13 mål på én sæson fra positionen som højre back, vidner om en helt usædvanlig målfarlighed hos en spiller fra den del af banen. Jeg ved han har været på blokken i flere andre klubber fra højere række, så det er meget glædeligt han har valgt os. Jeg tror og håber Morten vil udvikle sig yderligere hos os og jeg ser rigtig meget frem til vores samarbejde", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
20Januar2018
To spillere stopper i KIF.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
De to offensive spillere Anders Hostrup og Jacob Rittig stopper i Kolding IF. 
 
Anders Hostrup har valgt at drosle ned grundet arbejde og familie og samtidig har Jacob Rittig valgt at stoppe i Kolding IF her i det nye år. 
 
"Både Rittig og Hostrup har været positive bekendtskaber. De har begge to ikke helt spillet nær så meget som både de selv og jeg havde håbet, men de har leveret et stykke professionelt arbejde og bidraget til fællesskabet udenfor banen. Målsætningen om at komme i oprykningsspillet blev indfriet og det har alle spillere i truppen andel i", siger sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen til både Anders og Jacob, og takker desuden for det gode samarbejde til begge spillere og ønsker dem naturligvis alt mulig held og lykke i fremtiden.  
 


 
16Januar2018
KIF tabte årets første træningskamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her til aften endte årets første træningskamp i Ågård med et 0-3 nederlag til SønderjyskE. 
 
Kolding IF havde tirsdag aften fornøjelsen af to x 35 minutters fodbold mod SønderjyskE, der mødte op med mange etablerede superliga spillere. 
KIF spillerne var fint med i kampens første kvarter, men herefter overtog de lyseblå og blev gradvis nærgående. Et par dumme fejl, samt for løse markeringer, var stærkt medvirkende til at SønderjyskE kunne gå til en fortjent pauseføring på 0-3. 
 
Tempoet i anden halvleg blev en anelse mere moderat. SønderjyskE var tæt på at udbygge deres føring et par gange, men godt målmandsspil i KIF buret, var medvirkende til at SønderjyskE ikke fik scoret yderligere. 
KIF var meget tæt på en reducering, da Steven Somers i slutminutterne kom godt igennem på højrekanten, og fandt Kristian Kirkegaard tæt under mål, men desværre endte hans afslutning i sidenettet. 
 
Næste træningskamp er ude mod Brabrand på søndag kl 13.15.  
 


 
15Januar2018
Så er træningen atter i gang for Divisionstruppen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her til aften blev årets første træning skudt i gang på kunstgræsset i Ågård. 
 
Så startede forberedelserne til forårets oprykningsspil om en plads i 1. Division, og trænerteamet Anders Jensen og Erik Nielsen bød alle spillere og ledere velkommen inden strabadserne startede. 
 
Det var tydeligt at spillerne havde glædet sig til igen at trille med kuglen og der blev gået godt til den i det knapt så gæstfrie vejr som en Dansk januar jo kan byde på. 
 
Allerede i morgen skal truppen testes mod SønderjyskE's superligamandskab i årets første testkamp, som spilles i Ågård tirsdag d. 16. januar kl 17.30. Kampen spilles med 2*35 minutter.  
 
Herunder ses de tre nytilgange til truppen. 

 Nichlas Ørbæk Knudsen, Michael Præst og Henrik Brodersen.  © Foto: KIF-Fodbold  
 


 
15Januar2018
Henrik Brodersen skifter til Kolding IF.

 Henrik Brodersen bydes velkommen til KIF.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet kontrakt med Henrik Brodersen, som kommer til klubben fra VSK Aarhus. 
 
"Henrik er en meget erfaren divisionsspiller, som ganske givet vil forstærke os væsentligt. Han er hvad jeg vil betegne som en rigtig felt-til-felt spiller, der aldrig skåner sig selv og en spiller der, hans position på banen taget i betragtning, er en ret hyppig målscorer. 
Han har været anfører i VSK og er vant til at gå forrest, så vi får tilført endnu en spiller, der vil kunne tage et stort ansvar på banen. Med tilgangen af Henrik har vi en rigtig fornuftig bredde i truppen og konkurrencen er i den grad skærpet. Jeg synes vi er tæt på at være i mål, men en midtstopper mere vil fuldende truppen", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Brodersen selv fortæller til KIF's hjemmeside, at han er rigtig glad for at have skrevet under med Kolding IF, og ser frem til mødet med de nye holdkammerater samt den kommende udfordring, der venter med et oprykningsspil lige om hjørnet.  
Som nævnt har Henrik Brodersen scoret en hel del mål i sin karriere, og ser da også sig selv som en naturlig central midtbanespiller, der både evner at forsvarer, samt komme med frem til afslutninger. 
Brodersen ligger ikke skjul på, at han på et tidspunkt rigtig gerne vil prøve kræfter med den danske første division, og regner klart med at han inden for en overskuelig fremtid skal opleve det, sammen med Kolding IF.  
 


 
15Januar2018
KIF har ansat en ny assistenttræner for 2. Division.

 Sportschef Ulrik Pedersen byder Erik Nielsen velkommen i KIF.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Erik Ernesto Nielsen bliver ny assistenttræner for 2. divisionstruppen. 
 
Erik Ernesto Nielsen, bror til navnkundige Gunnar Guillermo Nielsen, som tidligere har spillet i Kolding IF. Både Cheftræner Anders Jensen og jeg har haft positive møder med Erik, ligeledes har han fået gode anbefalinger fra Færøerne, hvor han har fungeret som træner de senere år, fortæller Sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Selv udtaler Erik til hjemmesiden: 
"Da muligheden for at komme til KIF bød sig, var jeg ikke et sekund i tvivl om at, det skulle jeg. KIF er et drømmejob for mig. Jeg er en ung træner, der arbejder hårdt hver eneste dag for at hjælpe klubben og spillerne til at blive bedre, uanset om det er på træningsbanen eller i kamp. 
Den måde KIF gerne vil spille på, passer mig godt, og jeg har allerede fået et godt indtryk af folkene i klubben, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af holdet". 
 
Erik Ernesto Nielsen er som beskrevet en ung træner, med A licens. 
Han har senest opnået flere flotte resultater som cheftræner for EBS/Skala, der spiller i Færøernes bedste kvinderække. Holdet vandt pokalturneringen i 2017, samt mesterskabet senere samme år. Han har haft sit mandskab med i Champions League fire gange.  
 


 
14Januar2018
Michael Præst vender "hjem" til Kolding IF.

 Michael Præst bydes velkommen tilbage af Sportschef Ulrik Pedersen.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Michael Præst, som fik sit egentlige gennembrud i Kolding FC, har sat sin signatur på en 2-årig kontrakt med Kolding IF. 
 
"Jeg ved det er noget som vil vække enorm glæde hos mange Kolding IF tilhængere og følgere, at Michael Præst fortsætter sin karriere i Kolding IF. Vi får en fantastisk fyr ind i truppen med en kæmpemæssig erfaring og rutine. 
Vi har jo mange unge og dygtige spillere, men det er også vigtigt med nogle erfarne spillere i truppen, som de kan læne sig op ad. Jeg er sikker på at Præst bliver en kæmpe gevinst for truppen og at han vil gå ind og tage ansvar fra dag ét. Det er også meget vigtigt at pointere, at Præst har vist meget stor interesse i at spille i netop Kolding IF, hvilket har gjort dette muligt", udtaler en velfornøjet Ulrik Pedersen. 
 
Michael Præst kom for ni år siden til Kolding, og fik sit gennembrud for Kolding FC. Da Kolding FC lukkede, gik tuen til FC Fyn og videre derfra til et udenlands ophold i Island. Michael Præst har i sine fem år i Island høstet en enorm erfaring, samt fået nogle store fodboldoplevelser, da han har betrådt græsset på flere fornemme adresser, sammen med sin tidlige Islandske klub Stjarnan, i deres Europa Cup kampe. 
 
Michael Præst der kommer fra en fuldtidsprofessionel tilværelse i Island, skal nu også til at tænke på at der kommer et liv efter fodbolden, da der jo ikke er fuldtidsprofessionelle tilstande i den danske anden division. Derfor leder han og Kolding IF med lys og lygte efter en speditør-elevplads.  
 


 
12Januar2018
Nichlas Ørbæk Knudsen tegner med Kolding IF.

  Sportschef Ulrik Pedersen byder Nichlas Ørbæk Knudsen velkommen i KIF  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har i dag skrevet kontrakt med 25 årige Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen, gældende det næste halvandet år. 
 
"Tunna" er en ønskespiller for os, da han besidder flere af de egenskaber vi har været på udkig efter. En god teknik, evnen til at spille i små rum og et fremragende venstreben, er nogle af de spidskompetencer han bringer ind på holdet. At han så også kaster ualmindeligt lange indkast, er måske noget som vi også kan få gavn af, men det vil tiden vise. 
Jeg har haft flere gode samtaler med "Tunna" og der er ingen tvivl om, at vi er blevet valgt til, da han har haft en del andre muligheder. Jeg har en klar forventning om, at dette er et rigtigt godt match, både på og udenfor banen", udtaler en glad Ulrik Pedersen. 
 
"Tunna" selv fortæller at han har en rigtig god fornemmelse for, at dette skifte er det helt rigtige for ham, og at det er en kombination af flere ting, der har fået ham til at vælge Kolding IF som sin kommende klub. 
"Tunna" Har senest spillet 1. Division for Brabrand, hvor han beskriver sin favorit position som værende på den sidste tredjedel af banen. 
Den teknisk dygtige nordjyde, vælger at tage et skridt af gangen, og tror og håber at han med sine kvaliteter først og fremmest kan spille sig til en plads på holdet. Samtidig vil Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen rigtig gerne spille 1. Division og udtaler at det kunne være rigtig sjovt at få lov til det, med Kolding IF.  
 


 
4Januar2018
Opstartsprogrammet for KIF 2.division 2018 er klar.

    © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
2018 starter med første træningspas mandag d. 15. januar kl 17.30 på kunstgræsset i Ågård og alle er velkommen til at kigge forbi for at se drengene starte forberedelserne til foråret. 
 
For andet år i træk skal KIF spille med om oprykning til landets næst bedste række, nemlig første division. Og sidste år var holdet som bekendt kun, ét point samt et par mål, fra oprykningen, som Brabrand dog snuppede for næsen af KIF. 
 
Så der bliver med garanti gensynsglæde og et glædeligt velkommen til de nye, når 2. Divisionstruppen for første gang i år skal trille med læderkuglen, på Ågårds fine kunstgræs, i forårets opstart til oprykningsspillet til en plads i 1. Division. 
 
Og allerede dagen efter skal truppen testes mod SønderjyskE's superligamandskab i årets første testkamp, som spilles i Ågård tirsdag d. 16. januar kl 17.30.  
 
Programmet for forårets testkampe kan ses her...  
 


 
15December2017
Kolding IF tager et skridt fremad.

 Sportschef Ulrik Pedersen   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Efter et par meget spændende år, hvor der har været stor fokus på at opbygge Kolding IF fodbold i både eliten og bredden, samtidig med at det økonomiske fundament under klubben er blevet genoprettet og styrket, har Kolding IF igen fået tilladelse til at tegne kontrakter med spillere. Vi er selvsagt meget tilfredse med der vi er nået til og at dette giver den sportslige sektor en mulighed for at tænke længere frem end kun hver halvsæson. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen udtaler: "Det er jo ingen hemmelighed at enkelte klubber meget tæt på os, har haft og stadig har en forkærlighed for flere af vores spillere, og det er derfor glædeligt, at vi nu får muligheden for at fastholde vores egne spillere i længere perioder end tilfældet har været. Det vil give kontinuitet, gøre os endnu mere attraktive, og vil være med til at løfte hele den sportslige sektor, så vi kan skabe fundamentet til det langsigtede mål om at spille i højere rækker, både på senior såvel som på ungdomsniveau".  
 


 
25November2017
Kolding IF skal på jagt efter ny assistenttræner.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Nye arbejdsmæssige udfordringer og familieforøgelse på hjemmefronten gør, at Daniel K. Theemann alligevel ikke vil kunne varetage jobbet som assistenttræner for Kolding IF's divisionshold. Derfor skal Kolding IF nu finde en anden løsning til posten og det arbejde er nu i gang. 
 
"Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at Daniel ikke kan få kabalen til at gå op, men det er nu engang sådan situationen er. Arbejdsliv, familieliv og den resterende del af de vågne timer, er en cocktail der helst skal smage godt det meste af tiden og derfor har jeg respekt for, at Daniel har valgt at trække stikket, inden vi er kommet i gang. Jeg er glad for, at vi trods alt har lidt tid til at finde en passende erstatning", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
11November2017
KIF sejrede i venskabskamp mod FC Skanderborg.

  © Foto: KIF-Fodbold  
 
KIF spillede i dag en venskabskamp mod Berni Petersens danmarksseriehold fra FC Skanderborg og KIF sejrede 1-0. 
 
Der var gensynsglæde for alle involverede, da Berni Petersen i dag som cheftræner for FC Skanderborg stillede op til en vanskabskamp mod KIF i Ågård. 
FC Skanderborg er aktuelt placeret i den tungere ende af Danmarksserien og Berni skal, som ny Cheftræner, sikre at FC Skanderborg også spiller DS fodbold i næste sæson. 
 
KIF stillede med et blandet hold, bestående spillere fra divisionstruppen og Jyllandsserien, samt dagens overraskelse Sportschef Ulrik Pedersen, der fik den sidste halve time på banen. 
 
Kampens enlige mål faldt efter små tyve minutter, da en KIF spiller blev fældet ulovligt i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark omsatte Theis Jensen sikkert til en 1-0 føring til KIF, hvilket også blev kampens resultat.  
 


 
7November2017
Erik Nissen stopper i KIF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Den stærke midtstopper Erik Nissen tager et step op, og skal fra næste år tørne ud for FC Fredericia i 1. division. 
 
Erik Nissen, som i vinterpausen kom til Kolding IF fra SønderjyskE, etablerede sig hurtigt som et sikkert kort i KIF forsvaret, fortsætter nu karrieren i FC Fredericia hvor han er blevet tilbudt en kontrakt. 
 
"Jeg synes faktisk det er en god historie med Erik, selvom jeg naturligvis helst havde set ham spille i Kolding IF i mange år endnu. Han kom til os for et år siden og jeg kan næsten ikke huske at have set mere eksplosiv udvikling, end den han har været igennem. Erik har på alle måder været en stor del af den sportslige udvikling vi har gennemgået og jeg har nok inderst inde vidst, at han ikke kunne blive ved med at gå under radaren hos højere rangerende klubber. 
Erik er meget ambitiøs og han kommer nu til at træne på fuld tid, som hele tiden har været hans sigte. Jeg tror Erik kan nå meget langt hvis han fortsætter sin gode udvikling og hvem ved om vi en dag ser ham i den hvide trøje igen?", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Erik Nissen og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere i FC Fredericia.  
 


 
6November2017
Divisionsreserverne spiller i JS 2 til foråret.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Det blev desværre ikke JS 1 til foråret, men holdet fortsætter i JS 2 efter det uafgjorte resultat i lørdags mod Sædding Guldager IF. 
 
Gæsterne fra Sædding Guldager IF havde mest ud af lørdagens 1-1 mod KIF, for det betyder at Sædding Guldager IF lige som KIF spiller i JS 2 til foråret. 
Hvis KIF skulle spille JS 1 krævede det en sejr over Sædding Guldager IF, for så var holdet endt blandt de fire øverste hold i rækken. 
 
KIF kom ellers fint fra start, og allerede efter otte minutter kunne Jacob Andersen sætte føringsmålet ind på straffespark. 
Men kun tre minutter senere udlignede gæsterne til 1-1 og der faldt ikke flere scoringer i kampen. 
 
Trænerteamet Ken Højland og Sune Futtrup fortsætter deres gode arbejde med JS mandskabet i foråret og ser frem til en længere forberedelse, end de tre uger opstarten varede inden efteråret.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Sædding Guldager IF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 68

    8'  1-0 Jacob Andersen 
  11'  1-1 Morten Eggert Nielsen 
 
 


 
4November2017
Sejr og en plads i oprykningsspillet.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Der var blevet snakket meget op til kampen i dag om mulige scenarier for at nå det forjættede oprykningsspil. Og KIF kom med på det yderste mandat. 
 
Selvfølgelig vidste alle, at da man ikke selv kunne afgøre tingene, skulle der skæves til de andre resultater i puljen. 
Men samtidig havde man kun indflydelse på en ting, nemlig egne bedrifter, så selvfølgelig var alt fokus tunet ind på netop det. 
Men som dagens kampe skred frem, stod det hurtigt klart, at kampen om den sidste billet til oprykningsspillet ville havne i enten Gentofte eller i Kolding. 
KIF startede kampen klogt, og med den berømte kontrollerede offensiv, stod man godt på banen uden at tillade de helt store åbninger til gæsterne fra Marienlyst, mens men selv stille og roligt tog teten i opgøret. 
Gæsterne fra Fyn, åbnede ellers ballet, med et rigtig giftigt forsøg fra en spids vinkel, hvor bolden smøg sig lige udenom fjerneste opstander. 
Få minutter senere modtog Mads Zederkof bolden midt for gæsternes mål, men også hans afslutning gik lige forbi. 
Det var som nævnt KIF, der var toneangivende, dog uden at komme frem til de helt åbne chancer i kampens første tyve mnutter. 
Men midt i første halvleg, kom dagens første forløsning. 
Efter et Marienlyst indkast på egen banehalvdel, erobrede Sebastian Sommer bolden, og sendte Kristian Kirkegaard af sted på fløjen, og efter et par gode driblinger, serverede han bolden på et sølvfad for Rune Nautrup, der tæt under mål ikke svigtede og bragte KIF i front. 
KIF havde et par halve chancer i slutningen af første halvleg, hvor især Oliver Buhl var lige ved i slutminutterne, men det blev ved den ene scoring i første halvleg. 
 
Det første kvarter af anden halvleg forløb uden de store puls stigninger, men efter et kvarters spil, var først stærkt spillende Mathias Høgsholt tæt på efter en flot solotur. 
Et par minutter senere drev indskiftede Casper From bolden flot frem i højre siden, og fik sendt et godt indlæg ind i gæsternes straffesparksfelt, og efterfølgende opstod en stor mulighed til Rune Nautrup, der desværre lige var en enkelt skostørrelse fra at udbygge føringen. 
Med ti minutter tilbage af dagens kamp, kom dagens næstsidste forløsning. KIF fik tilkendt et frispark på egen banehalvdel. Mathias Høgsholt fik hurtigt sat spillet i gang, og skubbet bolden frem til indskiftede Anders Hostrup, der klogt fandt Rune Nautrup ude på fløjen. Rune Nautrup sendte resolut en tværaflevering ind i gæsternes straffesparksfelt, og her blev Kristian Kirkegaard i den grad dagens mand, da han halvt flyvende og med en lang yderside fik bolden dirigeret i netmaskerne, og dermed scoret sit første mål for Kolding IF. 
De sidste ti minutter gik uden nævneværdige chancer, og da dommeren fløjtede af, var der en underlig stemning på Autocentralen Park. 
Tiden var ikke inde til at juble, til trods for gutterne lige havde leveret en flot og disciplineret indsats. 
Minutter føltes som år, mens man afventede slutresultatet fra Gentofte. 
Efter små fem minutters ulidelig ventetid, kom dagens sidste forløsning, da slutresultatet 0-0 mellem HIK og Middelfart var en realitet. 
En fantastisk stemning bredte sig omkring Autocentralen Park, nu kunne man fejre sejren, samt ikke mindst, at man igen har kvalificeret sig til oprykningsspillet, til foråret. 
Spillerne kan nu inden længe gå på en velfortjent vinterferie, og se frem til en spændende opstart til januar næste år.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Marienlyst 2-0 (1-0)
Tilskuere: 440

  15'  0-0 Sebastian Sommer 
  21'  1-0 Rune Nautrup (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  36'  1-0 Mads Aasgaard (Marienlyst) 
  82'  1-1 Kristian Kirkegaard (Assist: Rune Nautrup)
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkoff, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, Anders Hostrup, Jakob Rittig og Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Indskiftninger: 
56'  Casper From for Steven Somers 
66'  Anders Hostrup for Jonas Spornberger 
90'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
 
Kampens dommer: 
Morten Bertelsen. 
 


 
3November2017
Sidste kamp i år, og tilmed en vigtig en...

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så er vi, efter et til tider lidt for spændende efterår, nået til sæsonens sidste hjemmekamp og lørdagens gæster på autocentralen Park er topholdet Marienlyst fra det Fynske. 
 
Denne weekends kampe i 2. divisions pulje 2. kan ende med alle mulige senarier, og fem hold har mulighed for at ende i forårets oprykningsspil om en plads i NordicBet ligaen. 
Marienlyst er i øjeblikket rækkens tophold, men hvis KIF slår Marienlyst med mere end seks mål, og HIK henter point mod Middelfart samt Avarta får point ude mod Greve, kan Marienlyst i teorien ende med sorteper... 
Men i denne rundes gyser afslutning kan der forekomme flere forskellige scenarier, om hvem der ender i top fire og ikke ét hold i toppen er endnu helt sikret. 
Marienlyst og cheftræner Carsten Hemmingsen og hans mandskab har i dette efterår gjort det godt, og holdet indtager da også første pladsen i rækken og dermed en plads i forårets oprykningsspil. Det var også klubbens målsætning inden sæsonen, og med flere fine sejre over de andre bejlere til en top fire placering ser det da også særdeles lovende ud for Marienlyst. 
Marienlyst har hentet 12 af 18 mulige point mod de nuværende hold i top fire, mens det har knebet en smule mod holdene fra den nedre halvdel. 
 
Trods en god blanding af talent og erfaring på KIF's mandskab, må man alligevel desværre konstaterer, at holdet i denne sæson ikke helt har ramt samme klinge som i sidste sæson, hvilket også har vist sig på pointregnskabet, samt placeret KIF lige under HIK, der inden dagens opgør, ligger placeret på den rigtige side af stregen, med to point mere end KIF. 
Da det ikke er op til holdet selv, at afgøre egen skæbne, bliver det måske en kamp, hvor man kan forvente, at mange samtidig, vil følge med i hvad der foregår i de andre kampe i pulje 2. Men et er sikkert, vinder KIF ikke morgendagens kamp, kan man glemme alt om at ende blandt de fire bedste, og dermed kvalificere sig til oprykningsspillet. 
Så ingen tvivl om, at cheftræner Anders Jensen i morgen sender et lige så toptændt mandskab på banen, som det, der i lørdags i Avarta spillede en klog og rigtig god kamp. For alle i og omkring holdet ved, at det i dag er sidste skud i bøssen, så der er ingen undskyldning for ikke at give den ALT hvad den kan trække i dag, og så må vi se hvor langt det rækker.. 
KIF har igen Sebastian Sommer tilbage i truppen efter overstået karantæne.  
 
Det er samtidig et farvel til assistent træner Berni Petersen, der fra den kommende sæson skal prøve kræfter som Cheftræner for Skanderborgs Danmarksseriehold.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Marienlyst: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard Jensen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.