Nyheder
 
 
23Juni2018
JS sluttede trods nedrykning flot af med en sejr.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF's Jyllandsseriehold måtte allerede i sidste uge lade livet i jyllandsserien. 
 
Holdet var en tur i Århus, hvor der minimum skulle et point med hjem, fra opgøret mod IF Lyseng, hvis man ville undgå nedrykning. 
Desværre fik KIF ikke udnyttet op til flere 100% chancer, og i stedet fik hjemmeholdet scoret efter en omstilling, og dermed blev det en realitet at KIFs næstbedste mandskab fra den kommende sæson skal spille i serie 1. 
Trods nedrykning viste holdet imponerende moral, da man lørdag formiddag spillede sæsonens sidste kamp, hjemme imod VRI. 
KIF var bagud med 3-1 ved pausen, og lignede på det tidspunkt ikke et mandskab der skulle slutte sæsonen af med point. 
 
Men holdet kom på banen til anden halvleg med en gejst og et spillehumør, som desværre har været savnet ved tidligere lejligheder i denne sæson. 
Med tre scoringer i anden halvleg fik KIF vendt, hvad der lignede et sikkert nederlag, til en flot sejr på 4-3. 
Efter dette fornemme comeback, er det en realitet, at KIF blot manglede et enkelt point for at have overlevet. 
 
Virkelig bittert, men som det siges, tabellen lyver aldrig. 
 
Målscorer for KIF i dag, var først Sander Cosmus Kohberg, der udlignede til 1-1 i første halvleg. Efter pausen fik først Christian Wulff reduceret. 
Efterfølgende fik KIF vendt kampen på hovedet efter to virkelig flotte angreb. Først fik Kasper Johannesen på fornemmeste vis udlignet. 
I Kampens sidste minut fik Morten Segato Nielsen scoret sejrsmålet på hovedstød, og dermed kunne KIF spillerne gå til afslutningsfest, med en lidt blandet smag i munden. 
 
 
 


 
22Juni2018
Kolding IF trak B1913 i pokalen.

   © Grafik - KIF-Fodbold  
 
I dag fredag blev der trukket lod til første runde i pokalturneringen, der fra den kommende sæson har fået navnet Sydbank Pokalen. 
 
Kolding IF trak Fynske B1913 i første runde, og kampen skal spilles i Odense på Campus Road. 
Sidst Kolding IF mødte B1913 i pokalen var d. 9. august 2016, hvor KIF vandt med 4-0 i Odense. 
 
Første runde i pokalturneringen afvikles efter planen den 8. august.  
 


 
20Juni2018
Ny struktur for 2. Division.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.
 
 
Danmarks tredjebedste fodboldrække har flere gange været foregangsrække, når det gælder ny udvikling. 2. division var først med slutspil i Danmark – og nu er de 24 klubber blevet enige om en ny justering af turneringsstrukturen, der skal forbedre divisionen. 
 
Flere kampe, kortere vinterpause og optimering af lokalopgør og topopgør. Det er nogle af argumenterne for den ændring af 2. divisionsstrukturen, der træder i kraft allerede fra den kommende sæson. Fremover spilles der med 2 x 12 hold både i grundspillet og i slutspillet – i modsætning til de seneste par sæsoner, hvor grundspillet har bestået af tre puljer af otte hold. 
 
De to puljer i grundspillet bliver stadig opdelt geografisk, og efter de 22 runder mødes de seks bedste hold i hver pulje i et oprykningsspil, mens de øvrige spiller kvalifikationsspil. Her møder alle holdene hinanden en enkelt gang – altså over 11 runder, hvor de seks bedste i hver slutspilspulje får fordel af seks hjemmekampe. Dermed stiger antallet af kampe fra 30 til 33. Klubberne har også vedtaget, at alle point fremover overføres fra grundspil til slutspil, hvilket sikrer, at alle kampe får maksimal betydning. 
 
Udover ændring af strukturen har 2. division også vedtaget en incitament-ordning, hvor en andel af fællesindtægterne fremover bruges til at fremme udviklingen af rækken. Helt konkret betyder det, at der bliver belønning til klubber for at bruge unge talenter, sætte fokus på bedre baner, for brug af kontraktspillere og for at levere live streaming af egne hjemmekampe. 
 
-2. division har for år tilbage besluttet, at de vil være et sted, hvor udvikling prioriteres til gavn for dansk fodbold. Det er en fornøjelse at se, at klubberne stadig har modet til at udvikle. Det kan 2. division være stolte over, og det har stor betydning for dansk fodbold, lyder det fra direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen. 
 
Puljerne i 2. division 2018/19: 
Vest 
Jammerbugt, Kjellerup, Kolding, Ringkøbing, FC Sydvest 05 Tønder, Aarhus Fremad, Odder, Vejgaard, TarupPaarup, Brabrand, Skive, Dalum 
 
Øst 
Skovshoved, Frem, Avarta, HIK, AB, B.93, Hillerød, Brønshøj, Slagelse, Vanløse, Middelfart, Marienlyst.  
 

   © Grafik - KIF-Fodbold  

 
 
 


 
20Juni2018
Fin testkamp mod AC Horsens i går.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF sluttede sæsonen af med en træningskamp, mod superliga mandskabet fra AC Horsens. 
 
Kampen blev tirsdag aften afviklet hos AC Horsens samarbejdsklub Hovedgård IF, der har adresse lidt nord for Horsens. 
Kolding IF manglede en del spillere til aftenens kamp, hvor sommerferie, arbejde samt skader havde barberet Anders Jensens trup lidt ned, men samtidig havde KIF to spændende prøvespillere med, der begge fik en halvleg, og gjorde det fint. 
Solen skinnede over det lille hyggelige stadion, i Hovedgård, hvor flere hundrede tilskuere var vidne til en rigtig god fodboldkamp, som endte 2-2. 
 
AC Horsens havde i kampens indledning et par halve chancer, men det var KIF der scorede kampen første mål. Efter en lille halv times spil, fik KIF tilkendt et frispark på kanten af AC Horsens straffesparksfelt. 
André Jepsen viste her, at han er ved at være tilbage efter sin skade, og kanonerede kuglen i nettet direkte på frispark. 
Fem minutter senere diskede KIF op med et rigtig flot gennemspillet angreb, hvor Rune Nautrup i afslutningsøjeblikket blev fældet i det kriminelle felt. 
Kaptajnen eksekverede sikkert selv, fra 11 - meter pletten, og dermed var KIF altså foran med 2-0. 
I disse VAR - tider, er der efterhånden gået inflation i straffespark, og minsandten om der ikke også i Hovedgård blev fløjtet for endnu et straffespark. 
Denne gang var det desværre i den anden ende, hvor Jonas Borring blev væltet omkuld i feltet, og på det efterfølgende straffespark fik Oliver Drost reduceret, og mere blev det ikke til i en spillemæssig jævnbyrdig første halvleg. 
 
Ret beset viste Kolding IF også spillemæssige gode takter i anden halvleg, men desværre fik AC Horsens udlignet ved Thomas Rohde efter en omstilling, hvor KIF desværre mistede bolden lidt for nemt midt på banen. 
Men ellers var det KIF der var tættest på at liste hjem med sejren, efter et par store chancer, hvor blandt andet velspillende Rune Nautrup var meget tæt på, da han tæt under mål kom frem til en god afslutning, der desværre for KIF, gik lige over mål. 
 
KIF spillerne kan nu gå på en velfortjent sommerferie, og lade op til den kommende 2. division, der blandt andet byder på en spændende strukturændring.  
 


 
14Juni2018
KIF præsenterer fire nye hovedsponsorer til næste sæson.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Pressemeddelelse fra KIF-Fodbold.
 
 
Kolding IF nåede den sportslige målsætning om at være en del af toppen af 2. division i den netop afsluttede sæson. Næste sæson er målsætning oprykning til 1. division. Forudsætningerne for dette sker, er blevet kraftigt styrket, i det Mos Mosh, Sonlac, Sam Partner og Cool Store går ind som hovedsponsorer i klubben for sæsonen 2018/2019. 
 
- Der sker rigtig mange spændende ting omkring fodbolden i Kolding både på ungdoms- og seniorsiden. Det skal vi bakke op om. Det håber jeg virkelig, at borgerne og virksomhederne i Kolding vil gøre i den kommende tid. 
Kolding IF skal være hele Koldings fodboldklub, hvor ALLE er velkommen, siger Kim Hyldahl fra Mos Mosh. 
 
- Der er selvfølgelig lang vej til toppen af dansk fodbold, men vi arbejder hele tiden på at forbedre forudsætningerne for succes. Vi håber på en bred opbakning, der skal rigtig mange skuldre til at løfte dette projekt igennem, udtaler bestyrelsesmedlem Michael Duus. 
 
- Vi har fået nogle nye gode kræfter ind, der sammen med vores mange fantastiske og trofaste støtter har skabt en ekstrem spændende platform. Jeg ser utrolig lyst på fremtiden for Kolding IF, siger sportschef Ulrik Pedersen, der satser på at lande et par forstærkninger til den kommende sæson, hvor oprykning til 1. division er det 
store og klare mål. 
 
- Vi har et rigtig stærkt hold, og har hele grundstammen på plads til den kommende sæson. Vi håber på at kunne tilføre 2-3 dygtige spillere til holdet. Vi må have is i maven, og se på hvilke muligheder vi får. Det er desværre ikke os endnu, der har serveretten, vi må have tålmodighed og slå til, når muligheden byder sig. Vi skal være overbeviste om kvaliteterne, og at det er reelle forstærkninger, udtaler sportschefen. 
 
Søren Sundahl ny investor i Kolding IF. 
Et kendt ansigt træder ind i ejerkredsen af Kolding IF. Søren Sundahl/Cool Store er ny investor i klubben. 
- Dette er et rigtig sjovt og spændende projekt med en lang række spændende mennesker i og omkring klubben. Jeg vil gerne bidrage og bakke op, og lad os se, hvor langt vi kan komme i fællesskab, siger Søren Sundahl, der i 2015 solgte den Kolding baserede forretning CoolSMS til norske LINK Mobility, hvor han i dag sidder i en direktørstilling, og samtidig er storaktionær. LINK Mobility er noteret på fondsbørsen i Oslo.  
 


 
14Juni2018
Anders Jensen på besøg, hos U15 pigerne inden sidste kamp.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Cheftræner Anders Jensen, gav i dag Kolding IFs U 15 piger en fin oplevelse. 
 
Anders Jensen stod nemlig for dagens opvarmning, inden pigernes sidste turneringskamp i går. 
 
Samtidig havde målmand Jens Victor Baun Larsen, ligeledes fra 2. divisions truppen, valgt at komme forbi, og stod for opvarmningen af U15 pigernes dygtige målmand, Fie Neessen. 
Der blev i øvelserne, fra Anders Jensen lagt vægt på det offensive og boldbesiddende fodboldspil, og som Cheftræneren sagde til pigerne, " i KIF kan vi godt lide at have bolden". 
 
De ord, tog pigerne i den grad med sig på banen, hvor de foran de mange fremmødte tilskuere, spillede en rigtig god kamp, og ikke mindst via fint kombinationsspil, kom frem til mange gode afslutninger. 
U15 pigerne havde lige inden pausen fortjent bragt sig foran med 2-0, men minuttet efter, fik gæsterne fra FB Fodbold reduceret. 
 
KIF pigerne ville dog sejren, og bragte sig på 3-1 i starten af anden halvleg, og selvom det i perioder i slutningen af kampen var rent skydetelt foran gæsternes mål, blev det ikke til yderligere scoringer, og dermed kunne pigerne gå på en velfortjent sommerferie med en fortjent 3-1 sejr.  
 

 Anders Jensen igang med opvarmningen af U15 Pigerne  © Foto - KIF-Fodbold  
 
 
 

 Fie Neessen og Jens Victor Baun Larsen  © Foto - KIF-Fodbold  
 
 
 


 
10Juni2018
Sejr i sæsonens sidste kamp.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF havde inden rundens sidste kamp, meldt klart ud, at man gik efter den mulige 4. plads. Det krævede point i Skovshoved, samtidig med at Kjellerup IF skulle sætte point til hjemme. 
 
KIF havde inden dagens opgør på Sjælland, en hel del skader at slås med, da både Jonas Spornberger, samt de tre centrale forsvarsspillere, Mathias Høghsholt, Casper Bruun og Michael Præst, sad over med skader. Samtidig skulle Kolding IF undvære André Jepsen, der sad over med karantæne. 
Så det var op til resten af truppen, at få en sejr med hjem fra Skovshoved. 
Det var også det gæstende mandskab, der viste, at de ville det mest, og selv om hjemmeholdet momentvis også viste tænder, var det helt fortjent at KIF kunne rejse hjem med de tre point. 
Efter knap en halv times spil, kom KIF foran, efter et hjørnespark, hvor Morten Hansen kom højest ved bagstolpen, og fik dirigeret bolden over stregen. Kampens dommer pegede mod midten, og KIF spillerne kunne juble. Men pludselig ændrede dommeren sin beslutning, og dømte i stedet for frispark til Skovserne. 
Det slog dog ikke KIF ud, for små ti minutter senere, kom Rune Nautrup først på bolden, efter et fint forarbejde fra Morten Hansen, der fra baglinjen sendte et fladt indlæg ind mod mål, her kom KIF's topscorer først på bolden, og fik den dirigeret over stregen, og denne gang talte scoringen. 
I slutningen af første halvleg, gik der rent indianerbold i den, hvor der var chancer i begge ender, men det blev ikke til flere scoringer i den halvleg. 
 
Det gjorde det heller ikke i anden halvleg, der i perioder mindede lidt om en sommerkamp. I hvert fald havde hjemmeholdets målmand en besynderlig evne til i flere omgange, at forsøge at drible forbi Rune Nautrup, hvilket skabte flere farlige situationer foran hjemmeholdets mål. 
 
KIF gav i anden halvleg divisionsdebut til Jacob Barklin og Faisal Nezam, og begge gjorde et fint indhop. 
 
Da Kjellerup IF lørdag eftermiddag vandt deres opgør mod Avarta, blev det til en flot 5. plads for Kolding IF i oprykningsspillet.  
 
Kampfakta:
Skovshoved IF - Kolding IF  0-1 (0-1)
Tilskuere: 165

  34'  0-1 Rune Nautrup  (Assist: Morten Hansen) 
  Advarsler til Kolding IF  : Rune Nautrup og Nichlas "Tunna" Knudsen 
 
Dommer: Jonathan Nilton 
Linjedommere: Ibrahim Dhaflaoui og Simon Blond
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Jacob Eriksen, Jacob Barklin, Casper Brunn og Faisal Nezam 
 
Indskiftninger: 
76'  Jacob Eriksen for Mathias Lautrup Nielsen 
81'  Faisal Nezam (Debut) for Sebastian Sommer 
88'  Jacob Barklin (Debut) for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
9Juni2018
Vigtig sejr over topholdet til JS i går.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF Jyllandsserie hold formåede fredag aften på Autocentralen park, at hive en yderst vigtig 2-1 sejr i land over rækkens tophold Lemming IF. 
 
Topholdet fra Lemming var aftenens modstander, og selv om KIF mandskabet vandt deres seneste udekamp mod DGL 2000, skulle der graves dybt, for med sidste hjemmekamps pinlige indsats mod SGI/SSK frisk i hukommelsen, skulle der helt andre takter til, hvis man ville vinde aftenens kamp. 
Viljen til sejr, var heldigvis til stede denne skønne sommeraften, hvor Morten Jæger med et flot hovedstød bragte KIF i front. 
Det var ikke meget gæsterne kom frem til i første halvleg, og i tillægstiden slap Casper Johannesen flot igennem i venstre siden, hvor han med et perfekt indlæg ramte Michael Muurholm, der kunne glide en 2-0 føring i mål. 
 
Anden halvleg startede som første sluttede. En kæmpe chance til Michael Muurholm, men denne gang fik han desværre ikke eksekveret. 
I stedet vendte kampen fuldstændig rundt. 
Michael Muurholm måtte udgå med en skade, og da velspillende Casper Johannesen efterfølgende måtte lide samme tort, samtidig med at KIF fik en mand sendt til afkøling, lugtede gæsterne blod. 
De fik efter et flot gennemspillet angreb reduceret, og intensiverede så trykket mod KIF. 
Men KIF's sidste skanse, Morten Mølbech ville det anderledes, og holdt med flere store redninger KIF på sejrskursen. 
Samtidig fik holdet tilført en rigtig god portion energi, i form af de to purunge Sander Kohberg og Nicklas Clausen på blot 17 og 16 år, der begge gjorde et glimrende indhop. Der blev kæmpet og løbet så det var en fryd, og det var lige netop den energi, som dette mandskab periodisk har savnet. 
 
Tre vigtige point til KIF, der nu selv kan afgøre egen skæbne, men det kræver point i de sidste to kampe.  
 


 
8Juni2018
Forårets sidste kamp i oprykningsspillet.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I morgen lørdag tager 2. divisionstruppen til Skovshoved for at spille den sidste kamp i dette forårs oprykningsspil. 
 
Selv om det "kun" gælder placeringen i rækken har KIF dog stadig noget at spille for, da en eventuel fjerdeplads nemlig giver et større beløb i TV penge. Dette kræver dog at Kjellerup sætter point til hjemme mod Avarta. Og derudover kan Cheftræner Anders Jensen altså ikke lide nederlag, så mon ikke truppen er sat godt op til sæsonens sidste kamp. 
Vi skal faktisk tilbage til en kamp i 3. division i 1964 for at finde KIF´s seneste nederlag til Skovshoved og selvom statistik ikke altid er helt retvisende må man dog sige at et nederlag er længe længe siden. 
 
Man må sige at Skovshoved IF har imponeret de sidste tre år, holdet er rykket helt fra Københavns serien og op i 2. divisions oprykningsspil. Alt dette er sket under træner Michael Jørgensens ledelse, men nu har Michael Jørgensen netop meddelt at han stopper som træner i Skovshoved. 
Så mon ikke holdet vil give alt for at få tre point og en sejr i hus, til den afgående træner, mod KIF på lørdag.  
 
Kampen kan ses online her: Se Skovshoved IF mod Kolding IF Live her...    
(Der tages forbehold for om Skovshoved IF viser kampen...)  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Skovshoved IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Jacob Barklin, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Faisal Nezam.  
 


 
3Juni2018
Næstved var for stor en mundfuld.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Næstved var det bedste hold på dagen, erkendte KIF-træner Anders Jensen straks efter kampen, men ærgede sig samtidigt over forårets første nederlag på Autocentralen Park. Sidste nederlag hjemme var oktober sidste år. 
 
På en steghed junidag på Autocentralen Park, krydsede Kolding IF klinger med det kommende 1. Divisionshold fra Næstved BK. 
Det blev resultatmæssigt et knebent nederlag, men det kunne gæsterne takke sig selv for, og hjemmeholdet kunne takke Jens Rinke, der i gennem kampen hev flere store redninger ud af ærmet. 
 
Gæsterne fra Sydsjælland kom efter små ti minutters spil foran. 
En lang bold blev slået ned i KIF's højre forsvarsside, og her fik KIF forsvaret kampens første hedeslag, da man slet ikke fik afvist nedfaldsbolden, som endte for fødderne af gæsternes Finnur Justinussen, der tørt huggede bolden ind bag en sagesløs Jens Rinke i KIF buret. 
Efter en halv times spil, var gæsterne lige ved at fordoble deres føring, men Jens Rinke holdt med en klasseredning KIF inde i kampen. 
I den anden ende fik Rune Nautrup minuttet senere udlignet, da han erobrede bolden på højre kanten, og driblede ind i gæsternes forsvar, og fra en spids vinkel fik han sendt bolden ned i det lange hjørne til udligning 1-1. 
Det lugtede så af, at den stilling kunne begge mandskaber leve med, men inden pausefløjtet, blev KIF ramt af endnu et hedeslag. 
Igen var det en lang bold, som uhindret blev slået ned i vores venstre forsvarsside, her kunne en Næstved spiller uhindret sende et indlæg ind foran mål, og her fik KIF forsvaret clearet bolden lige ud til Finnur Justinussen, der takkede for gavmildheden og sendte bolden sikkert op i nettaget. 
Anden halvleg startede næsten som første. Efter små ti minutters spil fik gæsterne scoret. Efter et dumt boldtab midt på banen, gav det gæsterne en hurtig omstilling, hvor KIF's forsvar hurtigt blev spillet tynde, og så 
stod der 1-3. 
 
KIF formåede aldrig for alvor at komme tilbage i den kamp, og det var faktisk kun Jens Rinke og resten af forsvaret, der i flere omgange fik reddet eller clearet i sidste øjeblik, da Næstved havde flere muligheder for at bringe sig yderligere foran. 
I tillægstiden blev en velspillende Kristian Kirkegaard skubbet omkuld i gæsternes forsvar, og på det efterfølgende straffespark kunne Rune Nautrup, med en sikker scoring, bringe en smule nerve tilbage i opgøret. Men desværre var der ikke tid til at få lagt et tryk på gæsterne, som dermed fuldt fortjent kunne rejse hjem med alle tre point. 
 
KIF slutter sæsonen af, når sidste runde fløjtes i gang på lørdag kl. 14.00. KIF skal en tur til Skovshoved. Begge mandskaber kan spille for maksimalt at avancerer en enkel plads i tabellen.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Næstved BK  2-3 (1-2)
Tilskuere: 360

  10'  1-0 Rune Nautrup  
  32'  1-1 Finnur Justinussen  
  45'  1-2 Finnur Justinussen  
  57'  1-3 Kasper Mertz  
  90'  2-3 Rune Nautrup  
  Advarsler til Kolding IF  : André Jepsen 
 
Dommer: Nils Heer 
Linjedommere: Bjarke Bruun og Daniel Cortzen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Theis Jensen, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Sebastian Sommer, Mathias Lautrup Nielsen og Frederik Rosenberg 
 
Indskiftninger: 
60'  Sebastian Sommer for Kasper Theis Jensen 
69'  Mathias Lautrup Nielsen for Michael Præst 
 
 
 


 
1Juni2018
Oprykkede Næstved er gæster i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Før morgendagens kamp resterer der bare to kampe, og det er nu vores opgave at slutte godt af. Selvom oprykning desværre ikke længere er et tema, er det en absolut prioritet at slutte så højt i tabellen som mulig. 
 
Morgendagens modstander er sydsjællænderne fra Næstved BK, som allerede nu er sikret forfremmelse til landets næst fineste række. Næstved kommer til Autocentralen Park med en imponerende statistik i bagagen. De seneste ti kampe er alle ubesejret, og Michael Hemmingsens tropper har faktisk vundet syv af de, og spillet tre uafgjorte. Derfor er det altså en absolut kompetent modstander, vi i dag skal krydser klinger med. 
Ser vi igennem deres spillertrup finder vi også flere interessante navne. Backen beklædes af den offensivt dygtige Daniel Norouzi, som blandt andet kan skrive 38 Brøndby IF kampe på CV'et, den venstrebenet wing Andreas Moos har flere kampe for Vejle og Fredericia, og helt på top har de den farlige angriber Finnur Justinussen som endda har repræsenteret det Færøerske landshold. 
 
Ser vi på statussen for vores egne helte, så kommer de ind til opgøret med en meget stærk udebanesejr på 1-3 over Kjellerup. Kristian Kirkegaard, André Jepsen og Morten Hansen noterede sig hver især for en scoring i Kjellerup. 
Så nu handler det om, at fortsætte de positive takter på Autocentralen Park, og sikre os det bedst mulige spilmæssige udgangspunkt ind mod næste sæson.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Næstved BK Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Næstved BK: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
30Maj2018
KIF Oldboys vandt sikkert over Kolding KFUM.

Den dobbelte KIF målscorer Henrik Krause Hansen   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Det var faktisk flot og ganske seværdig fodbold den lidt ældre del af KIF leverede her til aften på Nordre Stadion mod Kolding KFUM. 
 
Godt ledet af træner Kim Fogh vandt KIF´s rutinerede oldboys mandskab sikkert med 5-2 over værterne fra KFUM. 
Der gik kun godt to minutter inden Henrik Krause Hansen fik bolden over stregen til stillingen 0-1 til KIF. Og så gik det ellers slag i slag for KIF i første halvleg. Næste målscorer for KIF var Ulrik Jessen, der ganske rutineret, efter ca. femten minutter, sendte bolden ind bag værternes målvogter. 
Tre minutter senere blev Henrik Krause Hansen dobbelt målscorer, da han resolut sparkede bolden i nettet til en 3-0 føring til KIF. 
 
Kort efter pausen fik KFUM reduceret, da KIF forsvaret tog sig en mindre blunder. Men ti minutter senere var Michael Bruun på pletten og fik øget KIF føringen til 4-1. 
Resten af halvlegen bød på flot spil, og et enkelt KIF mål. Først havde Morten Friis et brag af et frispark, som værternes overligger tog sig af. 
Ca. ti minutter før slut fik Morten Friis dog lidt revanche, da han eksekverede et straffespark sikkert til 1-5. 
 
Med ét minut tilbage af kampen fik KFUM dog lov til at pynte lidt på resultatet, så kampen endte 2-5 til KIF. 
 
Med dagens kamp indtager KIF aktuelt førstepladsen i rækken. 
 
Næste kamp for KIF mandskabet er på onsdag kl 19, hvor Fynslund gæster Autocentralen Park.  
 


 
26Maj2018
Flot 3-1 sejr til KIF på Bjerget.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Hjemmeholdet havde inden dagens opgør, en matematisk chance for at snuppe den sidste oprykningsbillet, og selvom om Kolding IF havde udspillet deres rolle i opryknings racet, var det ingenlunde en kamp uden nerve. 
 
Det handler stadig om at slutte sæsonen godt af, og få en anstændig placering i tabellen, så det var et tændt Kolding IF mandskab, der fredag aften gik på banen, på Bjerget i Kjellerup. 
Der var blot spillet otte minutter, da Kolding IF efter et rigtig flot angreb bragte sig i front, flot orkestreret af Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen, der efter et flot opspil i venstre side, genialt fandt André Jepsen med en dybde bold, der totalt åbnede hjemmeholdets forsvar op. André Jepsen sendte en hård aflevering ind foran mål, hvor både Rune Nautrup og Morten Hansen var lige ved at få sidste fod på bolden. Men hjemmeholdets keeper, Benjamin Schubert fik halvklaret, og returbolden kunne Kristian Kirkegaard, fra bagstolpen glide i mål. 
 
Efter knap en halv times spil, bragte Kolding IF sig på 2-0. 
Rune Nautrup forlængede en bold fra Theis Jensen, og fik sendt Kristian Kirkegaard af sted på højre kanten. "Kirke" fandt med en millimeter præcis aflevering André Jepsen i feltet, og "Andy" sendte med et flot spark bolden over Benjamin Schubert, og op i krogen. 
 
Kolding IF havde flere gode muligheder for at komme yderligere foran. 
Få minutter efter scoringen, var der igen fare på færde i hjemmeholdets straffesparksfelt. Kolding IF, fik sendt en frisparksbold ind i Kjellerups straffesparksfelt, hvor keeper Benjamin Schubert tabte bolden for fødderne af Morten Hansen, der tæt under mål, desværre kun fik vippet bolden lige over hjemmeholdets mål. 
Kolding IF kørte 2-0 føringen til pausen, og efter en velfortjent drikkepause, kunne anden halvleg sættes i gang. 
 
Den var ikke mange minutter gammel, før der var heftige protester fra gæsternes udskiftningsbænk. Efter en flot omstilling, fik André Jepsen på venstre kanten slidt sig igennem, og sendt en perfekt aflevering ind foran mål til Kristian Kirkegaard, der hurtigt så, at Rune Nautrup rykkede sig fri i feltet, og i jagten på bolden, blev der, set med KIF briller, brugt urene metoder for at stoppe anfører Rune Nautrup. 
Men kampens dommere, så i situationen ingen forseelse, og dermed fortsatte spillet. 
 
Blot få minutter efter, fik hjemmeholdet scoret. Desværre efter en standard situation. 
Indkast i Kolding IFs højre forsvarsside, hvor rutinerede Thomas Røll var gået med frem, og nærmest med ryggen til mål, fik han headet bolden i en bue over Jens Rinke, til reducering. 
Efter et kvarters spil i anden halvleg, havde hjemmeholdet igen bolden i mål, men havde forinden lavet et frispark på Emil Obitsø Nielsen, så den scoring blev korrekt underkendt. 
 
Det lykkedes Kolding IF at holde Kjellerup fra de helt store chancer, mens man selv lå og lurede på en omstilling, der kunne lukke kampen. 
Den kom i kampens sidste minut, hvor Kolding IF spillede bolden flot rundt. Indskiftede Sebastian Spornberger og Henrik Brodersen broderede sig flot igennem i højre siden, og "Broder" sendte en perfekt bold ind foran mål, hvor Rune Nautrup var lige ved at få scoret, efter et flot hovedstød, som hjemmeholdets målmand dog kun kunne halvklare. Rune var over ham som en høg, og fik fat i bolden, som hurtigt blev spillet til bagstolpen, hvor indskiftede Mathias Nielsen fik en fin assist, da han sendte bolden videre til en helt umarkeret Morten Hansen, der resolut kanonerede bolden i mål, via underkanten af overliggeren. 
Dermed kunne Kolding IF sætte tre velfortjente point ind på kontoen. 
 
Der er blot to kampe tilbage inden spillerne kan gå på en velfortjent sommerferie, og lade op til den kommende sæson, hvor der igen skal kæmpes om at komme med i oprykningsspillet. 
 
Sæsonens sidste hjemmekamp er mod Næstved, der i skrivende stund endnu ikke har spillet i denne runde, og kan derfor være rykket op, når de på lørdag d. 2. juni kl. 14.00 gæster Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Kjellerup IF - Kolding IF  1-3 (0-2)
Tilskuere: 238

    7'  0-1 Kristian Kirkegaard  
  29'  0-2 André Jepsen  (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  52'  1-2 Thomas Røll  
  90'  1-3 Morten Hansen  (Assist: Mathias Lautrup Nielsen) 
  Advarsler til Kolding IF  : Ingen 
 
Dommer: Patrick Remon Andersen 
Linjedommere: Martin Markus og Daniel Stjerne Kirk
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
72'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
82'  Jonas Spornberger for André Jepsen 
 
 
 


 
24Maj2018
I morgen skal KIF dyste mod Kjellerup IF ude.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I morgen fredag kl 19, skal KIF en tur til Bjerget, som Kjellerups hjemmebane hedder. Og der skal KIF prøve at fastholde eller forbedre den nuværende placering i oprykningsspillet. 
 
Kjellerup IF indtager aktuelt en flot fjerdeplads i oprykningsspillet, fem point foran Kolding IF, men til forskel fra Kolding IF kan Kjellerup IF i teroien stadig nå at at snuppe en af de to oprykningspladser i rækken. Men selv om rækken måske synes afgjort er der stadig placeringen samt TV-Penge at kæmpe for. 
 
Ser man med statistiske øjne på kampen, har Kolding IF aldrig tabt en kamp til Kjellerup IF, og de to forgående gange Kolding IF har kæmpet på "Bjerget" er kampene endt uafgjort. 
 
Men i dette forårs oprykningsspil ser det ud til at Kjellerups Cheftræner Jonas Dal har noget bedre styr på tropperne og således har Kjellerup både slået oprykkede Hvidovre og næsten oprykkede Næstved hjemme på Bjerget. 
 
Koldings cheftræner Anders Jensen gav spillerne fri fra træningen i mandags, grundet de to "engelske" uger samt Pinsen, men truppen har spillet træningskamp mod Middelfarts reserver i tirsdags, en kamp KIF forøvrigt vandt med 5-0, og trænet torsdag, og mandskabet er således helt klar til at tage en tur på "Bjerget" i morgen for at forbedre placeringen i tabellen.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kjellerup IF mod Kolding IF Live her...    
(Der tages forbehold for om Kjellerup IF viser kampen...)  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Kjellerup IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
21Maj2018
JS hentede et vigtigt point ude mod Vorup FB i overtiden.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Det blev til en noget spændende afslutning på udekampen mod Vorup FB i eftermiddags, da KIF lavede to mål til slut, det sidste dybt inde i overtiden og dermed fik det ene point med hjem med resultatet 3-3. 
 
Der var igen vigtige point på spil for KIF i bestræbelserne på at holde nedrykningsstregen på afstand i Jyllandsserien 2 Pulje 4. 
Der er trængsel omkring nedrykningsstregen i JS2 pulje 4, for fem hold kæmper reelt om pladserne på den rigtige side af stregen, der i blandt KIF og dagens modstander Vorup FB. 
 
Vorup kom foran 1-0 og 2-0 inden Mathias Nielsen reducerede til pausestillingen 2-1 til hjemmeholdet. 
 
Efter pausen kom Vorup endda foran 3-1 da der manglede seksten minutter af kampen. 
Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid stod der stadig 3-1, men så fik Robin Kragelund sendt bolden ind bag Vorups målvogter og det udløste et sandt KIF pres mod værterne. Sekundet inden dommerens sidste fløjt lød kunne Oliver Buhl så sætte sidste fod på til udligningen 3-3, som også blev kampens resultat. 
 
Træner Ken Højland var glad for det ene point efter kampen, og sagde at den lidt manglende medgang i de afgørende situationer i starten af tuneringen endelig er nu vendt til medgang. 
Men Ken Højland var også med til at afgøre kampen, da han med ti minutter tilbage ændrede lidt i holdets formation, hvilket gav KIF det overtag der skulle til for at ændre kampen. 
 
Næste kamp for holdet er lørdag d. 26. maj kl 13, hjemme mod SGI/SSK. Den kamp kan med rette også betegnes som en "seks" points kamp.  
 


 
19Maj2018
KIF er stadig ubesejret på Autocentralen Park.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Samtidigt med at det ene point chekkede ind på kontoen, chekkede oprykningen helt og endegyldigt ud, efter 0-0 i dagens kamp på Autocentralen Park mod Hvidovre. 
 
Oprykningsspillets helt store favorit, Hvidovre IF, levede i den grad op til favoritværdigheden, og havde inden dagens opgør på Autocentralen Park, som det første mandskab sikret sig oprykning til landets næstbedste fodboldrække. 
Men derfor var det bestemt ikke et mandskab, der allerede var gået på sommerferie, som indledte dagens opgør. 
Hvidovre IF startede op, med fremskudt brystkasse og spil i højt tempo. 
På lægterne havde dagens modstander også lidt tilskuere med, og de havde bestemt ikke glemt, hvordan det gik sidst, da holdet fra vestegnen gæstede Autocentralen Park. 
Det havde spillerne heller ikke, og det var derfor et yderst veloplagt gæstende mandskab, som startede dagens opgør i højt tempo. 
Men da Kolding IF også havde noget, frisk i hukommelsen, der i den grad skulle vaskes væk, blev det faktisk en rigtig fin første halvleg, hvor der var store chancer i begge ender. 
Efter 12 minutters spil af første halvleg, erobrer KIF bolden på midten af banen, og herefter spilles Rune Nautrup helt fri foran mål, men Hvidovres målmand klarer flot sig, med en flot fodparade. 
I den anden ende, havde gæsterne ligeledes en kæmpe chance, efter små 20 minutters spil. Skræmmende umarkeret inde foran Jens Rinkes mål, lykkes det en Hvidovre spiller, helt blank, at heade bolden forbi mål. 
Med et lille kvarter igen af første halvleg blev det for alvor livligt i begge ender. 
Først havde gæsterne endnu en stor mulighed, men et godt hovedstød endte i sidenettet. 
I den anden ende havde KIF en dobbelt chance. 
Først var André Jepsen alene igennem, men Hvidovres målmand fik pareret. Men returbolden endte hos Nichlas "Tunna" Knudsen, der serverede bolden på et sølvfad for Rune Nautrup, men igen kom gæsternes målmand i vejen. 
Minuttet senere gik det lystigt for sig i den anden ende, da en Hvidovre spiller, efter en hurtig omstilling, fik sendt et brag af et skud på overliggeren. 
KIF pressede resten af halvlegen godt på, men savnede på dagen skarpheden i gæsternes felt. 
 
I anden halvleg var der efter 10 minutters spil, igen store chancer i begge ender. 
Først var Kristian Kirkegaard meget tæt på, men igen viste HIF keeperen at han var stærk med fødderne. 
Minuttet efter, gjorde Jens Rinke ham kunsten efter, da han ligeledes fik afværget en stor mulighed til gæsterne, med en flot fodparade. 
Rune Nautrup var lige ved, efter et frispark til KIF, men desværre endte Rune Nautrups glidende forsøg, lige forbi mål. 
Mod slutningen af kampen, overtog gæsterne stille og roligt initiativet. Det var det hold på banen, som havde mest overskud, hvilket kastede flere halve chancer af sig, men Jens Rinke i KIF buret var sit hold en sikker sidste skanse, og så endte kampen som den begyndte, 0-0. 
 
Nu venter der KIF 3 vigtige kampe. 
Oprykning er ikke længere et tema, men da man dels spiller for at ende så højt i tabellen som muligt, samt i de kommende kampe møder to af de mandskaber, som indbyrdes nok kommer til at kæmpe om den sidste oprykningsplads, er der ingen tvivl om, at KIF vil gå efter at vinde de resterende kampe.  
 
Næste opgave for Anders Jensens tropper er imod Kjellerup IF. Kampen spilles på bjerget, på fredag kl. 19.00.  
 
 
 
Kampfakta:
Kolding IF - Hvidovre IF  0-0 (0-0)
Tilskuere: 288

  Advarsler til Kolding IF  : Henrik Brodersen 
  Advarsler til Hvidovre IF : Jacques Bang Sørensen, Kasper Kristensen og Casper Löwenn Jensen 
 
Dommer: Jacob Karlsen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Søren Stagaard
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Mathias Lautrup Nielsen, 
Casper Brunn og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
30'  André Jepsen for Sebastian Sommer 
78'  Jonas Spornberger for Kristian Kirkegaard 
84'  Mathias Lautrup Nielsen for Nichlas "Tunna" Knudsen 
 
 
 


 
17Maj2018
Oprykkede Hvidovre gæster Autocentralen Park.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I torsdags, Kristi Himmelfartsdag, kunne Hvidovre IF lade sig fejre som en kommende oprykker til landets næstbedste række, mens KIF led et 0-3 nederlag til Jammerbugt FC.. 
 
På lørdag lægger Autocentralen Park endnu engang græstæppe til et opgør i oprykningspillet. Og netop oprykning bliver måske et nøgleord i lørdagens kamp mod Hvidovre IF. Først må vi gratulere lørdagens modstander fra Hvidovre med den fortjente oprykning til 1. Division. Traditionsklubben fra Sjælland er efter 3-1 hjemme mod Middelfart klar til at tage et skridt op af divisionsrangstien, og det er vel ikke helt ufortjent. Af 18 kampe har Hvidovre vundet 14, spillet to uafgjort og kun tabt to. 
 
KIF's chancer for forfremmelse til landets næst-fineste række forsvandt nærmest endegyldigt i udekampen mod Jammerbugten. På en vanskelig udebane tabte vi med cifrene 3-0, og dermed må KIF nok vente til næste sæson med, at spekulere i oprykning, selv om det naturligvis stadig er teoretisk muligt. Der er med lørdagens kamp stadig tolv point at spille om, og KIF er "kun" ti point efter Næstved, som indtager den anden oprykningsplads i rækken. 
 
Lad os derfor fokusere på lørdagens kamp mellem to hold, som trodsalt stadigvæk vil give alt for at vinde. Kolding- drengene skal i dag revanchere ikke bare udebanenederlaget mod Jammerbugten, men også seneste opgør mod sjællænderne. For sidst vi, her i foråret, krydserede klinger med Hvidovre tabte vi 4-1, i en kamp hvor vi egentlig følte vi fortjente points. Den skuffelse sidder stadig i drengene, og det håber Cheftræner Anders Jensen kommer til udtryk i lørdagens kamp, i form af en trods reaktion. 
Hvem husker for resten ikke hjemmesejren på hele 6-0 mod Hvidovre i juni 2017? 
 
På Autocentralen Park har vi i hvert fald gode chancer for points. Isolerer man hjemme- og udebane tabellerne fremgår det tydeligt, at KIF i år har været et hjemmebanehold. I 9 kampe er vi ubesejret på Autocentralen Park. 
 
KIF har Morten Hansen retur fra karantæne, mens Hvidovre må undvære Lasse Hansen grundet for mange gule kort.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Hvidovre IF Live her...    
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Hvidovre IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Casper Bruun, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
17Maj2018
JS vandt 4-3 hjemme over Egen UI i går.

   © Foto - Ole Sørensen, SportK  
 
Det blev til en tiltrængt sejr, og tre vigtige point til tabellen, da Divisionsreserverne vandt 4-3 over Egen UI onsdag aften. 
 
Der var vigtige point på spil for begge mandskaber i den lidt kedelige ende af Jyllandsserien 2, da Egen gæstede Autocentralen Park onsdag aften. 
Ingen af holdne kunne faktisk tåle at tabe, for så ville nedrykningsstregen komme tæt på. Så det var en meget glad træner Ken Højland der efter kampen kunne se hans hold indtage pladsen som nummer fire i JS2 pulje 4, dog stadig kun med to point ned til en nedrykningsplads. 
 
Niclas Jørgensens bragte allerede KIF i front, i kampens første minut. Men efter femten minutter udlignede Egen. Derefter scorede KIF to gange inden pausen, først Michael Muurholm på et straffespark og dernæst Oliver Buhl til pausestillingen 3-1. 
 
Efter pausen tog Egen over og fik sat to mål ind, så det stod 3-3 efter en times spil. 
Man skulle helt hen til fire minutter inden slutfløjt, inden Peter "Pete" Madsen satte sidste fod på et flot KIF angreb, og dermed endte kampen med en KIF sejr på 4-3. 
 
Næste kamp for holdet er 2. pinsedag, mandag d. 21. maj kl 17 ude imod Vorup FB.  
 


 
17Maj2018
Ingen point mod Jammerbugt FC.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede onsdag aften på udebane mod Jammerbugt FC og tabte 3-0. 
 
Hjemmeholdet har taget dette oprykningsspil med storm, og vandt en fuldt fortjent 3-0 sejr, over et KIF mandskab, der samtidig desværre viste at holdets bundniveau desværre er skræmmende. 
 
Ingen tvivl om at det på ingen måde var en gunstig situation, at skulle på langfart med bus, umiddelbart efter endt arbejdsdag, men det var desværre vilkårene for flere hold i rækken i denne midtuge runde. 
Hjemmeholdet satte sig som første halvleg skred frem gradvis på spillet, og blev dermed også stort set det eneste chance skabende fodbold på banen i kampens første 45 minutter. 
KIF kom bagud midt i halvlegen, da hjemmeholdet nemt fik kombineret sig til baglinjen, og kunne her uhindret sende et indlæg ind foran mål, hvor Anders Rosengren Jensen steg til vejrs og kunne med et hovedstød sende hjemmeholdet i front. 
Blot 8 minutter senere, bragte hjemmeholdet sig på 2-0, efter et hjørnespark. Michael Byskov kunne heade bolden det sidste stykke over stregen, og dermed kunne KIF tage de tunge skridt til omklædningsrummet, da pausefløjtet lød. 
 
Små 10 minutter inde i anden halvleg bragte hjemmeholdets Tommy Fabricius hjemmeholdet på 3-0. 
Der var gennem halvlegen flere gode muligheder til Jamerbugt FC for at øge foringen, men det blev ved de 3 scoringer til hjemmeholdet. 
I den anden ende, kom KIF frem til enkelte rigtig pæne tilbud i slutningen af kampen, hvor Kristian Kirkegaard blandt andet var tæt på, først efter en flot solotur, og efterfølgende headede han lige over mål. Rune Nautrup fik også en kæmpe chance i slutminutterne, men desværre formåede KIF ikke at udnytte de få tilbud, som man kom frem til i anden halvleg. 
 
Nu venter der holdet 4 kampe, inden sommerferien står for døren. Ingen tvivl om, at KIF vil gøre deres ypperste for at vaske denne grimme plet af sig, og samtidig ende så højt som muligt i tabellen. 
 
På lørdag spilles næstsidste hjemmekamp, hvor ingen ringere end allerede oprykkede Hvidovre IF gæster Autocentralen Park på lørdag kl. 13.00.  
 
Kampfakta:
Jammerbugt FC - Kolding IF  3-0 (2-0)
Tilskuere: 187

  24'  1-0 Anders R. Jensen  
  31'  1-0 Michael Byskov  
  56'  1-0 Tommi Fabricius  
  Advarsler til KIF : Rune Nautrup og Henrik Brodersen 
 
Dommer: Rasmus Nielsen 
Linjedommere: Sune Feddersen og Michael Rasmussen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Nichlas "Tunna" Knudsen og Mathias Lautrup Nielsen 
 
Indskiftninger: 
45'  Nichlas "Tunna" Knudsen for Jonas Spornberger 
68'  Mathias Lautrup Nielsen for Jacob Eriksen 
76'  André Jepsen for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
15Maj2018
En lang tur til Pandrup venter i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Onsdag aften kl 19 spiller Kolding IF i Pandrup mod Jammerbugt FC og hvis KIF skal hænge på i oprykningsspillet, kræves der point i det Nordjyske. 
 
Efter den flotteog arbejdsomme 2-0 hjemmesejr over FC Sydvest i søndags skal KIF onsdag aften atter en tur på udebane. Denne gang er det Jammerbugt FC der tager imod på Sparekassen Vendsyssel Arena, til opgøret om at hænge på i oprykningsspillet. 
Begge hold har 26. point, og har dermed ni point op til Næstved, som aktuelt ligger til oprykning. 
 
Jammerbugt FC har den tidligere Thisted træner Bo Zinck i spidsen, og alle ved at Zinck kan sætte et mandskab op til toppræstationer. Og Jammerbugt har da også kun tabt to hjemmekampe i dette forår, nemlig til de to tophold Hvidovre og Næstved. Så ingen tvivl om at Sparekassen Vendsyssel Arena er et svært sted at spille. 
 
I disse "Engelske uger" med to kampe pr. uge har KIF's cheftræner droslet en smule ned på træningen, således har truppen siden kampen i søndags kun trænet en enkelt gang. 
Hos KIF er Sebastian Sommer tilbage efter karantæne og mon ikke Jonas Spornberger får en plads i startopstillingen efter det flotte indhop i søndags mod Sydvest. 
Hos KIF er Morten Hansen ude med karantæne, og det samme gælder for Jammerbugts topscorer Søren V. Pedersen.  
 
Kampen kan ses online her: Se Jammerbugt FC mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Jammerbugt FC: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
13Maj2018
Sikker hjemmesejr over FC Sydvest.

 Rune Nautrup takker Jonas Spornberger for assist til 1-0 målet  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF er stadig ubesejret på Autocentralen Park efter dagens opgør mod FC Sydvest, der blev sendt hjem til Tønder med en KIF sejr på 2-0. 
 
Dagens modstander fra Tønder, har tidligere voldt Kolding IF store problemer. Men set over hele kampen i dag, vandt KIF en fortjent 2-0 sejr, en sejr, der sagtens kunne, og burde have været større, men samtidig havde gæsterne også et par fæle afbrændere 
 
Første halvleg endte målløs, men der var flere halvstore chancer til KIF i kampens første 45 minutter, og halvlegens største mulighed tilfaldt nok gæsterne i halvlegens sidste minut. 
Kampen var blot 4 minutter gammel, da Rune Nautrup var tæt på at nå frem til et indlæg. 
Små 5 minutter senere kombinerede Rune Nautrup og Kristian Kirkegård sig igennem, og afslutningsvis var den tidligere FC Sydvest spiller, Morten Hansen lige ved at gøre det onde, mod sine tidligere holdkammerater. 
KIF fortsatte det chanceskabende spil, fint orkestreret af Kristian Kirkegård. 
Midt i halvlegen havde Andre' Jepsen et lumsk forsøg, direkte på frispark, men igen lige ved og næsten. 
Med et kvarter igen af første halvleg, pressede hjemmeholdet igen på, og Kristian Kirkegård fik sendt en afslutning over mål, efter en del klumpspil i gæsternes forsvar. 
I halvlegens sidste minut, var det stik mod spil og chancer lige ved at gæsterne havde fået prikket en enkelt ind. 
Et boldtab på egen banehalvdel af KIF, gav en hurtig omstilling, men FC Sydvest spilleren, der pludselig var alene med Jens Rinke, afsluttede langt over mål. 
 
KIF fortsatte anden halvleg med at presse på, og igen var Rune Nautrup lige ved i anden halvlegs indledning. 
Efter et kvartes spil, foretog KIF sin første indskiftning, Jonas spornberger afløste Mathias Lautrup Nielsen, og det skulle sidenhen vise sig at blive særdeles kampafgørende. 
Rune Nautrup var dog minuttet efter indskiftningen lige ved, helt på egen hånd, at få hul på bylden. Han driblede sig igennem i venstre side, og kom ind i feltet, hvor han også fik afsluttet, men igen fik gæsternes keeper klaret for sig. 
Presset mod gæsternes mål blev intensiveret, og kampen var nu i en fase, hvor det tangerede rent skydetelt foran gæsternes mål. 
Det hårde pres mod gæsternes mål, kastede dog en enkelt omstilling af sig. FC Sydvest havde en stor mulighed midt i halvlegen, men Jens Rinke viste klassen, og fik afværget til hjørnespark. 
Efter en lille halv times spil kom den forløsende scoring til Kolding IF. 
En yderst veloplagt Jonas Spornberger, fandt med en følt aflevering, Rune Nautrup i gæsternes straffesparksfelt, her svigtede KIFs topscorer ikke, og iskoldt sendte han bolden i netmaskerne. 
Det burde have været 2-0 blot tre minutter senere, da Rune Nautrup igen blev spillet fri i gæsternes straffesparksfelt, desværre så KIFs anfører ikke Kristian Kirkegård, der stod helt fri inde foran mål, og Runes afslutning gik desværre forbi målet. 
Men Rune Nautrup, der spillede en god kamp, fik lukket og slukket, da han med et par minutter tilbage af dagens kamp, kunne bringe sit hold på 2-0, på et straffespark. Forinden var Jonas Spornberger nemlig blevet fældet tæt under mål, og dommeren var ikke tvivl, og pegede på pletten. 
 
Nu venter der KIF spillerne en hård fodbold uge. Onsdag skal KIF på langtur til Jammerbugten, og lørdag kl. 13.00 spiller KIF igen hjemme på Autocentralen Park, når Hvidovre kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - FC Sydvest 05  2-0 (0-0)
Tilskuere: 299

  73'  1-0 Rune Nautrup  (Assist: Jonas Spornberger)
  88'  2-0 Rune Nautrup  (Straffe begået mod Jonas Spornberger)
  Advarsler til KIF : Jens Rinke Kristensen, André Jepsen og Morten Hansen 
 
Dommer: Jonas Rossen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Ulrik Gøtze
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, André Jepsen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen,  
Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, Nichlas Knudsen, Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
58'  Jonas Spornberger for Mathias Lautrup Nielsen 
78'  Kasper Theis Jensen for Jacob Eriksen 
83'  Casper From for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
12Maj2018
FC Sydvest gæster Autocentralen Park i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I torsdags, Kristi Himmelfartsdag, var KIF en tur i Valby og måtte desværre rejse tomhændet hjem efter et ærgerligt nederlag til BF Frem. Så nu skal FC Sydvest mærke at Autocentralen Park er en svær bane at dyste på. 
 
Søndagens gæster fra Tønder er en velkendt modstander for KIF og et hold der adskillige gange har givet hjemmeholdet kamp til stregen. Faktisk skal vi så langt tilbage som til d. 13. juni 2015 for at finde en hjemmesejr over FC Sydvest. 
Selvom Tøndringerne aktuelt indtager tabeljumbo-placeringen skal vi absolut ikke tage dagens opgør for givet. Fem gange har vi tidligere tørnet sammen med dem, med to sejre til hver og en enkelt uafgjort til følge. 
Sidst de gæstede Autocentralen Park sejrede de eksempelvis 3-4. Morten Hansen scorede for resten to af sønderjydernes mål. Heldigvis spiller han i dag for os! 
Morten Hansen er faktisk ikke eneste mand, som har en historie i begge klubber. Således har både vores sportschef Ulrik Pedersen været træner i klubben, mens Jacob Eriksen også har slået sine folder som spiller i det sønderjyske. Desuden huserer den tidligere KIF 'er René Hansen på Sydvests midtbane. 
 
Tager vi et blik på dagens modstander dukker der flere interessante navne op. På midtbanen finder vi den stærke Jonas Gejel Hansen, som blandt andet har kampe for EfB og Helsingør på CV'et. I tillæg har han faktisk også spillet på det færøske U21 landshold. Man bør også notere sig den lynhurtige kantspiller Van Tha Ni Dum, som indtil videre har nettet syv gange i fjorten 2. Divisionskampe. Helt i front har den rutinerede topscorer Anders Thomsen, som kommer med erfaring fra både SønderjyskE, Hobro og Brabrand. 
 
På trænerbænken finder vi også to velrenommerede herrer. Den tidligere SønderjyskE-kaptajn Jacob Stolberg er cheftræner, og som assistent finder vi Hans Henrik Andreasen med over 250 Superliga-kampe i benene. 
Så der hersker ingen tvivl om, at der venter os endnu en hård kamp i morgen. 
 
Sidst vi tabte på Autocentralen Park er helt tilbage i oktober, hvor Dalum løb med en 1-2 sejr. Så derfor er der god grund til optimisme forud for morgendagens kamp.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod FC Sydvest 05 Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod FC Sydvest: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
10Maj2018
Brændt straffe og nederlag i Valby.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF havde inden mødet med Boldklubben FREM, haft en god periode, uden nederlag. Men at stimen lige netop skulle brydes her, var der ikke meget, der gennem denne kamp antydede. 
 
Det flotte forårsvejr denne Kristi Himmelfartsdag, var med til at skabe en flot ramme om kampen mellem hæderkronede FREM og KIF. 
Første halvleg blev dog en noget chancefattig omgang, hvor ingen af de to mandskaber formåede at spille sig frem til noget nævneværdigt. 
 
Anden halvleg blev dog noget mere dramatisk. 
Hjemmeholdet var tæt på en enkelt gang i starten af anden halvleg, men Jens Rinke diskede op med en flot fodparade. 
Cheftræner Anders Jensen ændrede efter et kvarters spil, spillesystem, hvilket måske var medvirkende til at KIF kom frem til flere chancer. 
Jacob Eriksen var tæt på at lave et drømmemål, da han fra kanten af feltet, sendte et flot brækkende skud afsted med retning mod det fjerneste målhjørne. Men desværre fik hjemmeholdets keeper Marco Bylow lige akkurat det yderste af fingerspidserne på, og returbolden havnede hos Morten Hansen, der sammen med Rune Nautrup, desværre ikke fik udnyttet klumpspillet i hjemmeholdet straffesparksfelt, til at få skubbet bolden i mål. 
Kampens absolut største chance tilfaldt KIF, da de med et kvarter igen fik tilkendt et straffespark, efter at fødselaren Rune Nautrup var blevet sendt direkte mod mål, med en dyb stikning. Hjemmeholdets målmand Marco Bylow smed sig ned efter bolden, og ramte samtidig Rune Nautrup, der væltede, og til højlydt utilfredshed hos hjemmeholdets fans, blev der peget på 11 meter pletten. 
Desværre for KIF og André Jepsen, gik FREM keeperen til den rigtige side, og dermed forblev den person, der styrede måltavlen arbejdsløs. 
Det lignede efterhånden en målløs affære, men desværre, lavede KIF en fatal forsvarsfejl, med blot ni minutter igen. 
En KIF forsvarer, får ikke clearet en lang bold, og det takkede hjemmeholdets Adam Jakobsen for, da han nemt kunne sende bolden ind bag en sagesløs Jens Rinke. 
I slutminutterne pressede KIF yderligere på, og Rune Nautrup havde en stor mulighed, men desværre var han ikke retvendt i afslutnings øjeblikket, og afslutningen gik desværre over mål og op i den lune forårshimmel. 
Bittert at smide alle tre point, i en fodboldkamp, hvor man stort set holder hjemmeholdet fuldstændig fra fadet. 
Men det er vilkårene når man ikke lige er der 100 procent i felterne. 
Med 6 runder igen, er der stadig 18 point at spille om. 
 
Næste opgave for KIF er hjemme på Autocentralen Park, i morgen søndag kl. 13.00 hvor FC Sydvest 05 Tønder kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
BK Frem - Kolding IF 1-0 (0-0)
Tilskuere: 701

  74'  0-0 André Jepsen  (Brændt straffespark)
  81'  1-0 Adam Emil Skaanning Jakobsen 
  Advarsler til KIF : Mathias Lautrup Nielsen 
 
Dommer: Martin Køster 
Linjedommere: Ibrahim Dhaflaoui og Sebastian Friis Aagerup
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
48'  André Jepsen for Michael Præst 
68'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
84'  Jonas Spornberger for Nichlas Ørbæk Knudsen 
 
 
 


 
9Maj2018
KIF skal en tur til Valby i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det endnu en udekamp, efter søndagens flotte 2-0 sejr over Ringkøbing IF i søndags, hvor KIF hentede forårets første udesejr. 
 
Morgendagens værter er Boldklubben Frem, som vi jo som bekendt slog 2-1, da de gæstede Autocentralen Park i starten af april. 
Frem har ikke haft det forår de håbede på og indtager i øjeblikket placeringen som nummer elleve i oprykningsspillet med 14 point, mod KIF's 23. Men derfor skal man aldeles ikke undervurdere holdet, som klart har potentiale til en bedre placering i tabellen end den øjeblikkelige. 
 
KIF er inde i en rigtig god stime for tiden og holdet har ikke tabt en kamp siden marts måned. Den stime må gerne fortsætte og Anders Jensens tropper vil være topmotiverede for at tage alle tre point med hjem i morgen Kristi Himmelfartsdag. 
KIF's sidste sejr i Valby er så langt tilbage som i sæsonen 1981 i 2. division, hvor KIF d. 18. oktober, foran 2.144 tilskuere, hentede en 3-1 sejr hos Frem. 
Målscorere for KIF var Allan Hansen med to mål og Torben Christensen med et enkelt.  
 
Kampen kan ses online her: Se BK Frem mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
6Maj2018
Fortjent 2-0 sejr i Ringkøbing.

Emil Obitsø Nielsen har sidste fod på bolden til 0-1  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på den glimrende indsats fra sidste weekend. 
 
Dagens modstander, Ringkøbing IF, vandt vi knebent over i oprykningsspillets første kamp, som jo blev spillet i Bramdrupdam, under rimeligt udfordrende vejrmæssige forhold. 
I dag var det nærmest sommerligt vejr, og rammerne på Green Arena var indbydende. 
Cheftræner Nicolai Wael fra Ringkøbing IF havde inden dagens opgør udtalt, at dagens modstander - Kolding IF, var af en noget anden kaliber en topholdet Hvidovre. 
Det kan man mene om hvad man vil, men tænker ikke at en sådan udtalelse gjorde KIF spillerne mindre sultne . 
 
Hjemmeholdet startede i den grad bedst. Men gæsterne fra KIF fandt lige så stille sit eget spil, og fik lukket ned for hjemmeholdet, der som første halvleg skred frem, mistede mere og mere initiativ. 
Der var enkelte halve chancer til hjemmeholdet, men KIF virkede klart farligst, og både Rune Nautruup og Nichlas " Tunna" Knudsen var tæt på, men hjemmeholdets keeper var i første halvleg sit hold en sikker sidste skanse. 
 
Anden halvleg var blot syv minutter gammel, da Kolding IF spillede sig frem til en helt åben chance. Morten Hansen fandt med et perfekt indlæg, Kristian Kirkegaard på kanten af feltet. Desværre Fik "Kirke" overplaceret sit skud, der gik lige over mål. 
Rune Nautrup tvang hjemmeholdets keeper til at diske op med en klasseredning og man sad og blev en smule nervøs for, om det skulle blive en af de kampe, hvor man bare ikke fik omsat sine chancer til mål. 
Den tvivl blev dog efter lidt over times spil, gjort til skamme. 
Efter et hjørnespark til hjemmeholdet, kunne KIF keeper Jens Rinke med et præcist udspark, sende Nichlas "Tunna" Knudsen afsted på venstre kanten. " Tunna" sled sig smart fri, af sin nærmeste oppasser, og fik sendt bolden fladt ind foran mål, hvor Emil Obitsø Nielsen kunne glide bolden i netmaskerne til en fortjent og forløsende føring. 
Der skulle kun gå fem minutter før bolden igen lå i netmaskerne bag Ringkøbings målmand. 
Efter en bolderobring på egen banehalvdel, blev Rune Nautrup og "Tunna" sendt afsted i dybden. KIF anfører Rune Nautrup sendte uselvisk bolden videre til "Tunna", der i en mere gunstig position sikkert sendte bolden ind bag en sagesløs keeper i Ringkøbing målet. 
Nu var den kamp afgjort. Men der blev dog unødig spænding i det sidste kvarter, da indskiftede Sebastian Sommer fik en hård medfart med flere hårde tacklinger. I frustration, så den ene linjedommer at Sebastian Sommer skulle have slået ud efter en modstander. Dette takserede kampens dommer til direkte rødt. 
Dermed måtte Anders Jensen lave en enkelt taktisk udskiftning i kampens sidste kvarter. Med en mand i undertal, spillede KIF dog klogt og sikkert sejren hjem. 
Anden sejr i streg, og igen spiller vi til nul. 
 
Nu venter der nogle hårde og spændende uger, hvor der skal spilles næsten to kampe om ugen. 
KIF skal på torsdag spille i Valby imod FREM, og på søndag gæster FC Sydvest Autocentralen Park. 
Der er stadig lang vej op til den oprykningsgivende andenplads, men der er ikke andet at gøre, end at tage en kamp af gangen. 
 
Ingen tvivl om, at KIF nu er i en god stime, og det er længe siden sidst, holdet har tabt en kamp. 
 
Den selvtillid skal tages med til den kommende udekamp på Sjælland, hvor Kolding IF Kristi Himmelfartsdag, gæster den hæderkronede Boldklubben FREM. 
 
Kampfakta:
Ringkøbing IF - Kolding IF 0-2 (0-0)
Tilskuere: 455

  63'  0-1 Emil Obitsø Nielsen  (Assist: Nichlas Ørbæk Knudsen)
  67'  0-2 Nichlas Ørbæk Knudsen  (Assist: Rune Nautrup)
  74'  0-2 Sebastian Sommer (2 Spilledages karentæne 10-05-2018 og 13-05-2018) 
  Advarsler til KIF : Jacob Eriksen 
 
Dommer: Patrick Remon Andersen 
Linjedommere: Lasse Læbel Graagaard og Mathias Madsen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer og André Jepsen 
 
Indskiftninger: 
63'  Sebastian Sommer for Jacob Eriksen 
71'  André Jepsen for Kristian Kirkegaard 
76'  Kasper Theis Jensen for Nichlas Ørbæk Knudsen 
 
 
 


 
5Maj2018
KIF skal op mod Ringkøbing i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det endnu en svær udekamp mod Ringkøbing IF i morgen, hvor KIF skal jagte forårets første udesejr mod rækkens nummer ti. 
 
Efter sidste lørdags flotte 2-0 sejr hjemme over Skovshoved skal holdet, i morgen søndag, en tur til Ringkøbing for at lægge yderligere på i tabellen og fortsat holde sig til om de sjove pladser i oprykningsspillet. 
 
KIF har historisk et ganske godt tag på søndagens modstander, og således har KIF aldrig tabt en kamp i Danmarkstuneringen til Ringkøbing. De to hold har mødt hinanden tre gange, og altid med en KIF sejr som resultat.  
 
Kampen kan ses online her: Se Ringkøbing IF mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Ringkøbing IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen,  
Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
3Maj2018
KIF's kvinder røg ud af pokalen.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Løjt/Rødekro IF blev stopklodsen for Kolding IF´s kvinder her til aften, da anden runde af DBU pokalen for kvinder løb af stablen. 
 
Kolding IF's kvinder, som til dagligt spiller i serie 2, mødte Løjt/Rødekro IF fra serie 1 i en pokalkamp på Autocentralen Park. 
Man kunne godt se niveauforskellen på de to rækker, og KIF måtte da også se sig slået ud af pokalen med et 0-7 nederlag til gæsterne fra Løjt/Rødekro IF. 
 
Starten af kampen forløb nogenlunde jævnbyrdig, men så lavede Kolding målvogteren et frispark på en modstander inde i det kriminelle felt, som dommeren korrekt takserede til straffe og et gult kort og dermed ti minutters udvisning. KIF satte en markspiller til at vogte målet, men hun kunne intet stille op mod et velplaceret straffespark. 
I de ti minutter som det gule kort kostede, kom gæsterne yderligere foran med to mål, og dermed var kampen reelt afgjort. 
 
KIF's kvinder kan nu koncentrere sig om fortsat at gøre det godt i serie 2, hvor holdet aktuelt indtager en flot andenplads. 
 
Næste hjemmekamp for kvinderne er søndag d. 27. maj kl 13, hvor Haderslev FK gæster Autocentralen Park.  
 


 
28April2018
Kolding IF vandt sikkert over Skovshoved IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Lørdag eftermiddag spillede Kolding IF hjemme på Autocentralen Park, imod Skovshoved IF. 
 
Det gæstende mandskab fra Gentofte, har været et af forårets bedste mandskaber, og havde inden mødet med KIF, høstet 13 point i oprykningsspillet. 
Men selv om KIF på dagen havde to centrale personer i straffeboksen, var der aldrig tvivl om udfaldet af kampen, som KIF fortjent vandt med 2-0. 
Kolding IF fik også en drømmestart på kampen. Efter blot seks minutters spil kom KIF i front. 
En genistreg fra Nichlas Ørbæk "Tunna" Knudsen åbnede fuldstændigt Skovserne forsvar op. "Tunna" modtog bolden midtvejs på gæsternes banehalvdel, og fik med en smart hælaflevering spillet Emil Obitsø Nielsen fri i feltet. Emil spillede klogt bolden skråt bagud til Henrik Brodersen, der med et tørt inderside spark, udplacerede gæsternes målmand, og fik dermed lavet sit første mål i KIF trøjen. 
Kolding IF havde midt i halvlegen en farlig dobbeltchance, men gæsterne fik afværget, og dermed kunne KIF tage de 1-0 med ned i omklædningsrummet. 
 
Henrik Brodersen var tæt på at blive dobbelt målscorer, allerede i starten af anden halvleg, hvor han efter et godt indlæg fra Morten Hansen, var tæt på efter et godt hovedstød. 
Endnu tættere på kom Henrik Brodersen efter knap en lille times spil. Et udspark fra Jens Rinke, blev fint taget ned af Kristian Kirkegaard, og efter to spilstationer havnede bolden hos Henrik Brodersen, der med en flot helflugter ramte overliggeren. 
Dette var en advarsel for Skovserne, for blot to minutter senere kombinerede Sebastian Sommer og Kristian Kirkegaard sig flot igennem gæsternes forsvar, og sidstnævnte kunne helt fortjent bringe KIF på 2-0. 
Så ebbede kampen lige så stille ud, og gæsterne havde faktisk en enkelt mulighed i tillægsminutterne, men afslutningen gik forbi Jens Rinkes mål. Det havde også givet et forkert billede af denne kamp, hvis KIF ikke havde vundet med mindst to overskydende mål. 
 
Den kommende weekend venter endnu en svær opgave for Kolding IF. En udebanekamp imod Ringkøbing IF på søndag kl. 14.00.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Skovshoved IF 2-0 (1-0)
Tilskuere: 303

    6'  1-0 Henrik Brodersen  (Assist: Emil Obitsø Nielsen)
  61'  2-0 Kristian Kirkegaard  (Assist: Sebastian Sommer)
  Advarsler til KIF : Mathias Høgsholt og Mathias Lautrup Nielsen 
Dommer: Esad Deronjic 
Linjedommere: Bjarke Bruun og Stefan Fyhn
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
André Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
60'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
65'  Mathias Lautrup Nielsen for Nichlas Ørbæk Knudsen 
85'  Jonas Spornberger for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
28April2018
JS hentede ét point ude mod Lemming IF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
På trods af flere afbud, skader og karantæner, så truppen kun bestod af tolv mand, hentede Divisionsreserverne det ene point ude mod Lemming IF. 
 
Det er ikke en let opgave at møde rækkens tophold med en så lille trup som træner Ken Højland havde til rådighed i gårsdagens udekamp mod Lemming IF. Så det må siges at være godkendt at komme hjem med det ene point efter resultatet 4-4. 
Træner Ken Højland havde fire U19 spillere med og faktisk var der kun tre spillere over 22 år, men de unge spillere gjorde det rigtigt godt mod velorganiseret og fysisk spillende tophold. 
 
Målscorer for KIF var Oliver Buhl, Michael Muhrholm, Sander Kohberg og Erenik Lushaj i nævnte rækkefølge. 
 
Næste kamp for Divisionsreserverne er søndag den 6. maj hjemme på Autocentralen Park kl 14, mod IF Lyseng.  
 


 
26April2018
Skovshoved IF er lørdagens modstander for Kolding IF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Det uafgjort resultat sidste weekend mod Kjellerup IF betød tab af terræn i oprykningskampen. 
 
Sidste weekends resultater betød at vi før dagens kamp har seks point op til den eftertragtede andenplads. 
Ingenting er dog heldigvis afgjort, da dagens kamp samtidig betyder, at vi kun er nået halvvejsi oprykningsspillet. 
 
Dagens modstander er Skovshoved fra det nordlige København. Og selvom Skovshoved har et oprykker prædikat på sig, er de ikke nogen ny dreng i klassen. Storkøbenhavnerne tog således sølvmedaljer i landets bedste række to gange i henholdsvis 1926-27 & 1952-53 sæsonen. Men det begynder jo at være nogle år siden. 
 
"Skovserne" som de ynder at kalde sig selv, kommer med et nederlag på hjemme på 2-3 i bagagen, efter at Jammerbugt FC tog alle tre point med hjem fra Skovshoved sidste lørdag. Ellers har de leveret en flot præstation i årets oprykningsspil, hvor det kun er blevet til nederlag mod førnævnte og så Avarta. Faktisk har de taget 13 points i syv kampe. Det bør aftvinge en god del respekt! 
Ser man deres trup igennem dukker der også nogle ganske interessante navne op. Blandt andet vil de fodboldkyndige sikkert bemærke Mark Leth Pedersen, som senest har spillet Superliga med Helsingør og den notorisk farlige målmager Simon Bræmer, som faktisk har scoret 12 mål de sidste 19 kampe. 
 
Sidst Kolding IF tabte til Skovshoved ligger så langt tilbage som i 3. division 1964, hvor KIF tabte ude 
til Skovshoved IF med 0-4. 
Sidst Skovshoved gæstede Kolding var i 1999, hvor Skovshoved IF blev sendt hjem med en sikker 4-0 sejr til KIF.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Skovshoved IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Skovshoved IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard,  
Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
21April2018
Heldigt point til Kolding IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Lørdag eftermiddag kunne Kolding IF byde Kjellerup IF velkommen til Autocentralen Park, hvor et lækkert græstæppe ventede de 22 aktører. 
 
Gæsterne fra Kjellerup lagde ud i højt tempo, og lagde et godt pres på hjemmeholdet i kampens indledning. 
Efter ti minutters spil fik Kolding IF spillet bolden rundt om gæsternes aggressive pres, og Morten Hansen fandt med en god stikning Rune Nautrup i gæsternes straffesparksfelt, her blev KIFs anfører nedlagt, og klart straffespark til hjemmeholdet. 
André Jepsen skulle sparke fra elleve meter pletten, og fik med en smule besvær bolden over mållinjen og dermed en resultatmæssig god start på kampen for Kolding IF. 
Men det var ikke længe hjemmeholdets spillere og tilskuere kunne glæde sig over føringen, for blot få minutter efter scoringen, fik Kjellerup tilkendt et frispark lige udenfor Kolding IFs straffesparksfelt. 
Gæsternes Sebastian Denius skulle sparke, og fik lidt heldigt udlignet, da bolden ramte en KIF'er i forsvarsmuren og snød Jens Rinke i KIF målet. 
Få minutter inden pausen, var gæsterne tæt på igen, men Jens Rinke kom godt ud af sit mål og fik blokeret. 
 
Anden halvleg var blot syv minutter gammel, da gæsterne igen var nærgående. 
Rigtig tæt på var gæsternes Sebastian Denius, da han efter ti minutters spil af anden halvleg pludselig stod alene med Jens Rinke, men afslutningen gik lige forbi Jens Rinkes mål. 
Kolding IF havde deres bedste tilbud i anden halvleg efter et kvarters spil, da indskiftede Kristian kirkegaard, med en flot aflevering fandt André Jepsen i dybden, desværre blev vinkel lidt spids, og gæsternes keeper fik med en fin fodparade klaret for sig. 
I den anden ende hev Jens Rinke igen en klasseredning ud af ærmet, da han med små tyve minutter tilbage af kampen, igen stod alene med en Kjellerup spiller. 
Der var flere halve chancer i begge ender, den største tilfaldt igen gæsterne, da KIF med otte minutter igen sjuskede i forsvaret og forærede gæsterne bolden. En kjellerup spiller tog chancen fra en spids vinkel, men bolde smøg sig lige udenom Jens Rinkes mål. 
KIF forsøgte sig med et lille pres i kampens absolut sidste fase, men rigtig farlig blev det desværre ikke, og dermed kunne begge hold forlade banen med hver et point. 
 
Kolding IF spiller hjemme igen, allerede på lørdag, hvor Skovshoved IF kommer på besøg. Sjællænderne har flere kendte navne i truppen, og har gjort det rigtig fint i oprykningsspillets første halvdel. Så ingen tvivl om at der igen venter publikum et spændende opgør på Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Kjellerup IF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 373

  13'  0-1 André Jepsen 
  16'  1-1 Sebastian Denius 
  Advarsler til KIF : Mads Zederkof og Rune Nautrup 
Dommer: Esad Deronjic 
Linjedommere: Søren Stagaard og Martin Outzen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas Ørbæk Knudsen, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Kasper Theis Jensen, Jacob Eriksen, Kristian Kirkegaard,  
Jonas Spornberger og Casper Brunn 
 
Indskiftninger: 
55'  Kristian Kirkegaard for Nichlas Ørbæk Knudsen 
60'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
87'  Jonas Spornberger for Henrik Brodersen 
 
 
 


 
20April2018
Kjellerup IF gæster Autocentralen Park på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Efter sidste weekends uafgjorte resultat øjner vi stadig en oprykningsplads, men så skal alle tre point blive i Kolding i kampen mod Kjellerup IF på lørdag. 
 
Sidste lørdag spillede vi mod sønderjyderne fra FC Sydvest. I en hård match kom vi ellers planmæssigt foran midtvejs i første halvleg ved André Jepsen, men måtte desværre nøje os med pointdeling efter en udligning et kvarter før tid. 
Der skal i hvert fald ikke herske nogen tvivl om at vi vil gå på banen i dag mod Kjellerup IF med målsætningen om at vinde kampen og at håndhæve at Autocentralen Park skal være en uindtagelig fæstning. 
 
lørdag er det så den midtjyske klub Kjellerup IF som venter. Klubben har tidligere Hobro og EfB træner Jonas Dal ved roret, og sammen med de hårdtarbejdende spillere har han leveret imponerende resultater. Det var vel få som havde spået dem en plads i Oprykningsspillet, men alligevel er de nu bare tre points fra den eftertragtede andenplads. Jonas Dall har da også udtalt at de vil gå benhårdt efter at slutte på en af de pladser, der giver adgang til 1. division efter sommerferien. 
Kjellerup IF må undvære angriberen Christopher Denius, som sidder ude med karantæne efter en advarsel i sidste weekend.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Kjellerup IF Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Kjellerup IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
17April2018
Kolding IF fik ét point i Tønder.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Det blev, ganske som forventet, en svær udebanekamp mod FC Sydvest 05 i Tønder, og Kolding IF fik kun ét point med hjem efter at have været foran 1-0 og FC Sydvest en mand i undertal de sidste ti minutter. 
 
Kolding IF spillede lørdag eftermiddag, ude - mod et af de mandskaber i rækken, som ofte driller, og som KIF ikke har den bedste statistik imod. 
Lad det være sagt med det samme, det blev en vanskelig opgave, i hvert fald at få dirket hjemmeholdets forsvarskæde op. 
Det blev aldrig den store fodboldoplevelse, og da hjemmeholdet FC Sydvest i store dele af opgøret, havde held og dygtighed til at få store dele af spillet flyttet op på 3. sals højde, blev det en noget chancefattig og fysisk betonet affære. 
Efter et par halve chancer til begge mandskaber i kampens indledning, blev det gæsterne fra KIF, der fik hul på bylden først. 
Et frispark på egen banehalvdel, taget af Theis Jensen, der med en lang præcis aflevering, fandt André Jepsen på kanten. Her tog "Andy" et par gode træk ind i banen, og tog så chancen fra distancen, og sendte bolden i nettet. Dermed var KIF i front, og den stilling tog de sig også med ind i anden halvleg. 
 
Det blev som ventet et opgør med meget duelspil, og der blev ikke givet ved dørene i nogle af de to forsvar. 
Med et kvarter tilbage, fik hjemmeholdet dog udlignet. 
Efter en bolderobring midt på banen og en efterfølgende hurtig omstilling, kunne hjemmeholdets Anders Thomsen sende et fladt indlæg ind til en fremstormende Van Tha Thawng Ni Dum, der tæt under mål fik udlignet. 
Fem minutter senere, fik hjemmeholdets Marinus Siewe, marchordre, da han blev præsenteret for sin anden advarsel, men selvom KIF i de ti minutter, hvor man var en mand i overtal, desperat forsøgte at spille sig frem til flere chancer, blev det desværre aldrig rigtig farligt. 
Dermed kunne KIF rejse mod nord, med et enkelt point på bogen. 
 
På lørdag kl. 13.00 er der igen fodbold på AutoCentralen Park, hvor Kjellerup IF kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
FC Sydvest 05 Tønder - Kolding IF 1-1 (0-1)
Tilskuere: 230

  23'  0-1 André Jepsen 
  74'  1-1 Van Tha Thawng Ni Dum 
  80'  1-1 Marinus Siewe Larsen Pouani (FC Sydvest 05 Tønder) 
  Advarsler til KIF : Kasper Theis Jensen og Rune Nautrup 
Dommer: Martin Outzen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Henrik Spetzler
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Jacob Eriksen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Mads Zederkof, 
Mathias Lautrup Nielsen og Casper Brunn 
 
Indskiftninger: 
61'  Nichlas Ørbæk Knudsen for Kristian Kirkegaard 
78'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
 
 
 


 
12April2018
Kolding IF møder FC Sydvest ude på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så skal Kolding IF en tur til grænsen, ikke efter bajere og bum, men for at spille mod FC Sydvest på BankParken Tønder. 
 
Efter den hårdt tilkæmpede sejr over BK Frem sidste lørdag gælder det atter om at sætte point på kontoen. 
FC Sydvest indtager pladsen som næst sidst i rækken, seks point efter Kolding IF. Sidst KIF gæstede Tønder blev man sendt hjem med et 2-4 nederlag. 
Dette skulle helst ikke gentage sig, og Anders Jensens tropper vil gøre alt for at hive en sejr og tre point med hjem til Kolding.  
 
Kampen kan ses online her: Se FC Sydvest 05 - Kolding IF Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen,  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
8April2018
JS tabte til fysisk stærke Vorup FB.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter den flotte præmieresejr ude over Egen UI skulle Divisionsreserverne hjemme møde Vorup FB, og den kamp endte med et 2-5 nederlag. 
 
KIF startede kampen godt og kom da også foran 1-0 efter små tyve minutter på en scoring af Robin Kragelund, men efterhånden som kampen skred frem viste gæsterne fra Vorup FB at deres fysik var større en det unge KIF mandskabs. Kort før pausen fik Vorup udlignet KIF føringen. 
 
I anden halvleg blev det hele vendt og Vorup bragte sig foran med både 2-1 og 3-1 inden Michael Murholm bragte spænding tilbage i kampen. Men det endte seks minutter senere da Vorup kom foran 4-2. 
I kampens slutning fik Vorup endnu et mål og kampen endte dermed med et 2-5 nederlag til KIF. 
 
Næste kamp for Divisionsreserverne er kommende søndag kl 13.30, ude mod SGI/SSK fra Esbjerg.  
 


 
7April2018
Kolding IF slog BK Frem 2-1.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter det lidt dumme pointtab sidst KIF spillede hjemme på Autocentralen Park, var det vigtigt og tiltrængt igen at komme tilbage på vindersporet imod Frem. 
 
Der var blevet gjort meget for, at banen skulle blive i så god stand som muligt, og indrømmet, udefra så banen rigtig fin ud, taget årstiden og betragtning. 
KIF startede dagens opgør i dejlig aggressiv stil, og levnede ikke meget plads på banen, til vores Sjællandske gæster. 
KIF spillede sig frem til flere gode tilbud, og det spillemæssige overtag kulminerede i kampens første scoring midtvejs i første halvleg. 
Morten Hansen fandt med en godt stikning Rune Nautrup i feltet, der iskoldt bragte KIF i front. 
Rune Nautrup var fem minutter senere tæt på at fordoble KIF føringen, da han efter et hjørnespark fik afsluttet tæt under mål. Desværre sendte Rune Nautrup bolden lige over gæsternes overligger. 
Med få minutter tilbage af en første halvleg, som hjemmeholdet dominerede pænt, var KIFs anfører igen på spil. Efter en god omstilling, fandt han med en fin aflevering Mathias Nielsen, der fra en god position, desværre fik afsluttet lige forbi den ene opstander. 
Så med en føring, der nemt kunne have været større, kunne KIF gå til pausen. 
 
Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da Rune Nautrup med en god stikning i dybden sendte Sebastian Sommer afsted ind i feltet, og her kanonerede han bolden op i nettaget, og dermed lugtede det nu af en tiltrængt hjemmesejr. 
Der skulle dog blot gå fem minutter, inden KIF spillerne tog sig en gevaldig blunder i de bagerste geledder. KIF var simpelthen for passive i deres genpres, og det takkede gæsternes Adam Jakobsen straks for, ved at reducere fra en spids vinkel. 
Heldigvis, slog Frem scoringen ikke KIF ud af kurs. 
I kampens 74´minut blev Morten Hansen nedlagt i det kriminelle felt. Rune Nautrup skulle eksekvere fra ellemeter pletten, men desværre gik Frems keeper til den rigtige side, og dermed bevarede gæsterne spændingen i kampen. 
Hjemmeholdet fortsatte med at producere chancer, og med små ti minutter igen, var Morten Hansen meget tæt på at lukke kampen. 
Rune Nautrup havde sidste fod på et rigtig godt KIF angreb, da han med små fem minutter igen var lige ved at sende en flad aflevering i kassen, men desværre blev det ikke til mere. 
På en dag hvor man fik produceret rigtig mange gode angreb, men samtidig også brændte fælt, kan spillerne trods alt være tilfredse med, at de igen kunne sætte tre point ind på kontoen. 
 
Lørdag kl. 15.00 i næste uge, står KIF overfor en ny vanskelig modstander, når turen går til Tønder, for at møde FC sydvest. 
Det bliver kamp, hvor spillerne skal være 100% klar fra første fløjt, hvis man skal gøre sig nogen forhåbning om at få noget med dernede fra.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - BK Frem 2-1 (1-0)
Tilskuere: 395

  25'  1-0 Rune Nautrup (Assist: Morten Hansen) 
  50'  2-0 Sebastian Sommer 
  55'  2-1 Adam Emil Skaanning Jakobsen 
  74'  2-1 Rune Nautrup (Brændt Straffespark) 
Dommer: Nils Heer 
Linjedommere: Martin Outzen og Henrik Spetzler
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, André Jepsen, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonas Zoega jørgensen, Kasper Theis Jensen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Casper Brunn, 
Jonas Spornberger og Oliver Buhl 
 
Indskiftninger: 
59'  Nichlas Ørbæk Knudsen for Mathias Lautrup Nielsen 
87'  Oliver Buhl for André Jepsen 
 
 
 


 
5April2018
BK Frem kommer på besøg.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Oprykningsspillets femte runde skal sparkes igang på lørdag, og holdet vil gøre alt for at sikre sig alle tre point på Autocentralen Park. 
 
Heldigvis flaskede de øvrige resultaterne, i sidste runde, sig for KIF, og med den uafgjorte kamp rykkede vi et point nærmere en af de eftertragtede oprykningspladser. 
Holdet kan tage en masse brugbart med fra kampen i mandags. Blandt andet er der glæde over, at Jacob Eriksen gjorde comeback i start 11'eren for første gang i over et år. Jacob har været igennem et langt skadesforløb, og synes nu endelig være tilbage i fulde omdrejninger. 
Så skal Kolding IF for alvor melde sig ind i topstriden er en sejr over Frem påkrævet på lørdag! 
 
Dagens gæster er Boldklubben Frem, der er en af Danmarks ældste og traditionsrige klubber med seks Danmarksmesterskaber bag sig, det seneste ligger dog tilbage til 1944, derudover har klubben vundet ni gange sølv- og seks bronzemedaljer, samt pokalen 2 gange. Så det er klart en klub der har fortjent mesterskabsstjernen flot placeret over klublogoet på trøjerne. 
Klubben har forstret flere markante spillere gennem tiderne, så som Pauli Jørgensen, Sophus "Krølben" Nielsen, Kim Wilfort og Søren Lyng. 
I dag har Frem en god og bred trup, som inkluderer den tidligere KIFér Hamid Husni Khalidan. 
Frem indtager dog i øjeblikket placeringen som sidst i oprykningsspillet med fire point, men derfor skal man aldeles ikke undervurdere holdet, og målsætningen for BK Frem er da også at gå benhårdt efter en af de to oprykningspladser.  
 
Kampen kan ses online her: KIF - BK Frem Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonas Z. Jørgensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof,  
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger,  
Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.  
 


 
2April2018
Kolding IF delte med Jammerbugt FC.

Sebastian Sommer sender bolden i mål til 1-0  © Foto - KIF-Fodbold  
 
I en underholdende og til tider dramatisk anden halvleg fik Kolding IF "kun" et point til kontoen i dagens hjemmekamp mod Jammerbugt FC. 
 
Efter to nederlag i streg til Kolding IF, senest i Næstved, skærtorsdag, fortsatte det tætte påskeprogram i de danske divisioner, denne mandag 2. påskedag. 
Jammerbugt FC, gæstede Autocentralen Park, som ubesejret i denne sæson, og kunne efter dommerens sidste fløjt drage den lange vej nord på, stadig som ubesejret. 
Men meget kunne have været anderledes, hvis KIF havde lukket den fodboldkamp i tide. 
Det startede alt andet end kønt, i en både rodet og meget chance fattig første halvleg. 
Gæsterne fra Jammerbugt FC viste sig at blive nøjagtig så svær en størrelse at nedbryde, som deres hidtidige resultater beretter. 
Gæsterne var, og er, et utrolig stærkt organiseret kollektiv, der står solidt i kæderne, og som ikke giver ved dørene. 
KIF havde to pæne tilbud i første halvleg. 
Først vendte Rune Nautrup, efter små tyve minutters spil, rundt på en tallerken i gæsternes straffesparksfelt, men fik desværre afsluttet lige forbi mål. 
To minutter inden pausen, var Jacob Eriksen, der glædeligt er ved at være tilbage i fuldt vigør, tæt på, da han fra en spids vinkel fik afsluttet, men gæsternes keeper, klarede flot for sig. 
Da Jammerbugt FC heller ikke ramte indenfor målrammen, på den ene store chance de havde, endte første halvleg uden scoringer. 
 
Anden halvleg skulle vise sig fra sin mere livlige side. 
Kristian Kirkegård, var efter små fem minutters spil meget tæt på, da han blev stukket godt fri i dybden, men desværre fik han ikke fart nok i sin afslutning, da han ellers elegant lobbede bolden over den fremstormende Jammerbugt FC keeper, men desværre blev det gode forsøg redet på mållinjen af en Jammerbugt FC forsvarer. 
Små tyve minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet endelig hul på bylden. Et godt indlæg fra Oliver Buhl, blev flot sendt videre af Rune Nautrup, til Sebastian Sommer, der halvt liggende, fik sendt bolden i mål. 
Det lugtede i disse minutter gevaldigt af en hjemmesejr på Autocentralen Park. 
Med et lille kvarter igen, blev gæsternes Lasse Steffensen præsenteret for sit andet gule kort og måtte derfor gå i bad. 
Dette burde være en fordel for hjemmeholdet, men desværre har KIF tidligere i sæsonen formået at formøble en overtals situation, og i dag skete det, desværre igen. 
Med et lille kvarter igen, og nærmest ud af ingenting, lykkes det gæsternes Lasse Skov Nielsen at udligne. 
Uhindret rundede han ikke mindre en tre KIF spillere, og endte alene i feltet. Den gave takkede Jammerbugt FC spilleren for, og sendte bolden forbi en sagesløs Jens Rinke i KIF målet. 
Nichlas Ørbæk Knudsen fik sin debut i dag for KIF, og havde flere gode aktioner i de tyve minutter han var på banen, men lige lidt hjalp det, desværre. 
Indskiftede André Jepsen, havde i de døende minutter et godt frisparks forsøg, som gæsternes keeper flot fik pareret, men udover det, lykkes det ikke rigtig hjemmeholdet at blive farlige i de døende minutter, og dermed måtte KIF nøjes med et enkelt point. 
Efter kampens sidste fløjt, var det en flok skuffede KIF spillere, der helt klart følte man havde tabt to point i dag. 
På lørdag får Anders Jensens topper muligheden for at rette op på lidt af det tabte. 
Frem kommer på besøg, og gæster AutoCentralen Park, hvor der er kick off kl.13.00.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Jammerbugt FC 1-1 (0-0)
Tilskuere: 400

  65'  1-0 Sebastian Sommer (Assist: Rune Nautrup) 
  75'  1-0 Lasse Steffensen (Jammerbugt FC) 
  77'  1-1 Kasper Skov 
  Advarsler til KIF : Henrik Brodersen 
Dommer: Jacob Karlsen 
Linjedommere: Thomas Isen og Hans-Henrik Høite Hansen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen,  
Casper Brunn og Emil Obitsø Nielsen 
 
Indskiftninger: 
63'  André Jepsen for Jacob Eriksen 
71'  Nichlas Ørbæk Knudsen  (Debut)  for Kristian Kirkegaard 
74'  Emil Obitsø Nielsen for Oliver Buhl  (Skade)  
 
 
 


 
1April2018
Jammerbugt FC gæster Kolding i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det sæsonens anden hjemmekamp, og efter to nederlag på udebane går holdet klart efter en sejr hjemme i trykke rammer på Autocentralen Park. 
 
Efter primæresejren over Ringkøbing har KIF været to gange på Sjælland, og begge kampe endte desværre uden point. Det skal Anders Jensens tropper nu råde bod på, ved at hente tre point i morgen. 
Efter lørdagens træning har Emil Nielsen og Nichlas Ørbæk Knudsen meldt sig fit for fight efter deres skader og glider derfor ind i truppen. 
Det giver så mulighed for debut til Nichlas Ørbæk Knudsen, som i vinterpausen kom til klubben fra Brabrand. 
 
Cheftræner Anders Jensen udtaler til hjemmesiden: 
Jeg forventer en svær kamp mod en godt organiseret modstander, der endnu ikke har tabt til trods for, at de har mødt både Frem på udebane og Middelfart og Marienlyst hjemme. 
 
Gæsterne fra Jammerbugt FC er ledet af den dygtige træner Bo Zink, som sidste år førte Thisted op i første division. Og som i år har samme mål som sidste år, nemlig at rykke en række op med Jammerbugt FC.  
Jammerbugt FC har startet sæsonen med to sejre og en uafgjort, og ligger dermed placeret som nummer fire i oprykningsspillet, og med fire point op til en oprykningsplads.  
Jammerbugt FC har fået den målfarlige Sead Gavranovic tilbage i truppen, og har forstærket angrebet med Tommi Fabricius. Derudover er truppen forstærket på flere øvrige pladser. Så det er et spændende og stærkt mandskab Jammerbugt FC stiller med til morgendagens kamp.  
 
Kampen kan ses online her: KIF - Jammerbugt FC Live  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Jammerbugt FC: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.  
 


 
29Marts2018
Kolding IF tabte i Næstved.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF måtte atter tage hjem fra Sjælland med et nederlag, denne gang trak Næstved BK det længste strå og vandt med 2-0. 
 
Skærtorsdag drog Kolding IF mod Sydsjælland, nærmere betegnet Næstved. Oprykningsspillet var nået til tredje runde, og efter planen, skulle kampen have været afviklet, på Næstved Stadion, man da kong vinter ikke vil slippe landet, måtte kampen afvikles på en kunstbane, ved stadion. 
"De Grønne", fra Næstved var startet turnering i flyvende stil, med to klare sejre, hvor man har spillet til nul, og efter dagens kamp, ligner Næstved allerede et mandskab, der i den grad kommer til at blande sig i kampen om de sjove pladser. 
Set med KIF briller, var det et noget dumt mål, der i første halvleg sendte hjemmeholdet på vinderkurs. Efter knap et kvarters spil, får KIF ikke afværget efter en standard situation til hjemmeholdet, og så kunne Søren Jensen bringe Næstved i front. 
Det lykkes ikke KIF for alvor, at komme ned og true modstanderen, der derfor sikkert kørte den spinkle føring i hus til pause the'en. 
 
Kolding IF kom væsentlig bedre ud til anden halvleg, men igen får vi skabt alt for lidt offensivt, og selvom spillet i store perioder af anden halvleg bestemt var godkendt, af cheftræner Anders Jensen, så var vi på dagen bare ikke dygtige nok til at få prikket hul på Næstved. 
Det udnyttede hjemmeholdet så til at lukke kampen med små ti minutter igen, hvor Mathias Andersen fik scoret kampens sidste mål. 
Kolding IF kunne på dagen give debut til unge Casper Bruun, der i flere omgange har flirtet med en tilbagevenden til KIF, og nu senest efter et eksotisk ophold i det portugisiske, har valgt at fortsætte karrieren i Kolding IF. 
Kolding IF skal allerede i ilden igen, mandag, anden påskedag, når Jammerbugten FC kommer på besøg. 
 
Bemærk! Kampstart mod Jammerbugt FC er flyttet til kl 15.00  
 
Kampfakta:
Næstved BK - Kolding IF 2-0 (1-0)
Tilskuere: 175

  12'  1-0 Søren Jensen 
  82'  2-0 Mathias Andersen 
  Advarsler til KIF : Mads Zederkof og Kristian Kirkegaard 
Dommer: Yasin Seker 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jepsen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Jacob Eriksen, Jacob Barklin, Mathias Lautrup Nielsen,  
Casper Brunn og Faisal Nezam 
 
Indskiftninger: 
69'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
85'  Casper Brunn (Debut) for Kasper Theis Jensen 
90'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
28Marts2018
KIF skal en tur til Næstved i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det sæsonens anden udekamp, for allerede i morgen skal Kolding IF en tur til Sjælland for at dyste mod Næstved, rækkens nummer tre. 
 
Efter sidste lørdags nederlag til Hvidovre IF, får holdet mulighed for at rejse sig i morgen. Det bliver dog mod en svær modstander, nemlig rækkens nummer tre, som er Næstved. 
Næstved havde et flot efterår og tog tolv point med over til oprykningsspillet. 
Næstved har netiop fået den tidligere Brøndby- og Vejle-spiller, Daniel Norouzi meldt klar efter en skade, og defensivspilleren forventer at spille i morgendagens kamp mod Kolding. 
Næstved har vundet deres to første kampe i oprykningsspiller, først 2-0 over Avarta og senest med 3-0 over Ringkøbing.  
 
Kampen kan ses online her: Næstved - KIF Live  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Næstved BK: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
André Jacquet Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Faizal Nezam, Mads Zederkof, Jacob Barklin,  
Mathias Lautrup Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.  
 


 
24Marts2018
Unødvendig stort nederlag til Hvidovre.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF skulle lørdag eftermiddag, i sæsonens anden runde, op imod oprykningsspillets suveræne oprykningsfavorit, Hvidovre IF. 
 
Lad det være sagt med det samme, den kamp kunne måske have fået et ganske andet udfald. Men det havde i første omgang krævet, at skarpheden, især i front, havde været der, til at omsætte holdets få gode muligheder, til reelle målchancer. 
Dette lykkes desværre ikke for Kolding IF, i en første halvleg, hvor meget andet ellers flaskede sig, og defensivt var det en godkendt første halvleg, hvor hjemmeholdet havde deres første og største chance efter et hjørnespark efter små ti minutters spil. Det resulterede i et farligt forsøg, hvor indlægget blev afsluttet med et spark, mod Jens Rinkes mål, men bolden smøg sig lige udenom den ene opstander. Men ellers var det så som så, hvad oprykningsfavoritterne kom frem til i de første 45 minutter. 
Som nævnt vadede KIF heller ikke i store chancer. Men en meget stor en af slagsen tilfaldt dog Rune Nautrup, midt i halvlegen, da han efter et godt opspil modtager bolden i hjemmeholdets straffesparksfelt, men i afslutningsøjeblikket bliver han ramt af hjemmeholdets anfører. Der blev appelleret kraftigt for straffespark, fra de omkringstående KIF'ere - men kvoten af straffesparks kendelser havde kampens dommer gemt til anden halvleg. 
 
Fem minutter inde i anden halvleg, var Morten Hansen ved at vriste sig fri ude på kanten, Morten Hansen driblede sig flot fri, og på vej ind i hjemmeholdets kriminelle felt, men blev fældet lige udenfor. Frisparket fik gæsterne intet ud af. 
KIF var nemlig aldeles uskarpe på egne standard situationer kampen igennem, men en godkendt start på en anden halvleg, der desværre endte meningsløs grum. 
Det hele startede da hjemmeholdets Emil Vatani med en lille halv time igen, med en hensynsløs tackling fik nedlagt André Jepsen, og dermed inkasserede sit andet gule kort i kampen. 
Den fordel nåede KIF dog aldrig at vænne sig til. Knap et halv minut efter udvisningen, fløjtede kampens dommer for en forseelse begået i KIF forsvaret, og fra elleve meter pletten var Kim Åbech sikkerheden selv. 
Seks minutter senere, blev en Hvidovre spiller nedlagt udenfor feltet, og fik tilkendt et frispark. Men efter konsultation med sin linjedommer, ændrede kampens dommer sin dom, og flyttede bolden ind på pletten, og herfra kunne Nicolaj Agger gøre det til 2-0. 
Mon ikke at mange af KIF spillerne i de sekunder, var kede af, at der ikke er indført V.A.R. i den danske anden division. I hvert fald havde de to straffesparkskendelser, afgjort den fodboldkamp. 
KIF skulle nu kaste alt frem, og det giver som bekendt muligheder i den anden ende. 
Med små fire minutter igen, kanonerer Magnus Fredslund hjemmeholdet på 3-0, og som om det ikke var nok, så spurtede Nicolaj Agger fra KIF forsvaret efter en hurtig omstilling, og kunne score til 4-0. 
Kosmetisk fik Rune Nautrup scoret i kampens tillægstid. 
 
Der findes kun et modsvar til dagens resultat, og derfor bliver det med garanti et revanche sultent KIF mandskab, der på torsdag skal prøve kræfter, når turen går til Sydsjælland, hvor Næstved Boldklub bliver skærtorsdagens modstander.  
 
Kampfakta:
Hvidovre IF - Kolding IF 4-1 (0-0)
Tilskuere: 675

  62'  0-0 Emil Vatani (Hvidovre IF) 
  65'  1-0 Kim Aabech (Straffe) 
  74'  2-0 Nicolaj Agger (Straffe) 
  86'  3-0 Magnus Fredslund 
  90'  4-0 Nicolaj Agger 
  93'  4-1 Rune Nautrup 
  Advarsler til KIF : Henrik Brodersen 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jepsen, Kristian Kirkegaard, 
Rune Nautrup, Mads Zederkof, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Kasper Theis Jensen, Mathias Lautrup Nielsen, Casper Brunn, 
Jonas Spornberger og Faisal Nezam 
 
Indskiftninger: 
68'  Jonas Spornberger for Oliver Buhl 
69'  Jacob Eriksen for Mathias Høgsholt 
80'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
 
Næste kamp er ude mod Næstved, torsdag d. 29. marts kl 14.00.  
 


 
23Marts2018
KIF møder topholdet ude i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det sæsonens første udekamp, for i morgen skal Kolding IF en tur til Hvidovre for at dyste mod rækkens tophold. 
 
Efter en sejr i præmieren over Ringkøbing skal Kolding IF nu op mod rækkens tophold Hvidovre IF, som flot indtager første pladsen i rækken. 
Hvidovre havde et fantastisk efterår og tog maksimum point med over til oprykningsspillet. Derudover har holdet en af rækkens flittigste scorende spillere, i form af Nicolaj Agger, der indtil videre har sendt bolden i nettet elleve gange. 
 
Til morgendagens kamp har Kolding IF en mulig debutant med i truppen, nemlig den ny tilkommende Casper Bruun, som senest har tørnet ud for Cova da Piedade fra den næstbedste portugisiske række. Tidligere har Casper spillet for Litauenske FK Utenis Utena og Vejle Boldklub. 
Casper Bruun
 
 
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Hvidovre IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
André Jacquet Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Faizal Nezam, Mads Zederkof,  
Mathias Lautrup Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.  
 


 
22Marts2018
Kolding IF deltager i reserveliga.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Fire klubber omkring trekantområdet har indgået en aftale om at spille en lille turnering for klubbernes reserver. 
 
Der bliver en turnering med 4 hold, FC Fredericia, FC Skanderborg, Middelfart B og Kolding IF. Det giver en turnering med 6 kampe til hvert hold. 
Turneringen bliver en slags U21/reserveliga, dog har alder egentlig ingen betydning. Kampene afvikles udelukkende for at give reserver og de unge talenter en god gang kamptræning og nogle ekstra kampminutter i benene.  
 
Der er aftalt følgende kampprogram: 
Runde 1: 
26. marts. 
FC Fredericia - Kolding IF 
FC Skanderborg - Middelfart B. 
 
Runde 2: 
9. april. 
FC Fredericia - Middelfart B 
FC Skanderborg - Kolding IF 
 
Runde 3: 
23. april. 
FC Skanderborg - FC Fredericia 
Kolding IF - Middelfart 
 
Runde 4: 
7. maj. 
Middelfart - FC Fredericia 
Kolding IF - FC Skanderborg 
 
Runde 5: 
22. maj. Kampstart 18.30 
FC Fredericia - FC Skanderborg 
Middelfart - Kolding IF 
 
Runde 6: 
4. juni. 
Kolding IF - FC Fredericia 
Middelfart - FC. Skanderborg 
 
Kolding IF spiller deres hjemmekampe kl 19  
 


 
17Marts2018
Premieresejr til Kolding IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
I en hæsblæsende forestilling på kunststofbanen i Bramdrupdam, lykkes det Kolding IF, at komme fra land med en sejr. 
 
Et debutmål, af Morten Hansen banede vejen, der dog på dagen var belagt med mange forhindringer. 
Vejret var på ingen måde til udendørs aktiviteter, og at skulle spille en premierekamp under så urimelige betingelser, kræver spillere, der vil det her. 
KIF startede trods en strid modvind kampen bedst, og André Jepsen var med et godt forsøg efter et frispark, første KIF'er til at udfordre Ringkøbings målmand, der dog klarede godt for sig. 
Efter tolv minutters spil, fik KIF dog prikket hul på bylden, og scoret deres første turneringsmål. 
Efter et godt angreb i venstre side, blev Kristian Kirkegaard sendt afsted i dybden, og her fik han flot spillet bolden skråt bagud til fremstormende Morten Hansen, der smart fik scoret, i sin første kamp som KIF spiller. 
I den anden ende af banen, var sygdomsramte Jens Rinke sit hold en sikker sidste skanse. Jens Rinke havde været syg umiddelbart op til kampen, derfor havde træner teamet fra KIF ikke turde tage nogen chancer, og havde til opgøret indkaldt hele tre målmænd, i tilfælde af, at Jens Rinke ikke klarede den sidste test op til kick off. 
Gæsterne fra Ringkøbing IF blev som halvlegens skred frem, gradvis mere nærgående, og i halvlegens sidste minutter, kunne KIF ånde lettet op, da gæsterne først havde et godt frisparksforsøg, der ramte træværket, og få minutter senere var en Ringkøbing spiller alene igennem, men flot presset af Rinke, i KIF buret, måtte Ringkøbing IF spileren se sin afslutning ende i sidenettet. 
 
I anden halvleg var det så KIF's tur til at have vinden i ryggen, men der skulle dog ikke gå meget mere end små ti minutter, inden gæsterne fik udlignet. En høj bold, blev slået ned i KIF's noget passive bagrum, og her kunne Christan Nissen uhindret bringe balance i regnskabet. 
Det var dog ikke mange minutter Christian nissen kunne glæde sig over det mål, for knap et kvarter efter scoringen blev Hr. Nissen præsenteret for sit andet gule kort i kampen. 
Men en mand i overtal, ændrede KIF spilsystem, og det gav i sidste ende pote. 
KIF havde flere store muligheder i kampens sidste tyve minutter, for at lukke kampen. André Jepsen havde et godt forsøg på træværket, og Rune Nautrup var også lige ved at overliste Ringkøbings målmand. 
Men med små ti minutter igen fik KIF scoret kampens sidste mål. Efter et godt frisparks forsøg, hvor André Jepsen igen ramte træværket, kom bolden retur til Morten Hansen, der ligeledes ramte overliggeren. Bolden sprang dog retur til Rune Nautrup, der tæt under mål kunne sparke tre velfortjente point ind på KIF kontoen. 
En dejlig sejr, der nok mest vil blive husket for de helt igennem vejrmæssige urimelige vilkår, kampen blev afviklet under. 
Men så sandelig også for Morten Hansen flotte debut mål, samt debut i den hvide trøje til både Henrik Brodersen og Michael Præst, samt på sidelinjen hvor assistent træner Ernesto Nielsen også fik en sejr i sin debut. 
 
Kolding IF spiller næste kamp, på udebane mod det suveræne tophold Hvidovre, der jo som bekendt har hjemmebane, på kæmpernes arena. Om kampen kan spilles der, vides ikke i skrivende stund.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Ringkøbing IF 2-1 (1-0)
Tilskuere: 153

  12'  1-0 Morten Hansen (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  53'  1-1 Christian Nissen 
  80'  2-1 Rune Nautrup 
  68'  1-1 Christian Nissen (Ringkøbing IF) 
  Advarsler til KIF : Sebastian Sommer og Michael Præst. 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jepsen, Kristian Kirkegaard, 
Rune Nautrup, Mads Zederkof, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Kasper Theis Jensen, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, 
Jonas Spornberger og Jonas Zoega jørgensen 
 
Indskiftninger: 
60'  Emil Obitsø Nielsen for Oliver Buhl 
80'  Jacob Eriksen for Michael Præst 
87'  Jonas Spornberger for Kristian Kirkegaard 
 
Næste kamp er ude mod Hvidovre IF, lørdag d. 24. marts kl 14.00.  
 


 
14Marts2018
Forårspremieren spilles i Bramdrupdam - GRATIS ADGANG!

   © Grafik: KIF-Fodbold  
 
Endnu en lang og opslidende vinteropstart er ved at være ovre, og endelig skal der spilles om 3 point igen. 
 
Knap 4½ måned er der gået siden sidst vi spillede på Autocentralen Park, men desværre bliver det ikke på byens stadion kampen afvikles. Kolding Kommunes folk var ellers parate til at gøre hvad muligt var, for at vi kunne komme til at spille på græs, men vejrguderne har desværre ikke haft samme interesser. Derfor spilles kampen i Bramdrupdam, nærmere bestemt kunstgræsbanen ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter. 
 
Lige meget hvordan man vender og drejer det bliver starten på en vinterforberedelse aldrig specielt sexet. Det er koldt, det er mørkt og første turneringskamp føles uendeligt fjern. Men man kommer igennem det og pludselig står vi foran at skulle spille om point igen. 
 
Vi møder Ringkøbing, som flot har kvalificeret sig til oprykningsspillet, efter at være rykket op fra Danmarksserien i sommeren 2017. Ringkøbing har dog et setup og en økonomisk opbakning, som absolut berettiger dem til at være med i det "fine selskab". 
Hvor spillere og trænere har brugt den mørke tid på træningsbanen, har os der arbejder udenfor kridtstregerne heller ikke ligget på den lade side. En vinterpause er traditionelt set ensbetydende med til- og afgange og det har der også været i vores tilfælde. Jeg synes dog vi samlet er kommet stærkere ud, men det er jo på banen det skal stå sin prøve. 
 
Hvad der måske har fyldt endnu mere, er oprettelsen af selskabet Kolding IF Fodbold Aps, som har gjort os i stand til at skrive de første kontrakter i klubben. Det er et nødvendigt skridt, hvis vores målsætninger skal have gang på jord og jeg er meget glad for den opbakning og tillid der er vist os fra vores investorer. Det er nu vores opgave, at vise vi er tilliden værdige, hvor ydmyghed og hårdt arbejde stadig vil være de bærende elementer i vores forsøg på at nå et højere niveau. I forlængelse af dette deltag er der ansat en daglig leder i klubben, Michael Flyvholm. Michael startede officielt den 1. marts og er allerede godt i gang med at løfte klubben udenfor banen. Der ligger en stor opgave foran Michael, men vi har stor tiltro til, at vi har fundet den helt rette person til jobbet. 
Vi glæder os alle som små børn til at komme i gang med oprykningsspillet og se hvor vi står i forhold til de mange andre dygtige hold i rækken. Der er vel kun én eneste målsætning der kan tænde folk, når man spiller oprykningsspil, uden fare for at rykke ud af rækken: Oprykning til NordicBet Ligaen (1. Division). Det er naturligvis også vores målsætning, men vi er fuldstændig bevidste om den skærpede konkurrence i rækken. Flere klubber har oprustet gevaldigt på og udenfor banen, så der er ingen tvivl om, at niveauet gradvist øges. 
 
Udover de sportslige og kommercielle resultater den kommende tid, har Kolding IF som klub et ekstra fokusområde vi vil forsøge at dyrke. Kolding IF skal være kendt for at være en klub med plads til alle, uafhængigt af sportsligt niveau, hvor bredde og elite går hånd i hånd. Men vi skal også være en klub man glæder sig til at besøge, både som modstander, tilskuer og ikke mindst som dommer. Derfor har det høj prioritet hos os, at vi alle bidrager positivt til at alle der besøger os får en god oplevelse. I forhold til dommere, vil vi i Kolding IF sætte fokus på at alle skal opføre sig ordentligt, og bakke op om at dommerne får nogle gode arbejdsbetingelser, hvor de uanset hvad der sker, ikke skal føle sig tiltalt, truet eller på anden måde føle sig uvelkommen - så herfra skal lyde en stor opfordring til alle i og omkring klubben om at opføre sig på en måde, hvor man kan se sig selv i spejlet, efter pulsen har fundet sit normale leje. Heldigvis gør et stort flertal da også det. 
Med ønsket om en god kamp til modstander, tilskuere og dommertrio... 
/Sportschef Ulrik Pedersen. 
 
KAMPEN SPILLES PÅ KUNSTGRÆSBANEN VED BRAMDRUPDAM SPORTS- OG MØDECENTER, LØRDAG DEN 17. MARTS KL. 13.00. 
 
DER ER GRATIS ADGANG TIL KAMPEN!
 
 


 
10Marts2018
Uafgjort i sidste testkamp.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF skulle lørdag formiddag spille sidste testkamp, mod opryknings spillets kolleger, fra Marienlyst, og det endte uafgjort 2-2. 
 
Til dagens opgør, manglede cheftræner Anders Jensen stadig et par spillere, der bl.a. grundet småskader sad over i dagens opgør. 
Den lange vinterpause, og de lave temperaturer, er ikke altid gunstige betingelser for fodboldspillere, men det er en del af gamet. 
Kampens første halvleg kunne hjemmeholdet fra Marienlyst bestemt være mest tilfredse med, og førte da også 2-0, da spillerne gik til pausen. 
 
Men KIF kom meget bedre ud til anden halvleg, hvor først André Jepsen fik reduceret, på et direkte frispark, og efterfølgende fik Oliver Buhl scoret kampens sidste mål. 
Det var en rigtig god modstander at slutte sæsonforberedelserne af med, og nu er de lange sure vinter træningstimer i sjap og slud, endelig ved at lakke mod enden, og alle i og omkring klubben kan se frem til det yderst spændende oprykningsspil. 
 
Om en uge går det løs, og foråret står for døren, og flere af de nye spillere i truppen kan se frem til at få deres debut i den hvide KIF trøje, på lørdag hvor Ringkøbing IF, er første modstander i oprykningsspillet. 
Kampen afvikles efter planen med kick off kl. 13.00 på Autocentralen Park. Men vejret har været hård ved banerne denne vinter, så derfor vides det i skrivende stund ikke om kampen kan afvikles på stadion, eller om den flyttes til en kunststofbane. 
 
Men så snart det ligger fast hvor kampen afvikles, bliver det selvfølgelig offentliggjort her på hjemmesiden, samt på Facebook.  
 


 
3Marts2018
Sejr over Næsby i næstsidste testkamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede denne råkolde lørdag formiddag holdets næstsidste testkamp, inden det om 14 dage bliver alvor. 
 
Det var en til tider en hårdt spillet træningskamp, og gæsterne fra Næsby var på ingen måde kommet for at forære KIF noget som helst. 
Der blev i kampens indledning kæmpet om hver en millimeter på banen, hvilket gjorde især første halvdel af de første 45 minutter rimelig chancefattig. Næsby havde især et par gode muligheder efter et par omstillinger, hvor Jens Rinke i KIF buret dog viste sig som en sikker sidste skanse. 
Halvlegens eneste scoring tegnede Rune Nautrup sig for, og med en smule held i sprøjten var han også blevet dobbelt målscorer, men det blev ved de 1-0 til KIF ved pausen. 
 
Anders Jensen fik prøvet nogle spillere af, på forskellige pladser, i anden halvleg, og som kampen skred frem blev KIF gradvis mere toneangivende. 
Indskiftede Kristian Kirkegaard blev i anden halvleg dobbelt målscorer, og især 2-0 målet var en sand perle, efter et glimrende KIF angreb. 
 
Der er stadig visse aspekter i spillet der skal finpudses, men der var i sandhed også meget at glæde sig over, og især var det dejligt at se Jakob Eriksen tilbage i aktion, da han fik små 20 minutter på banen i dag. 
Om en uge, spiller KIF deres sidste testkamp, ude imod Marienlyst, og så er det forhåbentlig ved at være slut med det sure og kolde vejr. De mange tunge timer på træningsbanen skal nu gerne veksles til en masse gode oplevelser for spillere og publikum, når et spændende fodboldforår står for døren.  
 


 
17Februar2018
God testkamp mod FC Sydvest.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Efter aflysning af to test kampe, kom KIF endelig i aktion lørdag eftermiddag. Divisionskollegaerne fra FC Sydvest 05, lagde vejen forbi kunstbanen ved Ågård efterskole, og kunne efter kampen tage turen sydpå med en kneben 0-1 sejr. 
 
Den første halve time af kampens første halvleg var en meget lige forestilling, men i halvlegens sidste kvarter var KIF rimelig toneangivende, uden dog at komme frem til de helt store åbne chancer. 
 
I anden halvleg var KIF i store perioder også det mandskab på banen som skabte mest, men skarpheden foran mål manglede desværre. 
FC Sydvest var nærgående efter et hjørnespark, men ellers var de sjældne gæster i KIFs straffesparksfelt. 
Med få minutter tilbage af dagens opgør, mistede KIF bolden midt på banen i en opspils situation, og blev via en hurtig omstilling straffet, og dermed kunne FC Sydvest 05 tage turen sydpå med en sejr i bagagen. 
 
Med to måneder til premiere kampen, er der stadig en del småting for Anders Jensen og Ernesto Nielsen at arbejde med. 
 
Næste testkamp bliver den kommende weekend, hvor Hedensted IF er værter.  
 


 
6Februar2018
Jens Rinke Kristensen på kontrakt.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet kontrakt med målmand Jens Rinke, der siden sit ophold i Kolding FC, har opholdt sig på flere fine adresser. 
 
Der var der ingen slinger i valsen, da KIF fik muligheden for at hente Rinke "tilbage" til Kolding. Det var ingen hemmelighed, at Rinke inden sin ankomst til KIF, har haft flere sæsoner, uden så forfærdelig meget førsteholdsfodbold på cv'et. 
Men Rinke har nu fået banket noget rust af sig, og har vist en støt stigende formkurve, og været sit hold en sikker sidste skanse. 
 
Sportschefen har givet KIFs første keeper følgende ord med på vejen: 
"Rinke har vist stor stabilitet i målet for os gennem hele efteråret. Målmænd bliver oftest målt på hvor få fejl de slipper afsted med at lave på en sæson, da fejl på netop den position har det med at udløse mål til modstanderen. Her må jeg bare sige, at de fejl kan tælles på meget få fingre, hvilket er imponerende når man tænker på, at det er noget tid siden han har spillet kontinuerligt. 
Derudover er han meget kommunikerende og "på" i sit målmandsspil, og det skaber både ro og tryghed hos dem der spiller foran ham", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
5Februar2018
Kolding IF Fodbold Aps blev præsenteret.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Visioner for både Kolding IF Fodbold Aps og Kolding IF Fodbold blev præsenteret i Mediator.as Lounge i dag. 
 
Se præsentationen af kontraktfodbold i KIF her: 
Link til KIF's kanal hos Mycoujoo  
 


 
4Februar2018
Mathias Høgsholt skriver kontrakt med Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Mathias Høgsholt skriver 1-årig kontrakt med Kolding IF. 
 
Kolding IF er godt tilfredse med at kunne offentliggøre, at klubben har skrevet kontrakt med den bomstærke centrale forsvarsspiller, Mathias Høgsholt. 
Mathias kom til klubben for små to år siden fra Brabrand, og har siden sin ankomst etableret sig som stamspiller på holdet. 
Allerede som ungdomsspiller i Fredericia havde KIF et godt øje til den sympatiske forsvarsspiller, Mathias som blot er 24 år, er udset til at blive en vigtig brik på KIF mandskabet i den kommende sæson. 
 
Til hjemmesiden udtaler sportschefen: 
"Høgs har været bundsolid gennem en meget lang periode efterhånden, så det er naturligt vi har været opsatte på at lave en aftale med ham. Han er en af de spillere i truppen der er noget lyd på til træning og kamp, og en spiller der stiller krav til sig selv og andre. Han er fysisk meget stærk og taber sjældent en duel, når han har sin modstander inde på kroppen", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
31Januar2018
Kolding IF sikrer en stærk økonomisk platform.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Kolding IF inviterer til et møde den 5. februar kl 14:30, hvor den fremtidige struktur for kontrakt fodbold i Kolding IF præsenteres, og hvor vi ligeledes vil præsentere et nyt stærkt set-up, hvor lokale virksomheder og privatpersoner, har investeret i at udvikle fodbolden langsigtet. 
På mødet vil et nyt selskab - Kolding IF Fodbold Aps - præsenteres, samt den organisation der skal sikre den fremtidige udvikling af fodbolden i Kolding IF.  
 
Mødet afholdes i Mediator.as Lounge på Autocentralen Park og alle er velkomne.  
 


 
29Januar2018
Kolding IF styrker sig markant uden for banen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Michael Flyvholm er pr. 1. marts 2018 ansat som daglig leder i Kolding IF. 
 
At være daglig leder i en fodboldklub er et mangesidigt job, men der er ingen tvivl om, at hans væsentligste opgave i starten vil være, at pleje nuværende sponsorer, men i lige så høj grad, at opsøge nye potentielle sponsorer. Kolding IF går en spændende tid i møde, hvor de seneste års sportslige succes på banen skal følges op uden for kridtstregerne også. 
 
Michael, som oprindelig er fra Haderslev, kommer til Kolding IF efter en årrække som daglig leder i den norske klub Nest-Sotra Fotball. Her har han tilegnet sig værdifuld erfaring fra både den norske 1. og 2. division. 
 
"Vi føler Michael er den helt rigtige profil til at fastholde og udbygge Kolding IF Fodbolds positive fremgang. 
Michael har en bred erfaringsmæssig ballast i det at drive og udvikle en fodboldklub og vi håber selvfølgelig at kunne drage stor nytte af dette. Kravene til klubberne skærpes jo højere man bevæger sig op i tabellerne, både på ungdoms- og seniorniveau, og derfor er ansættelsen af Michael en naturlig følge af den strategi, der er lagt for klubben. 
Både på talentsiden og på 1. holdet går det stærkt lige nu, så det er simpelthen et krav vi bliver styrket organisatorisk. At vi så kan gøre det med en kapacitet som Michael understøtter blot min tro på, at vi i Kolding IF går en lys fremtid i møde", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
"Jeg ser det, som en enormt spændende udfordring. Det er næsten ikke nødvendigt, at nævne det store potentiale som hviler i både Kolding IF og byen. Nu bliver det min fornemmeste opgave, sammen med klubben, at realisere dette. Kolding IF har haft en rigtig positiv udviklingskurve på alle parametre de senere år, og jeg mener at vi sammen kan bygge et stærkt fundament, som med tiden gør at Kolding IF bør hævde sig højere end 2. division." udtaler Michael Flyvholm. 
 
Vi ønsker Michael rigtig hjertelig velkommen!  
 


 
29Januar2018
Rune Nautrup sikret i Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Anfører og topscorer Rune Nautrup har netop skrevet under på en to-årig aftale med KIF, hvilket sportschefen er yderst tilfreds med. 
 
"Enhver der følger Kolding IF tæt eller på afstand ved, hvor vigtig Rune har været for Kolding IF's optur de seneste par sæsoner. Derfor er det meget glædeligt for mig at kunne offentliggøre, at vi har indgået en 2-årig kontrakt med Rune. 
Rune går forrest på og uden for banen og er anfører for holdet. Han er en kæmpe mundfuld for alle forsvar i rækken og jeg er sikker på, at han er et stort tema for alle vores modstandere inden de møder os. Alligevel har han formået at blive topscorer både i sidste sæson og denne, hvilket vidner om høj klasse. 
Jeg er naturligvis begejstret for, at vi har lavet en længerevarende aftale med rækkens giftigste angriber. Det signalerer, at vi mener det alvorligt i Kolding IF - Rune bliver en hjørnesten i forsøget på at indfri vores ambitiøse sportslige ambitioner", udtaler en glad Ulrik Pedersen. 
 
Til hjemmesiden fortæller Rune, at han glæder sig helt vildt til turneringsstarten, hvor han selvfølgelig håber og tror, at han igen kan bibeholde sin høje målscorings-rate. Rune tilskriver dels sine holdkammerater, samt den faktor at han bare føler sig godt tilpas i klubben, for hans succes som målscorer. 
Anfører Nautrup, hilser i den grad kontraktfodbolden i Kolding velkommen, og forventer at det på sigt giver holdet en bedre kontinuitet, i og med at KIF nu kan lave længerevarende aftaler med spillerne.  
 


 
28Januar2018
Knebent nederlag til EfB i testkamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede søndag formiddag holdets tredje træningskamp. Turen gik vestpå, hvor 1. Divisionsholdet fra Esbjerg, lagde kunstbane til. 
 
En hel del afbud havde ramt Anders Jensens trup, men det var nu ikke sådan at se. 
Esbjerg vandt kampen, knebent med 1-0, og selvom hjemmeholdet nok havde et lille plus på kontoen for flest afslutninger mod mål, viste KIF rigtig gode takter og til- spillede sig flere fine chancer, hvor især nytilkomne Morten Hansen kom med frem til flere gode muligheder. 
 
Trods det spinkle nederlag var der meget positivt at tage med fra dagens opgør. Især at André Jepsen så småt begynder at være sin lange skade kvit, og det blev da også til en lille time på banen i dag for "Andy". 
 
Cheftræner Anders Jensen var godt tilfreds, og roste de mange unge på holdet, der i dag havde ydet en mandfolkeindsats. 
 
Kolding IF spiller igen på lørdag, hvor der fløjtes op kl. 13.30 på kunstbanen ved Lyshøjskolen. Lørdagens modstander er det tyske Oberliga mandskab TSV Flensburg.  
 


 
28Januar2018
Sebastian Sommer får kontrakt i KIF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Sebastian Sommer og Kolding IF har fået papir på hinanden. 
 
Sebastian Sommer har siden sin ankomst til Kolding IF, for halvandet år siden, fra SønderjyskE, stemplet ind, og vist sig at være en utrolig vigtig brik på banen, hvor han trods sin unge alder, har ageret styrmand i det centrale maskinrum på midtbanen. 
Den 21 årige Sønderjyde besidder mange af de dyder, der gør ham til en komplet midtbanespiller. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen er også godt tilfreds med at KIF nu har fået en underskift med Sebastian Sommer, og udtaler til hjemmesiden: 
"Sommer kom til Kolding IF for halvandet år siden og har været stamspiller fra dag ét. 
Jeg husker at der allerede dengang var interesse fra højere rangerende klubber, men sandsynligheden for fast spilletid og muligheden for at være med til at bygge op, fyldte heldigvis mest i bevidstheden hos den unge mand. 
Sebastian er blevet meget glad for Kolding IF og det samme gælder den anden vej. 
Der har igen været stor interesse for ham, men han har med denne kontrakt underskift vist, at han virkelig vil Kolding IF. Jeg glæder mig utroligt meget over, at Sommer fortsat vil være en del af klubbens positive udvikling", siger en veltilfreds sportschef.  
 


 
27Januar2018
KIF tegner kontrakt med André Jepsen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF og André Jepsen har fået papir på hinanden på en foreløbig 2-årig aftale. 
 
André Jacquet Jepsen, der er søn af legendariske Ib Jacquet, fortæller til hjemmesiden, at han er ekstrem glad for, at det er lykkes Kolding IF at indfører kontraktfodbold, og ser med stor optimisme frem til det kommende oprykningsspil. 
André Jepsen, der er 27 år, har været en vigtig brik på holdet de seneste sæsoner, hvor han både som back, og som offensiv kant, har været med i rigtig mange afgørende momenter på banen. 
André har lavet en hel del spektakulære mål gennem tiden, og der er ingen tvivl om, at hans uortodokse stil og målfarlighed er godt forankret i generne. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen, udtaler: 
"André har udviklet sig til at være en særdeles vigtig spiller i truppen, som også tager et stort ansvar udenfor banen. Derfor er jeg rigtig glad for, at han mindst er hos os de næste to år. 
André er på sine bedste dage en absolut topspiller i 2. Division og han har jo et spark, som der ikke er mange i dansk fodbold der kan matche. Han har afgjort rigtig mange kampe for os med sin tordenfod og det vil han forhåbentligt også gøre i fremtiden. 
Efteråret blev delvist spoleret af en rygskade, men André er klar til at give den fuld gas igen. Der bliver kamp om pladserne på den offensive del af banen, så der skal ydes maksimalt til træning og kamp, hvis man vil være en af de startende elleve i weekenden. Jeg er sikker på at dét, samtidig med at han er blevet sin skade kvit, vil løfte "Andys" spil i foråret".  
 


 
26Januar2018
KIF tegner kontrakt med Mads Zederkof.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en et-årig kontrakt med Mads Zederkof. 
 
"Zeder er jo en af de absolutte kulturbærere og han har stået last og brast med klubben i både gode og mindre gode tider. 
Udover at være et yderst sympatisk menneske, er han også en spiller med høj klasse. Han har spillet i Kolding IF siden barnsben og er vel den i truppen der bedst kan bære titlen "Mr. KIF". 
Zeder er en spiller som kan det meste; han er stærk med bolden, han er god i hovedspillet og har en god fysik, så han kan bruges flere steder centralt på banen. 
Det er vigtigt vi holder fast i det miljø og den kultur vi har i klubben og her er Zeder en meget vigtig brik. Han er meget vellidt blandt alle og jeg er personligt glad for, at han nu oplever den fremgang, som blandt andre han har kæmpet så hårdt for de seneste år", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Mads Zederkof der blandt andet er kendt for sit glimrende pasningsspil, fortæller til hjemmesiden, at han er glad for at klubben nu bevæger sig i den rigtige retning, og han ser frem til at være en del af det mandskab, som igen får muligheden for at spille med i oprykningsspillet, hvor mange af spillerne i truppen, jo har høstet en del erfaring, fra sidst hvor Kolding IF, med en vanvittig slutspurt, var lige ved at overraske til sidst. 
Ifølge Mads, er det netop den erfaring vi skal bruge, til at kunne bringe noget mere kontinuitet ind i vores spil, og forhåbentlig "være der", fra start af, i det kommende oprykningsspil. 
Mads, har senest vikarieret på fornemmeste vis, i det bagerste forsvar, i en position, hvor han som boldførende forsvarsspiller har været en vigtig brik i det fremadrettede spil. Så det er bestemt også en position, som Mads kan mestre.  
 


 
24Januar2018
Kristian Kirkegaard på kontrakt i KIF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har indgået kontrakt med Kristian Kirkegaard, som foreløbigt løber halvandet år. 
 
Kristian Kirkegaard kom sidste sommer til Kolding IF fra Naboklubben Kolding Boldklub, og gjorde sig straks bemærket med sin offensive spillestil. 
 
"Kirke er en meget spændende spiller, som vi er meget glade for at have skrevet kontrakt med. 
Han har gennemgået en rigtig fornuftig udvikling og har brugt efteråret på at etablere sig på holdet. 
Han har nogle åbenlyse kvaliteter i det fremadrettede spil og vi har slet ikke set det bedste af ham endnu. 
Han har evnerne til at blive en meget kampafgørende spiller for os, hvilket vi så senest i vores afsluttende kamp i efteråret mod Marienlyst, hvor han med et oplæg og en scoring var kraftigt medvirkende til, at vi kom i oprykningsspillet", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kristian Kirkegaard fortæller til KIF's hjemmeside, " Jeg er rigtig glad for at have underskrevet en kontrakt med Kolding IF, og ser frem til de kommende udfordringer i oprykningsspillet ". 
 
Han har i sin første halvsæson som KIF spiller, virkelig vist flere spændende facetter i sit spil, og selv tror og håber han på, at han sammen med Kolding IF kan fortsætte sin udvikling. 
Kirke scorede som bekendt sit første KIF mål, i sæsonens sidste kamp, og lige netop den scoring sendte Kolding IF i oprykningsspillet. Ingen tvivl om at den scoring har givet Kirke blod på tanden. 
 
"En af mine personlige ambitioner for det kommende oprykningsspil, er da klart, at komme til at score nogle flere mål, da fodbold jo handler om at ta' den det sidste stykke, og få skudt bolden i mål", udtaler Kristian Kirkegaard yderligere.  
 


 
24Januar2018
KIF tegner kontrakt med Emil Nielsen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en kontrakt med Emil Nielsen, som gælder de næste halvandet år. 
 
Emil Nielsen kom fra Esbjergs U19 Liga hold til Kolding IF i sommeren 2015 og har siden været fast mand på KIF's 2. Divisionshold. 
 
"Emil er på trods af sin unge alder stamspiller for os, så selvfølgelig er det noget jeg glæder mig meget over. Hvad enten han spiller i det centrale forsvar eller på backen, holder han et højt niveau. Han er meget påpasselig i sit forsvarsarbejde og er rigtig stærk i det opbyggende spil. Samtidig bruger han primært venstre ben og de spillere hænger jo ikke på træerne", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
22Januar2018
Steven Somers stopper i Kolding IF.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Efter to år i klubben tager Steven Somers afsked med Kolding IF. 
 
"Det er desværre ikke lykkedes os at nå til enighed med Steven, hvilket naturligvis ærgrer mig meget. Steven er en rigtig behagelig og positiv person, som har leveret både på og udenfor banen. Vi vil komme til at savne ham, men det er jo betingelserne i denne verden", siger sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Steven Somers, og ønsker naturligvis Steven alt mulig held og lykke i fremtiden.  
 


 
21Januar2018
KIF tabte til Brabrand i dagens træningskamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her i eftermiddag spillede KIF sæsonens anden træningskamp, og det endte med et 3-1 nederlag til Brabrand fra 1. Division. 
 
Der er endnu lang tid til den første tuneringskamp skal spilles, og med en del nye ansigter på holdet kan man naturligvis ikke forvente at alt sidder lige i skabet her i opstarten. Der blev dog vist gode takter og de nye er rigtigt godt i gang med at finde deres plads på holdet. Vi er klart i fremdrift og tingene går i den rigtige retning, sagde Cheftræner Anders Jensen efter dagens testkamp. 
 
Brabrand kom foran lidt inde i anden halvleg, på et lidt tvivlsomt straffespark og det blev yderligere 2-0 ti minutter senere, inden Rune Nautrup reducerede på en flot flugter på et præcist indlæg fra Faisal Nezam. 
Kort før tid gjorde Brabrand det til 3-1, efter en mindre misforståelse i den bagerste række. 
 
Næste træningskamp er ude mod 1. Divsionsmandskabet fra Esbjerg fB, kampen spilles søndag d. 28 januar kl 12.00 i Esbjerg.  
 


 
21Januar2018
Morten Hansen ny spiller i Kolding IF.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet en halvandet årig kontrakt med Morten Hansen, der kommer til klubben fra FC Sydvest. 
 
"Jeg har et indgående kendskab til Morten, da jeg selv har trænet ham tidligere. Vi får en spiller ind i truppen med enorm løbekapacitet, som dækker de fleste pladser i både forsvaret og på midtbanen. Han er dog tiltænkt en rolle i højre side af banen, hvor han nok også befinder sig allerbedst. Alene den kendsgerning, at han har lavet 13 mål på én sæson fra positionen som højre back, vidner om en helt usædvanlig målfarlighed hos en spiller fra den del af banen. Jeg ved han har været på blokken i flere andre klubber fra højere række, så det er meget glædeligt han har valgt os. Jeg tror og håber Morten vil udvikle sig yderligere hos os og jeg ser rigtig meget frem til vores samarbejde", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
20Januar2018
To spillere stopper i KIF.

   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
De to offensive spillere Anders Hostrup og Jacob Rittig stopper i Kolding IF. 
 
Anders Hostrup har valgt at drosle ned grundet arbejde og familie og samtidig har Jacob Rittig valgt at stoppe i Kolding IF her i det nye år. 
 
"Både Rittig og Hostrup har været positive bekendtskaber. De har begge to ikke helt spillet nær så meget som både de selv og jeg havde håbet, men de har leveret et stykke professionelt arbejde og bidraget til fællesskabet udenfor banen. Målsætningen om at komme i oprykningsspillet blev indfriet og det har alle spillere i truppen andel i", siger sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen til både Anders og Jacob, og takker desuden for det gode samarbejde til begge spillere og ønsker dem naturligvis alt mulig held og lykke i fremtiden.  
 


 
16Januar2018
KIF tabte årets første træningskamp.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her til aften endte årets første træningskamp i Ågård med et 0-3 nederlag til SønderjyskE. 
 
Kolding IF havde tirsdag aften fornøjelsen af to x 35 minutters fodbold mod SønderjyskE, der mødte op med mange etablerede superliga spillere. 
KIF spillerne var fint med i kampens første kvarter, men herefter overtog de lyseblå og blev gradvis nærgående. Et par dumme fejl, samt for løse markeringer, var stærkt medvirkende til at SønderjyskE kunne gå til en fortjent pauseføring på 0-3. 
 
Tempoet i anden halvleg blev en anelse mere moderat. SønderjyskE var tæt på at udbygge deres føring et par gange, men godt målmandsspil i KIF buret, var medvirkende til at SønderjyskE ikke fik scoret yderligere. 
KIF var meget tæt på en reducering, da Steven Somers i slutminutterne kom godt igennem på højrekanten, og fandt Kristian Kirkegaard tæt under mål, men desværre endte hans afslutning i sidenettet. 
 
Næste træningskamp er ude mod Brabrand på søndag kl 13.15.  
 


 
15Januar2018
Så er træningen atter i gang for Divisionstruppen.

   © Foto: KIF-Fodbold  
 
Her til aften blev årets første træning skudt i gang på kunstgræsset i Ågård. 
 
Så startede forberedelserne til forårets oprykningsspil om en plads i 1. Division, og trænerteamet Anders Jensen og Erik Nielsen bød alle spillere og ledere velkommen inden strabadserne startede. 
 
Det var tydeligt at spillerne havde glædet sig til igen at trille med kuglen og der blev gået godt til den i det knapt så gæstfrie vejr som en Dansk januar jo kan byde på. 
 
Allerede i morgen skal truppen testes mod SønderjyskE's superligamandskab i årets første testkamp, som spilles i Ågård tirsdag d. 16. januar kl 17.30. Kampen spilles med 2*35 minutter.  
 
Herunder ses de tre nytilgange til truppen. 

 Nichlas Ørbæk Knudsen, Michael Præst og Henrik Brodersen.  © Foto: KIF-Fodbold  
 


 
15Januar2018
Henrik Brodersen skifter til Kolding IF.

 Henrik Brodersen bydes velkommen til KIF.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet kontrakt med Henrik Brodersen, som kommer til klubben fra VSK Aarhus. 
 
"Henrik er en meget erfaren divisionsspiller, som ganske givet vil forstærke os væsentligt. Han er hvad jeg vil betegne som en rigtig felt-til-felt spiller, der aldrig skåner sig selv og en spiller der, hans position på banen taget i betragtning, er en ret hyppig målscorer. 
Han har været anfører i VSK og er vant til at gå forrest, så vi får tilført endnu en spiller, der vil kunne tage et stort ansvar på banen. Med tilgangen af Henrik har vi en rigtig fornuftig bredde i truppen og konkurrencen er i den grad skærpet. Jeg synes vi er tæt på at være i mål, men en midtstopper mere vil fuldende truppen", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Brodersen selv fortæller til KIF's hjemmeside, at han er rigtig glad for at have skrevet under med Kolding IF, og ser frem til mødet med de nye holdkammerater samt den kommende udfordring, der venter med et oprykningsspil lige om hjørnet.  
Som nævnt har Henrik Brodersen scoret en hel del mål i sin karriere, og ser da også sig selv som en naturlig central midtbanespiller, der både evner at forsvarer, samt komme med frem til afslutninger. 
Brodersen ligger ikke skjul på, at han på et tidspunkt rigtig gerne vil prøve kræfter med den danske første division, og regner klart med at han inden for en overskuelig fremtid skal opleve det, sammen med Kolding IF.  
 


 
15Januar2018
KIF har ansat en ny assistenttræner for 2. Division.

 Sportschef Ulrik Pedersen byder Erik Nielsen velkommen i KIF.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Erik Ernesto Nielsen bliver ny assistenttræner for 2. divisionstruppen. 
 
Erik Ernesto Nielsen, bror til navnkundige Gunnar Guillermo Nielsen, som tidligere har spillet i Kolding IF. Både Cheftræner Anders Jensen og jeg har haft positive møder med Erik, ligeledes har han fået gode anbefalinger fra Færøerne, hvor han har fungeret som træner de senere år, fortæller Sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Selv udtaler Erik til hjemmesiden: 
"Da muligheden for at komme til KIF bød sig, var jeg ikke et sekund i tvivl om at, det skulle jeg. KIF er et drømmejob for mig. Jeg er en ung træner, der arbejder hårdt hver eneste dag for at hjælpe klubben og spillerne til at blive bedre, uanset om det er på træningsbanen eller i kamp. 
Den måde KIF gerne vil spille på, passer mig godt, og jeg har allerede fået et godt indtryk af folkene i klubben, og jeg ser frem til at bidrage til udviklingen af holdet". 
 
Erik Ernesto Nielsen er som beskrevet en ung træner, med A licens. 
Han har senest opnået flere flotte resultater som cheftræner for EBS/Skala, der spiller i Færøernes bedste kvinderække. Holdet vandt pokalturneringen i 2017, samt mesterskabet senere samme år. Han har haft sit mandskab med i Champions League fire gange.  
 


 
14Januar2018
Michael Præst vender "hjem" til Kolding IF.

 Michael Præst bydes velkommen tilbage af Sportschef Ulrik Pedersen.  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Michael Præst, som fik sit egentlige gennembrud i Kolding FC, har sat sin signatur på en 2-årig kontrakt med Kolding IF. 
 
"Jeg ved det er noget som vil vække enorm glæde hos mange Kolding IF tilhængere og følgere, at Michael Præst fortsætter sin karriere i Kolding IF. Vi får en fantastisk fyr ind i truppen med en kæmpemæssig erfaring og rutine. 
Vi har jo mange unge og dygtige spillere, men det er også vigtigt med nogle erfarne spillere i truppen, som de kan læne sig op ad. Jeg er sikker på at Præst bliver en kæmpe gevinst for truppen og at han vil gå ind og tage ansvar fra dag ét. Det er også meget vigtigt at pointere, at Præst har vist meget stor interesse i at spille i netop Kolding IF, hvilket har gjort dette muligt", udtaler en velfornøjet Ulrik Pedersen. 
 
Michael Præst kom for ni år siden til Kolding, og fik sit gennembrud for Kolding FC. Da Kolding FC lukkede, gik tuen til FC Fyn og videre derfra til et udenlands ophold i Island. Michael Præst har i sine fem år i Island høstet en enorm erfaring, samt fået nogle store fodboldoplevelser, da han har betrådt græsset på flere fornemme adresser, sammen med sin tidlige Islandske klub Stjarnan, i deres Europa Cup kampe. 
 
Michael Præst der kommer fra en fuldtidsprofessionel tilværelse i Island, skal nu også til at tænke på at der kommer et liv efter fodbolden, da der jo ikke er fuldtidsprofessionelle tilstande i den danske anden division. Derfor leder han og Kolding IF med lys og lygte efter en speditør-elevplads.  
 


 
12Januar2018
Nichlas Ørbæk Knudsen tegner med Kolding IF.

  Sportschef Ulrik Pedersen byder Nichlas Ørbæk Knudsen velkommen i KIF  © Foto: KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har i dag skrevet kontrakt med 25 årige Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen, gældende det næste halvandet år. 
 
"Tunna" er en ønskespiller for os, da han besidder flere af de egenskaber vi har været på udkig efter. En god teknik, evnen til at spille i små rum og et fremragende venstreben, er nogle af de spidskompetencer han bringer ind på holdet. At han så også kaster ualmindeligt lange indkast, er måske noget som vi også kan få gavn af, men det vil tiden vise. 
Jeg har haft flere gode samtaler med "Tunna" og der er ingen tvivl om, at vi er blevet valgt til, da han har haft en del andre muligheder. Jeg har en klar forventning om, at dette er et rigtigt godt match, både på og udenfor banen", udtaler en glad Ulrik Pedersen. 
 
"Tunna" selv fortæller at han har en rigtig god fornemmelse for, at dette skifte er det helt rigtige for ham, og at det er en kombination af flere ting, der har fået ham til at vælge Kolding IF som sin kommende klub. 
"Tunna" Har senest spillet 1. Division for Brabrand, hvor han beskriver sin favorit position som værende på den sidste tredjedel af banen. 
Den teknisk dygtige nordjyde, vælger at tage et skridt af gangen, og tror og håber at han med sine kvaliteter først og fremmest kan spille sig til en plads på holdet. Samtidig vil Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen rigtig gerne spille 1. Division og udtaler at det kunne være rigtig sjovt at få lov til det, med Kolding IF.  
 


 
4Januar2018
Opstartsprogrammet for KIF 2.division 2018 er klar.

    © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
2018 starter med første træningspas mandag d. 15. januar kl 17.30 på kunstgræsset i Ågård og alle er velkommen til at kigge forbi for at se drengene starte forberedelserne til foråret. 
 
For andet år i træk skal KIF spille med om oprykning til landets næst bedste række, nemlig første division. Og sidste år var holdet som bekendt kun, ét point samt et par mål, fra oprykningen, som Brabrand dog snuppede for næsen af KIF. 
 
Så der bliver med garanti gensynsglæde og et glædeligt velkommen til de nye, når 2. Divisionstruppen for første gang i år skal trille med læderkuglen, på Ågårds fine kunstgræs, i forårets opstart til oprykningsspillet til en plads i 1. Division. 
 
Og allerede dagen efter skal truppen testes mod SønderjyskE's superligamandskab i årets første testkamp, som spilles i Ågård tirsdag d. 16. januar kl 17.30.  
 
Programmet for forårets testkampe kan ses her...  
 


 
15December2017
Kolding IF tager et skridt fremad.

 Sportschef Ulrik Pedersen   © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Efter et par meget spændende år, hvor der har været stor fokus på at opbygge Kolding IF fodbold i både eliten og bredden, samtidig med at det økonomiske fundament under klubben er blevet genoprettet og styrket, har Kolding IF igen fået tilladelse til at tegne kontrakter med spillere. Vi er selvsagt meget tilfredse med der vi er nået til og at dette giver den sportslige sektor en mulighed for at tænke længere frem end kun hver halvsæson. 
 
Sportschef Ulrik Pedersen udtaler: "Det er jo ingen hemmelighed at enkelte klubber meget tæt på os, har haft og stadig har en forkærlighed for flere af vores spillere, og det er derfor glædeligt, at vi nu får muligheden for at fastholde vores egne spillere i længere perioder end tilfældet har været. Det vil give kontinuitet, gøre os endnu mere attraktive, og vil være med til at løfte hele den sportslige sektor, så vi kan skabe fundamentet til det langsigtede mål om at spille i højere rækker, både på senior såvel som på ungdomsniveau".  
 


 
25November2017
Kolding IF skal på jagt efter ny assistenttræner.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
 
 
Nye arbejdsmæssige udfordringer og familieforøgelse på hjemmefronten gør, at Daniel K. Theemann alligevel ikke vil kunne varetage jobbet som assistenttræner for Kolding IF's divisionshold. Derfor skal Kolding IF nu finde en anden løsning til posten og det arbejde er nu i gang. 
 
"Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at Daniel ikke kan få kabalen til at gå op, men det er nu engang sådan situationen er. Arbejdsliv, familieliv og den resterende del af de vågne timer, er en cocktail der helst skal smage godt det meste af tiden og derfor har jeg respekt for, at Daniel har valgt at trække stikket, inden vi er kommet i gang. Jeg er glad for, at vi trods alt har lidt tid til at finde en passende erstatning", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
11November2017
KIF sejrede i venskabskamp mod FC Skanderborg.

  © Foto: KIF-Fodbold  
 
KIF spillede i dag en venskabskamp mod Berni Petersens danmarksseriehold fra FC Skanderborg og KIF sejrede 1-0. 
 
Der var gensynsglæde for alle involverede, da Berni Petersen i dag som cheftræner for FC Skanderborg stillede op til en vanskabskamp mod KIF i Ågård. 
FC Skanderborg er aktuelt placeret i den tungere ende af Danmarksserien og Berni skal, som ny Cheftræner, sikre at FC Skanderborg også spiller DS fodbold i næste sæson. 
 
KIF stillede med et blandet hold, bestående spillere fra divisionstruppen og Jyllandsserien, samt dagens overraskelse Sportschef Ulrik Pedersen, der fik den sidste halve time på banen. 
 
Kampens enlige mål faldt efter små tyve minutter, da en KIF spiller blev fældet ulovligt i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark omsatte Theis Jensen sikkert til en 1-0 føring til KIF, hvilket også blev kampens resultat.  
 


 
7November2017
Erik Nissen stopper i KIF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Den stærke midtstopper Erik Nissen tager et step op, og skal fra næste år tørne ud for FC Fredericia i 1. division. 
 
Erik Nissen, som i vinterpausen kom til Kolding IF fra SønderjyskE, etablerede sig hurtigt som et sikkert kort i KIF forsvaret, fortsætter nu karrieren i FC Fredericia hvor han er blevet tilbudt en kontrakt. 
 
"Jeg synes faktisk det er en god historie med Erik, selvom jeg naturligvis helst havde set ham spille i Kolding IF i mange år endnu. Han kom til os for et år siden og jeg kan næsten ikke huske at have set mere eksplosiv udvikling, end den han har været igennem. Erik har på alle måder været en stor del af den sportslige udvikling vi har gennemgået og jeg har nok inderst inde vidst, at han ikke kunne blive ved med at gå under radaren hos højere rangerende klubber. 
Erik er meget ambitiøs og han kommer nu til at træne på fuld tid, som hele tiden har været hans sigte. Jeg tror Erik kan nå meget langt hvis han fortsætter sin gode udvikling og hvem ved om vi en dag ser ham i den hvide trøje igen?", udtaler sportschef Ulrik Pedersen. 
 
Kolding IF vil sige stor tak for indsatsen og det gode samarbejde til Erik Nissen og ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke med den fremtidige karriere i FC Fredericia.  
 


 
6November2017
Divisionsreserverne spiller i JS 2 til foråret.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold  
 
Det blev desværre ikke JS 1 til foråret, men holdet fortsætter i JS 2 efter det uafgjorte resultat i lørdags mod Sædding Guldager IF. 
 
Gæsterne fra Sædding Guldager IF havde mest ud af lørdagens 1-1 mod KIF, for det betyder at Sædding Guldager IF lige som KIF spiller i JS 2 til foråret. 
Hvis KIF skulle spille JS 1 krævede det en sejr over Sædding Guldager IF, for så var holdet endt blandt de fire øverste hold i rækken. 
 
KIF kom ellers fint fra start, og allerede efter otte minutter kunne Jacob Andersen sætte føringsmålet ind på straffespark. 
Men kun tre minutter senere udlignede gæsterne til 1-1 og der faldt ikke flere scoringer i kampen. 
 
Trænerteamet Ken Højland og Sune Futtrup fortsætter deres gode arbejde med JS mandskabet i foråret og ser frem til en længere forberedelse, end de tre uger opstarten varede inden efteråret.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Sædding Guldager IF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 68

    8'  1-0 Jacob Andersen 
  11'  1-1 Morten Eggert Nielsen 
 
 


 
4November2017
Sejr og en plads i oprykningsspillet.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Der var blevet snakket meget op til kampen i dag om mulige scenarier for at nå det forjættede oprykningsspil. Og KIF kom med på det yderste mandat. 
 
Selvfølgelig vidste alle, at da man ikke selv kunne afgøre tingene, skulle der skæves til de andre resultater i puljen. 
Men samtidig havde man kun indflydelse på en ting, nemlig egne bedrifter, så selvfølgelig var alt fokus tunet ind på netop det. 
Men som dagens kampe skred frem, stod det hurtigt klart, at kampen om den sidste billet til oprykningsspillet ville havne i enten Gentofte eller i Kolding. 
KIF startede kampen klogt, og med den berømte kontrollerede offensiv, stod man godt på banen uden at tillade de helt store åbninger til gæsterne fra Marienlyst, mens men selv stille og roligt tog teten i opgøret. 
Gæsterne fra Fyn, åbnede ellers ballet, med et rigtig giftigt forsøg fra en spids vinkel, hvor bolden smøg sig lige udenom fjerneste opstander. 
Få minutter senere modtog Mads Zederkof bolden midt for gæsternes mål, men også hans afslutning gik lige forbi. 
Det var som nævnt KIF, der var toneangivende, dog uden at komme frem til de helt åbne chancer i kampens første tyve mnutter. 
Men midt i første halvleg, kom dagens første forløsning. 
Efter et Marienlyst indkast på egen banehalvdel, erobrede Sebastian Sommer bolden, og sendte Kristian Kirkegaard af sted på fløjen, og efter et par gode driblinger, serverede han bolden på et sølvfad for Rune Nautrup, der tæt under mål ikke svigtede og bragte KIF i front. 
KIF havde et par halve chancer i slutningen af første halvleg, hvor især Oliver Buhl var lige ved i slutminutterne, men det blev ved den ene scoring i første halvleg. 
 
Det første kvarter af anden halvleg forløb uden de store puls stigninger, men efter et kvarters spil, var først stærkt spillende Mathias Høgsholt tæt på efter en flot solotur. 
Et par minutter senere drev indskiftede Casper From bolden flot frem i højre siden, og fik sendt et godt indlæg ind i gæsternes straffesparksfelt, og efterfølgende opstod en stor mulighed til Rune Nautrup, der desværre lige var en enkelt skostørrelse fra at udbygge føringen. 
Med ti minutter tilbage af dagens kamp, kom dagens næstsidste forløsning. KIF fik tilkendt et frispark på egen banehalvdel. Mathias Høgsholt fik hurtigt sat spillet i gang, og skubbet bolden frem til indskiftede Anders Hostrup, der klogt fandt Rune Nautrup ude på fløjen. Rune Nautrup sendte resolut en tværaflevering ind i gæsternes straffesparksfelt, og her blev Kristian Kirkegaard i den grad dagens mand, da han halvt flyvende og med en lang yderside fik bolden dirigeret i netmaskerne, og dermed scoret sit første mål for Kolding IF. 
De sidste ti minutter gik uden nævneværdige chancer, og da dommeren fløjtede af, var der en underlig stemning på Autocentralen Park. 
Tiden var ikke inde til at juble, til trods for gutterne lige havde leveret en flot og disciplineret indsats. 
Minutter føltes som år, mens man afventede slutresultatet fra Gentofte. 
Efter små fem minutters ulidelig ventetid, kom dagens sidste forløsning, da slutresultatet 0-0 mellem HIK og Middelfart var en realitet. 
En fantastisk stemning bredte sig omkring Autocentralen Park, nu kunne man fejre sejren, samt ikke mindst, at man igen har kvalificeret sig til oprykningsspillet, til foråret. 
Spillerne kan nu inden længe gå på en velfortjent vinterferie, og se frem til en spændende opstart til januar næste år.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Marienlyst 2-0 (1-0)
Tilskuere: 440

  15'  0-0 Sebastian Sommer 
  21'  1-0 Rune Nautrup (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  36'  1-0 Mads Aasgaard (Marienlyst) 
  82'  1-1 Kristian Kirkegaard (Assist: Rune Nautrup)
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Erik Nissen, Sebastian Sommer, Steven Somers, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, 
Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Theis Jensen, Anders Hostrup, Jakob Rittig og Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Indskiftninger: 
56'  Casper From for Steven Somers 
66'  Anders Hostrup for Jonas Spornberger 
90'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
 
Kampens dommer: 
Morten Bertelsen. 
 


 
3November2017
Sidste kamp i år, og tilmed en vigtig en...

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så er vi, efter et til tider lidt for spændende efterår, nået til sæsonens sidste hjemmekamp og lørdagens gæster på autocentralen Park er topholdet Marienlyst fra det Fynske. 
 
Denne weekends kampe i 2. divisions pulje 2. kan ende med alle mulige senarier, og fem hold har mulighed for at ende i forårets oprykningsspil om en plads i NordicBet ligaen. 
Marienlyst er i øjeblikket rækkens tophold, men hvis KIF slår Marienlyst med mere end seks mål, og HIK henter point mod Middelfart samt Avarta får point ude mod Greve, kan Marienlyst i teorien ende med sorteper... 
Men i denne rundes gyser afslutning kan der forekomme flere forskellige scenarier, om hvem der ender i top fire og ikke ét hold i toppen er endnu helt sikret. 
Marienlyst og cheftræner Carsten Hemmingsen og hans mandskab har i dette efterår gjort det godt, og holdet indtager da også første pladsen i rækken og dermed en plads i forårets oprykningsspil. Det var også klubbens målsætning inden sæsonen, og med flere fine sejre over de andre bejlere til en top fire placering ser det da også særdeles lovende ud for Marienlyst. 
Marienlyst har hentet 12 af 18 mulige point mod de nuværende hold i top fire, mens det har knebet en smule mod holdene fra den nedre halvdel. 
 
Trods en god blanding af talent og erfaring på KIF's mandskab, må man alligevel desværre konstaterer, at holdet i denne sæson ikke helt har ramt samme klinge som i sidste sæson, hvilket også har vist sig på pointregnskabet, samt placeret KIF lige under HIK, der inden dagens opgør, ligger placeret på den rigtige side af stregen, med to point mere end KIF. 
Da det ikke er op til holdet selv, at afgøre egen skæbne, bliver det måske en kamp, hvor man kan forvente, at mange samtidig, vil følge med i hvad der foregår i de andre kampe i pulje 2. Men et er sikkert, vinder KIF ikke morgendagens kamp, kan man glemme alt om at ende blandt de fire bedste, og dermed kvalificere sig til oprykningsspillet. 
Så ingen tvivl om, at cheftræner Anders Jensen i morgen sender et lige så toptændt mandskab på banen, som det, der i lørdags i Avarta spillede en klog og rigtig god kamp. For alle i og omkring holdet ved, at det i dag er sidste skud i bøssen, så der er ingen undskyldning for ikke at give den ALT hvad den kan trække i dag, og så må vi se hvor langt det rækker.. 
KIF har igen Sebastian Sommer tilbage i truppen efter overstået karantæne.  
 
Det er samtidig et farvel til assistent træner Berni Petersen, der fra den kommende sæson skal prøve kræfter som Cheftræner for Skanderborgs Danmarksseriehold.  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen mod Marienlyst: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard Jensen, Casper From, Erik Nissen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Steven Somers, Anders Hostrup, Rune Nautrup, Kristian Kirkegaard, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, 
Jacob Rittig, Emil Obitsø Nielsen, Oliver Buhl, Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.