Nyheder
 
 
13August2018
Periodisk flot spil gav sikker sejr.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Premieren på Autocentralen Park mod oprykkerne fra Vejgaard, kastede tre velfortjente point af sig. 
 
Vejgaard, med Christian Flindt-Bjerg, som cheftræner, kom som oprykkere, men samtidig også som ubesejret mandskab i hele år 2018, (hvis man ser bort fra pokalkampe), jagtede selvfølgelig endnu et hak i brættet, som ubesejret. 
Men måtte sande, at Kolding IF på dagen, og især i første halvleg, var det klart bedste mandskab. 
KIF lagde fra start et tryk på gæsterne, men flere oplagte chancer blev desværre misbrugt. 
Men efter små ti minutters spil, blev Morten Hansen væltet i det kriminelle felt, og dommeren pegede resolut på pletten. 
Rune Nautrup fik sendt bolden over stregen, selvom gæsternes målmand havde hånden på bolden, det var det ikke nok, og dermed fik KIF's anfører, sendt sit mandskab fortjent i front. 
KIF fortsatte efter scoringen med flere flotte angreb, oftest orkestreret af en velspillende Kristian Kirkegaard, men skarpheden i afslutningsøjeblikket, manglede desværre. 
I slutningen af halvlegen tog Rune Nautrup sagen i egen hånd, og driblede flot igennem gæsternes straffesparksfelt, og blev her væltet omkuld. Dermed fik KIF tilkendt endnu et straffespark. 
Den gamle skrøne om, at den som straffesparket bliver begået mod, ikke selv skal sparke, fik Rune Nautrup punkteret, da han fra elleve meter pletten blev dobbelt målscorer. 
Dermed kunne KIF gå til pause med en sikker og fortjent føring. 
Det skal dog nævnes at gæsterne fra Aalborg, havde et godt angreb i første halvleg, hvor de blandt andet ramte stolpen. 
 
Som det så ofte er set før, er det svært for et mandskab, der gennem en første halvleg har været pænt dominerende, at opretholde samme kadence i anden halvleg. Kampen mod Vejgaard, var desværre ingen undtagelse. 
Der var mildest talt langt mellem snapsene i en anden halvleg, hvor Jens Rinke i KIF målet tog sig sikkert af det, der kom fra gæsternes side. 
Samtidig var hjemmeholdet stadig det toneangivende hold på banen, men der var nu langt mellem chancerne. Rune Nautrup var i slutningen af kampen ved at vriste sig igennem, og fik da også afsluttet fra en spids vinkel, men desværre fik han ikke sit hattrick i dag. 
Ellers bør det nævnes, at Simon Smidt, der for øvrigt bragte en masse god energi til holdet, samt spillede en fin kamp, havde et glimrede langskud, der dog blev pareret af gæsternes målmand. 
Publikum blev dog midt i anden halvleg forkælet med endnu en scoring. Efter en omstilling, hvor Morten Hansen flot fik erobret bolden og efterfølgende rykkede til baglinjen, og med et fin aflevering fandt Jacob Eriksen, der sikkert kunne trille bolden i mål til 3-0, kampens sidste scoring. 
Der var skam også en ung debutant på banen, da cheftræner, Anders Jensen, i slutminutterne gav spilletid, til den meget spændende angriber, Jonas Andersen, som er kommet til fra Vejle Boldklub. Jonas, efterlod et rigtig fint indtryk, og han bliver i den grad spændende at følge i dette efterår. 
 
Efter den flotte sæsonstart, er da lagt op til et brag af en kamp, når KIF på fredag, skal en tur til Skive, der er nedrykkere fra 1. Division, og af mange anses, som klare favoritter til at snuppe en af oprykningspladserne.  
 
Kampfakta:
IF - Vejgaard B  3-0 (2-0)
Tilskuere: 314

    8'  0-1 Rune Nautrup  
  43'  0-2 Rune Nautrup  
  68'  1-5 Jacob Eriksen  (Assist: Morten Hansen) 
 
Dommer: Sandi Putros 
Linjedommere: Jakob Bo Schmidt og Michael Kjær
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Simon Smidt, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, 
og Mathias Høgsholt 
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, 
Jonas Andersen og Mathias Lautrup Nielsen 
 
Indskiftninger: 
62'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
69'  Michael Præst for Simon Smidt 
75'  Jonas Andersen for Jacob Eriksen 
 
 
 


 
9August2018
Kolding IF lejer ungt talent i Vejle.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har fået tilført forstærkning til angrebet, i form af den unge Jonas Andersen fra Vejle Boldklub. 
 
Jonas Andersen blev seniorspiller denne sommer og har tidligere på måneden vist sig frem i den engelske Premier League-klub Brighton & Hove Albion. Det bliver dog Kolding IF, der får glæde af den fysiske stærke angriber i den kommende halvsæson. 
 
Jonas Andersen står noteret for i alt 10 førsteholdskampe og 1 mål for VB. 
 
Parterne har foreløbigt lavet en lejeaftale der løber året ud og Jonas Andersen var allerede at finde til torsdagens træning. 
"Jonas er en meget lovende angriber, som vi er rigtig glade for at kunne råde over resten af efteråret. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har kigget efter forstærkning på netop dén position, selvom vi vel nok har rækkens giftigste rendende rundt deroppe i forvejen. Det er dog en skrøbelig situation kun at have én fuldblodsangriber i truppen og med Jonas' ankomst får trænerteamet nogle helt andre muligheder for at variere rent taktisk. Jonas kommer med power og fysik, og mon ikke han vil være en god mundfuld for de fleste forsvar i rækken...?", udtaler en tydeligt fornøjet Ulrik Pedersen.  
 


 
9August2018
Kolding IF videre i Sydbank Pokalen.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
I går var KIF mandskabet en tur i Odense for at dyste mod B1913 i første runde af Sydbank Pokalen. Og KIF kunne tage hjem til Kolding med en 1-0 sejr. 
 
Kampen I Odense blev spillet på en noget tør og ujævn bane, som ikke indbød til flot poleret fodboldspil. Så det blev en kamp hvor fysikken, lange bolde og tilfældigheder fik en lidt for dominerende rolle. 
 
B1913 spillede deres spil, og det var de gode til. Lange bolde op til frontløberene, som så kom til kort i et solidt KIF forsvar. 
 
I anden halvleg sendte Anders Jensen så Kristian Kirkegaard på banen og efter små tyve minutter kunne Kirkegaard så banke bolden ind til det der også blev slutresultatet 1-0 til KIF.  
 
Der trækkes lod til næste runde af Sydbank Pokalen fredag d. 17. August kl 12.00, og lodtrækningen kan følges her: Live stream på pokaltunering.dk    
 
Kampfakta:
B1913 (DS) - Kolding IF (2.Div)  0-1 (0-0)
Tilskuere: 108

  64'  0-1 Kristian Kirkegaard  
 
Dommer: Sandi Putros 
Linjedommere: Lars Hummelgaard og Sebastian Tornhøj Nielsen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Lasse Mikkelsen, Simon Smidt, Jacob Eriksen, Kasper Theis Jensen, Henrik Brodersen, 
Rune Nautrup, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, 
Søren Zachariassen og Mathias Høgsholt 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Sebastian Sommer, Kristian Kirkegaard, 
Jacob Barklin, Morten Hansen og Søren Zachariassen 
 
Indskiftninger: 
10'  Jens Rinke Kristensen for Lasse Mikkelsen 
46'  Kristian Kirkegaard for Søren Zachariassen 
70'  Morten Hansen for Simon Smidt 
 
 
 


 
7August2018
Simon Smidt til Kolding IF.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Simon Smidt vender tilbage til Kolding IF, efter at have tilbragt de seneste 3 år på Island. 
 
Simon, der første gang kom til Kolding IF fra Middelfart for fem år siden, og dengang startede med at rende ind i en grim skade, allerede få minutter inde i sin første optræden for KIF, i en U21 finale. 
 
Efter små to år i Kolding IF drog Simon Smidt udenlands. Først gik turen til Norge, og derfra fik Simon tre forskellige fodbold adresser på Island. Fra IBV Vestmannaeyjar og videre til Fram Reykjavik, hvor han trods sin relativ unge alder, var en de ældste i truppen, og dermed pludselig skulle til at tage en masse ansvar, både på og udenfor banen. Efterfølgende skiftede han til den Islandske topklub Grindavik, hvor han senest har været på kontrakt. 
 
"Simon har nogle gode kompetencer i form af rigtig god fart og et fremragende venstreben. Vi har set ham an i et par træninger og han fik et indhop mod Varde, hvor han fik vist prøver på hvad han kan. Jeg glæder mig til at følge Simon, som forhåbentlig finder kampformen hurtigt igen. Vi er i forvejen ikke mange venstrebenede spillere i truppen, så alene dét gør jo, at trænerteamet får lidt flere muligheder taktisk", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
6August2018
Søren Zachariassen tilbage i KIF-trøjen.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Søren "Zachi" Zachariassen og Kolding IF har fået papir på hinanden, foreløbigt fem til sommeren 2019. 
 
Zachi, der er en af "vores egne", har igen fundet lysten til topfodbold. Han var som helt ung, en spiller som mange klubber holdt særligt øje med. Som ung senior spiller, skiftede han til Vejle, (Vejle Boldklub Kolding). Derfra gik turen videre til Hobro IK. Efter halvandet år i det Nordjyske, vendte Zachi tilbage, og hjalp KIF i en lidt svær tid. Herefter gik turen over broen til Middelfart, som også har været den seneste klub, der har haft fornøjelsen af den alsidige spillers kvaliteter. 
Nu er Zachi, der blot er 25 år gammel og dermed i sin bedste fodboldalder, igen vendt hjem til Kolding IF. 
 
"Zachi har været med i opstarten og har tydeligt vist, at han har stor lyst til at være en del af truppen. Den fælles opgave går ud på, at bringe Zachi derhen hvor han er allerbedst og hvor han tidligere var et kæmpe aktiv for Kolding IF. Han har været med i alle testkampe og har allerede vist sit værd, men jeg er sikker på der er endnu mere i Zachi. Han kan spille de fleste pladser på et fodboldhold, hvad enten det er centralt på midtbanen, som midtstopper, eller helt fremme som targetman. 
Jeg er rigtig glad for den tilgang han kommer med, hvor fokus er på at hjælpe Kolding IF fremad og ser meget frem til samarbejdet", siger sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
5August2018
Storsejr i præmieren.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Der var søndag eftermiddag blevet skruet ned for den vanvittige sommervarme over Green Arena i Ringkøbing. De mere fodboldvenlige temperaturer passede gæsterne fra Kolding IF, der fra første fløjt, satte sig på dagens opgør, og gav hjemmeholdet fra Ringkøbing en varm eftermiddag. 
 
Stadionuret havde ikke rundet det første minut, inden KIF bragte sig i front. Rune Nautrup modtog en aflevering på kanten af hjemmeholdets straffesparksfelt, trak mod baglinjen, og sendte et hårdt fladt indlæg ind foran mål, og ved bagstolpen kom Emil Obitsø Nielsen stormende, og sendte KIF i front. 0-1. 
Tyve minutter senere fordoblede Kolding IF føringen. Morten Hansen fandt en velspillende Henrik Brodersen, der med en følt aflevering, sendte bolden ind i låget på Rune Nautrup, der ikke svigtede foran mål. 0-2. 
Der var flere store chancer, især til gæsterne fra Kolding, i resten af første halvleg. Henrik Brodersen var tæt ved, med et flot hovedstød. Kristian Kirkegaard tryllede og fandt Rune Nautrup, der desværre måtte se sin afslutning tage stolpen. 
I halvlegens sidste minut, var hjemmeholdet lige ved at komme tilbage i kampen, men Jens Rinke var sit hold en sikker sidste skanse, da Ringkøbings Kenneth Lund kom frem til en afslutning fra en spids vinkel. 
 
Anden halvleg var blot otte minutter gammel, da indskiftede Mathias Lautrup Nielsen, med en god aflevering fandt Kristian Kirkegaard i dybden, og så stod der 0-3. 
Midt i anden halvleg, kom hjemmeholdets Jonas Magnussen på tavlen. Kolding IF fik ikke clearet ordentligt, og så endte det med en afslutning fra kanten af feltet, og her var Jens Rinke chanceløs. 1-3. 
Det blev en meget kort livline til hjemmeholdet. For nærmest i det samme minut, blot i den anden ende af banen, sendte Kristian Kirkegaard, med en sukker bold, Rune Nautrup afsted mod mål, og her svigtede Rune ikke. 1-4. 
Kolding IF var dog ikke helt færdige. Med små tyve minutter igen, erobrer Henrik Brodersen bolden i højre side, og stormer mod baglinjen og sender bolden ind i fødderne på Kristian Kirkegaard, der dermed også blev dobbelt målscorer. 1-5. 
I de sidste ti minutter, gik der lidt sommerbold i den, og KIF slækkede på koncentrationen, hvilket gav et par gode muligheder til hjemmeholdet. Men enten fik Mathias Høgsholt raget kastanjerne ud af ilden, eller også diskede Jens Rinke, i KIF målet op med en fin redning. 
 
Set over hele kampen, var det en flot præstation af hele holdet. Man ramte fuldstændig den rigtige tænding fra start. Kom med masser af energi og ikke mindst stod vi godt på banen. 
Samtidig skal der lige et ekstra skulderklap til de to i maskinrummet, hvor Henrik Brodersen og ikke mindst Sebastian Sommer, i den grad var tilbage i stor form, med overskud og mange gode løb, hvilket bare bandt det hele godt sammen. 
 
Men der skal ikke dvæles ved denne sejr alt for længe. "Vi skal videre - der venter en ny kamp lige om hjørnet" - som cheftræner Anders Jensen sagde, i omklædningsrummet umiddelbart efter den dejlige sejrssang. 
 
Allerede på onsdag går det løs i pokalen, når KIF skal en tur til Fyn, og møde B1913. 
 
Næste kamp om point, spilles på lørdag, kl. 15.00 på Autocentralen Park, hvor oprykkerne fra Vejgaard B. er gæster.  
 
Kampfakta:
Ringkøbing IF - Kolding IF  1-5 (0-2)
Tilskuere: 540

    1'  0-1 Emil Obitsø Nielsen  
  21'  0-2 Rune Nautrup  
  45'  0-3 Kristian Kirkegaard  
  67'  1-3 Jonas Magnussen  
  68'  1-4 Rune Nautrup  
  74'  1-5 Kristian Kirkegaard  
 
Dommer: Nils Heer 
Linjedommere: Thomas Meulengracht Ledet og Michael Kjær
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, Nichlas "Tunna" Knudsen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Casper Bruun, Emil Obitsø Nielsen, 
Morten Hansen og Mathias Høgsholt 
 
Kolding IF's bænk: 
Lasse Mikkelsen, Simon Smidt, Michael Præst, Jacob Barklin, 
Mathias Lautrup Nielsen og Søren Zachariassen 
 
Indskiftninger: 
46'  Simon Smidt for Casper Bruun 
46'  Mathias Lautrup Nielsen for Nichlas "Tunna" Knudsen 
75'  Søren Zachariassen for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
4August2018
I morgen starter sæsonen for KIF.

     © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Trænerteamet i Kolding IF har haft mulighed for at arbejde videre med stort set den samme trup, som i sidste sæson sluttede i den bedste halvdel af oprykningsspillet. 
 
Der er altid en særlig stemning og forventning når man står på tærsklen til at indlede en ny sæson. 
Et par kendte ansigter er vendt tilbage til klubben, og den talentfulde målmand Lasse Askov Mikkelsen er kommet til fra Esbjerg. 
Så det er en god fasttømret enhed, der i morgen, søndag d. 5. august kl. 14.00 på Green Arena, indleder sæsonen mod Ringkøbing IF. 
Morgendagens modstander, har skiftet deres offensive kæde ud i sommerferien, da man har solgt Jacob Jay Andersen til den norske klub Egersund, samt sagt farvel til målfarlige Christian Nissen. 
 
Den anden vej - har klubben fået tilgang af Kenneth Lund fra Varde IF og Mikkel Jacobsen fra FC Midtjyllands U-19 hold, samt forstærket sig med selveste Jesper Lange, der får en rolle som spillende assistent træner i klubben. 
 
KIF træner Anders Jensen, har i dag haft hele KIF truppen til en let omgang lørdags træning, hvor man lige har fået afpudset de sidste detaljer, i forberedelserne til premiere kampen i morgen i Vestjylland. 
Kolding IF håber, at rigtig mange vil tage turen nordvest på i morgen, og støtte drengene, i den spændende premiere kamp.  
 


 
2August2018
Den nye sæson i Kolding IF Fodbold Aps.

     © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
 
 
En ny sæson står for døren, og udviklingen af Kolding IF fortsætter. Efter at have opnået T-licens og topcenter, er vores ungdoms næste vigtige opgave, udover at fortsætte med at have begejstrede og glade fodboldspillere, at opnå en B-licens. Vores stædige fastholdelse i at udvikle ungdommen er den enkle, at det for det første giver en helhed i klubben, dernæst ønsker vi jo at fastholde og udvikle Koldings bedste spillere og det nødvendiggør et stærkt talentarbejde, hvor vi kan tilbyde at spillere matches på højeste niveau. Netop dette giver B-licensen adgang til og derfor er det et af succeskriterierne for næste år. 
 
At have en stærk fødekæde fra ungdommen styrker naturligvis også seniorbolden, og vi har en klar målsætning om at vores unge spillere løbende skal udvikles til at spille seniorbold på højest mulige niveau og meget gerne på Kolding IF's 1. hold. 
 
Og hvad er så målsætningen for 1. holdet? Tja, den er jo allerede meldt ud; oprykning til 1. division. Jeg er spurgt en del gange hvad næste skridt for Kolding er og indtil nu har diplomatiet jo haft overhånden. Men logisk set ville vi være uambitiøse, hvis ikke Danmarks 7. største by også minimum har Danmarks 7. bedste hold. For at blive det så er Superliga jo målsætningen. Så min helt egen personlige holdning er at alt vi gør, alle de indsatser som alle i og omkring klubben bidrager med, i sidste ende må og skal ende med at Kolding IF spiller i Superligaen. 
Vi mangler lidt før vi er der, og først og fremmest skal vi jo rykke op, og kloge fodbold personer siger det bedst opnås ved at vinde - så det må vi gøre fra på søndag. 
 
God sæson til alle. 
/Direktør Dan Johannessen, Kolding IF Fodbold Aps  
 


 
2August2018
Sejr i sidste testkamp.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede tirsdag aften den sidste testkamp, inden turneringspremieren på søndag i Ringkøbing. Varde IF, der til daglig spiller i Danmarksserien, havde lagt vejen forbi Auto centralen Park. 
 
Anders Jensen, havde siden træningskampen mod Brabrand, der som bekendt ikke forløb helt tilfredsstillende, valgt at ændre på en del pladser i dagens start ellever. 
Det var sidste mulighed for at se spillerne i kamp, inden det på søndag for alvor går løs, og trænerteamet fik set samtlige spillere i dagens trup i aktion. 
 
Første halvleg blev en chancerig affære i begge ender, og de top- motiverede gæster fra Varde, var bestemt ikke kommet for at ligge sig ned. 
Varde spillede sig i første halvleg frem til flere store muligheder, som for dem, desværre ikke blev omsat til scoringer. I den anden ende havde KIF ligeledes deres muligheder. To gange fik Kolding IF sendt bolden i mål, først ved Kristian Kirkegaard, og lige før pausen fik Rune Nautrup sendt KIF til pause med en 2-0 føring. 
 
I anden halvleg slap gæsternes kræfter gradvis op, og da KIF samtidig fik lukket noget bedre af, bagtil - lykkedes det KIF at score yderligere tre gange. 
Først fik Nichlas Ørbæk "Tunna" Knudsen scoret et fint mål, og indskiftede Simon Schmidt, der i disse dage prøver sig af i klubben, kom også på tavlen. 
Sebastian Sommer lukkede kampen, efter et flot forarbejde fra Kristian Kirkegaard. 
Man fik i dag spillet til nul, hvilket selvfølgelig er fint, men samtidig giver man igen alt for mange chancer væk til modstanderen. 
 
Selvfølgelig vil et hold, der til dagligt spiller i en lavere række, komme topmotiveret. Nøjagtig som vi selv gjorde, imod blandt andet Thisted. 
Vi har nu spillet fire træningskampe, og der er på visse parametre bestemt plads til forbedringer. 
Et er som bekendt træningskampe, noget ganske andet er divisionskampe, der nu med den nye struktur gør, at hvert eneste point tæller. 
På søndag går det løs, og der er ingen tvivl om, at KIF kommer til at møde, et måske væsentligt forstærket Ringkøbing mandskab, der med stats garanti, ikke har glemt, at de lige har tabt en træningskamp til Kolding IF. 
Men samtidig skal der ikke være den mindste tvivl om, at Kolding IF vil møde op i Ringkøbing, med den rette respekt og tænding, der skal til, for at komme godt fra land i den svære premierekamp. 
 
Der er kick off, på Green Arena i Ringkøbing på søndag kl. 14.00, og alle omkring holdet håber selvfølgelig på, at rigtig mange KIF'ere vil tage turen nordpå, og støtte holdet i den vigtige premiere kamp.  
 


 
29Juli2018
Nederlag i testkamp mod Brabrand.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF leverede fredag aften en miserabel indsats på Autocentralen Park, hvor divisionskollegerne fra Brabrand var på besøg. Det var den næstsidste træningskamp, inden det for alvor går løs, d. 5. august. 
 
I kampen, der blev spillet i bagende solskin, startede KIF ellers rigtig godt, og spillede sig i kampens første kvarter frem til et par rigtig gode muligheder. 
Først fandt Kristian Kirkegaard, med en genial aflevering - Morten Hansen i gæsternes felt, men desværre kom Brabrands keeper flot ud og fik pareret. 
Et par minutter senere var Henrik Brodersen lige ved at få hul på bylden efter en stor hovedstødschance. 
Den skarphed, KIF manglede i den ene ende, fik gæsterne fra Brabrand nærmest foræret i den anden. 
Først blev KIF ramt i forbindelse med en hurtig omstilling til gæsterne, hvor KIF tabte bolden i en situation, hvor kampens dommer måske kunne have fløjtet for et frispark til hjemmeholdet. I stedet bragte gæsterne sig foran efter et godt indlæg, hvor en KIF spiller blev presset, og sendte bolden i eget net. 
Et målmandsdrop af KIF, sendte Brabrand til pausen med en 2-0 føring. 
 
Med den solide føring i bagagen, spillede Brabrand deres spil i anden halvleg, hvor de stod lidt defensivt og afventende, og ventede på en KIF blottelse. 
Et klogt spillende Brabrand hold slog til efter en hurtig omstilling, og så stod der 3-0. 
Det skulle blive værre endnu, da gæsterne bragte sig på 4-0 efter et hjørnespark. 
 
Set over hele kampen var der på dagen ikke meget, der lykkes for KIF. I slutminutterne fik Rune Nautrup, med sin scoring, da tændt en lille gnist i et hjemmehold, der kollektivt set, lignede et mandskab, der havde fået solstik. 
Der var simpelthen for mange KIF'ere, der på dagen ikke stemplede ind. 
Duelspillet, blev set over hele kampen aldrig vundet, og når man så samtidig mødte en modstander, der kom med det rette tændings niveau, så, så KIF på dagen - noget energiforladte ud. 
Men et er som bekendt træningskamp, og noget ganske andet, er kamp om point. 
 
KIF har endnu ni dage til premieren i Ringkøbing, og Anders Jensens tropper har en enkelt træningskamp tilbage mod Varde, der ligeledes spilles hjemme på Autocentralen Park, nu på tirsdag kl. 19.00.  
 


 
27Juli2018
Martin Hedeager Jensen vender hjem til Kolding IF.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har i dag skrevet en 2-årig kontrakt med Martin Hedeager Jensen, gældende fra 1. januar 2019. 
 
"Det har været et stort ønske hos begge parter, at blive genforenet og jeg er rigtig glad for at det er lykkedes. Martin er indbegrebet af Kolding IF og han bliver en meget vigtig brik i bestræbelserne på, at indfri vores ambitiøse målsætninger de kommende år. Vi får en spiller som er fuldt integreret fra dag ét og jeg er rigtig glad for at kunne offentliggøre denne nyhed, som jeg ved alle, der følger Kolding IF, bliver henrykte over. Martin er i sin bedste alder som fodboldspiller og er garant for mange mål og assists, så det er en offensiv tilgang af en meget høj kaliber vi får tilbage", siger en glad Ulrik Pedersen til hjemmesiden.  
 


 
21Juli2018
God testkamp og sejr mod Ringkøbing.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
I mandags indledte Kolding IF forberedelserne til den kommende sæson. To gode træningspas, samt en veloverstået test imod Thisted FC i torsdags. 
 
Allerede kamp i dag - lørdag, hvor Ringkøbing IF kiggede forbi Autocentralen Park. 
Cheftræner Anders Jensen havde derfor roteret en del med start 11'eren, siden i torsdags. 
Gæsterne fra Ringkøbing startede bedst, og havde i kampens start et par gode tilbud, men Lasse Mikkelsen, der i dag fik hele kampen i KIF buret, klarede fint for sig. 
Men han var dog chanceløs, da Ringkøbing bragte sig foran, på et hovedstød af Matias Thorup, efter et indlæg hvor KIF var lidt for gavmilde med opdækningen. 
Den føring holdt dog ikke længe, for Jacob Eriksen, der var i et overdådigt spillehumør i dag, flugtede først bolden i nettet til 1-1. 
Fem minutter senere blev selvsamme Eriksen, dobbelt målscorer. Han blev, med en dyb stikning, spillet fri på kanten af gæsternes straffesparksfelt, og her lobbede han elegant bolden over gæsternes keeper, til pauseføring på 2-1. 
 
Et kvarter inde i anden halvleg fik Ringkøbing IF udlignet. Sløset opdækning, og manglende afstemning i de bagerste geledder hos KIF, var årsagen til at gæsterne nemt broderede sig igennem midt på banen, og da Jacob Jay Andersen så pludselig stod alene med Lasse Mikkelsen, var KIF keeperen chanceløs. 
KIF svarede dog godt igen, da Nichlas "Tunna" knudsen, blev væltet i det kriminelle felt, fik Jacob Eriksen eksekveret fra 11 meter pletten. 
Herefter sad KIF på spillet i resten af kampen, og fik da også scoret en enkelt gang mere, da Jacob Barklin fik sendt bolden over stregen, efter et hjørnespark til KIF. 
Der var flere gode momenter i dagens kamp, og dejligt at se, at blandt andet Casper Bruun, i dag fik spillet hele kampen i KIF forsvaret, og efterlod et godt indtryk. 
 
Fredag i næste uge, spiller KIF deres næstsidste træningskamp. Nedrykkerne fra Brabrand kigger forbi. Kampstart kl. 18.30.  
 


 
19Juli2018
Sejr i første træningskamp.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter to gode træningspas i ugens løb, stod den denne skønne sommeraften, på kamptræning. 
 
Thisted FC, lagde vejen forbi Autocentralen Park, hvor græstæppet i denne tørkeperiode, virkede mere grøn og indbydende end længe set. 
Det blev en rigtig fin træningskamp, hvor KIF i den grad virkede klar, mod et Thisted mandskab, der om blot 10 dage indleder deres sæson i landets næstbedste række. 
Første halvleg blev en jævnbyrdig affære, der dog endte uden scoringer, men hvor KIF i flere omgange var nærgående. 
 
Anden halvleg mindede meget om første, dog var gæsterne en anelse farligere her, men Jens Rinke tog sig sikkert af det, der slap igennem et ellers yderst solidt spillende KIF forsvar. 
Kampens detalje, og eneste scoring, tegnede Rune Nautrup sig for, da han efter at være blevet tacklet i gæsternes straffesparksfelt, hurtigt kom på benene igen, og stadig i boldkontrol, fik han med et par snævre træk, fra en meget spids vinkel, sendt bolden i nettet bag Thisteds målmand, Mathias Rosenørn. 
 
KIF spiller næste træningskamp allerede på lørdag kl.14.00, hvor divisionskollegerne fra Ringkøbing kommer på besøg.  
 


 
19Juli2018
Kolding IF lejer ung målmand i EfB.

     © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har lejet EfB's unge reservekeeper, Lasse Mikkelsen, for den kommende sæson. 
 
- Jeg har brug for at spille nogle kampe på seniorplan. Siden jeg vandt U19 Ligaen med EfB, har det været svært at få spilletid som senior. Derfor er dette den bedste løsning for både alle parter, fortæller den 20 årige Lasse Mikkelsen. 
 
- Det er vigtigt med konkurrence på alle positioner, herunder også på målmandsposten. Lasse er en ung og dygtig keeper, som helt sikkert går en spændende fremtid i møde. Han har allerede vist gode takter til træning og er faldet godt til, som den omgængelige person han er. Jeg glæder mig meget til at følge ham her i Kolding IF og er sikker på han får et godt samarbejde med Rinke, som vi glæder os mindst ligeså meget over at have i truppen fremover", siger Sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
14Juli2018
Opstartsprogrammet er klar.

     © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
På mandag d. 16. Juli starter træningen igen for 2. Divisionstruppen. 
 
Endelig er der snart liv på banerne igen i KIF, træningen starter mod den nye sæson og sommerens testkampe er programsat. 
Der bliver rig mulighed for at se KIFs spillere i aktion forud for den spændende efterårssæson i 2. Division, der går i gang d. 5. august, med udekampen mod Ringkøbing IF. 
Holdet skal spille en række træningskampe mod flere gode og velkendte modstandere og allerede torsdag den 19. juli møder KIF Thisted FC fra NordicBet Ligaen. 
 
Alle er velkomne til at se, hvordan holdet står i forberedelserne til den spændende efterårssæson. 
 
Følgende testkampe er aftalt: 
19. Juli kl 18.00 mod Thisted FC (NordicBet Ligaen). 
21. Juli kl 14.00 mod Ringkøbing IF (2. Division). 
27. Juli kl 18.30 mod Brabrand (2. Division). 
31. Juli kl 19.00 mod Varde IF (Danmarksserien). 
 
Alle kampe spilles på Autocentralen Park  
 


 
7Juli2018
Ken Højland og Sune Futtrup fortsætter.

 Sune Futtrup og Ken Højland    © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Trænerteamet for Kolding IF's andethold vil være den samme til næste sæson. 
 
Trænerteamet for Kolding IF's andethold fortsætter, hvilket glæder sportschef Ulrik Pedersen: 
"Selvom holdet godt nok rykkede ud af JS, synes jeg der er blevet arbejdet godt med tingene. 
Arbejdsbetingelserne har ikke altid været lige lette og mange meget unge spillere har været bragt lidt tidligere en planlagt. Det har naturligvis givet noget hår på brystet, men har måske også givet sig udslag i nogle lidt svingende præstationer.  
 
Vi vil dog gerne gradvist forynge holdet, således vores andethold i Kolding IF bliver en "rugekasse" for førsteholdet, bestående af yngre spillere, der gerne vil træne og har ambitioner om, at det skal blive til noget mere, og ad dén vej kan spille sig ind i førsteholdstruppen.  
 
Holdet vil få en arbejdstitel der hedder "U23", men der skal selvfølgelig stadigt være nogle ældre og mere erfarne spillere, der kan gå forrest og vise den rigtige retning. Målet er naturligvis at rykke op hurtigst muligt igen, men det er endnu vigtigere at bygge videre på det gode træningsmiljø, der er blevet skabt det seneste halve år", slutter Ulrik Pedersen.  
 


 
4Juli2018
Kolding IF forlænger med Jens Rinke Kristensen.

     © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Den 28-årige keeper, Jens Rinke Kristensen, der har været KIF en sikker sidste skanse, har valgt at forlænge sin aftale med Kolding IF, for endnu et år. 
 
Den rutinerede målmand, har haft en rigtig stabil sæson i buret for Kolding IF, og har igennem den netop afsluttede sæson, med sin autoritet og verbale tilstedeværelse, både på og udenfor banen, været et godt aktiv for Kolding IF. 
- "Specielt målmænd bliver ofte bedømt på antallet af fejl de begår/ikke begår, og her har Rinke været fantastisk for Kolding IF. 
Han udstråler en stor ro og er god til at gøre sine medspillere bedre, så denne forlængelse af aftalen, er vi naturligvis meget begejstrede for", udtaler sportschef Ulrik Pedersen.  
 


 
2Juli2018
Kolding IF starter efteråret ude mod Ringkøbing IF.

     © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Kampprogrammet til 2. division er ved at være klar, og Kolding IF lægger ud med en tur til Ringkøbing. Og weekenden efter tager Kolding IF imod nyoprykkede Vejgaard på Autocentralen Park. 
 
Divisionsforeningen er ved at være klar med det komplette kampprogram til efterårets 2. division, dog er datoer og kamptidspunkter ikke helt finjusteret. Klubberne har nemlig stadig mulighed for at rette på om kampene spilles fredag, lørdag eller søndag og kamptidspunkter i de enkelte runder. 
 
Når det endelige kampprogram foreligger, kan det ses her på hjemmesiden.  
 


 
27Juni2018
To fra truppen på kontrakt.

 Jacob Eriksen & Mathias Lautrup Nielsen    © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har skrevet kontrakt med alsidige Jacob Eriksen, samt Mathias Lautrup Nielsen. 
 
Jacob Eriksen, der startede sin karriere i Kolding på fornemmeste vis, efter sin tilgang fra Fredericia, har været hårdt plaget af skader. Men i foråret har det endelig lysnet for den sympatiske midtbanespiller, der forhåbentlig nu har opbrugt sin kvote af skader. 
Det er derfor med stor glæde at Kolding IF nu har indgået kontrakt med Jacob Eriksen, der kan spille stort set over alt på midtbanen. 
 
Samtidig har Mathias Lautrup Nielsen skrevet under med klubben. Mathias er en ung teknisk dygtig offensiv spiller, der gennem de seneste sæsoner, gradvis har fået en hel del division minutter i støvlerne, og nu for alvor skal kæmpe med de øvrige offensive spillere i truppen om en startplads.  
 


 
27Juni2018
To unge spillere forlader klubben.

 Casper From & Jonas Spornberger  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF har frem mod den kommende sæson måtte sige farvel til to spillere fra 1.holdstruppen. 
 
Casper From 20 år, og Jonas Spornberger 21 år, har begge valgt at søge nye udfordringer. 
 
Casper From, der kom til KIF fra SønderjyskE, har været plaget af en del skader siden sin tilgang til klubben, og har derfor valgt at prøve på en frisk andetsteds. 
 
Jonas der kom til Kolding IF fra naboklubben Kolding Boldklub, er netop flyttet til Århus, og har derfor valgt at stoppe i klubben. 
 
Kolding IF takker både Jonas Spornberger og Casper From, for indsatsen og tiden i klubben, ønsker begge spillere alt mulig held og lykke fremover.  
 


 
23Juni2018
JS sluttede trods nedrykning flot af med en sejr.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF's Jyllandsseriehold måtte allerede i sidste uge lade livet i jyllandsserien. 
 
Holdet var en tur i Århus, hvor der minimum skulle et point med hjem, fra opgøret mod IF Lyseng, hvis man ville undgå nedrykning. 
Desværre fik KIF ikke udnyttet op til flere 100% chancer, og i stedet fik hjemmeholdet scoret efter en omstilling, og dermed blev det en realitet at KIFs næstbedste mandskab fra den kommende sæson skal spille i serie 1. 
Trods nedrykning viste holdet imponerende moral, da man lørdag formiddag spillede sæsonens sidste kamp, hjemme imod VRI. 
KIF var bagud med 3-1 ved pausen, og lignede på det tidspunkt ikke et mandskab der skulle slutte sæsonen af med point. 
 
Men holdet kom på banen til anden halvleg med en gejst og et spillehumør, som desværre har været savnet ved tidligere lejligheder i denne sæson. 
Med tre scoringer i anden halvleg fik KIF vendt, hvad der lignede et sikkert nederlag, til en flot sejr på 4-3. 
Efter dette fornemme comeback, er det en realitet, at KIF blot manglede et enkelt point for at have overlevet. 
 
Virkelig bittert, men som det siges, tabellen lyver aldrig. 
 
Målscorer for KIF i dag, var først Sander Cosmus Kohberg, der udlignede til 1-1 i første halvleg. Efter pausen fik først Christian Wulff reduceret. 
Efterfølgende fik KIF vendt kampen på hovedet efter to virkelig flotte angreb. Først fik Kasper Johannesen på fornemmeste vis udlignet. 
I Kampens sidste minut fik Morten Segato Nielsen scoret sejrsmålet på hovedstød, og dermed kunne KIF spillerne gå til afslutningsfest, med en lidt blandet smag i munden. 
 
 
 


 
22Juni2018
Kolding IF trak B1913 i pokalen.

   © Grafik - KIF-Fodbold  
 
I dag fredag blev der trukket lod til første runde i pokalturneringen, der fra den kommende sæson har fået navnet Sydbank Pokalen. 
 
Kolding IF trak Fynske B1913 i første runde, og kampen skal spilles i Odense på Campus Road. 
Sidst Kolding IF mødte B1913 i pokalen var d. 9. august 2016, hvor KIF vandt med 4-0 i Odense. 
 
Første runde i pokalturneringen afvikles efter planen den 8. august.  
 


 
20Juni2018
Ny struktur for 2. Division.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.
 
 
Danmarks tredjebedste fodboldrække har flere gange været foregangsrække, når det gælder ny udvikling. 2. division var først med slutspil i Danmark – og nu er de 24 klubber blevet enige om en ny justering af turneringsstrukturen, der skal forbedre divisionen. 
 
Flere kampe, kortere vinterpause og optimering af lokalopgør og topopgør. Det er nogle af argumenterne for den ændring af 2. divisionsstrukturen, der træder i kraft allerede fra den kommende sæson. Fremover spilles der med 2 x 12 hold både i grundspillet og i slutspillet – i modsætning til de seneste par sæsoner, hvor grundspillet har bestået af tre puljer af otte hold. 
 
De to puljer i grundspillet bliver stadig opdelt geografisk, og efter de 22 runder mødes de seks bedste hold i hver pulje i et oprykningsspil, mens de øvrige spiller kvalifikationsspil. Her møder alle holdene hinanden en enkelt gang – altså over 11 runder, hvor de seks bedste i hver slutspilspulje får fordel af seks hjemmekampe. Dermed stiger antallet af kampe fra 30 til 33. Klubberne har også vedtaget, at alle point fremover overføres fra grundspil til slutspil, hvilket sikrer, at alle kampe får maksimal betydning. 
 
Udover ændring af strukturen har 2. division også vedtaget en incitament-ordning, hvor en andel af fællesindtægterne fremover bruges til at fremme udviklingen af rækken. Helt konkret betyder det, at der bliver belønning til klubber for at bruge unge talenter, sætte fokus på bedre baner, for brug af kontraktspillere og for at levere live streaming af egne hjemmekampe. 
 
-2. division har for år tilbage besluttet, at de vil være et sted, hvor udvikling prioriteres til gavn for dansk fodbold. Det er en fornøjelse at se, at klubberne stadig har modet til at udvikle. Det kan 2. division være stolte over, og det har stor betydning for dansk fodbold, lyder det fra direktør for Divisionsforeningen Claus Thomsen. 
 
Puljerne i 2. division 2018/19: 
Vest 
Jammerbugt, Kjellerup, Kolding, Ringkøbing, FC Sydvest 05 Tønder, Aarhus Fremad, Odder, Vejgaard, TarupPaarup, Brabrand, Skive, Dalum 
 
Øst 
Skovshoved, Frem, Avarta, HIK, AB, B.93, Hillerød, Brønshøj, Slagelse, Vanløse, Middelfart, Marienlyst.  
 

   © Grafik - KIF-Fodbold  

 
 
 


 
20Juni2018
Fin testkamp mod AC Horsens i går.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF sluttede sæsonen af med en træningskamp, mod superliga mandskabet fra AC Horsens. 
 
Kampen blev tirsdag aften afviklet hos AC Horsens samarbejdsklub Hovedgård IF, der har adresse lidt nord for Horsens. 
Kolding IF manglede en del spillere til aftenens kamp, hvor sommerferie, arbejde samt skader havde barberet Anders Jensens trup lidt ned, men samtidig havde KIF to spændende prøvespillere med, der begge fik en halvleg, og gjorde det fint. 
Solen skinnede over det lille hyggelige stadion, i Hovedgård, hvor flere hundrede tilskuere var vidne til en rigtig god fodboldkamp, som endte 2-2. 
 
AC Horsens havde i kampens indledning et par halve chancer, men det var KIF der scorede kampen første mål. Efter en lille halv times spil, fik KIF tilkendt et frispark på kanten af AC Horsens straffesparksfelt. 
André Jepsen viste her, at han er ved at være tilbage efter sin skade, og kanonerede kuglen i nettet direkte på frispark. 
Fem minutter senere diskede KIF op med et rigtig flot gennemspillet angreb, hvor Rune Nautrup i afslutningsøjeblikket blev fældet i det kriminelle felt. 
Kaptajnen eksekverede sikkert selv, fra 11 - meter pletten, og dermed var KIF altså foran med 2-0. 
I disse VAR - tider, er der efterhånden gået inflation i straffespark, og minsandten om der ikke også i Hovedgård blev fløjtet for endnu et straffespark. 
Denne gang var det desværre i den anden ende, hvor Jonas Borring blev væltet omkuld i feltet, og på det efterfølgende straffespark fik Oliver Drost reduceret, og mere blev det ikke til i en spillemæssig jævnbyrdig første halvleg. 
 
Ret beset viste Kolding IF også spillemæssige gode takter i anden halvleg, men desværre fik AC Horsens udlignet ved Thomas Rohde efter en omstilling, hvor KIF desværre mistede bolden lidt for nemt midt på banen. 
Men ellers var det KIF der var tættest på at liste hjem med sejren, efter et par store chancer, hvor blandt andet velspillende Rune Nautrup var meget tæt på, da han tæt under mål kom frem til en god afslutning, der desværre for KIF, gik lige over mål. 
 
KIF spillerne kan nu gå på en velfortjent sommerferie, og lade op til den kommende 2. division, der blandt andet byder på en spændende strukturændring.  
 


 
14Juni2018
KIF præsenterer fire nye hovedsponsorer til næste sæson.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Pressemeddelelse fra KIF-Fodbold.
 
 
Kolding IF nåede den sportslige målsætning om at være en del af toppen af 2. division i den netop afsluttede sæson. Næste sæson er målsætning oprykning til 1. division. Forudsætningerne for dette sker, er blevet kraftigt styrket, i det Mos Mosh, Sonlac, Sam Partner og Cool Store går ind som hovedsponsorer i klubben for sæsonen 2018/2019. 
 
- Der sker rigtig mange spændende ting omkring fodbolden i Kolding både på ungdoms- og seniorsiden. Det skal vi bakke op om. Det håber jeg virkelig, at borgerne og virksomhederne i Kolding vil gøre i den kommende tid. 
Kolding IF skal være hele Koldings fodboldklub, hvor ALLE er velkommen, siger Kim Hyldahl fra Mos Mosh. 
 
- Der er selvfølgelig lang vej til toppen af dansk fodbold, men vi arbejder hele tiden på at forbedre forudsætningerne for succes. Vi håber på en bred opbakning, der skal rigtig mange skuldre til at løfte dette projekt igennem, udtaler bestyrelsesmedlem Michael Duus. 
 
- Vi har fået nogle nye gode kræfter ind, der sammen med vores mange fantastiske og trofaste støtter har skabt en ekstrem spændende platform. Jeg ser utrolig lyst på fremtiden for Kolding IF, siger sportschef Ulrik Pedersen, der satser på at lande et par forstærkninger til den kommende sæson, hvor oprykning til 1. division er det 
store og klare mål. 
 
- Vi har et rigtig stærkt hold, og har hele grundstammen på plads til den kommende sæson. Vi håber på at kunne tilføre 2-3 dygtige spillere til holdet. Vi må have is i maven, og se på hvilke muligheder vi får. Det er desværre ikke os endnu, der har serveretten, vi må have tålmodighed og slå til, når muligheden byder sig. Vi skal være overbeviste om kvaliteterne, og at det er reelle forstærkninger, udtaler sportschefen. 
 
Søren Sundahl ny investor i Kolding IF. 
Et kendt ansigt træder ind i ejerkredsen af Kolding IF. Søren Sundahl/Cool Store er ny investor i klubben. 
- Dette er et rigtig sjovt og spændende projekt med en lang række spændende mennesker i og omkring klubben. Jeg vil gerne bidrage og bakke op, og lad os se, hvor langt vi kan komme i fællesskab, siger Søren Sundahl, der i 2015 solgte den Kolding baserede forretning CoolSMS til norske LINK Mobility, hvor han i dag sidder i en direktørstilling, og samtidig er storaktionær. LINK Mobility er noteret på fondsbørsen i Oslo.  
 


 
14Juni2018
Anders Jensen på besøg, hos U15 pigerne inden sidste kamp.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Cheftræner Anders Jensen, gav i dag Kolding IFs U 15 piger en fin oplevelse. 
 
Anders Jensen stod nemlig for dagens opvarmning, inden pigernes sidste turneringskamp i går. 
 
Samtidig havde målmand Jens Victor Baun Larsen, ligeledes fra 2. divisions truppen, valgt at komme forbi, og stod for opvarmningen af U15 pigernes dygtige målmand, Fie Neessen. 
Der blev i øvelserne, fra Anders Jensen lagt vægt på det offensive og boldbesiddende fodboldspil, og som Cheftræneren sagde til pigerne, " i KIF kan vi godt lide at have bolden". 
 
De ord, tog pigerne i den grad med sig på banen, hvor de foran de mange fremmødte tilskuere, spillede en rigtig god kamp, og ikke mindst via fint kombinationsspil, kom frem til mange gode afslutninger. 
U15 pigerne havde lige inden pausen fortjent bragt sig foran med 2-0, men minuttet efter, fik gæsterne fra FB Fodbold reduceret. 
 
KIF pigerne ville dog sejren, og bragte sig på 3-1 i starten af anden halvleg, og selvom det i perioder i slutningen af kampen var rent skydetelt foran gæsternes mål, blev det ikke til yderligere scoringer, og dermed kunne pigerne gå på en velfortjent sommerferie med en fortjent 3-1 sejr.  
 

 Anders Jensen igang med opvarmningen af U15 Pigerne  © Foto - KIF-Fodbold  
 
 
 

 Fie Neessen og Jens Victor Baun Larsen  © Foto - KIF-Fodbold  
 
 
 


 
10Juni2018
Sejr i sæsonens sidste kamp.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF havde inden rundens sidste kamp, meldt klart ud, at man gik efter den mulige 4. plads. Det krævede point i Skovshoved, samtidig med at Kjellerup IF skulle sætte point til hjemme. 
 
KIF havde inden dagens opgør på Sjælland, en hel del skader at slås med, da både Jonas Spornberger, samt de tre centrale forsvarsspillere, Mathias Høghsholt, Casper Bruun og Michael Præst, sad over med skader. Samtidig skulle Kolding IF undvære André Jepsen, der sad over med karantæne. 
Så det var op til resten af truppen, at få en sejr med hjem fra Skovshoved. 
Det var også det gæstende mandskab, der viste, at de ville det mest, og selv om hjemmeholdet momentvis også viste tænder, var det helt fortjent at KIF kunne rejse hjem med de tre point. 
Efter knap en halv times spil, kom KIF foran, efter et hjørnespark, hvor Morten Hansen kom højest ved bagstolpen, og fik dirigeret bolden over stregen. Kampens dommer pegede mod midten, og KIF spillerne kunne juble. Men pludselig ændrede dommeren sin beslutning, og dømte i stedet for frispark til Skovserne. 
Det slog dog ikke KIF ud, for små ti minutter senere, kom Rune Nautrup først på bolden, efter et fint forarbejde fra Morten Hansen, der fra baglinjen sendte et fladt indlæg ind mod mål, her kom KIF's topscorer først på bolden, og fik den dirigeret over stregen, og denne gang talte scoringen. 
I slutningen af første halvleg, gik der rent indianerbold i den, hvor der var chancer i begge ender, men det blev ikke til flere scoringer i den halvleg. 
 
Det gjorde det heller ikke i anden halvleg, der i perioder mindede lidt om en sommerkamp. I hvert fald havde hjemmeholdets målmand en besynderlig evne til i flere omgange, at forsøge at drible forbi Rune Nautrup, hvilket skabte flere farlige situationer foran hjemmeholdets mål. 
 
KIF gav i anden halvleg divisionsdebut til Jacob Barklin og Faisal Nezam, og begge gjorde et fint indhop. 
 
Da Kjellerup IF lørdag eftermiddag vandt deres opgør mod Avarta, blev det til en flot 5. plads for Kolding IF i oprykningsspillet.  
 
Kampfakta:
Skovshoved IF - Kolding IF  0-1 (0-1)
Tilskuere: 165

  34'  0-1 Rune Nautrup  (Assist: Morten Hansen) 
  Advarsler til Kolding IF  : Rune Nautrup og Nichlas "Tunna" Knudsen 
 
Dommer: Jonathan Nilton 
Linjedommere: Ibrahim Dhaflaoui og Simon Blond
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Jacob Eriksen, Jacob Barklin, Casper Brunn og Faisal Nezam 
 
Indskiftninger: 
76'  Jacob Eriksen for Mathias Lautrup Nielsen 
81'  Faisal Nezam (Debut) for Sebastian Sommer 
88'  Jacob Barklin (Debut) for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
9Juni2018
Vigtig sejr over topholdet til JS i går.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF Jyllandsserie hold formåede fredag aften på Autocentralen park, at hive en yderst vigtig 2-1 sejr i land over rækkens tophold Lemming IF. 
 
Topholdet fra Lemming var aftenens modstander, og selv om KIF mandskabet vandt deres seneste udekamp mod DGL 2000, skulle der graves dybt, for med sidste hjemmekamps pinlige indsats mod SGI/SSK frisk i hukommelsen, skulle der helt andre takter til, hvis man ville vinde aftenens kamp. 
Viljen til sejr, var heldigvis til stede denne skønne sommeraften, hvor Morten Jæger med et flot hovedstød bragte KIF i front. 
Det var ikke meget gæsterne kom frem til i første halvleg, og i tillægstiden slap Casper Johannesen flot igennem i venstre siden, hvor han med et perfekt indlæg ramte Michael Muurholm, der kunne glide en 2-0 føring i mål. 
 
Anden halvleg startede som første sluttede. En kæmpe chance til Michael Muurholm, men denne gang fik han desværre ikke eksekveret. 
I stedet vendte kampen fuldstændig rundt. 
Michael Muurholm måtte udgå med en skade, og da velspillende Casper Johannesen efterfølgende måtte lide samme tort, samtidig med at KIF fik en mand sendt til afkøling, lugtede gæsterne blod. 
De fik efter et flot gennemspillet angreb reduceret, og intensiverede så trykket mod KIF. 
Men KIF's sidste skanse, Morten Mølbech ville det anderledes, og holdt med flere store redninger KIF på sejrskursen. 
Samtidig fik holdet tilført en rigtig god portion energi, i form af de to purunge Sander Kohberg og Nicklas Clausen på blot 17 og 16 år, der begge gjorde et glimrende indhop. Der blev kæmpet og løbet så det var en fryd, og det var lige netop den energi, som dette mandskab periodisk har savnet. 
 
Tre vigtige point til KIF, der nu selv kan afgøre egen skæbne, men det kræver point i de sidste to kampe.  
 


 
8Juni2018
Forårets sidste kamp i oprykningsspillet.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I morgen lørdag tager 2. divisionstruppen til Skovshoved for at spille den sidste kamp i dette forårs oprykningsspil. 
 
Selv om det "kun" gælder placeringen i rækken har KIF dog stadig noget at spille for, da en eventuel fjerdeplads nemlig giver et større beløb i TV penge. Dette kræver dog at Kjellerup sætter point til hjemme mod Avarta. Og derudover kan Cheftræner Anders Jensen altså ikke lide nederlag, så mon ikke truppen er sat godt op til sæsonens sidste kamp. 
Vi skal faktisk tilbage til en kamp i 3. division i 1964 for at finde KIF´s seneste nederlag til Skovshoved og selvom statistik ikke altid er helt retvisende må man dog sige at et nederlag er længe længe siden. 
 
Man må sige at Skovshoved IF har imponeret de sidste tre år, holdet er rykket helt fra Københavns serien og op i 2. divisions oprykningsspil. Alt dette er sket under træner Michael Jørgensens ledelse, men nu har Michael Jørgensen netop meddelt at han stopper som træner i Skovshoved. 
Så mon ikke holdet vil give alt for at få tre point og en sejr i hus, til den afgående træner, mod KIF på lørdag.  
 
Kampen kan ses online her: Se Skovshoved IF mod Kolding IF Live her...    
(Der tages forbehold for om Skovshoved IF viser kampen...)  
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Skovshoved IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Jacob Barklin, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Faisal Nezam.  
 


 
3Juni2018
Næstved var for stor en mundfuld.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Næstved var det bedste hold på dagen, erkendte KIF-træner Anders Jensen straks efter kampen, men ærgede sig samtidigt over forårets første nederlag på Autocentralen Park. Sidste nederlag hjemme var oktober sidste år. 
 
På en steghed junidag på Autocentralen Park, krydsede Kolding IF klinger med det kommende 1. Divisionshold fra Næstved BK. 
Det blev resultatmæssigt et knebent nederlag, men det kunne gæsterne takke sig selv for, og hjemmeholdet kunne takke Jens Rinke, der i gennem kampen hev flere store redninger ud af ærmet. 
 
Gæsterne fra Sydsjælland kom efter små ti minutters spil foran. 
En lang bold blev slået ned i KIF's højre forsvarsside, og her fik KIF forsvaret kampens første hedeslag, da man slet ikke fik afvist nedfaldsbolden, som endte for fødderne af gæsternes Finnur Justinussen, der tørt huggede bolden ind bag en sagesløs Jens Rinke i KIF buret. 
Efter en halv times spil, var gæsterne lige ved at fordoble deres føring, men Jens Rinke holdt med en klasseredning KIF inde i kampen. 
I den anden ende fik Rune Nautrup minuttet senere udlignet, da han erobrede bolden på højre kanten, og driblede ind i gæsternes forsvar, og fra en spids vinkel fik han sendt bolden ned i det lange hjørne til udligning 1-1. 
Det lugtede så af, at den stilling kunne begge mandskaber leve med, men inden pausefløjtet, blev KIF ramt af endnu et hedeslag. 
Igen var det en lang bold, som uhindret blev slået ned i vores venstre forsvarsside, her kunne en Næstved spiller uhindret sende et indlæg ind foran mål, og her fik KIF forsvaret clearet bolden lige ud til Finnur Justinussen, der takkede for gavmildheden og sendte bolden sikkert op i nettaget. 
Anden halvleg startede næsten som første. Efter små ti minutters spil fik gæsterne scoret. Efter et dumt boldtab midt på banen, gav det gæsterne en hurtig omstilling, hvor KIF's forsvar hurtigt blev spillet tynde, og så 
stod der 1-3. 
 
KIF formåede aldrig for alvor at komme tilbage i den kamp, og det var faktisk kun Jens Rinke og resten af forsvaret, der i flere omgange fik reddet eller clearet i sidste øjeblik, da Næstved havde flere muligheder for at bringe sig yderligere foran. 
I tillægstiden blev en velspillende Kristian Kirkegaard skubbet omkuld i gæsternes forsvar, og på det efterfølgende straffespark kunne Rune Nautrup, med en sikker scoring, bringe en smule nerve tilbage i opgøret. Men desværre var der ikke tid til at få lagt et tryk på gæsterne, som dermed fuldt fortjent kunne rejse hjem med alle tre point. 
 
KIF slutter sæsonen af, når sidste runde fløjtes i gang på lørdag kl. 14.00. KIF skal en tur til Skovshoved. Begge mandskaber kan spille for maksimalt at avancerer en enkel plads i tabellen.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Næstved BK  2-3 (1-2)
Tilskuere: 360

  10'  1-0 Rune Nautrup  
  32'  1-1 Finnur Justinussen  
  45'  1-2 Finnur Justinussen  
  57'  1-3 Kasper Mertz  
  90'  2-3 Rune Nautrup  
  Advarsler til Kolding IF  : André Jepsen 
 
Dommer: Nils Heer 
Linjedommere: Bjarke Bruun og Daniel Cortzen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Theis Jensen, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Sebastian Sommer, Mathias Lautrup Nielsen og Frederik Rosenberg 
 
Indskiftninger: 
60'  Sebastian Sommer for Kasper Theis Jensen 
69'  Mathias Lautrup Nielsen for Michael Præst 
 
 
 


 
1Juni2018
Oprykkede Næstved er gæster i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Før morgendagens kamp resterer der bare to kampe, og det er nu vores opgave at slutte godt af. Selvom oprykning desværre ikke længere er et tema, er det en absolut prioritet at slutte så højt i tabellen som mulig. 
 
Morgendagens modstander er sydsjællænderne fra Næstved BK, som allerede nu er sikret forfremmelse til landets næst fineste række. Næstved kommer til Autocentralen Park med en imponerende statistik i bagagen. De seneste ti kampe er alle ubesejret, og Michael Hemmingsens tropper har faktisk vundet syv af de, og spillet tre uafgjorte. Derfor er det altså en absolut kompetent modstander, vi i dag skal krydser klinger med. 
Ser vi igennem deres spillertrup finder vi også flere interessante navne. Backen beklædes af den offensivt dygtige Daniel Norouzi, som blandt andet kan skrive 38 Brøndby IF kampe på CV'et, den venstrebenet wing Andreas Moos har flere kampe for Vejle og Fredericia, og helt på top har de den farlige angriber Finnur Justinussen som endda har repræsenteret det Færøerske landshold. 
 
Ser vi på statussen for vores egne helte, så kommer de ind til opgøret med en meget stærk udebanesejr på 1-3 over Kjellerup. Kristian Kirkegaard, André Jepsen og Morten Hansen noterede sig hver især for en scoring i Kjellerup. 
Så nu handler det om, at fortsætte de positive takter på Autocentralen Park, og sikre os det bedst mulige spilmæssige udgangspunkt ind mod næste sæson.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Næstved BK Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Næstved BK: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
30Maj2018
KIF Oldboys vandt sikkert over Kolding KFUM.

Den dobbelte KIF målscorer Henrik Krause Hansen   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Det var faktisk flot og ganske seværdig fodbold den lidt ældre del af KIF leverede her til aften på Nordre Stadion mod Kolding KFUM. 
 
Godt ledet af træner Kim Fogh vandt KIF´s rutinerede oldboys mandskab sikkert med 5-2 over værterne fra KFUM. 
Der gik kun godt to minutter inden Henrik Krause Hansen fik bolden over stregen til stillingen 0-1 til KIF. Og så gik det ellers slag i slag for KIF i første halvleg. Næste målscorer for KIF var Ulrik Jessen, der ganske rutineret, efter ca. femten minutter, sendte bolden ind bag værternes målvogter. 
Tre minutter senere blev Henrik Krause Hansen dobbelt målscorer, da han resolut sparkede bolden i nettet til en 3-0 føring til KIF. 
 
Kort efter pausen fik KFUM reduceret, da KIF forsvaret tog sig en mindre blunder. Men ti minutter senere var Michael Bruun på pletten og fik øget KIF føringen til 4-1. 
Resten af halvlegen bød på flot spil, og et enkelt KIF mål. Først havde Morten Friis et brag af et frispark, som værternes overligger tog sig af. 
Ca. ti minutter før slut fik Morten Friis dog lidt revanche, da han eksekverede et straffespark sikkert til 1-5. 
 
Med ét minut tilbage af kampen fik KFUM dog lov til at pynte lidt på resultatet, så kampen endte 2-5 til KIF. 
 
Med dagens kamp indtager KIF aktuelt førstepladsen i rækken. 
 
Næste kamp for KIF mandskabet er på onsdag kl 19, hvor Fynslund gæster Autocentralen Park.  
 


 
26Maj2018
Flot 3-1 sejr til KIF på Bjerget.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Hjemmeholdet havde inden dagens opgør, en matematisk chance for at snuppe den sidste oprykningsbillet, og selvom om Kolding IF havde udspillet deres rolle i opryknings racet, var det ingenlunde en kamp uden nerve. 
 
Det handler stadig om at slutte sæsonen godt af, og få en anstændig placering i tabellen, så det var et tændt Kolding IF mandskab, der fredag aften gik på banen, på Bjerget i Kjellerup. 
Der var blot spillet otte minutter, da Kolding IF efter et rigtig flot angreb bragte sig i front, flot orkestreret af Nichlas "Tunna" Ørbæk Knudsen, der efter et flot opspil i venstre side, genialt fandt André Jepsen med en dybde bold, der totalt åbnede hjemmeholdets forsvar op. André Jepsen sendte en hård aflevering ind foran mål, hvor både Rune Nautrup og Morten Hansen var lige ved at få sidste fod på bolden. Men hjemmeholdets keeper, Benjamin Schubert fik halvklaret, og returbolden kunne Kristian Kirkegaard, fra bagstolpen glide i mål. 
 
Efter knap en halv times spil, bragte Kolding IF sig på 2-0. 
Rune Nautrup forlængede en bold fra Theis Jensen, og fik sendt Kristian Kirkegaard af sted på højre kanten. "Kirke" fandt med en millimeter præcis aflevering André Jepsen i feltet, og "Andy" sendte med et flot spark bolden over Benjamin Schubert, og op i krogen. 
 
Kolding IF havde flere gode muligheder for at komme yderligere foran. 
Få minutter efter scoringen, var der igen fare på færde i hjemmeholdets straffesparksfelt. Kolding IF, fik sendt en frisparksbold ind i Kjellerups straffesparksfelt, hvor keeper Benjamin Schubert tabte bolden for fødderne af Morten Hansen, der tæt under mål, desværre kun fik vippet bolden lige over hjemmeholdets mål. 
Kolding IF kørte 2-0 føringen til pausen, og efter en velfortjent drikkepause, kunne anden halvleg sættes i gang. 
 
Den var ikke mange minutter gammel, før der var heftige protester fra gæsternes udskiftningsbænk. Efter en flot omstilling, fik André Jepsen på venstre kanten slidt sig igennem, og sendt en perfekt aflevering ind foran mål til Kristian Kirkegaard, der hurtigt så, at Rune Nautrup rykkede sig fri i feltet, og i jagten på bolden, blev der, set med KIF briller, brugt urene metoder for at stoppe anfører Rune Nautrup. 
Men kampens dommere, så i situationen ingen forseelse, og dermed fortsatte spillet. 
 
Blot få minutter efter, fik hjemmeholdet scoret. Desværre efter en standard situation. 
Indkast i Kolding IFs højre forsvarsside, hvor rutinerede Thomas Røll var gået med frem, og nærmest med ryggen til mål, fik han headet bolden i en bue over Jens Rinke, til reducering. 
Efter et kvarters spil i anden halvleg, havde hjemmeholdet igen bolden i mål, men havde forinden lavet et frispark på Emil Obitsø Nielsen, så den scoring blev korrekt underkendt. 
 
Det lykkedes Kolding IF at holde Kjellerup fra de helt store chancer, mens man selv lå og lurede på en omstilling, der kunne lukke kampen. 
Den kom i kampens sidste minut, hvor Kolding IF spillede bolden flot rundt. Indskiftede Sebastian Spornberger og Henrik Brodersen broderede sig flot igennem i højre siden, og "Broder" sendte en perfekt bold ind foran mål, hvor Rune Nautrup var lige ved at få scoret, efter et flot hovedstød, som hjemmeholdets målmand dog kun kunne halvklare. Rune var over ham som en høg, og fik fat i bolden, som hurtigt blev spillet til bagstolpen, hvor indskiftede Mathias Nielsen fik en fin assist, da han sendte bolden videre til en helt umarkeret Morten Hansen, der resolut kanonerede bolden i mål, via underkanten af overliggeren. 
Dermed kunne Kolding IF sætte tre velfortjente point ind på kontoen. 
 
Der er blot to kampe tilbage inden spillerne kan gå på en velfortjent sommerferie, og lade op til den kommende sæson, hvor der igen skal kæmpes om at komme med i oprykningsspillet. 
 
Sæsonens sidste hjemmekamp er mod Næstved, der i skrivende stund endnu ikke har spillet i denne runde, og kan derfor være rykket op, når de på lørdag d. 2. juni kl. 14.00 gæster Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Kjellerup IF - Kolding IF  1-3 (0-2)
Tilskuere: 238

    7'  0-1 Kristian Kirkegaard  
  29'  0-2 André Jepsen  (Assist: Kristian Kirkegaard) 
  52'  1-2 Thomas Røll  
  90'  1-3 Morten Hansen  (Assist: Mathias Lautrup Nielsen) 
  Advarsler til Kolding IF  : Ingen 
 
Dommer: Patrick Remon Andersen 
Linjedommere: Martin Markus og Daniel Stjerne Kirk
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
72'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
82'  Jonas Spornberger for André Jepsen 
 
 
 


 
24Maj2018
I morgen skal KIF dyste mod Kjellerup IF ude.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I morgen fredag kl 19, skal KIF en tur til Bjerget, som Kjellerups hjemmebane hedder. Og der skal KIF prøve at fastholde eller forbedre den nuværende placering i oprykningsspillet. 
 
Kjellerup IF indtager aktuelt en flot fjerdeplads i oprykningsspillet, fem point foran Kolding IF, men til forskel fra Kolding IF kan Kjellerup IF i teroien stadig nå at at snuppe en af de to oprykningspladser i rækken. Men selv om rækken måske synes afgjort er der stadig placeringen samt TV-Penge at kæmpe for. 
 
Ser man med statistiske øjne på kampen, har Kolding IF aldrig tabt en kamp til Kjellerup IF, og de to forgående gange Kolding IF har kæmpet på "Bjerget" er kampene endt uafgjort. 
 
Men i dette forårs oprykningsspil ser det ud til at Kjellerups Cheftræner Jonas Dal har noget bedre styr på tropperne og således har Kjellerup både slået oprykkede Hvidovre og næsten oprykkede Næstved hjemme på Bjerget. 
 
Koldings cheftræner Anders Jensen gav spillerne fri fra træningen i mandags, grundet de to "engelske" uger samt Pinsen, men truppen har spillet træningskamp mod Middelfarts reserver i tirsdags, en kamp KIF forøvrigt vandt med 5-0, og trænet torsdag, og mandskabet er således helt klar til at tage en tur på "Bjerget" i morgen for at forbedre placeringen i tabellen.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kjellerup IF mod Kolding IF Live her...    
(Der tages forbehold for om Kjellerup IF viser kampen...)  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Kjellerup IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
21Maj2018
JS hentede et vigtigt point ude mod Vorup FB i overtiden.

   © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Det blev til en noget spændende afslutning på udekampen mod Vorup FB i eftermiddags, da KIF lavede to mål til slut, det sidste dybt inde i overtiden og dermed fik det ene point med hjem med resultatet 3-3. 
 
Der var igen vigtige point på spil for KIF i bestræbelserne på at holde nedrykningsstregen på afstand i Jyllandsserien 2 Pulje 4. 
Der er trængsel omkring nedrykningsstregen i JS2 pulje 4, for fem hold kæmper reelt om pladserne på den rigtige side af stregen, der i blandt KIF og dagens modstander Vorup FB. 
 
Vorup kom foran 1-0 og 2-0 inden Mathias Nielsen reducerede til pausestillingen 2-1 til hjemmeholdet. 
 
Efter pausen kom Vorup endda foran 3-1 da der manglede seksten minutter af kampen. 
Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid stod der stadig 3-1, men så fik Robin Kragelund sendt bolden ind bag Vorups målvogter og det udløste et sandt KIF pres mod værterne. Sekundet inden dommerens sidste fløjt lød kunne Oliver Buhl så sætte sidste fod på til udligningen 3-3, som også blev kampens resultat. 
 
Træner Ken Højland var glad for det ene point efter kampen, og sagde at den lidt manglende medgang i de afgørende situationer i starten af tuneringen endelig er nu vendt til medgang. 
Men Ken Højland var også med til at afgøre kampen, da han med ti minutter tilbage ændrede lidt i holdets formation, hvilket gav KIF det overtag der skulle til for at ændre kampen. 
 
Næste kamp for holdet er lørdag d. 26. maj kl 13, hjemme mod SGI/SSK. Den kamp kan med rette også betegnes som en "seks" points kamp.  
 


 
19Maj2018
KIF er stadig ubesejret på Autocentralen Park.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Samtidigt med at det ene point chekkede ind på kontoen, chekkede oprykningen helt og endegyldigt ud, efter 0-0 i dagens kamp på Autocentralen Park mod Hvidovre. 
 
Oprykningsspillets helt store favorit, Hvidovre IF, levede i den grad op til favoritværdigheden, og havde inden dagens opgør på Autocentralen Park, som det første mandskab sikret sig oprykning til landets næstbedste fodboldrække. 
Men derfor var det bestemt ikke et mandskab, der allerede var gået på sommerferie, som indledte dagens opgør. 
Hvidovre IF startede op, med fremskudt brystkasse og spil i højt tempo. 
På lægterne havde dagens modstander også lidt tilskuere med, og de havde bestemt ikke glemt, hvordan det gik sidst, da holdet fra vestegnen gæstede Autocentralen Park. 
Det havde spillerne heller ikke, og det var derfor et yderst veloplagt gæstende mandskab, som startede dagens opgør i højt tempo. 
Men da Kolding IF også havde noget, frisk i hukommelsen, der i den grad skulle vaskes væk, blev det faktisk en rigtig fin første halvleg, hvor der var store chancer i begge ender. 
Efter 12 minutters spil af første halvleg, erobrer KIF bolden på midten af banen, og herefter spilles Rune Nautrup helt fri foran mål, men Hvidovres målmand klarer flot sig, med en flot fodparade. 
I den anden ende, havde gæsterne ligeledes en kæmpe chance, efter små 20 minutters spil. Skræmmende umarkeret inde foran Jens Rinkes mål, lykkes det en Hvidovre spiller, helt blank, at heade bolden forbi mål. 
Med et lille kvarter igen af første halvleg blev det for alvor livligt i begge ender. 
Først havde gæsterne endnu en stor mulighed, men et godt hovedstød endte i sidenettet. 
I den anden ende havde KIF en dobbelt chance. 
Først var André Jepsen alene igennem, men Hvidovres målmand fik pareret. Men returbolden endte hos Nichlas "Tunna" Knudsen, der serverede bolden på et sølvfad for Rune Nautrup, men igen kom gæsternes målmand i vejen. 
Minuttet senere gik det lystigt for sig i den anden ende, da en Hvidovre spiller, efter en hurtig omstilling, fik sendt et brag af et skud på overliggeren. 
KIF pressede resten af halvlegen godt på, men savnede på dagen skarpheden i gæsternes felt. 
 
I anden halvleg var der efter 10 minutters spil, igen store chancer i begge ender. 
Først var Kristian Kirkegaard meget tæt på, men igen viste HIF keeperen at han var stærk med fødderne. 
Minuttet efter, gjorde Jens Rinke ham kunsten efter, da han ligeledes fik afværget en stor mulighed til gæsterne, med en flot fodparade. 
Rune Nautrup var lige ved, efter et frispark til KIF, men desværre endte Rune Nautrups glidende forsøg, lige forbi mål. 
Mod slutningen af kampen, overtog gæsterne stille og roligt initiativet. Det var det hold på banen, som havde mest overskud, hvilket kastede flere halve chancer af sig, men Jens Rinke i KIF buret var sit hold en sikker sidste skanse, og så endte kampen som den begyndte, 0-0. 
 
Nu venter der KIF 3 vigtige kampe. 
Oprykning er ikke længere et tema, men da man dels spiller for at ende så højt i tabellen som muligt, samt i de kommende kampe møder to af de mandskaber, som indbyrdes nok kommer til at kæmpe om den sidste oprykningsplads, er der ingen tvivl om, at KIF vil gå efter at vinde de resterende kampe.  
 
Næste opgave for Anders Jensens tropper er imod Kjellerup IF. Kampen spilles på bjerget, på fredag kl. 19.00.  
 
 
 
Kampfakta:
Kolding IF - Hvidovre IF  0-0 (0-0)
Tilskuere: 288

  Advarsler til Kolding IF  : Henrik Brodersen 
  Advarsler til Hvidovre IF : Jacques Bang Sørensen, Kasper Kristensen og Casper Löwenn Jensen 
 
Dommer: Jacob Karlsen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Søren Stagaard
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, 
Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Mathias Lautrup Nielsen, 
Casper Brunn og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
30'  André Jepsen for Sebastian Sommer 
78'  Jonas Spornberger for Kristian Kirkegaard 
84'  Mathias Lautrup Nielsen for Nichlas "Tunna" Knudsen 
 
 
 


 
17Maj2018
Oprykkede Hvidovre gæster Autocentralen Park.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I torsdags, Kristi Himmelfartsdag, kunne Hvidovre IF lade sig fejre som en kommende oprykker til landets næstbedste række, mens KIF led et 0-3 nederlag til Jammerbugt FC.. 
 
På lørdag lægger Autocentralen Park endnu engang græstæppe til et opgør i oprykningspillet. Og netop oprykning bliver måske et nøgleord i lørdagens kamp mod Hvidovre IF. Først må vi gratulere lørdagens modstander fra Hvidovre med den fortjente oprykning til 1. Division. Traditionsklubben fra Sjælland er efter 3-1 hjemme mod Middelfart klar til at tage et skridt op af divisionsrangstien, og det er vel ikke helt ufortjent. Af 18 kampe har Hvidovre vundet 14, spillet to uafgjort og kun tabt to. 
 
KIF's chancer for forfremmelse til landets næst-fineste række forsvandt nærmest endegyldigt i udekampen mod Jammerbugten. På en vanskelig udebane tabte vi med cifrene 3-0, og dermed må KIF nok vente til næste sæson med, at spekulere i oprykning, selv om det naturligvis stadig er teoretisk muligt. Der er med lørdagens kamp stadig tolv point at spille om, og KIF er "kun" ti point efter Næstved, som indtager den anden oprykningsplads i rækken. 
 
Lad os derfor fokusere på lørdagens kamp mellem to hold, som trodsalt stadigvæk vil give alt for at vinde. Kolding- drengene skal i dag revanchere ikke bare udebanenederlaget mod Jammerbugten, men også seneste opgør mod sjællænderne. For sidst vi, her i foråret, krydserede klinger med Hvidovre tabte vi 4-1, i en kamp hvor vi egentlig følte vi fortjente points. Den skuffelse sidder stadig i drengene, og det håber Cheftræner Anders Jensen kommer til udtryk i lørdagens kamp, i form af en trods reaktion. 
Hvem husker for resten ikke hjemmesejren på hele 6-0 mod Hvidovre i juni 2017? 
 
På Autocentralen Park har vi i hvert fald gode chancer for points. Isolerer man hjemme- og udebane tabellerne fremgår det tydeligt, at KIF i år har været et hjemmebanehold. I 9 kampe er vi ubesejret på Autocentralen Park. 
 
KIF har Morten Hansen retur fra karantæne, mens Hvidovre må undvære Lasse Hansen grundet for mange gule kort.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Hvidovre IF Live her...    
 
Trænerteamet har foreløbigt udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Hvidovre IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas "Tunna" Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Casper Bruun, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
17Maj2018
JS vandt 4-3 hjemme over Egen UI i går.

   © Foto - Ole Sørensen, SportK  
 
Det blev til en tiltrængt sejr, og tre vigtige point til tabellen, da Divisionsreserverne vandt 4-3 over Egen UI onsdag aften. 
 
Der var vigtige point på spil for begge mandskaber i den lidt kedelige ende af Jyllandsserien 2, da Egen gæstede Autocentralen Park onsdag aften. 
Ingen af holdne kunne faktisk tåle at tabe, for så ville nedrykningsstregen komme tæt på. Så det var en meget glad træner Ken Højland der efter kampen kunne se hans hold indtage pladsen som nummer fire i JS2 pulje 4, dog stadig kun med to point ned til en nedrykningsplads. 
 
Niclas Jørgensens bragte allerede KIF i front, i kampens første minut. Men efter femten minutter udlignede Egen. Derefter scorede KIF to gange inden pausen, først Michael Muurholm på et straffespark og dernæst Oliver Buhl til pausestillingen 3-1. 
 
Efter pausen tog Egen over og fik sat to mål ind, så det stod 3-3 efter en times spil. 
Man skulle helt hen til fire minutter inden slutfløjt, inden Peter "Pete" Madsen satte sidste fod på et flot KIF angreb, og dermed endte kampen med en KIF sejr på 4-3. 
 
Næste kamp for holdet er 2. pinsedag, mandag d. 21. maj kl 17 ude imod Vorup FB.  
 


 
17Maj2018
Ingen point mod Jammerbugt FC.

   © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF spillede onsdag aften på udebane mod Jammerbugt FC og tabte 3-0. 
 
Hjemmeholdet har taget dette oprykningsspil med storm, og vandt en fuldt fortjent 3-0 sejr, over et KIF mandskab, der samtidig desværre viste at holdets bundniveau desværre er skræmmende. 
 
Ingen tvivl om at det på ingen måde var en gunstig situation, at skulle på langfart med bus, umiddelbart efter endt arbejdsdag, men det var desværre vilkårene for flere hold i rækken i denne midtuge runde. 
Hjemmeholdet satte sig som første halvleg skred frem gradvis på spillet, og blev dermed også stort set det eneste chance skabende fodbold på banen i kampens første 45 minutter. 
KIF kom bagud midt i halvlegen, da hjemmeholdet nemt fik kombineret sig til baglinjen, og kunne her uhindret sende et indlæg ind foran mål, hvor Anders Rosengren Jensen steg til vejrs og kunne med et hovedstød sende hjemmeholdet i front. 
Blot 8 minutter senere, bragte hjemmeholdet sig på 2-0, efter et hjørnespark. Michael Byskov kunne heade bolden det sidste stykke over stregen, og dermed kunne KIF tage de tunge skridt til omklædningsrummet, da pausefløjtet lød. 
 
Små 10 minutter inde i anden halvleg bragte hjemmeholdets Tommy Fabricius hjemmeholdet på 3-0. 
Der var gennem halvlegen flere gode muligheder til Jamerbugt FC for at øge foringen, men det blev ved de 3 scoringer til hjemmeholdet. 
I den anden ende, kom KIF frem til enkelte rigtig pæne tilbud i slutningen af kampen, hvor Kristian Kirkegaard blandt andet var tæt på, først efter en flot solotur, og efterfølgende headede han lige over mål. Rune Nautrup fik også en kæmpe chance i slutminutterne, men desværre formåede KIF ikke at udnytte de få tilbud, som man kom frem til i anden halvleg. 
 
Nu venter der holdet 4 kampe, inden sommerferien står for døren. Ingen tvivl om, at KIF vil gøre deres ypperste for at vaske denne grimme plet af sig, og samtidig ende så højt som muligt i tabellen. 
 
På lørdag spilles næstsidste hjemmekamp, hvor ingen ringere end allerede oprykkede Hvidovre IF gæster Autocentralen Park på lørdag kl. 13.00.  
 
Kampfakta:
Jammerbugt FC - Kolding IF  3-0 (2-0)
Tilskuere: 187

  24'  1-0 Anders R. Jensen  
  31'  1-0 Michael Byskov  
  56'  1-0 Tommi Fabricius  
  Advarsler til KIF : Rune Nautrup og Henrik Brodersen 
 
Dommer: Rasmus Nielsen 
Linjedommere: Sune Feddersen og Michael Rasmussen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Nichlas "Tunna" Knudsen og Mathias Lautrup Nielsen 
 
Indskiftninger: 
45'  Nichlas "Tunna" Knudsen for Jonas Spornberger 
68'  Mathias Lautrup Nielsen for Jacob Eriksen 
76'  André Jepsen for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
15Maj2018
En lang tur til Pandrup venter i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Onsdag aften kl 19 spiller Kolding IF i Pandrup mod Jammerbugt FC og hvis KIF skal hænge på i oprykningsspillet, kræves der point i det Nordjyske. 
 
Efter den flotteog arbejdsomme 2-0 hjemmesejr over FC Sydvest i søndags skal KIF onsdag aften atter en tur på udebane. Denne gang er det Jammerbugt FC der tager imod på Sparekassen Vendsyssel Arena, til opgøret om at hænge på i oprykningsspillet. 
Begge hold har 26. point, og har dermed ni point op til Næstved, som aktuelt ligger til oprykning. 
 
Jammerbugt FC har den tidligere Thisted træner Bo Zinck i spidsen, og alle ved at Zinck kan sætte et mandskab op til toppræstationer. Og Jammerbugt har da også kun tabt to hjemmekampe i dette forår, nemlig til de to tophold Hvidovre og Næstved. Så ingen tvivl om at Sparekassen Vendsyssel Arena er et svært sted at spille. 
 
I disse "Engelske uger" med to kampe pr. uge har KIF's cheftræner droslet en smule ned på træningen, således har truppen siden kampen i søndags kun trænet en enkelt gang. 
Hos KIF er Sebastian Sommer tilbage efter karantæne og mon ikke Jonas Spornberger får en plads i startopstillingen efter det flotte indhop i søndags mod Sydvest. 
Hos KIF er Morten Hansen ude med karantæne, og det samme gælder for Jammerbugts topscorer Søren V. Pedersen.  
 
Kampen kan ses online her: Se Jammerbugt FC mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Jammerbugt FC: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer, 
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Jonas Spornberger, 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
13Maj2018
Sikker hjemmesejr over FC Sydvest.

 Rune Nautrup takker Jonas Spornberger for assist til 1-0 målet  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF er stadig ubesejret på Autocentralen Park efter dagens opgør mod FC Sydvest, der blev sendt hjem til Tønder med en KIF sejr på 2-0. 
 
Dagens modstander fra Tønder, har tidligere voldt Kolding IF store problemer. Men set over hele kampen i dag, vandt KIF en fortjent 2-0 sejr, en sejr, der sagtens kunne, og burde have været større, men samtidig havde gæsterne også et par fæle afbrændere 
 
Første halvleg endte målløs, men der var flere halvstore chancer til KIF i kampens første 45 minutter, og halvlegens største mulighed tilfaldt nok gæsterne i halvlegens sidste minut. 
Kampen var blot 4 minutter gammel, da Rune Nautrup var tæt på at nå frem til et indlæg. 
Små 5 minutter senere kombinerede Rune Nautrup og Kristian Kirkegård sig igennem, og afslutningsvis var den tidligere FC Sydvest spiller, Morten Hansen lige ved at gøre det onde, mod sine tidligere holdkammerater. 
KIF fortsatte det chanceskabende spil, fint orkestreret af Kristian Kirkegård. 
Midt i halvlegen havde Andre' Jepsen et lumsk forsøg, direkte på frispark, men igen lige ved og næsten. 
Med et kvarter igen af første halvleg, pressede hjemmeholdet igen på, og Kristian Kirkegård fik sendt en afslutning over mål, efter en del klumpspil i gæsternes forsvar. 
I halvlegens sidste minut, var det stik mod spil og chancer lige ved at gæsterne havde fået prikket en enkelt ind. 
Et boldtab på egen banehalvdel af KIF, gav en hurtig omstilling, men FC Sydvest spilleren, der pludselig var alene med Jens Rinke, afsluttede langt over mål. 
 
KIF fortsatte anden halvleg med at presse på, og igen var Rune Nautrup lige ved i anden halvlegs indledning. 
Efter et kvartes spil, foretog KIF sin første indskiftning, Jonas spornberger afløste Mathias Lautrup Nielsen, og det skulle sidenhen vise sig at blive særdeles kampafgørende. 
Rune Nautrup var dog minuttet efter indskiftningen lige ved, helt på egen hånd, at få hul på bylden. Han driblede sig igennem i venstre side, og kom ind i feltet, hvor han også fik afsluttet, men igen fik gæsternes keeper klaret for sig. 
Presset mod gæsternes mål blev intensiveret, og kampen var nu i en fase, hvor det tangerede rent skydetelt foran gæsternes mål. 
Det hårde pres mod gæsternes mål, kastede dog en enkelt omstilling af sig. FC Sydvest havde en stor mulighed midt i halvlegen, men Jens Rinke viste klassen, og fik afværget til hjørnespark. 
Efter en lille halv times spil kom den forløsende scoring til Kolding IF. 
En yderst veloplagt Jonas Spornberger, fandt med en følt aflevering, Rune Nautrup i gæsternes straffesparksfelt, her svigtede KIFs topscorer ikke, og iskoldt sendte han bolden i netmaskerne. 
Det burde have været 2-0 blot tre minutter senere, da Rune Nautrup igen blev spillet fri i gæsternes straffesparksfelt, desværre så KIFs anfører ikke Kristian Kirkegård, der stod helt fri inde foran mål, og Runes afslutning gik desværre forbi målet. 
Men Rune Nautrup, der spillede en god kamp, fik lukket og slukket, da han med et par minutter tilbage af dagens kamp, kunne bringe sit hold på 2-0, på et straffespark. Forinden var Jonas Spornberger nemlig blevet fældet tæt under mål, og dommeren var ikke tvivl, og pegede på pletten. 
 
Nu venter der KIF spillerne en hård fodbold uge. Onsdag skal KIF på langtur til Jammerbugten, og lørdag kl. 13.00 spiller KIF igen hjemme på Autocentralen Park, når Hvidovre kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - FC Sydvest 05  2-0 (0-0)
Tilskuere: 299

  73'  1-0 Rune Nautrup  (Assist: Jonas Spornberger)
  88'  2-0 Rune Nautrup  (Straffe begået mod Jonas Spornberger)
  Advarsler til KIF : Jens Rinke Kristensen, André Jepsen og Morten Hansen 
 
Dommer: Jonas Rossen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Ulrik Gøtze
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, André Jepsen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen,  
Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, Nichlas Knudsen, Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
58'  Jonas Spornberger for Mathias Lautrup Nielsen 
78'  Kasper Theis Jensen for Jacob Eriksen 
83'  Casper From for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
12Maj2018
FC Sydvest gæster Autocentralen Park i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
I torsdags, Kristi Himmelfartsdag, var KIF en tur i Valby og måtte desværre rejse tomhændet hjem efter et ærgerligt nederlag til BF Frem. Så nu skal FC Sydvest mærke at Autocentralen Park er en svær bane at dyste på. 
 
Søndagens gæster fra Tønder er en velkendt modstander for KIF og et hold der adskillige gange har givet hjemmeholdet kamp til stregen. Faktisk skal vi så langt tilbage som til d. 13. juni 2015 for at finde en hjemmesejr over FC Sydvest. 
Selvom Tøndringerne aktuelt indtager tabeljumbo-placeringen skal vi absolut ikke tage dagens opgør for givet. Fem gange har vi tidligere tørnet sammen med dem, med to sejre til hver og en enkelt uafgjort til følge. 
Sidst de gæstede Autocentralen Park sejrede de eksempelvis 3-4. Morten Hansen scorede for resten to af sønderjydernes mål. Heldigvis spiller han i dag for os! 
Morten Hansen er faktisk ikke eneste mand, som har en historie i begge klubber. Således har både vores sportschef Ulrik Pedersen været træner i klubben, mens Jacob Eriksen også har slået sine folder som spiller i det sønderjyske. Desuden huserer den tidligere KIF 'er René Hansen på Sydvests midtbane. 
 
Tager vi et blik på dagens modstander dukker der flere interessante navne op. På midtbanen finder vi den stærke Jonas Gejel Hansen, som blandt andet har kampe for EfB og Helsingør på CV'et. I tillæg har han faktisk også spillet på det færøske U21 landshold. Man bør også notere sig den lynhurtige kantspiller Van Tha Ni Dum, som indtil videre har nettet syv gange i fjorten 2. Divisionskampe. Helt i front har den rutinerede topscorer Anders Thomsen, som kommer med erfaring fra både SønderjyskE, Hobro og Brabrand. 
 
På trænerbænken finder vi også to velrenommerede herrer. Den tidligere SønderjyskE-kaptajn Jacob Stolberg er cheftræner, og som assistent finder vi Hans Henrik Andreasen med over 250 Superliga-kampe i benene. 
Så der hersker ingen tvivl om, at der venter os endnu en hård kamp i morgen. 
 
Sidst vi tabte på Autocentralen Park er helt tilbage i oktober, hvor Dalum løb med en 1-2 sejr. Så derfor er der god grund til optimisme forud for morgendagens kamp.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod FC Sydvest 05 Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod FC Sydvest: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
10Maj2018
Brændt straffe og nederlag i Valby.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF havde inden mødet med Boldklubben FREM, haft en god periode, uden nederlag. Men at stimen lige netop skulle brydes her, var der ikke meget, der gennem denne kamp antydede. 
 
Det flotte forårsvejr denne Kristi Himmelfartsdag, var med til at skabe en flot ramme om kampen mellem hæderkronede FREM og KIF. 
Første halvleg blev dog en noget chancefattig omgang, hvor ingen af de to mandskaber formåede at spille sig frem til noget nævneværdigt. 
 
Anden halvleg blev dog noget mere dramatisk. 
Hjemmeholdet var tæt på en enkelt gang i starten af anden halvleg, men Jens Rinke diskede op med en flot fodparade. 
Cheftræner Anders Jensen ændrede efter et kvarters spil, spillesystem, hvilket måske var medvirkende til at KIF kom frem til flere chancer. 
Jacob Eriksen var tæt på at lave et drømmemål, da han fra kanten af feltet, sendte et flot brækkende skud afsted med retning mod det fjerneste målhjørne. Men desværre fik hjemmeholdets keeper Marco Bylow lige akkurat det yderste af fingerspidserne på, og returbolden havnede hos Morten Hansen, der sammen med Rune Nautrup, desværre ikke fik udnyttet klumpspillet i hjemmeholdet straffesparksfelt, til at få skubbet bolden i mål. 
Kampens absolut største chance tilfaldt KIF, da de med et kvarter igen fik tilkendt et straffespark, efter at fødselaren Rune Nautrup var blevet sendt direkte mod mål, med en dyb stikning. Hjemmeholdets målmand Marco Bylow smed sig ned efter bolden, og ramte samtidig Rune Nautrup, der væltede, og til højlydt utilfredshed hos hjemmeholdets fans, blev der peget på 11 meter pletten. 
Desværre for KIF og André Jepsen, gik FREM keeperen til den rigtige side, og dermed forblev den person, der styrede måltavlen arbejdsløs. 
Det lignede efterhånden en målløs affære, men desværre, lavede KIF en fatal forsvarsfejl, med blot ni minutter igen. 
En KIF forsvarer, får ikke clearet en lang bold, og det takkede hjemmeholdets Adam Jakobsen for, da han nemt kunne sende bolden ind bag en sagesløs Jens Rinke. 
I slutminutterne pressede KIF yderligere på, og Rune Nautrup havde en stor mulighed, men desværre var han ikke retvendt i afslutnings øjeblikket, og afslutningen gik desværre over mål og op i den lune forårshimmel. 
Bittert at smide alle tre point, i en fodboldkamp, hvor man stort set holder hjemmeholdet fuldstændig fra fadet. 
Men det er vilkårene når man ikke lige er der 100 procent i felterne. 
Med 6 runder igen, er der stadig 18 point at spille om. 
 
Næste opgave for KIF er hjemme på Autocentralen Park, i morgen søndag kl. 13.00 hvor FC Sydvest 05 Tønder kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
BK Frem - Kolding IF 1-0 (0-0)
Tilskuere: 701

  74'  0-0 André Jepsen  (Brændt straffespark)
  81'  1-0 Adam Emil Skaanning Jakobsen 
  Advarsler til KIF : Mathias Lautrup Nielsen 
 
Dommer: Martin Køster 
Linjedommere: Ibrahim Dhaflaoui og Sebastian Friis Aagerup
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
48'  André Jepsen for Michael Præst 
68'  Mathias Lautrup Nielsen for Kristian Kirkegaard 
84'  Jonas Spornberger for Nichlas Ørbæk Knudsen 
 
 
 


 
9Maj2018
KIF skal en tur til Valby i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det endnu en udekamp, efter søndagens flotte 2-0 sejr over Ringkøbing IF i søndags, hvor KIF hentede forårets første udesejr. 
 
Morgendagens værter er Boldklubben Frem, som vi jo som bekendt slog 2-1, da de gæstede Autocentralen Park i starten af april. 
Frem har ikke haft det forår de håbede på og indtager i øjeblikket placeringen som nummer elleve i oprykningsspillet med 14 point, mod KIF's 23. Men derfor skal man aldeles ikke undervurdere holdet, som klart har potentiale til en bedre placering i tabellen end den øjeblikkelige. 
 
KIF er inde i en rigtig god stime for tiden og holdet har ikke tabt en kamp siden marts måned. Den stime må gerne fortsætte og Anders Jensens tropper vil være topmotiverede for at tage alle tre point med hjem i morgen Kristi Himmelfartsdag. 
KIF's sidste sejr i Valby er så langt tilbage som i sæsonen 1981 i 2. division, hvor KIF d. 18. oktober, foran 2.144 tilskuere, hentede en 3-1 sejr hos Frem. 
Målscorere for KIF var Allan Hansen med to mål og Torben Christensen med et enkelt.  
 
Kampen kan ses online her: Se BK Frem mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Henrik Brodersen, 
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen, 
Jonas Spornberger og Mathias Høgsholt.  
 


 
6Maj2018
Fortjent 2-0 sejr i Ringkøbing.

Emil Obitsø Nielsen har sidste fod på bolden til 0-1  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Kolding IF skulle søndag eftermiddag forsøge at følge op på den glimrende indsats fra sidste weekend. 
 
Dagens modstander, Ringkøbing IF, vandt vi knebent over i oprykningsspillets første kamp, som jo blev spillet i Bramdrupdam, under rimeligt udfordrende vejrmæssige forhold. 
I dag var det nærmest sommerligt vejr, og rammerne på Green Arena var indbydende. 
Cheftræner Nicolai Wael fra Ringkøbing IF havde inden dagens opgør udtalt, at dagens modstander - Kolding IF, var af en noget anden kaliber en topholdet Hvidovre. 
Det kan man mene om hvad man vil, men tænker ikke at en sådan udtalelse gjorde KIF spillerne mindre sultne . 
 
Hjemmeholdet startede i den grad bedst. Men gæsterne fra KIF fandt lige så stille sit eget spil, og fik lukket ned for hjemmeholdet, der som første halvleg skred frem, mistede mere og mere initiativ. 
Der var enkelte halve chancer til hjemmeholdet, men KIF virkede klart farligst, og både Rune Nautruup og Nichlas " Tunna" Knudsen var tæt på, men hjemmeholdets keeper var i første halvleg sit hold en sikker sidste skanse. 
 
Anden halvleg var blot syv minutter gammel, da Kolding IF spillede sig frem til en helt åben chance. Morten Hansen fandt med et perfekt indlæg, Kristian Kirkegaard på kanten af feltet. Desværre Fik "Kirke" overplaceret sit skud, der gik lige over mål. 
Rune Nautrup tvang hjemmeholdets keeper til at diske op med en klasseredning og man sad og blev en smule nervøs for, om det skulle blive en af de kampe, hvor man bare ikke fik omsat sine chancer til mål. 
Den tvivl blev dog efter lidt over times spil, gjort til skamme. 
Efter et hjørnespark til hjemmeholdet, kunne KIF keeper Jens Rinke med et præcist udspark, sende Nichlas "Tunna" Knudsen afsted på venstre kanten. " Tunna" sled sig smart fri, af sin nærmeste oppasser, og fik sendt bolden fladt ind foran mål, hvor Emil Obitsø Nielsen kunne glide bolden i netmaskerne til en fortjent og forløsende føring. 
Der skulle kun gå fem minutter før bolden igen lå i netmaskerne bag Ringkøbings målmand. 
Efter en bolderobring på egen banehalvdel, blev Rune Nautrup og "Tunna" sendt afsted i dybden. KIF anfører Rune Nautrup sendte uselvisk bolden videre til "Tunna", der i en mere gunstig position sikkert sendte bolden ind bag en sagesløs keeper i Ringkøbing målet. 
Nu var den kamp afgjort. Men der blev dog unødig spænding i det sidste kvarter, da indskiftede Sebastian Sommer fik en hård medfart med flere hårde tacklinger. I frustration, så den ene linjedommer at Sebastian Sommer skulle have slået ud efter en modstander. Dette takserede kampens dommer til direkte rødt. 
Dermed måtte Anders Jensen lave en enkelt taktisk udskiftning i kampens sidste kvarter. Med en mand i undertal, spillede KIF dog klogt og sikkert sejren hjem. 
Anden sejr i streg, og igen spiller vi til nul. 
 
Nu venter der nogle hårde og spændende uger, hvor der skal spilles næsten to kampe om ugen. 
KIF skal på torsdag spille i Valby imod FREM, og på søndag gæster FC Sydvest Autocentralen Park. 
Der er stadig lang vej op til den oprykningsgivende andenplads, men der er ikke andet at gøre, end at tage en kamp af gangen. 
 
Ingen tvivl om, at KIF nu er i en god stime, og det er længe siden sidst, holdet har tabt en kamp. 
 
Den selvtillid skal tages med til den kommende udekamp på Sjælland, hvor Kolding IF Kristi Himmelfartsdag, gæster den hæderkronede Boldklubben FREM. 
 
Kampfakta:
Ringkøbing IF - Kolding IF 0-2 (0-0)
Tilskuere: 455

  63'  0-1 Emil Obitsø Nielsen  (Assist: Nichlas Ørbæk Knudsen)
  67'  0-2 Nichlas Ørbæk Knudsen  (Assist: Rune Nautrup)
  74'  0-2 Sebastian Sommer (2 Spilledages karentæne 10-05-2018 og 13-05-2018) 
  Advarsler til KIF : Jacob Eriksen 
 
Dommer: Patrick Remon Andersen 
Linjedommere: Lasse Læbel Graagaard og Mathias Madsen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Henrik Brodersen, Nichlas Ørbæk Knudsen, 
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Casper From, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer og André Jepsen 
 
Indskiftninger: 
63'  Sebastian Sommer for Jacob Eriksen 
71'  André Jepsen for Kristian Kirkegaard 
76'  Kasper Theis Jensen for Nichlas Ørbæk Knudsen 
 
 
 


 
5Maj2018
KIF skal op mod Ringkøbing i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det endnu en svær udekamp mod Ringkøbing IF i morgen, hvor KIF skal jagte forårets første udesejr mod rækkens nummer ti. 
 
Efter sidste lørdags flotte 2-0 sejr hjemme over Skovshoved skal holdet, i morgen søndag, en tur til Ringkøbing for at lægge yderligere på i tabellen og fortsat holde sig til om de sjove pladser i oprykningsspillet. 
 
KIF har historisk et ganske godt tag på søndagens modstander, og således har KIF aldrig tabt en kamp i Danmarkstuneringen til Ringkøbing. De to hold har mødt hinanden tre gange, og altid med en KIF sejr som resultat.  
 
Kampen kan ses online her: Se Ringkøbing IF mod Kolding IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Ringkøbing IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Casper From, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen,  
Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen og Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt.  
 


 
3Maj2018
KIF's kvinder røg ud af pokalen.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Løjt/Rødekro IF blev stopklodsen for Kolding IF´s kvinder her til aften, da anden runde af DBU pokalen for kvinder løb af stablen. 
 
Kolding IF's kvinder, som til dagligt spiller i serie 2, mødte Løjt/Rødekro IF fra serie 1 i en pokalkamp på Autocentralen Park. 
Man kunne godt se niveauforskellen på de to rækker, og KIF måtte da også se sig slået ud af pokalen med et 0-7 nederlag til gæsterne fra Løjt/Rødekro IF. 
 
Starten af kampen forløb nogenlunde jævnbyrdig, men så lavede Kolding målvogteren et frispark på en modstander inde i det kriminelle felt, som dommeren korrekt takserede til straffe og et gult kort og dermed ti minutters udvisning. KIF satte en markspiller til at vogte målet, men hun kunne intet stille op mod et velplaceret straffespark. 
I de ti minutter som det gule kort kostede, kom gæsterne yderligere foran med to mål, og dermed var kampen reelt afgjort. 
 
KIF's kvinder kan nu koncentrere sig om fortsat at gøre det godt i serie 2, hvor holdet aktuelt indtager en flot andenplads. 
 
Næste hjemmekamp for kvinderne er søndag d. 27. maj kl 13, hvor Haderslev FK gæster Autocentralen Park.  
 


 
28April2018
Kolding IF vandt sikkert over Skovshoved IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Lørdag eftermiddag spillede Kolding IF hjemme på Autocentralen Park, imod Skovshoved IF. 
 
Det gæstende mandskab fra Gentofte, har været et af forårets bedste mandskaber, og havde inden mødet med KIF, høstet 13 point i oprykningsspillet. 
Men selv om KIF på dagen havde to centrale personer i straffeboksen, var der aldrig tvivl om udfaldet af kampen, som KIF fortjent vandt med 2-0. 
Kolding IF fik også en drømmestart på kampen. Efter blot seks minutters spil kom KIF i front. 
En genistreg fra Nichlas Ørbæk "Tunna" Knudsen åbnede fuldstændigt Skovserne forsvar op. "Tunna" modtog bolden midtvejs på gæsternes banehalvdel, og fik med en smart hælaflevering spillet Emil Obitsø Nielsen fri i feltet. Emil spillede klogt bolden skråt bagud til Henrik Brodersen, der med et tørt inderside spark, udplacerede gæsternes målmand, og fik dermed lavet sit første mål i KIF trøjen. 
Kolding IF havde midt i halvlegen en farlig dobbeltchance, men gæsterne fik afværget, og dermed kunne KIF tage de 1-0 med ned i omklædningsrummet. 
 
Henrik Brodersen var tæt på at blive dobbelt målscorer, allerede i starten af anden halvleg, hvor han efter et godt indlæg fra Morten Hansen, var tæt på efter et godt hovedstød. 
Endnu tættere på kom Henrik Brodersen efter knap en lille times spil. Et udspark fra Jens Rinke, blev fint taget ned af Kristian Kirkegaard, og efter to spilstationer havnede bolden hos Henrik Brodersen, der med en flot helflugter ramte overliggeren. 
Dette var en advarsel for Skovserne, for blot to minutter senere kombinerede Sebastian Sommer og Kristian Kirkegaard sig flot igennem gæsternes forsvar, og sidstnævnte kunne helt fortjent bringe KIF på 2-0. 
Så ebbede kampen lige så stille ud, og gæsterne havde faktisk en enkelt mulighed i tillægsminutterne, men afslutningen gik forbi Jens Rinkes mål. Det havde også givet et forkert billede af denne kamp, hvis KIF ikke havde vundet med mindst to overskydende mål. 
 
Den kommende weekend venter endnu en svær opgave for Kolding IF. En udebanekamp imod Ringkøbing IF på søndag kl. 14.00.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Skovshoved IF 2-0 (1-0)
Tilskuere: 303

    6'  1-0 Henrik Brodersen  (Assist: Emil Obitsø Nielsen)
  61'  2-0 Kristian Kirkegaard  (Assist: Sebastian Sommer)
  Advarsler til KIF : Mathias Høgsholt og Mathias Lautrup Nielsen 
Dommer: Esad Deronjic 
Linjedommere: Bjarke Bruun og Stefan Fyhn
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
André Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Jacob Eriksen, Mathias Lautrup Nielsen og Jonas Spornberger 
 
Indskiftninger: 
60'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
65'  Mathias Lautrup Nielsen for Nichlas Ørbæk Knudsen 
85'  Jonas Spornberger for Kristian Kirkegaard 
 
 
 


 
28April2018
JS hentede ét point ude mod Lemming IF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
På trods af flere afbud, skader og karantæner, så truppen kun bestod af tolv mand, hentede Divisionsreserverne det ene point ude mod Lemming IF. 
 
Det er ikke en let opgave at møde rækkens tophold med en så lille trup som træner Ken Højland havde til rådighed i gårsdagens udekamp mod Lemming IF. Så det må siges at være godkendt at komme hjem med det ene point efter resultatet 4-4. 
Træner Ken Højland havde fire U19 spillere med og faktisk var der kun tre spillere over 22 år, men de unge spillere gjorde det rigtigt godt mod velorganiseret og fysisk spillende tophold. 
 
Målscorer for KIF var Oliver Buhl, Michael Muhrholm, Sander Kohberg og Erenik Lushaj i nævnte rækkefølge. 
 
Næste kamp for Divisionsreserverne er søndag den 6. maj hjemme på Autocentralen Park kl 14, mod IF Lyseng.  
 


 
26April2018
Skovshoved IF er lørdagens modstander for Kolding IF.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Det uafgjort resultat sidste weekend mod Kjellerup IF betød tab af terræn i oprykningskampen. 
 
Sidste weekends resultater betød at vi før dagens kamp har seks point op til den eftertragtede andenplads. 
Ingenting er dog heldigvis afgjort, da dagens kamp samtidig betyder, at vi kun er nået halvvejsi oprykningsspillet. 
 
Dagens modstander er Skovshoved fra det nordlige København. Og selvom Skovshoved har et oprykker prædikat på sig, er de ikke nogen ny dreng i klassen. Storkøbenhavnerne tog således sølvmedaljer i landets bedste række to gange i henholdsvis 1926-27 & 1952-53 sæsonen. Men det begynder jo at være nogle år siden. 
 
"Skovserne" som de ynder at kalde sig selv, kommer med et nederlag på hjemme på 2-3 i bagagen, efter at Jammerbugt FC tog alle tre point med hjem fra Skovshoved sidste lørdag. Ellers har de leveret en flot præstation i årets oprykningsspil, hvor det kun er blevet til nederlag mod førnævnte og så Avarta. Faktisk har de taget 13 points i syv kampe. Det bør aftvinge en god del respekt! 
Ser man deres trup igennem dukker der også nogle ganske interessante navne op. Blandt andet vil de fodboldkyndige sikkert bemærke Mark Leth Pedersen, som senest har spillet Superliga med Helsingør og den notorisk farlige målmager Simon Bræmer, som faktisk har scoret 12 mål de sidste 19 kampe. 
 
Sidst Kolding IF tabte til Skovshoved ligger så langt tilbage som i 3. division 1964, hvor KIF tabte ude 
til Skovshoved IF med 0-4. 
Sidst Skovshoved gæstede Kolding var i 1999, hvor Skovshoved IF blev sendt hjem med en sikker 4-0 sejr til KIF.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Skovshoved IF Live her...    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Skovshoved IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard,  
Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
21April2018
Heldigt point til Kolding IF.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Lørdag eftermiddag kunne Kolding IF byde Kjellerup IF velkommen til Autocentralen Park, hvor et lækkert græstæppe ventede de 22 aktører. 
 
Gæsterne fra Kjellerup lagde ud i højt tempo, og lagde et godt pres på hjemmeholdet i kampens indledning. 
Efter ti minutters spil fik Kolding IF spillet bolden rundt om gæsternes aggressive pres, og Morten Hansen fandt med en god stikning Rune Nautrup i gæsternes straffesparksfelt, her blev KIFs anfører nedlagt, og klart straffespark til hjemmeholdet. 
André Jepsen skulle sparke fra elleve meter pletten, og fik med en smule besvær bolden over mållinjen og dermed en resultatmæssig god start på kampen for Kolding IF. 
Men det var ikke længe hjemmeholdets spillere og tilskuere kunne glæde sig over føringen, for blot få minutter efter scoringen, fik Kjellerup tilkendt et frispark lige udenfor Kolding IFs straffesparksfelt. 
Gæsternes Sebastian Denius skulle sparke, og fik lidt heldigt udlignet, da bolden ramte en KIF'er i forsvarsmuren og snød Jens Rinke i KIF målet. 
Få minutter inden pausen, var gæsterne tæt på igen, men Jens Rinke kom godt ud af sit mål og fik blokeret. 
 
Anden halvleg var blot syv minutter gammel, da gæsterne igen var nærgående. 
Rigtig tæt på var gæsternes Sebastian Denius, da han efter ti minutters spil af anden halvleg pludselig stod alene med Jens Rinke, men afslutningen gik lige forbi Jens Rinkes mål. 
Kolding IF havde deres bedste tilbud i anden halvleg efter et kvarters spil, da indskiftede Kristian kirkegaard, med en flot aflevering fandt André Jepsen i dybden, desværre blev vinkel lidt spids, og gæsternes keeper fik med en fin fodparade klaret for sig. 
I den anden ende hev Jens Rinke igen en klasseredning ud af ærmet, da han med små tyve minutter tilbage af kampen, igen stod alene med en Kjellerup spiller. 
Der var flere halve chancer i begge ender, den største tilfaldt igen gæsterne, da KIF med otte minutter igen sjuskede i forsvaret og forærede gæsterne bolden. En kjellerup spiller tog chancen fra en spids vinkel, men bolde smøg sig lige udenom Jens Rinkes mål. 
KIF forsøgte sig med et lille pres i kampens absolut sidste fase, men rigtig farlig blev det desværre ikke, og dermed kunne begge hold forlade banen med hver et point. 
 
Kolding IF spiller hjemme igen, allerede på lørdag, hvor Skovshoved IF kommer på besøg. Sjællænderne har flere kendte navne i truppen, og har gjort det rigtig fint i oprykningsspillets første halvdel. Så ingen tvivl om at der igen venter publikum et spændende opgør på Autocentralen Park.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Kjellerup IF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 373

  13'  0-1 André Jepsen 
  16'  1-1 Sebastian Denius 
  Advarsler til KIF : Mads Zederkof og Rune Nautrup 
Dommer: Esad Deronjic 
Linjedommere: Søren Stagaard og Martin Outzen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, André Jepsen, 
Nichlas Ørbæk Knudsen, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen 
og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Kasper Theis Jensen, Jacob Eriksen, Kristian Kirkegaard,  
Jonas Spornberger og Casper Brunn 
 
Indskiftninger: 
55'  Kristian Kirkegaard for Nichlas Ørbæk Knudsen 
60'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
87'  Jonas Spornberger for Henrik Brodersen 
 
 
 


 
20April2018
Kjellerup IF gæster Autocentralen Park på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Efter sidste weekends uafgjorte resultat øjner vi stadig en oprykningsplads, men så skal alle tre point blive i Kolding i kampen mod Kjellerup IF på lørdag. 
 
Sidste lørdag spillede vi mod sønderjyderne fra FC Sydvest. I en hård match kom vi ellers planmæssigt foran midtvejs i første halvleg ved André Jepsen, men måtte desværre nøje os med pointdeling efter en udligning et kvarter før tid. 
Der skal i hvert fald ikke herske nogen tvivl om at vi vil gå på banen i dag mod Kjellerup IF med målsætningen om at vinde kampen og at håndhæve at Autocentralen Park skal være en uindtagelig fæstning. 
 
lørdag er det så den midtjyske klub Kjellerup IF som venter. Klubben har tidligere Hobro og EfB træner Jonas Dal ved roret, og sammen med de hårdtarbejdende spillere har han leveret imponerende resultater. Det var vel få som havde spået dem en plads i Oprykningsspillet, men alligevel er de nu bare tre points fra den eftertragtede andenplads. Jonas Dall har da også udtalt at de vil gå benhårdt efter at slutte på en af de pladser, der giver adgang til 1. division efter sommerferien. 
Kjellerup IF må undvære angriberen Christopher Denius, som sidder ude med karantæne efter en advarsel i sidste weekend.  
 
Kampen kan ses online her: Se Kolding IF mod Kjellerup IF Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod Kjellerup IF: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
17April2018
Kolding IF fik ét point i Tønder.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Det blev, ganske som forventet, en svær udebanekamp mod FC Sydvest 05 i Tønder, og Kolding IF fik kun ét point med hjem efter at have været foran 1-0 og FC Sydvest en mand i undertal de sidste ti minutter. 
 
Kolding IF spillede lørdag eftermiddag, ude - mod et af de mandskaber i rækken, som ofte driller, og som KIF ikke har den bedste statistik imod. 
Lad det være sagt med det samme, det blev en vanskelig opgave, i hvert fald at få dirket hjemmeholdets forsvarskæde op. 
Det blev aldrig den store fodboldoplevelse, og da hjemmeholdet FC Sydvest i store dele af opgøret, havde held og dygtighed til at få store dele af spillet flyttet op på 3. sals højde, blev det en noget chancefattig og fysisk betonet affære. 
Efter et par halve chancer til begge mandskaber i kampens indledning, blev det gæsterne fra KIF, der fik hul på bylden først. 
Et frispark på egen banehalvdel, taget af Theis Jensen, der med en lang præcis aflevering, fandt André Jepsen på kanten. Her tog "Andy" et par gode træk ind i banen, og tog så chancen fra distancen, og sendte bolden i nettet. Dermed var KIF i front, og den stilling tog de sig også med ind i anden halvleg. 
 
Det blev som ventet et opgør med meget duelspil, og der blev ikke givet ved dørene i nogle af de to forsvar. 
Med et kvarter tilbage, fik hjemmeholdet dog udlignet. 
Efter en bolderobring midt på banen og en efterfølgende hurtig omstilling, kunne hjemmeholdets Anders Thomsen sende et fladt indlæg ind til en fremstormende Van Tha Thawng Ni Dum, der tæt under mål fik udlignet. 
Fem minutter senere, fik hjemmeholdets Marinus Siewe, marchordre, da han blev præsenteret for sin anden advarsel, men selvom KIF i de ti minutter, hvor man var en mand i overtal, desperat forsøgte at spille sig frem til flere chancer, blev det desværre aldrig rigtig farligt. 
Dermed kunne KIF rejse mod nord, med et enkelt point på bogen. 
 
På lørdag kl. 13.00 er der igen fodbold på AutoCentralen Park, hvor Kjellerup IF kommer på besøg.  
 
Kampfakta:
FC Sydvest 05 Tønder - Kolding IF 1-1 (0-1)
Tilskuere: 230

  23'  0-1 André Jepsen 
  74'  1-1 Van Tha Thawng Ni Dum 
  80'  1-1 Marinus Siewe Larsen Pouani (FC Sydvest 05 Tønder) 
  Advarsler til KIF : Kasper Theis Jensen og Rune Nautrup 
Dommer: Martin Outzen 
Linjedommere: Lasse Lorenzen og Henrik Spetzler
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Kasper Theis Jensen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen, 
André Jepsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonathan Kirkegaard, Jacob Eriksen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Mads Zederkof, 
Mathias Lautrup Nielsen og Casper Brunn 
 
Indskiftninger: 
61'  Nichlas Ørbæk Knudsen for Kristian Kirkegaard 
78'  Jacob Eriksen for André Jepsen 
 
 
 


 
12April2018
Kolding IF møder FC Sydvest ude på lørdag.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så skal Kolding IF en tur til grænsen, ikke efter bajere og bum, men for at spille mod FC Sydvest på BankParken Tønder. 
 
Efter den hårdt tilkæmpede sejr over BK Frem sidste lørdag gælder det atter om at sætte point på kontoen. 
FC Sydvest indtager pladsen som næst sidst i rækken, seks point efter Kolding IF. Sidst KIF gæstede Tønder blev man sendt hjem med et 2-4 nederlag. 
Dette skulle helst ikke gentage sig, og Anders Jensens tropper vil gøre alt for at hive en sejr og tre point med hjem til Kolding.  
 
Kampen kan ses online her: Se FC Sydvest 05 - Kolding IF Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonathan Kirkegaard, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen,  
og Mathias Høgsholt.  
 


 
8April2018
JS tabte til fysisk stærke Vorup FB.

  © Foto - KIF-Fodbold  
 
Efter den flotte præmieresejr ude over Egen UI skulle Divisionsreserverne hjemme møde Vorup FB, og den kamp endte med et 2-5 nederlag. 
 
KIF startede kampen godt og kom da også foran 1-0 efter små tyve minutter på en scoring af Robin Kragelund, men efterhånden som kampen skred frem viste gæsterne fra Vorup FB at deres fysik var større en det unge KIF mandskabs. Kort før pausen fik Vorup udlignet KIF føringen. 
 
I anden halvleg blev det hele vendt og Vorup bragte sig foran med både 2-1 og 3-1 inden Michael Murholm bragte spænding tilbage i kampen. Men det endte seks minutter senere da Vorup kom foran 4-2. 
I kampens slutning fik Vorup endnu et mål og kampen endte dermed med et 2-5 nederlag til KIF. 
 
Næste kamp for Divisionsreserverne er kommende søndag kl 13.30, ude mod SGI/SSK fra Esbjerg.  
 


 
7April2018
Kolding IF slog BK Frem 2-1.

  © Arkivfoto - KIF-Fodbold  
 
Efter det lidt dumme pointtab sidst KIF spillede hjemme på Autocentralen Park, var det vigtigt og tiltrængt igen at komme tilbage på vindersporet imod Frem. 
 
Der var blevet gjort meget for, at banen skulle blive i så god stand som muligt, og indrømmet, udefra så banen rigtig fin ud, taget årstiden og betragtning. 
KIF startede dagens opgør i dejlig aggressiv stil, og levnede ikke meget plads på banen, til vores Sjællandske gæster. 
KIF spillede sig frem til flere gode tilbud, og det spillemæssige overtag kulminerede i kampens første scoring midtvejs i første halvleg. 
Morten Hansen fandt med en godt stikning Rune Nautrup i feltet, der iskoldt bragte KIF i front. 
Rune Nautrup var fem minutter senere tæt på at fordoble KIF føringen, da han efter et hjørnespark fik afsluttet tæt under mål. Desværre sendte Rune Nautrup bolden lige over gæsternes overligger. 
Med få minutter tilbage af en første halvleg, som hjemmeholdet dominerede pænt, var KIFs anfører igen på spil. Efter en god omstilling, fandt han med en fin aflevering Mathias Nielsen, der fra en god position, desværre fik afsluttet lige forbi den ene opstander. 
Så med en føring, der nemt kunne have været større, kunne KIF gå til pausen. 
 
Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da Rune Nautrup med en god stikning i dybden sendte Sebastian Sommer afsted ind i feltet, og her kanonerede han bolden op i nettaget, og dermed lugtede det nu af en tiltrængt hjemmesejr. 
Der skulle dog blot gå fem minutter, inden KIF spillerne tog sig en gevaldig blunder i de bagerste geledder. KIF var simpelthen for passive i deres genpres, og det takkede gæsternes Adam Jakobsen straks for, ved at reducere fra en spids vinkel. 
Heldigvis, slog Frem scoringen ikke KIF ud af kurs. 
I kampens 74´minut blev Morten Hansen nedlagt i det kriminelle felt. Rune Nautrup skulle eksekvere fra ellemeter pletten, men desværre gik Frems keeper til den rigtige side, og dermed bevarede gæsterne spændingen i kampen. 
Hjemmeholdet fortsatte med at producere chancer, og med små ti minutter igen, var Morten Hansen meget tæt på at lukke kampen. 
Rune Nautrup havde sidste fod på et rigtig godt KIF angreb, da han med små fem minutter igen var lige ved at sende en flad aflevering i kassen, men desværre blev det ikke til mere. 
På en dag hvor man fik produceret rigtig mange gode angreb, men samtidig også brændte fælt, kan spillerne trods alt være tilfredse med, at de igen kunne sætte tre point ind på kontoen. 
 
Lørdag kl. 15.00 i næste uge, står KIF overfor en ny vanskelig modstander, når turen går til Tønder, for at møde FC sydvest. 
Det bliver kamp, hvor spillerne skal være 100% klar fra første fløjt, hvis man skal gøre sig nogen forhåbning om at få noget med dernede fra.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - BK Frem 2-1 (1-0)
Tilskuere: 395

  25'  1-0 Rune Nautrup (Assist: Morten Hansen) 
  50'  2-0 Sebastian Sommer 
  55'  2-1 Adam Emil Skaanning Jakobsen 
  74'  2-1 Rune Nautrup (Brændt Straffespark) 
Dommer: Nils Heer 
Linjedommere: Martin Outzen og Henrik Spetzler
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, André Jepsen, Rune Nautrup, 
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Morten Hansen og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jonas Zoega jørgensen, Kasper Theis Jensen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Casper Brunn, 
Jonas Spornberger og Oliver Buhl 
 
Indskiftninger: 
59'  Nichlas Ørbæk Knudsen for Mathias Lautrup Nielsen 
87'  Oliver Buhl for André Jepsen 
 
 
 


 
5April2018
BK Frem kommer på besøg.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Oprykningsspillets femte runde skal sparkes igang på lørdag, og holdet vil gøre alt for at sikre sig alle tre point på Autocentralen Park. 
 
Heldigvis flaskede de øvrige resultaterne, i sidste runde, sig for KIF, og med den uafgjorte kamp rykkede vi et point nærmere en af de eftertragtede oprykningspladser. 
Holdet kan tage en masse brugbart med fra kampen i mandags. Blandt andet er der glæde over, at Jacob Eriksen gjorde comeback i start 11'eren for første gang i over et år. Jacob har været igennem et langt skadesforløb, og synes nu endelig være tilbage i fulde omdrejninger. 
Så skal Kolding IF for alvor melde sig ind i topstriden er en sejr over Frem påkrævet på lørdag! 
 
Dagens gæster er Boldklubben Frem, der er en af Danmarks ældste og traditionsrige klubber med seks Danmarksmesterskaber bag sig, det seneste ligger dog tilbage til 1944, derudover har klubben vundet ni gange sølv- og seks bronzemedaljer, samt pokalen 2 gange. Så det er klart en klub der har fortjent mesterskabsstjernen flot placeret over klublogoet på trøjerne. 
Klubben har forstret flere markante spillere gennem tiderne, så som Pauli Jørgensen, Sophus "Krølben" Nielsen, Kim Wilfort og Søren Lyng. 
I dag har Frem en god og bred trup, som inkluderer den tidligere KIFér Hamid Husni Khalidan. 
Frem indtager dog i øjeblikket placeringen som sidst i oprykningsspillet med fire point, men derfor skal man aldeles ikke undervurdere holdet, og målsætningen for BK Frem er da også at gå benhårdt efter en af de to oprykningspladser.  
 
Kampen kan ses online her: KIF - BK Frem Live    
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen på lørdag mod BK Frem: 
Jens Rinke, Jonas Z. Jørgensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof,  
Mads Zederkof, Mathias Lautrup Nielsen, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Jonas Spornberger,  
Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.  
 


 
2April2018
Kolding IF delte med Jammerbugt FC.

Sebastian Sommer sender bolden i mål til 1-0  © Foto - KIF-Fodbold  
 
I en underholdende og til tider dramatisk anden halvleg fik Kolding IF "kun" et point til kontoen i dagens hjemmekamp mod Jammerbugt FC. 
 
Efter to nederlag i streg til Kolding IF, senest i Næstved, skærtorsdag, fortsatte det tætte påskeprogram i de danske divisioner, denne mandag 2. påskedag. 
Jammerbugt FC, gæstede Autocentralen Park, som ubesejret i denne sæson, og kunne efter dommerens sidste fløjt drage den lange vej nord på, stadig som ubesejret. 
Men meget kunne have været anderledes, hvis KIF havde lukket den fodboldkamp i tide. 
Det startede alt andet end kønt, i en både rodet og meget chance fattig første halvleg. 
Gæsterne fra Jammerbugt FC viste sig at blive nøjagtig så svær en størrelse at nedbryde, som deres hidtidige resultater beretter. 
Gæsterne var, og er, et utrolig stærkt organiseret kollektiv, der står solidt i kæderne, og som ikke giver ved dørene. 
KIF havde to pæne tilbud i første halvleg. 
Først vendte Rune Nautrup, efter små tyve minutters spil, rundt på en tallerken i gæsternes straffesparksfelt, men fik desværre afsluttet lige forbi mål. 
To minutter inden pausen, var Jacob Eriksen, der glædeligt er ved at være tilbage i fuldt vigør, tæt på, da han fra en spids vinkel fik afsluttet, men gæsternes keeper, klarede flot for sig. 
Da Jammerbugt FC heller ikke ramte indenfor målrammen, på den ene store chance de havde, endte første halvleg uden scoringer. 
 
Anden halvleg skulle vise sig fra sin mere livlige side. 
Kristian Kirkegård, var efter små fem minutters spil meget tæt på, da han blev stukket godt fri i dybden, men desværre fik han ikke fart nok i sin afslutning, da han ellers elegant lobbede bolden over den fremstormende Jammerbugt FC keeper, men desværre blev det gode forsøg redet på mållinjen af en Jammerbugt FC forsvarer. 
Små tyve minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet endelig hul på bylden. Et godt indlæg fra Oliver Buhl, blev flot sendt videre af Rune Nautrup, til Sebastian Sommer, der halvt liggende, fik sendt bolden i mål. 
Det lugtede i disse minutter gevaldigt af en hjemmesejr på Autocentralen Park. 
Med et lille kvarter igen, blev gæsternes Lasse Steffensen præsenteret for sit andet gule kort og måtte derfor gå i bad. 
Dette burde være en fordel for hjemmeholdet, men desværre har KIF tidligere i sæsonen formået at formøble en overtals situation, og i dag skete det, desværre igen. 
Med et lille kvarter igen, og nærmest ud af ingenting, lykkes det gæsternes Lasse Skov Nielsen at udligne. 
Uhindret rundede han ikke mindre en tre KIF spillere, og endte alene i feltet. Den gave takkede Jammerbugt FC spilleren for, og sendte bolden forbi en sagesløs Jens Rinke i KIF målet. 
Nichlas Ørbæk Knudsen fik sin debut i dag for KIF, og havde flere gode aktioner i de tyve minutter han var på banen, men lige lidt hjalp det, desværre. 
Indskiftede André Jepsen, havde i de døende minutter et godt frisparks forsøg, som gæsternes keeper flot fik pareret, men udover det, lykkes det ikke rigtig hjemmeholdet at blive farlige i de døende minutter, og dermed måtte KIF nøjes med et enkelt point. 
Efter kampens sidste fløjt, var det en flok skuffede KIF spillere, der helt klart følte man havde tabt to point i dag. 
På lørdag får Anders Jensens topper muligheden for at rette op på lidt af det tabte. 
Frem kommer på besøg, og gæster AutoCentralen Park, hvor der er kick off kl.13.00.  
 
Kampfakta:
Kolding IF - Jammerbugt FC 1-1 (0-0)
Tilskuere: 400

  65'  1-0 Sebastian Sommer (Assist: Rune Nautrup) 
  75'  1-0 Lasse Steffensen (Jammerbugt FC) 
  77'  1-1 Kasper Skov 
  Advarsler til KIF : Henrik Brodersen 
Dommer: Jacob Karlsen 
Linjedommere: Thomas Isen og Hans-Henrik Høite Hansen
 
 
Kolding IF start opstilling: 
Jens Rinke Kristensen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Sebastian Sommer, Henrik Brodersen,  
Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup, Mads Zederkof, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt  
 
Kolding IF's bænk: 
Jens Larsen, Kasper Theis Jensen, André Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen,  
Casper Brunn og Emil Obitsø Nielsen 
 
Indskiftninger: 
63'  André Jepsen for Jacob Eriksen 
71'  Nichlas Ørbæk Knudsen  (Debut)  for Kristian Kirkegaard 
74'  Emil Obitsø Nielsen for Oliver Buhl  (Skade)  
 
 
 


 
1April2018
Jammerbugt FC gæster Kolding i morgen.

  © Arkivfoto: KIF-Fodbold 
 
Så gælder det sæsonens anden hjemmekamp, og efter to nederlag på udebane går holdet klart efter en sejr hjemme i trykke rammer på Autocentralen Park. 
 
Efter primæresejren over Ringkøbing har KIF været to gange på Sjælland, og begge kampe endte desværre uden point. Det skal Anders Jensens tropper nu råde bod på, ved at hente tre point i morgen. 
Efter lørdagens træning har Emil Nielsen og Nichlas Ørbæk Knudsen meldt sig fit for fight efter deres skader og glider derfor ind i truppen. 
Det giver så mulighed for debut til Nichlas Ørbæk Knudsen, som i vinterpausen kom til klubben fra Brabrand. 
 
Cheftræner Anders Jensen udtaler til hjemmesiden: 
Jeg forventer en svær kamp mod en godt organiseret modstander, der endnu ikke har tabt til trods for, at de har mødt både Frem på udebane og Middelfart og Marienlyst hjemme. 
 
Gæsterne fra Jammerbugt FC er ledet af den dygtige træner Bo Zink, som sidste år førte Thisted op i første division. Og som i år har samme mål som sidste år, nemlig at rykke en række op med Jammerbugt FC.  
Jammerbugt FC har startet sæsonen med to sejre og en uafgjort, og ligger dermed placeret som nummer fire i oprykningsspillet, og med fire point op til en oprykningsplads.  
Jammerbugt FC har fået den målfarlige Sead Gavranovic tilbage i truppen, og har forstærket angrebet med Tommi Fabricius. Derudover er truppen forstærket på flere øvrige pladser. Så det er et spændende og stærkt mandskab Jammerbugt FC stiller med til morgendagens kamp.  
 
Kampen kan ses online her: KIF - Jammerbugt FC Live  
 
Trænerteamet har udtaget følgende bruttotrup til kampen i morgen mod Jammerbugt FC: 
Jens Rinke, Jens Larsen, Michael Præst, Jacob Eriksen, Theis Jensen, Sebastian Sommer,  
Henrik Brodersen, André Jacquet Jepsen, Nichlas Ørbæk Knudsen, Kristian Kirkegaard, Rune Nautrup,  
Mads Zederkof, Emil Obitsø Nielsen, Casper Bruun, Morten Hansen, Oliver Buhl og Mathias Høgsholt.