2. Division  

Kampreferater efterårssæsonen 2016

  Kampreferater vil fremover være at læse under nyheder...

 

Kolding IF vs Næsby  -  5. november 2016  -  Resultat: 4-3


  Foto: KIF-Fodbold  

Rent trav på Autocentralen Park. 

Kolding IF stod inden sidste rundes kamp i en mareridtsagtig situation. Man kunne risikere at tabe en fodboldkamp og samtidig vinde på samme konto. 
Så mange øjne hvilede sikkert bekymret ud over den regnvåde bane, hvor KIF jo var sikret en plads i oprykningsspillet hvorimod dagens modstander fra Næsby skulle vinde, hvis de da selv ville afgøre deres egen skæbne.
 
 
Gæsterne fra Fyn startede bestemt kampen bedst, og tilspillede sig det første kvarter flere halve chancer, men det blev kun til lige ved og næsten for gæsternes Pelle Weber. 
Efter et lille kvarters spil sendte hjemmeholdet første advarsel afsted, da Martin Hedeager Jensen var tæt på at bringe hjemmeholdet i front. 
Minuttet senere bliver Rune Nautrup sendt afsted med en god aflevering af Mads Zederkof, og dribler ind i straffesparksfeltet hvor han iskoldt scorer halvlegens eneste mål. 
Men der var inden pausefløjtet flere store chancer til hjemmeholdet, og en yderst veloplagt Malthe Karsberg var med i rigtig mange gode aktioner, hvor han i flere omgange burde have været tilskrevet et par assist, samt en stor chance alene med gæsternes målmand Marcus Sørensen, som flot klarede Malthes forsøg. 
Rune Nautrup sluttede halvlegen af med en stor mulighed, men bliver tacklet hårdt i skudøjeblikket, og dermed blev en underholdende halvleg afsluttet med en 1-0 føring til KIF. 
 
I anden halvleg skulle der igen gå et kvarters tid inden næste scoring faldt, men så gik kampen også fuldstændig mål amok. Martin Hedeager Jensen, der befandt sig fint på den noget uvante hængende angrebsplads, bryder igennem gæsternes forsvar, og i første omgang halvklarer Marcus Sørensen, og bolden falder ned foran Rune Nautrup, der spiller tilbage til Martin Hedeager Jensen, der i andet forsøg sikkert bringer KIF på 2-0. 
Blot fem minutter senere er Martin H. Jensen igen med i en farlig situation, hvor han får spillet indskiftede Jonas Spornberger frem til en god afslutning, men desværre suser Spornbergers forsøg lige forbi den fynske opstander. 
Alt i regn, måne og blæst tydede på en stensikker hjemmesejr. 
Det troede man i hvert fald, men den berømte farlige to - nul føring, vækkede i den grad gæsterne, det var som om at alvoren nu først rigtig gik op for dem, og da Kolding IF samtidig troede de havde vundet, og måske derfor lettede lidt gas pedalen, leverede Næsby på sølle seks minutter et sensations comeback. 
Først kommer Kenneth Qvist lidt på mellemhånd, da Pelle Weber sendes afsted i dybden mod Kolding målet, og fra en spids vinkel kan han give gæsterne en smule håb. 
Det håb blev fire minutter senere forvandlet til en realistisk mulighed for Næsby for at gøre det umulige, da Mark Tubæk erobrer bolden i KIF's eget forsvar, og Tubæk spiller Pelle Weber fri foran Kolding målet og udligningen er en realitet. 
Kolding virkede i disse minutter som var de lammet af et slangehug, og det udnyttede gæsternes Andreas Bock til bringe gæsterne i front efter et hjørnespark, som de fik tilkæmpet sig blot to minutter efter udligningen. 
Den iskolde spand vand Kolding IF lige havde fået i hovedet, vækkede imidlertid hjemmeholdet, og blot to minutter efter Næsbys føringsmål, spilles Martin Hedeager Jensen fri inde foran gæsternes mål, og med et drøn af et skud brager Jensen udligningen op i det fynske nettag. 
Den scoring lammede forståeligt nok gæsterne, så tæt på, og så smider man det væk igen. 
Men udligningen var yderst fortjent, og i kampens sidste minutter sender indskiftede Bogi Petersen Rune Nautrup afsted mod gæsternes mål, og med en kølig afslutning kan Rune Nautrup skrive sig selv ind i historiebøgerne som den mest scorende spiller i denne anden divisions halv sæson. 
Fortjent at lige netop Rune Nautrup kan lukke og slukke og sætte kronen på værket, efter en mildest talt imponerende sæson af Anders Jensens tropper. 
 
Nu venter en lang vinterpause forude, men igen tvivl om at Anders og Bernie vil gøre alt for at bibeholde den gode træningskultur samt fremme den fantastiske vindermentalitet, der hersker i truppen, og dermed kan vi nu se frem til et yderst spændende forår i Kolding IF. 
 
Man kan næsten ikke vente...

Kampfakta:
Kolding IF - Næsby 4-3 (1-0)
Tilskuere: 310

  16'  1-0 Rune Nautrup 
  60'  2-0 Martin Hedeager Jensen 
  71'  2-1 Pelle Weber 
  75'  2-2 Pelle Weber 
  77'  2-3 Andreas Bock 
  79'  3-3 Martin Hedeager Jensen 
  88'  4-3 Rune Nautrup 
  Advarsler til KIF : Steven Sommers og André Jepsen. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Mathias Høgsholt, Nick Andersen, Steven Somers, André Jepsen,  
Jakob Andreasen, Mads Zerdekof, Malthe Karsberg Rasmussen, Martin Hedager Jensen og Rune Nautrup. 
 
På bænken: 
Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer, Christian Wulff Brandt, Mathias Lautrup Nielsen, 
Bogi Reinert Petersen, Jonas Spornberger og Jens Victor Baun Larsen. 
 
Indskiftninger: 
  61'  Jonas Spornberger for Malthe Karsberg Rasmussen 
  70'  Bogi Reinert Petersen for Mads Zerdekof 
  85'  Sebastian Sommer for Jakob Andreasen 
 


 

FC Svendborg vs Kolding IF  -  29. oktober 2016  -  Resultat: 1-2


  Foto: KIF-Fodbold  

Alle gode gange fem. 

Sidste tur til Fyn i denne omgang, da Kolding IF på en smuk efterårsdag gæstede Svendborg, i en for begge mandskaber betydningsløs kamp. 
 
Det kunne desværre også ses på spillet i første halvleg for gæsternes vedkommende, samt på indstillingen fra visse spillere i de hvide bluser, for flere blandt Anders Jensens elleve udvalgte, var der bare ikke helt i første halvleg. 
Det er blevet nævnt adskillige gange, og det ikke uden grund, for igen stod det soleklart, at denne række er mere lige end stillingen antyder, og spiller hver enkelt ikke op til sit ypperste, så knækker man sammen som hold. 
En mildest talt jammerlig første halvleg af Kolding IF, der stort set ikke var over midterlinjen, blev overstået uden scoring fra de orange blusede Svendborg spillere, og det kan markspillerne takke Kenneth Qvist for i målet, da han i flere omgange ragede kastanjerne ud af ilden, og blandt andet diskede op med en mirakuløs dobbelt redning på mållinjen. 
 
Det var et noget mere engageret Kolding mandskab man fik på banen i anden halvleg, men det kunne som nævnt stort set heller ikke blive ringere, end det de havde vist i første halvleg. 
Der var ikke nogen af de to mandskaber, som på noget tidspunkt fik tilkæmpet sig et spilovertag, og som anden halvleg skred frem, begyndte man så småt at indstille sig på en målløs affære, men med godt og vel et kvarter tilbage på stadionuret fik hjemmeholdet lagt et lille pres på KIF, og her formår vi ikke at få vendt spillet, hvilket resulterede i at Svendborgs Anders Stalgaard fra kanten af feltet kunne sparke bolden fladt i nettet, til en velfortjent føring til hjemmeholdet. 
Den scoring fik dog prompte gæsterne til at vågne op fra deres tornerosesøvn, for i næsten selvsamme minut kombinerer vi os fint igennem på kanten, og efter et godt indlæg, får hjemmeholdet ikke afværget ordentligt, og dermed kan Sebastian Sommer resolut sparke en returbold i nettet til udligning 1-1. 
Den udligning fik gæsterne fra Kolding til at tro på, at der måske ventede mere end blot det ene point, og mens modløsheden bredte sig hos hjemmeholdet, spillede KIF frisk til i kampens slutning, og i kampens sidste minut spilles Rune Nautrup fri på kanten af hjemmeholdets straffesparksfelt, og her viser rækkens topscorer ingen nåde, mod et ellers godt spillende hjemmehold, for konsekvent hamrer Rune Bolden i nettet, og dermed kunne KIF noget misvisende tage alle tre point med hjem over broen, og det var som nævnt sidste kamp på Fyn, og det blev til fuldt hus, da alle fem udekampe der, blev vundet. Statistikken med at hjemtage alle tre point når man krydser broerne, kan KIF passende tage med sig i det kommende slutspil, hvor i hvert fald fire udekampe på Sjælland vil blive en realitet. 
 
Inden sidste runde viser turnerings strukturen sig igen med kampe hvor intet er på spil, samt opgør hvor alt er på spil. 
Det bliver om alle omstændigheder en gyser afslutning på Autocentralen Park når Næsby kommer på besøg på lørdag kl. 14.00. 
Alle opgør spilles på samme tid, så ingen kan lukrerer på resultater fra de andre opgør, man er selv nødt til at gå ud og vinde, og se hvor langt det rækker, og heldigvis kan en kommende sejr over Næsby, hvis de andre resultater flasker sig, give KIF yderligere tre point med over i oprykningsspillet, så ingen tvivl om, at Anders Jensen vil sende et tændt Kolding mandskab på banen imod Næsby, der også har alt at spille for. 
 
Der er med andre ord lagt op til et brag af en kamp, hvor spillerne og alle omkring holdet fortjener størst mulig opbakning efter den vanvittig flotte sæson, der nu synger på sidste vers, og hvor Kolding IF, i skrivende stund, flot er det mest scorende hold i alle divisionerne. 
 
Vi ses på lørdag kl. 14.00 på Autocentralen Park, til efterårets sidste kamp i 2. Division.

Kampfakta:
FC Svendborg - Kolding IF 1-2 (0-0)
Tilskuere: 172

  74'  1-0 Anders Staldgaard 
  75'  1-1 Sebastian Sommer 
  89'  1-2 Rune Nautrup 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Mathias Høgsholt, Nick Andersen, Sebastian Sommer, Emil Obitsø Nielsen,  
Bogi Reinert Petersen, Mads Zerdekof, Jonas Spornberger, Mathias Lautrup Nielsen og Rune Nautrup. 
 
På bænken: 
Steven Sommers, André Jepsen, Malthe Karsberg Rasmussen, Hamid Husni Khalidan, Jakob Andreasen og Jens Victor Baun Larsen. 
 
Indskiftninger: 
  55'  André Jepsen for Jonas Spornberger 
  77'  Hamid Husni Khalidan for Mathias Lautrup Nielsen 
  86'  Malthe Karsberg Rasmussen for Mads Zerdekof 
 


 

Kolding IF vs Middelfart  -  21. oktober 2016  -  Resultat: 3-1


  Foto: KIF-Fodbold  

A true leader. 

Regnen mildest talt silede ned over Autocentralen Park fredag aften, hvilket desværre nok holdt en del hjemme, samtidig sætter det altid et vist præg på stemningen, når man oplever en fodboldkamp, hvor efteråret viser sig fra en af sine knap så fodbold venlige side. Så selvom der var tale om et lille lokalopgør, der samtidig var uhyre vigtig for begge klubber, så var stemningen fra lægterne en smule mat. 
 
Som ventet kom gæsterne med alt hvad de havde, og satte sig fra første fløjt på kampen. 
Den første halve time, var hjemmeholdet på ingen måde nærgående, og det havde ikke været ufortjent hvis det var gæsterne fra Middelfart der havde scoret kampens første mål. 
Efter seks minutters spil, får Kenneth Qvist lige fingerspidserne på et godt skud fra en Middelfart spiller, og et lille kvarter senere er gæsterne meget tæt på at komme foran, efter et godt indlæg, får fynboerne afsluttet mod mål, men Qvist i Kolding målet kommer ned og får reddet på målstregen. 
Efter den halve times spil, får KIF tilkæmpet sig et hjørnespark, Hamid Khalidan sparker mod forreste opstander, og her kommer Mathias Høgsholt først på bolden, og med et flot hovedstød bringer han noget ufortjent hjemmeholdet i front. 
Middelfart svare prompte igen, et par hurtige kombinationer splitter Kolding forsvaret, men igen viser Qvist sig som en særdeles god sidste skanse, da han med en flot fodparade, får clearet gæsternes ellers åbne scorings chance. 
Med seks minutter igen, slås en lang bold fra egen banehalvdel op mod Martin Hedeager Jensen, en Middelfart spiller er tvivl om han skal tæmme nedfalds bolden eller spille den tilbage til egen målmand, og i det handlingslammede øjeblik var Martin Hedeager Jensen hurtigt over bolden, og kunne uden besvær trille den forbi gæsternes målmand og ind i det tomme mål. 
Bestemt ikke sæsonens flotteste scoring på Autocentralen Park, men måske en af de vigtigste i dette efterår. 
 
Middelfart kom som ventet brusende frem i anden halvleg, og efter blot få minutters spil, skete lige netop det som ikke måtte ske. Et godt gennemspillet angreb i hjemmeholdets højre forsvars side, resulterede i et indlæg, hvor hjemmeholdets midterforsvar tog sig en gevaldig blunder, og uden den store modstand kunne Jakob Rittig reducerer til 2-1. 
Nu var alt linet op til et kæmpe Middelfart pres, men det kom aldrig rigtigt, det blev for gæsternes vedkommende til et par halve chancer, og en enkelt god redning af Kenneth Qvist, efter tyve minutters spil. 
Det var faktisk Kolding IF, der tilspillede sig de største muligheder og anfører Martin Hedeager Jensen blev som kampen skred frem bedre og bedre. Han gjorde hvad der passede ham på venstre kanten, og var konstant en evig uro i gæsternes forsvar. 
Med tre minutter tilbage af opgøret, finder André Jepsen med en smart hælaflevering Bogi Petersen, der rykker fri ved baglinjen og sender bolden hårdt indover, og her kommer netop indskiftede Mathias Lautrup Nielsen flot glidende ind i bolden, og med sin første berøring sender han Kolding IF på sikker sejrskurs. 
En fantastisk holdpræstation i en svær kamp, hvor man fik vist, at man kunne lave mål, uden Rune Nautrup, der jo desværre var spærret af karantæne. 
Ingen tvivl om at Rune var savnet, men samtidig dejligt befriende at andre så stepper op, og her var anfører Martin Hedeager Jensen virkelig den spiller, der gjorde udslaget i dagens opgør med sin energiske indsats i begge ender af banen. 
Stor ros til hele holdet, for virkelig at præstere, mod en stærk modstander, som nu har tabt i begge deres opgør til Kolding IF i denne sæson. 
 
I skrivende stund, ser det dog ikke ud til, at de seks point i alt mod Middelfart, kan blive nogen KIF kan gøre brug af i det kommende opryknings spil, men det regnskab er helt ude af KIF's hænder, og vi skal blot have fokus på de kommende to kampe, som gene skulle kaste point af sig, så vi kan forsvare den øjeblikkelige første plads, i pulje to. 

Kampfakta:
Kolding IF - Middelfart 3-1 (2-0)
Tilskuere: 400

  33'  1-0 Mathias Høgsholt 
  39'  2-0 Martin Hedeager Jensen 
  48'  2-1 Jakob Rittig 
  86'  3-1 Mathias Lautrup Nielsen 
  Advarsler til KIF : Mads Zederkoff, Steven Sommers, André Jepsen og Martin Hedeager Jensen. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Mathias Høgsholt, Nick Andersen, Sebastian Sommer, Emil Obitsø Nielsen, Steven Sommers, Mads Zerdekof, 
Jonas Spornberger, Hamid Husni Khalidan, André Jepsen og Martin Hedeager Jensen. 
 
På bænken: 
Sabahoon Quame, Malthe Karsberg Rasmussen, Mathias Lautrup Nielsen, Jakob Andreasen, Bogi Reinert Petersen og Jens Victor Baun Larsen. 
 
Indskiftninger: 
  60'  Bogi Reinert Petersen for Jonas Spornberger 
  77'  Sabahoon Quame for Hamid Husni Khalidan 
  86'  Mathias Lautrup Nielsen for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Greve vs Kolding IF  -  16. oktober 2016  -  Resultat: 1-3


  Foto: KIF-Fodbold  

Tre vigtige point i vanvittig kamp. 

Efter sidste uges skuffende resultat hjemme mod FC Sydvest, gik turen til Greve stadion, der dannede ramme om topopgøret mellem Greve og Kolding IF. 
 
Under stadionspeakerens oplæsning af dagens to holdopstillinger, forsvandt strømmen, hvilket den også gjorde på lystavlen. 
Da strømmen ved pausetid kom igen, stod der stadig et rundt 0 ud for hjemmeholdet, og det kan gæsterne fra KIF i den grad takke målvogter Kenneth Qvist for. 
For Kenneth Qvist blev i den grad spillet varm i kampens første kvarter. 
Efter få minutters spil, kombinere hjemmeholdet sig, lidt for let, og elegant igennem gæsternes defensive rækker, og et indlæg fra venstre siden, finder en spejlblank Greve spiller, der blot sætter foden på bolden, der er på vej i netmaskerne, men en vanvidsrefleks af Kenneth Qvist i målet, redder gæsterne. 
Det var hjemmeholdet her, der og alle vegne, og mod en midtbane, der slet ikke havde fundet sig selv, løb hjemmeholdet let og ubesværet igennem, og efter et lille kvarters spil, disker Qvist igen op, med en verdensklasse redning. 
Den sivende finregn over stadion, havde endnu ikke vækket KIF, der blot et par minutter senere, i den grad blev udspillet, og alene med Kenneth Qvist, lykkes det for tredje gange hjemmeholdet at misse en hundrede procent chance. 
Det lykkes på det efterfølgende Kolding angreb, for første gang i kampen, at spille sig igennem hjemmeholdets forsvar, og her dribler Jonas Spornberger sig flot fri og får sendt en god afslutning mod mål, der desværre rammer indersiden af stolpen og går i spil igen. 
Den store chance vendte imidlertid fuldstændig kampen rundt, nu var det gæsternes tur til at producere store målchancer. Kampens første scoring falder efter små tyve minutters spil, da André Jepsen, med en dyb stikning sendes alene mod hjemmeholdets mål, og her svigter Andre' "Andy" Jepsen ikke, og iskoldt bringer han gæsterne i front. 
Efter en halv times spil, finder Rune Nautrup, med en genial stikning Martin Hedeager Jensen, der desværre ikke får scoret, da han er alene med hjemmeholdets keeper, ikke får sendt bolden udenom den fremstormende målmand. 
Minuttet senere, spilles Rune Nautrup fri i hjemmeholdets felt, men desværre tackles Rune Nautrup i skudøjeblikket. 
Med små fem minutter tilbage af første halvleg, finder Jonas Spornberger med en god stikning Rune Nautrup, der slider sig fri på kanten af feltet, trods den spidse vinkel, viser rækkens topscorer, at han godt ved hvor målet står, og dermed kan gæsterne gå til pausen med en 0-2 føring. 
 
Hjemmeholdet starter anden halvleg, med igen at være det bedste mandskab, og et par halvstore chancer sparkes lige forbi Kenneth Qvists mål. 
I den anden ende, presser KIF godt på, med tre gode afslutninger efter et hjørnespark. 
Men der skulle gå yderligere nogle minutter inden bolden igen lå i målet. 
Efter et godt gennembrud af Rune Nautrup, der faktisk tror han i situationen er offside, men af dommeren får lov at spille videre, og derfor fra kanten af feltet, spiller han Martin Hedeager Jensen fri inde foran mål, og her svigter Jensen ikke, men desværre mente linjedommeren nu, at Jensen stod i offside, så den scoring blev annulleret, til højlydte protester fra udeholdet. 
Det blev 0-3 scoringen ikke, for med et lille kvarter igen, tester Andy, med et dommedags hug den Sjællandske overligger, og som en høg, er Rune over returbolden og lukker og slukker kampen. 
Der var stadig muligheder til gæsterne for at bringe sig yderligere i front. 
Med ti minutter igen slider Runes sig igen fri, og sender Martin Hedeager Jensen i endnu en gunstig position, men Greves målmand klarer flot. 
Greve spiller stadig med, og efter et indlæg, vinder de også et par returbolde i KIF's målfelt, og fra klods hold kan Greves Patrick Jensen reducerer. 
Minuttet senere er en Greve spiller igen i fokus, det er Mikkel Føge, der med en grim eftertackling gør sig fortjent til sin anden advarsel i opgøret. 
Trods en mand i undertal forsøgte hjemmeholdet i slutminutterne at presse på, mens Kolding IF blot spillede bolden rundt, og efter dommerens sidste fløjt, kunne KIF efter en herre fight tage alle tre point med hjem til Jylland. 
 
På fredag gæster ambitiøse Middelfart Autocentralen Park, det bliver med statsgaranti et fynsk mandskab, der kommer med ALT hvad de har, for at vaske den grimme lussing af sig, som KIF tildelte dem i sæsonens første møde. 
Samtidig skal Middelfart vel gå efter sejren, for at ende i top fire regnskabet. 
 
Der bliver brug for god opbakning fra lægterne, når Middelfart kommer på besøg fredag aften.

Kampfakta:
Greve - Kolding IF 1-3 (0-2)
Tilskuere: 161

  19'  0-1 Andre Jepsen 
  39'  0-2 Rune Nautrup 
  73'  0-3 Rune Nautrup 
  80'  1-3 Patrick Jensen 
  81'  1-3 Mikkel Føge 
  Advarsler til KIF : Mads Zederkoff, Rune Nautrup og Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Nick Andersen, Sebastian Sommer, Emil Obitsø Nielsen, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
André Jepsen, Jonas Spornberger, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
  63'  Jakob Andreasen for Jonas Spornberger 
  88'  Malthe Karsberg Rasmussen for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Kolding IF vs FC Sydvest 05  -  7. oktober 2016  -  Resultat: 3-4


  Foto: KIF-Fodbold  

Har vi et hjemmebanekompleks ? 

Da Kolding IF gæstede FC Sydvest i august måned, startede hjemmeholdet den kamp som lyn og torden, og måske den start grundlagde den fortjente sejr de fik på denne smukke sommerdag. 
 
Nu var banen kridtet op til revanche, en råkold efterårsaften på Autocentralen Park i Kolding. 
Men den kom desværre aldrig, for gæsterne startede op, hvor de slap, sidst de to mandskaber mødtes, og dermed sad gæsterne i den grad på spillet, hvilket resulterede sig i flere gode muligheder til gæsterne i kampens første kvarter, men det blev alt sammen til lige ved og næsten. 
Omkring det tyvende spilleminut, får KIF kæmpet sig tilbage i kampen, og nu er det faktisk blevet en mere jævnbyrdig begivenhed. 
Med et kvarter igen, er Bogi Petersen millimeter fra at sætte sidste fod på et godt indlæg, om med otte minutter igen, er Rune Nautrup tæt på, med et flot timet hovedstød, hvor bolden smyger sig lige over overliggeren. 
Med blot få minutter tilbage på stadionuret, havde de fleste nok indstillet sig må en målløs affære, men gæsterne ville det anderledes, og efter sløset opdækning i vores venstre side, spiller gæsterne sig uhindret frem til et indlæg, og her kommer Morten Hansen med frem, og iskoldt bringer han gæsterne i front, en kold dukkert for hjemmeholdet. 
Minuttet senere, er FC Sydvest faktisk tæt på at bringe sig yderligere foran, men en god afslutning, går lige udenom Kenneth Qvists mål, og dermed måtte FC Sydvest nøjes med en et måls føring at gå til pausen med. 
 
Det blev en meget kort halvlegspause for de hvidblusede, der hurtigt var på banen og klar til at ændre på pausestillingen. 
Det var derfor ikke helt med i gameplanen for anden halvleg, at Christian Roost efter blot tre minutters spil, stiger til vejrs og header et indlæg ind i Koldings mål. 
Mens gæsterne jublede, stod Rune Nautrup allerede klar til at give bolden op, det var tydeligt at se, at Koldings spillere ikke havde til hensigt bare at ligge sig ned. 
Små fem minutter efter gæsternes scoring, dribler Rune Nautrup sig flot igennem forsvaret, og på selv mållinjen nedlægges han. 
Straffespark, og dermed en livline til hjemmeholdet. 
Iskoldt bragte Andre' Jepsen KIF tilbage i kampen fra elleve meter pletten. 
Den scoring tændte den kampen igen, og få minutter senere er Rune Nautrup igen på spil i gæsternes målfelt, men gæsternes keeper får halvklaret, og fra en spids vinkel, er Bogi Petersen hurtig over returbolden, men desværre går hans afslutning i sidenettet. 
Kolding IF pressede nu på, men gæsterne var giftige i deres omstillinger, og med et lille kvarter igen, driver Anders Thomsen gæk med hjemmeholdets forsvar, og servere bolden for fødderne af Morten Hansen, der igen viste, at han er en mand, der kan finde vej til netmaskerne. 
Men igen viste hjemmeholdet at man ikke var slået endnu, blot to minutter efter scoringen, får KIF tilkendt et frispark fra en yderst spids vinkel, på kanten af feltet. 
Andre' Jepsen lagde bolden til rette, og med et fantastisk spark sparker han bolden op i det ene målhjørne, et flot mål. Nu troede de fleste på stadion at hjemmeholdet stadig havde muligheder for at få point ud af dette opgør. 
Med blot tre minutter igen, mister vi desværre bolden i en opspilssituation, og dermed har gæsternes Ahmed Jomaa let ved at passerer en fremstormende Kenneth Qvist i KIF målet. 
Rune Nautrup fik kronet en udmærket kamp for hans vedkommende, med at score et mål, der i den grad havde fortjent at være minimum en pointgivende kasse, da han fra en meget spids vinkel får banket kuglen op i fjerneste målhjørne, men desværre for ham og Kolding IF blev det desværre en kamp, som man aldrig rigtig fik taget styringen i, og ret beset var det en noget rodet affære, som gæsterne fortjent vandt. 
 
Endnu et dumt, og unødvendigt nederlag, men der venter en ny kamp om en uge, når det spændende Greve mandskab, hjemme tager imod et forhåbentligt yderst veloplagt KIF hold.

Kampfakta:
Kolding IF - FC Sydvest 3-4 (0-1)
Tilskuere: 375

  42'  0-1 Morten Hansen 
  49'  0-2 Christian Roost 
  53'  1-2 Andre Jepsen 
  77'  1-3 Morten Hansen 
  79'  2-3 Andre Jepsen 
  88'  2-4 Ahmed Jomaa 
  91'  3-4 Rune Nautrup 
 
  Advarsler til KIF : Bogi Reinert Petersen, Jakob Andreasen og Mads Zerdekof. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabahoon Quame, Nick Andersen, Jakob Andreasen, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
André Jepsen, Bogi Reinert Petersen, Lennart Nielsen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
  54'  Martin Hedeager Jensen for Jakob Andreasen 
  61'  Emil Obitsø Nielsen for Steven Sommers 
  70'  Hamid Husni Khalidan for Lennart Nielsen 
 


 

Marienlyst vs Kolding IF  -  1. oktober 2016  -  Resultat: 1-2


  Foto: KIF-Fodbold  

Endnu en udekamp gav tre point. 

Et tændt KIF mandskab, hvor der var blevet omrokeret lidt på diverse startpladser siden sidste uges kamp, startede kampen meget koncentreret, på det knap så hjemmevante underlag i Marienlyst. 
 
Det lå ikke i kortene at det skulle være det gæstende mandskab fra Kolding, der skulle boltre sig på det moderne kunstgræs i Marienlyst, men det blev i sandhed en første halvleg, hvor hjemmeholdet stort set ikke var i nærheden af hvad der mindede om en målchance. 
Efter blot ti minutters spil, sender gæsterne første advarsel mod mål, og her redder en Marienlyst spiller mirakuløst på selve mållinjen. 
Efter en halv times spil, opstår en situation, som kunne have været kampafgørende. 
Hjemmeholdet bliver fanget i en omstilling, og hyper farlige Rune Nautrup spilles fri i dybden, mod hjemmeholdets mål, sidste forsvarsspiller hægter Rune Nautrup, der falder, men hurtigt er på benene og med bolden stadig under kontrol, er på vej mod hjemmeholdets mål. 
Men så lyder dommerens fløjte. 
Det virkede ikke korrekt, først at afvente for at give fordel, hvorefter man så alligevel pludselig beslutter sig for at fløjte, da Rune har genvundet balancen, og på vej alene mod mål. 
Da dommeren så efterfølgende kun hiver det gule kort op af lommen, er frustrationerne selvfølgelig store blandt KIF's spillere. 
Heldigvis brugte gæsterne deres frustrationer konstruktivt, for det var som om, de bed tænderne sammen og kæmpede endnu mere. 
Minuttet efter bataljen med Rune Nautrup, får KIF et hjørnespark og her er man lige ved at komme frem til en scoring. 
Et par minutter senere tilkæmper KIF sig til endnu et hjørnespark, og her kommer Rune Nautrup frem mellem vender og fjender og tordner bolden i nettet, med et flot og hårdt hovedstød. 
Den velfortjente føring så ud til at skulle blive halvlegens sidste scoring, men i de sidste sekunder får KIF spillet sig flot igennem i venstre siden, og efter et par hurtige et - to kombinationer, havner bolden hos Rune Nautrup, der fra kanten af feltet sender bolden i mål, tæt op af den ene opstander. 
 
Anden halvleg var knap fløjtet i gang, før dommeren så en hånd i ryggen på en Marienlyst spiller, da dette foregik i Kolding IFs målfelt, gav det i den grad en stor mulighed til hjemmeholdet for hurtigt at bringe spænding ind i kampen. 
Men straffesparket blev en smule overplaceret, og tog overliggeren, og dermed kunne gæsterne ånde lettet op. 
Sekunder efter det misbrugte straffespark, var Rune Nautrup alene igennem i den anden ende, men desværre blev det ikke til et hattrick i denne kamp. 
Den mulighed var ret beset KIFs sidste i den kamp, for som minutterne gik, overlod KIF mere og mere af spillet til hjemmeholdet. 
Dermed ikke sagt at Marienlyst vadede i store chancer, det lykkedes faktisk KIF at holde hjemmeholdet fra de helt oplagte tilbud. 
Men i kampens sidste minutter blev presset på Kolding målet alligevel for tungt, og efter et indlæg, opstår der lidt klumpspil i foran Kenneth Qvist og her havner bolden for fødderne af hjemmeholdets Nicolai Kehling, der dermed får bragt spænding ind i dommerens tillægstid. 
Her fik KIF reddet stormen af, og helt fortjent kunne et godt kæmpende Kolding mandskab tage alle tre point med over broen. 
 
Fredag aften bør luften over Autocentralen Park være tyk og emme af revanchelyst, når FC Sydvest gæster Kolding. 
For hvem husker ikke den smukke august dag, hvor Kolding IF i den grad fik ørerne i maskinen på Bank Parken i Tønder?

Kampfakta:
Marienlyst - Kolding IF 1-2 (0-2)
Tilskuere: Ikke oplyst

  35'  0-1 Rune Nautrup 
  44'  0-2 Rune Nautrup 
  49'  0-2 Mark Kongstedt (Brændt straffe)
  92'  1-2 Nicolai Kehling 
 
  Advarsler til KIF : Sebastian Sommer og Mathias Høgsholt. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer, Jakob Andreasen, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
Jonas Spornberger, Bogi Reinert Petersen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Lennart Nielsen for Jonas Spornberger 
Mathias Lautrup Nielsen for Jakob Andreasen 
Nick Andersen for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Kolding IF vs Dalum IF  -  23. september 2016  -  Resultat: 0-1


  Foto: KIF-Fodbold  

Tåbeligt nederlag. 

Det er ikke hverdags kost for et Dalum mandskab, at tabe så stort som tilfældet var i klubbernes første møde, og efter sidste runde hvor gæsterne i den grad følte sig bortdømt af dommerne, samt stillingens aktuelle udseende, var der ingen tvivl om, at det var et Dalum mandskab, som kom på besøg denne fredag aften, med det klare mål, at revancherer sig på flere fronter. 
 
Når man ved hvordan Dalum spillemæssigt gerne griber tingene an, var der ikke så meget at sige til, at hjemmeholdet havde valgt at starte op med at spille med stor tålmodighed. 
Dermed gav det også næsten sig selv, at man kunne forvente en chancefattig fodboldkamp, i hvert fald indtil et af holdene eventuelt havde brudt dødvandet. 
Det blev en meget lige første halvleg, hvor hjemmeholdet efter tyve minutters spil, havde to rigtig gode skud mod mål, først får gæsterne clearet til hjørne, efter Sabao Qaume sender et drøn mod mål. På det efterfølgende hjørnespark, forsøger Mads Zederkof sig med et hårdt skud, der sniger sig lige forbi den ene opstander. 
Et par minutter før det forløsende pausefløjt, var gæsterne lige ved, da Nicolas Jørgensen spilles fri foran Kolding målet, men han afslutter højt over Kenneth Qvists mål, og dermed kunne begge hold gå til pause uden folk på lægterne havde fået den helt store puls stigning af at overvære denne første halvleg. 
 
Hjemmeholdet kom væsentlig mere aggressivt ud til anden halvleg, og det resulterede faktisk i kampens største chance, for efter et kvarters spil af anden halvleg, lykkes det Rune Nautrup, at forlænge et indlæg, og bolden blev adresseret direkte hen i brystkassen på Sebastian Sommer, der elegant tager bolden ned, og afslutter mod mål, men desværre for ham og Kolding IF, står Dalums keeper godt placeret og får afværget. 
Med et lille kvarter igen, er det som at det er gæsterne, der tror mest på det, og har et par halve chancer, men Kenneth Qvist i KIF buret kommer godt imellem i begge situationer. 
Med fem minutter igen rykker Andre Jepsen sig flot fri i højre siden, men desværre suser hans ellers udmærkede afslutning lige forbi den fjerneste opstander. 
Nu var man på lægterne så småt begyndt at begyndt at glæde sig over i det mindste at have fået et point, på en dag hvor alt, bestemt ikke lykkedes. 
Men i dommerens tillægstid, bliver spillet afbrudt, da indskiftede Hamid Khalidan, bliver skadet i en nærkamp, og blødende forlader banen. "Vi skifter igen", råber KIF's træner - Anders Jensen, hen til linjedommeren og dommeren, der ikke står langt væk fra hjemmeholdets trænerboks. 
Den udskiftning, får hjemmeholdet dog ikke lov at foretage, og i stedet sættes spillet i gang igen, og med en mand i overtal, kommer Dalum hurtigt frem til en mulighed for skud fra kanten af feltet, og med et tørt hug, sender Tais Holm Christensen bolden ind bag Kenneth Qvist, og dermed kan Dalum lidt heldigt snyde hjemmeholdet, og tage alle tre point med sig hjem til Fyn. 
 
Næste uge venter endnu et mandskab fra Fyn, da oprykningsfavoritten Marienlyst tager imod Kolding IF. 
En stor udfordring venter, og håbet herfra må lyde, at vi igen ser et determineret og godt fightende Kolding mandskab, gå på banen og levere varen, som vi gjorde i Næsby og ikke mindst i middelfart.

Kampfakta:
Kolding IF - Dalum IF 0-1 (0-0)
Tilskuere: 350

  92'  0-1 Tais Holm Christensen 
 
  Advarsler til KIF : André Jepsen, Hamid Husni Khalidan og Emil Obitsø Nielsen. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Nick Andersen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
André Jepsen, Bogi Reinert Petersen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Hamid Husni Khalidan for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Næsby Boldklub vs Kolding IF  -  17. september 2016  -  Resultat: 1-3


  Foto: KIF-Fodbold  

KIF kendte deres besøgelsetid. 

 
 
Gæsterne fra Kolding startede kampen bedst, og efter blot fem minutters spil huserede André Jepsen på højre kanten, og var involveret i kampens første angreb. 
Blot fem minutter senere, forsøgte selvsamme Jepsen sig med et godt skud. 
Nu var hjemmeholdet advaret, for minuttet senere aflevere Sebastian Sommer med en genial stikning en bold til André Jepsen på fløjen, og efter et par gode træk, serveres bolden i feltet til en yderst veloplagt Martin Hedeager Jensen, der resolut sparker gæsterne i front. 
Resten af halvlegen forløb med et par halve chancer til begge mandskaber, og dermed kunne Kolding IF gå til pausen med en 1-0 føring. 
 
Det var et forvandlet hjemmehold, der startede anden halvleg med at ligge et tungt pres på KIF, og efter små fem minutters spil tilkæmper Næsby sig et hjørnespark, og her ser dommeren en Kolding hånd på bolden og straffespark til hjemmeholdet. 
Topscorer Mikkel Ørbech udligner på straffe, men det skal nævnes, at Kenneth Qvist har hånden på bolden, og er mere end tæt på at redde Mikkel Ørbechs skud. 
De næste ti minutter, er gæsterne under voldsomt pres, udligningen har i den grad givet hjemmeholdet tro på tingene. 
Anders Jensen indskifter Hamid Khalidan, og det skulle vise sig at være en geni streg, for efter blot få minutter på banen, dribler Hamid sig flot fri i højre siden, og spiller smart Steven Sommers fri i dybden. Sommers sender en hård bold på tværs, og her dukker Rune Nautrup op, som trold af en æske, og bringer på ny Kolding IF i front, efter et rigtigt flot opspil. 
Det mål vender kampen igen, og selvom Næsby kæmper flot for at komme tilbage i kampen, er det nu igen Kolding IF der spiller sig frem til de største chancer. 
Med et kvarter tilbage af kampen, laver Martin Hedeager Jensen et mindre one man show i venstre siden, dribler igennem Næsbys forsvar, og får flot afsluttet på hjemmeholdets keeper, der i første omgang halvklare, men på returbolden flugter Martin Hedeager Jensen bolden i nettet, til en forløsende 3-1 føring. 
Nu var Næsby nødt til at kaste alt fem, og det blev da også til et par halve chancer til hjemmeholdet, men Kenneth Qvist spillede en strålende kamp, og udviste ro og sikkerhed som sidste mand. 
I tillægstiden havde både Rune Nautrup samt indskiftede Jakob Dalgas Andreasen store muligheder for at øge Kolding IF's føring, men begge tilbud blev desværre ved lige ved og næsten. 
 
Det blev den samlede indsats heldigvis ikke, for over hele linjen var det et tændt Kolding mandskab, der på dagen havde de værktøjer, der skulle til for at åbne Næsbys forsvar, og dermed kunne tage alle tre point med hjem over broen. 
 
Fredag spilles første kamp i retur runden, når Dalum gæster Autocentralen Park, og med de seneste ugers gode spil af KIF, fortjener drengene den største opbakning fra lægterne. 
For det bliver med sikkerhed en hektisk affære fredag aften, da det er en kamp som gæsterne ikke kan tåle at tabe, og samtidig kommer de helt sikkert med alt hvad de har og lidt til, for at vaske resultatet fra kampen i Dalum væk. 
STØT OP!! 

Kampfakta:
Næsby B - Kolding IF 0-1 (1-3)
Tilskuere: 289

  11'  0-1 Martin Hedeager Jensen 
  49'  1-1 Mikkel Ørbech 
  61'  1-2 Rune Nautrup 
  75'  1-3 Martin Hedeager Jensen 
 
  Advarsler til KIF : André Jepsen og Rune Nautrup. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Nick Andersen, Emil Obitsø Nielsen, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
André Jepsen, Bogi Reinert Petersen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Hamid Husni Khalidan for André Jepsen 
Jakob Andreasen for Mads Zerdekof 
Mathias Lautrup Nielsen for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Kolding IF vs Greve Fodbold  -  10. september 2016  -  Resultat: 1-1


  Foto: KIF-Fodbold  

Effektivitet en mangelvare 

Efter sidste uges flotte præstation i Middelfart, ventede rækkens eneste mandskab fra Sjælland, oprykkerne fra greve, der i den grad har taget 2. Division, pulje 2, med storm. 
 
Gæsterne startede også kampen bedst, Kolding IF spillede en smule afventende, hvilket måske var klogt nok, for gæsterne virkede i kampens start som det klart bedste fodboldhold på banen. 
Det afventende hjemmehold halsede lidt efter gæsterne, og det resulterede også i, at det var oprykkerne fra Greve, der skabte det mest målsøgende spil i kampens første halve time. 
Med tyve minutter tilbage af første halvleg, spiller gæsterne sig hurtigt igennem KIF's højre forsvars side, et hårdt indlæg rammer en Greve spiller, der resolut tordner bolden op på underkanten af overliggeren, til KIF's held fløj bolden i spil igen, og hjemmeholdet slap med skrækken. 
Det store tilbud til Greve, vækkede nu hjemmeholdet, og de næste ti minutter tilhørte Kolding IF. Et par gode angreb blev afsluttet af Rune Nautrup og Bogi Petersen, og med seks minutter tilbage på stadion uret, får Kolding IF tilkendt et hjørnespark, og her får Hamid Khalidan sidste fod på bolden, og dermed er Kolding IF for en kort stund duks i rækken. 
Men Greve ville det anderledes, og blot få minutter efter kampens første scoring, spiller gæsterne sig flot igennem hjemmeholdets forsvar, der desværre mentalt allerede var gået til pause, for man får desværre clearet alt for løst, og får resolut bolden i hovedet igen i form af et godt indlæg, og så stod der 1-1, et halvlegs resultat som Kolding IF som sådan ikke kunne være kede af. Hjemmeholdet steppede op i anden halvleg, hvor der var langt flere målchancer i begge ender, end tilfældet var i første halvleg. 
 
Men størrelsen på chancerne blev i hjemmeholdets favør større og større som kampen skred frem, og kun fænomenal målmands spil af Greves målmand, samt ineffektivitet fra hjemmeholdets side gjorde at anden halvleg sluttede som den startede. 
Efter tyve minutters spil, får topscorer Rune Nautrup serveret en perfekt aflevering, som han også behandler perfekt, men hans hovedstød mod det ene målhjørne bliver desværre reddet af Greves yderst velspillende målmand. 
Ti minutter senere broderer Sebastian Sommer og indskiftede André Jepsen sig flot igennem, men desværre for hjemmeholdet havner afslutningen igen i Greve målmandens handsker. 
I kampens sidste kvarter er evigt energiske Rune Nautrup tæt ved at afgøre kampen, men igen er gæsternes målmand på sin plads og får afvæbnet situationen. 
Anfører Martin Hedeager Jensen får mod kampens slutning serveret en gylden mulighed for at blive match winner, da spilles helt fri inde foran gæsternes mål, men nok engang får Greves målmand afværget med en refleks redning, og dermed kan oprykkerne fra Greve stadig nyde at se stillingen for rækken. 
 
Næste opgave for Kolding IF, bliver den yderst svære udekamp i Næsby, der tidligere har vist sig som alt andet end en ønskemodstander for Kolding IF

Kampfakta:
Kolding IF - Greve Fodbold 1-1 (1-1)
Tilskuere: 301

  38'  1-0 Hamid Husni Khalidan 
  42'  1-1 Patrick Jensen 
 
  Advarsler til KIF : Mathias Høgsholt og Rune Nautrup. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Nick Andersen, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
Bogi Reinert Petersen, Hamid Husni Khalidan, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Emil Obitsø Nielsen for Hamid Husni Khalidan 
André Jepsen for Sabao Qaume 
Mathias Lautrup Nielsen for Bogi Reinert Petersen 
 


 

Middelfart vs Kolding IF  -  3. september 2016  -  Resultat: 2-5


  Foto: KIF-Fodbold  

An Outstanding Performance. 

Det var med en vis bævren, at undertegnede tog over broen, for at følge mødet mod storsatsende Middelfart, der spillemæssigt inden dagens kamp, var eneste ubesejrede mandskab i rækken. Samtidig er det en modstander som Kolding IF har haft det mere end svært mod tidligere. 
 
Men dagen i dag, blev tidligere tiders statistik gjort til skamme. En helt igennem helstøbt holdindsats af Kolding IF, gav en yderst fortjent sejr. 
Gæsterne fra Kolding startede med at sætte sig på spillet, og hjemmeholdet kunne slet ikke finde melodien. 
Efter små ti minutters spil, er Kolding IF tæt på efter et godt gennemspillet angreb. Dette var blot en advarsel til hjemmeholdet, for blot et par minutter senere, driblede en stærkt spillende André Jepsen sig igennem i højre siden, og får sendt bolden ind i feltet, hvor Rune Nautrup ikke helt får ram på bolden, der i stedet triller videre til Bogi Petersen, der resolut sparker den op i nettaget til jysk føring. 
Man skulle næsten frem til det tyvende spilleminut, inden hjemmeholdet begyndte at bide fra sig, og her skabte de deres første mulighed i kampen. 
Midt i halvlegen, måtte en velspillende, men desværre skadet Steven Sommers forlade banen, og give sæson debut til Emil Obitsø nielsen, der vanen tro ikke gjorde tingene sværere end de behøver at være, og gjorde et eminent indhop. 
I halvlegens sidste kvarter åd hjemmeholdet sig spillemæssigt stille og roligt ind i kampen, dog uden at udfordre gæsternes forsvar synderligt. 
Med blot to minutter tilbage inden pausen, slider André Jepsen sig igen igennem på højre siden, får slået et farligt indlæg, som Bogi flot hopper over, og en fremstormende Sebastian Sommer kan krone en flot halvleg, med et perfekt skud, der sniger sig ind langs stolpen og dermed et fantastisk resultat at gå til pausen med. 
 
Anden halvleg var knap gået i gang, inden Martin Hedeager Jensen tog fat, han driblede sig flot igennem i venstre side, og serverer bolden til Rune Nautrup, der ikke svigtede foran mål, og dermed er Kolding IF pludselig foran 3-0 !!! 
Den offensiv man havde forventet Middelfart ville komme med i starten af anden halvleg, kom efter blot seks minutters spil. Et hårdt indlæg i feltet, gik gennem venner og fjender, og resulterede i et hjørnespark til Middelfart, og her kommer Jakob Rittig højest og sender en livline ud til gæsterne, med en 1-3 scoring. 
Blot fem minutter senere, får hjemmeholdet tildelt et lidt tynd frispark på kanten af feltet og den tidligere Kolding FC spiller, Casper Johansen viser han stadig ved hvor målet står, efter en flot frisparkskombination bringer han hjemmeholdet tilbage i kampen med en scoring til 2-3. 
Nu lå det ligesom i kortene at hjemmeholdet ville udnytte, det forventede momentum, så to hurtige mål burde give. Men i stedet viste Kolding IF's unge mandskab virkelig hvad de er gjort af. For i stedet for at falde sammen, og stille sig dybt, fortsatte Kolding IF med at spille fodbold. 
Minuttet efter reduceringen, dribler Jonas Spornberger flot igennem hjemmeholdets forsvar, og får afleveret til Rune Nautrup, der desværre sender en afslutning lige forbi mål. 
Fem minutter senere sender Sebastian Sommer en dyb bold til André Jepsen, der er millimeter fra at prikke den forbi Middelfarts fremstormende keeper. 
Blot et par minutter senere er Martin Hedeager Jensen tæt på at lukke kampen, med et flot skud, lige forbi den ene opstander. Jo chancerne for at lukke den kamp var bestemt til sted. 
Med et kvarter igen, tryller indskiftede Jakob Dalgas Andreasen og Martin Hedeager Jensen sig igennem i venstre siden, og får slået et godt indlæg, som hjemmeholdet fik clearet til hjørne. Bolden bliver slået til bagstolpen, og her dukkede Bogi Petersen op, og krydrede en stor kamp af med, at sparke bolden hårdt op i fjerneste målhjørne, 4-2 til Kolding IF var en kendsgerning med et lille kvarter igen. 
Hjemmeholdet får ikke sat et afgørende tryk på gæsterne, og i kampens sidste overtidsminut, sender en Middelfart forsvarer bolden tilbage til sin målmand, lidt tøvende dribler målmanden rundt i eget felt med bolden, evigt energiske Rune Nautrup er over ham som en høg, og får tacklet bolden fra ham og afleveret den til fremstormende Emil Obitsø Nielsen, der kan slukke og lukke med scoringen til 5-2. 
 
En helt igennem fantastisk holdpræstation, hvor vikarierende Mads Zederkof spillede en flot kamp med Mathias Høgsholt i midterforsvaret og Sabao Qaume, pillede pynten af hjemmeholdet uanset om han spillede i venstre eller højre forsvars side. 
 
Eneste minus ved dagens kamp var, at den her præstation havde fortjent endnu flere KIF'ere på lægterne. 
Men de får chancen på lørdag kl. 17.00, når Greve gæster Autocentralen Park.

Kampfakta:
Middelfart - Kolding IF 2-5 (0-2)
Tilskuere: 314

  12'  0-1 Bogi Petersen 
  42'  0-2 Sebastian Sommer 
  46'  0-3 Rune Nautrup 
  51'  1-3 Jakob Rittig 
  56'  2-3 Casper Johansen 
  75'  2-4 Bogi Petersen 
  93'  2-5 Emil Obitsø Nielsen 
 
  Advarsler til KIF : Bogi Petersen, Sebastian Sommer og Rune Nautrup. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Jonas Spornberger, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
Bogi Petersen, André Jepsen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Emil Obitsø Nielsen for Steven Sommers 
Jakob Andreasen for Jonas Spornberger 
Hamid Khalidan for Martin Hedeager Jensen 
 


 

Kolding IF vs FC Svendborg  -  26. august 2016  -  Resultat: 3-1


  Foto: KIF-Fodbold  

Fandenivoldskhed. 

Efter den noget slappe indsats sydpå i sidste uge, skulle Kolding IF byde FC Svendborg op til en kamp om tre meget vigtige point for begge klubber. 
 
Måske derfor det hele startede en smule forsigtigt fredag aften på Autocentralen Park. 
Efter et kvarters spil, var det kun gæsterne, der havde været en smule nærgående, og hjemmeholdet var nærmest ikke på banen, men positivt at man trods alt holdt sine aftaler og ikke forærede noget væk. 
Efter små tyve minutters spil, begynder hjemmeholdet så småt at stemple ind. Rune Nautrup slider sig igennem på kanten, og fremtvinger et hjørnespark, som ingen fik det vilde ud af, men Runes energi havde så småt forplantet sig til medspillerne og som halvlegen skred frem blev hjemmeholdet bedre og bedre. 
Efter en halv times spil, er Mads Zederkof tæt på at bringe hjemmeholdet i front, efter en god afslutning, på et fornemt angreb. 
Men gæsternes målmand Andreas Dyhr hiver en god redning ud af ærmet, og som halvlegen skrider frem, er begge mandskaber indstillet på at gå målløse til pausen. 
 
Hvor første halvleg var præget af en mindre stillingskrig uden de helt store åbninger i begge ender, så blev anden halvleg et mindre festfyrværkeri. 
Blot syv minutter var gået på uret, da André Jepsen sender Rune Nautrup afsted, helt fra egne banehalvdel, med en hård hoppende bold, der vippes over en fremstormende Andreas Dyhr i Svendborg buret, og i kapløb med en Svendborgspiller, er Rune Nautrup hurtigst, da han kolliderer med stolpen og samtidig får sendt bolden op i nettaget, til en meget vigtig føring, et vanvittigt energi mål, udført med den fandenivoldskhed som kun Rune besidder. 
Små ti minutter senere, tryller Martin Hedeager Jensen på venstre kanten og snyder to mand, herefter sender han en flad aflevering på tværs af målet, hvor en fremstormende Sabao Qaume hårdt sparker bolden i nettet. 
Herefter kommer et mindre modpres fra gæsterne, der med tre halve chancer er lige ved at få reduceret. Men i stedet lukker hjemmeholdet kampen med fem minutter igen, da André Jepsen, efter et hjørnespark, får spillet bolden godt bagud til den stærkt spillende Sebastian Sommer, der viser prøver på sin sparketeknik, ved at sende bolden resolut i nettet. 
Et par minutter før tid får FC Svendborg dog pyntet på resultatet, da den tidligere Koldingspiller Jesper Christiansen, får sidste hoved på en høj bold, som efter noget forvirring i hjemmeholdets forsvar, sejler ind over venner og fjender, og her er Jepser C iskold. I tillægs tiden presser gæsterne selvfølgelig på, men det er tæt på at Rune får endnu et mål på kontoen, da han afslutter en god omstilling, der går lige forbi den ene opstander. 
 
En fortjent sejr til hjemmeholdet, der på dagen spillede væsentligt mere disciplineret end sidste uge. Dog var cheftræneren ikke helt tilfreds efter flere dumme boldtab midt på banen. 
 
Den kommende uge byder på hele to opgaver for Divisionsholdet. 
Tirsdag, skal man et smut forbi Aarhus og VSK i pokalturneringen, og lørdag står der igen yderst vigtige point på spil, når vi gæster Middelfart, i det der vel nærmest kan betegnes som et mindre lokalopgør.

Kampfakta:
Kolding IF - FC Svendborg 3-1 (0-0)
Tilskuere: 230

  52'  1-0 Rune Nautrup 
  60'  2-0 Sabahoon Qaume 
  85'  3-0 Sebastian Sommer 
  88'  3-1 Jesper Christiansen 
 
  Advarsler til KIF : Bogi Petersen og Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Nick Andersen, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
Jakob Andreasen, André Jepsen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Bogi Petersen for Jakob Andreasen 
Hamid Khalidan for Martin Hedeager Jensen 
Mathias Nielsen for Sebastian Sommer 
 


 

FC Sydvest vs Kolding IF  -  20. august 2016  -  Resultat: 4-2


  Arkivfoto: KIF-Fodbold  

Vi var der ikke... 

I det jyske slag fra pulje 2, trak sønderjyderne sig sent, men yderst fortjent ud af en kamp, hvor flere af Kolding spillerne, faktisk lignede nogen, der hellere havde fortsat de sidste 7 km til grænsen efter bajere og bum, end at følge op på den gode præstation sidst på Fyn. 
 
Kampen var blot få minutter gammel da et yderst tændt hjemmehold, tog de sovende gæster på sengen, og bragte sig på 1-0 ved Morten Hansen. 
Det mål gav sønderjyderne tro på tingene, og de fortsatte med at presse KIF baglæns ud af banen, og KIF kunne takke Kenneth Qvist, der med flere gode redninger, sørgede for at FC Sydvest blot fik scoret et enkelt mål i første halvleg. 
Stik mod spil og chancer, viste André Jepsen, efter en halv times spil, igen prøver på sin sublime sparketeknik, da han udefra, kanonerede bolden i nettet til 1-1. 
Den scoring ændrede kampbilledet, for nu var det gæsterne fra Kolding, der havde momentum, dog uden at tilspille sig de helt oplagte målchancer. 
 
Nu sad man faktisk og havde en lille forhåbning om at KIF ville fortsætte hvor de slap, da anden halvleg blev fløjtet i gang. 
Men det blev desværre blot rent deja-vu fra første halvleg. Efter sølle to minutters spil snyder hjemmeholdets Sani Tahir, Koldings keeper, med et godt brækkende skud fra kanten af straffesparksfeltet, og så var det igen op ad bakke for KIF, bagud allerede efter to minutters spil af anden halvleg. 
Hjemmeholdet stillede sig dybt nede på egen banehalvdel, og da Koldings spil på dagen, var både for langsom og ideforladt, var det blot et spørgsmål om tid, inden gæsterne ville slå til med en hurtig omstilling. Det lykkes også et par gange, men begge tilbud blev til stor lettelse for Kolding IF, brændt. 
Med et kvarter igen, lykkes det André Jepsen at udligne, efter et hjørnespark - troede han, for dommeren havde set to hænder i ryggen på en FC sydvest spiller, så frustrationen var stor blandt Kolding spillerne, da de midt i jublen, måtte erkende at de stadig var bagud. 
Men med blot fem minutter tilbage af kampen, bliver Rune Nautrup nedlagt lige udenfor hjemmeholdets straffesparksfelt, og klart frispark til gæsterne. Igen er André Jepsen på pletten og med et dommedags hug, sender han bolden op under overliggeren og ind i mål. 
Udligningen var på ingen måde fortjent, men den gav i den grad Kolding spillerne tro på egne evner. Måske man skulle have stillet sig tilfreds med at stjæle et point på dagen hvor ikke meget lykkes. Men udligningen gav gæsterne mod på mere. 
Men desværre sjusker KIF med nogle afleveringer i et opspil, og med en hurtig omstilling stormer FC Sydvest frem mod Kolding målet, og Sebastian sommer, er nødt til at trække et gult kort, for at stoppe en modspiller, og frispark til hjemmeholdet på kanten af feltet. 
Den tidligere KB'er Anders Thomsen, der tidligere i karrieren har vist evne for at sparke frispark, gør det onde ved KIF, efter hans frisparksbold rammer en spiller i ryggen, og ændre retning og sejler i nettet. 
Endnu en overtids scoring, af Morten Hansen, sikrede hjemmeholdet en 4-2 sejr. 
 
Nu venter der et yderst vigtigt opgør på fredag hjemme på Autocentralen Park, hvor Svendborg kommer på besøg. 
Mon ikke alle omkring holdet vil give alt og gerne lidt til, for vaske tavlen ren. 

Kampfakta:
FC Sydvest - Kolding IF 4-2 (1-1)
Tilskuere: 230

    4'  1-0 Morten Hansen 
  28'  1-1 André Jepsen 
  48'  2-1 Sani Tahir 
  85'  2-2 André Jepsen 
  89'  3-1 Anders Thomsen 
  90'  4-2 Morten Hansen 
 
  Advarsler til KIF : Martin Hedeager Jensen, Rune Nautrup og Sebastian Sommer. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Sebastian Sommer, Steven Sommers, Nick Andersen, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, 
Mathias Nielsen, André Jepsen, Martin Hedeager Jensen og Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Hamid Khalidan for Mathias Nielsen 
Jakob Andreasen for Mads Zerdekof 
Malthe Karsberg for Sabao Qaume 
 


 

Dalum IF vs Kolding IF  -  12. august 2016  -  Resultat: 1-5


  Foto: KIF-Fodbold  

Massakre på Fyn. 

Der er løbet meget vand gennem åen, siden Kolding IF gæstede Dalum sidst. Tilbage til starten af april måned, spillede de to mandskaber et meget tæt opgør, der endte uden scoringer. 
Fredag aften gav hurtigt et billede af to mandskaber, der ville det anderledes. 

 
Hjemmeholdet startede med at ligge et tungt pres på Kolding IF i kampens første fem minutter, men herefter viste Kolding IF at de også ville lege med, og et lynhurtigt angreb, med godt et to spil, bragte pludselig Martin Hedeager Jensen alene med hjemmeholdets keeper, men desværre fik KIF's anfører afsluttet for dårligt. 
Blot et minut senere testede Mads Zederkof hjemmeholdets keeper, med et godt langskud og på få minutter havde Kolding IF fået vendt momentum over på deres banehalvdel. 
Det lugtede af en Kolding scoring, og da Bogi Petersen, vores nye spændende midtbanespiller blev spillet fri på venstre kanten og lagde et perfekt indlæg ind i feltet hvor evigt farlige Rune Nautrup blot var en enkelt støvlestørrelse fra at have bragt KIF i front. 
I stedet, og i nærmest samme minuttal som Kolding IF var millimeter fra en scoring, spiller Dalum sig nemt igennem på midten af banen, hvor enkelte KIF spillere tog sig en alvorlig lur, man glemte at tackle, og i forsvaret klumrede man videre, og Dalums Mads Augustinus Hansen, kunne uden de store problemer bringe hjemmeholdet i front. 
Det tog så lige et lille kvarter, inden Kolding IF havde fået rystet den scoring af sig, og omkring den halve time spillet, var Rune igen på færde i hjemmeholdets straffesparksfelt, men igen var Dalums målmand på sin plads. 
Med blot syv minutter tilbage af en underholdende første halvleg, vristede Rune Nautrup sig fri midt på Dalums banehalvdel. Hjemmeholdets Jack Nielsen, der tidligere i opgøret havde set gult, får i en tæt nærkamp med Rune, væltet Koldings angriber omkuld, og da Rune Nautrup havde været rimelig fri foran mål, såfremt han ikke var blevet stoppet, kunne kampens dommer vel ikke andet end at præsentere hjemmeholdets Jack Nielsen for endnu en advarsel. To advarsler giver som bekendt rødt og så måtte Dalumspilleren tage den tunge gang tidligt i bad. 
Frisparket stod Andre' Jepsen for, og med en tordenstøvle og via venner og fjender blev læderet kanoneret i mål til en helt fortjent udligning. 
I halvlegens sidste sekunder var det Rune Nautrups tur til at servere en konge assist til Bogi Petersen, hvis hovedstød desværre gik lige over mål. 
 
Anden halvleg startede som første sluttede. Kolding IF lugtede blod mod de frustrerede Dalum spillere, og Martin Hedeager Jensen har et par gode forsøg for at bringe sit hold i front, men det var ikke helt Jensens dag. 
Modigt og klogt, vælger cheftræner Anders Jensen at give køb på rutinen, og indskifter den blot 18 årige Hamid Husni Khalidan. 
 
På fem gyldne minutter lukkede og slukkede Kolding IF den kamp. 
Netop indskiftede Hamid viste prøver på sit store talent, da Bogi Petersen smart lobber bolden ind til Hamid, der i feltet smart tager den ned, finter en modspiller, samt snyder Dalums keeper og iskoldt banker KIF i front. 
Blot tre minutter senere er Hamid igen med i et godt kombinationsspil med André Jepsen, der uselvisk afleverer til Rune Nautrup, som ikke svigter foran mål. 
Knap er bolden givet op igen, inden Jakob Dalgas Andreasen flot erobrer bolden og endnu et KIF angreb ender med en scoring, denne gang af Mads Zederkof. 
Der skulle nu gå hele otte minutter inden kampens næste og sidste scoring. Rune Nautrup krydrede en formidabel arbejdsindsats, med at score endnu et mål. 
Forinden havde Rune faktisk en kæmpe chance, men træerne voksede ikke helt ind i den fynske aften himmel, selvom det var lige ved. 
 
Næste kamp bliver endnu en vanskelig udekamp, når et sultent oprykker mandskab, nemlig FC Sydvest 05 fra Tønder, byder Kolding IF op til dans. 

Kampfakta:
Dalum IF - Kolding IF 1-5 (1-1)
Tilskuere: 234

  10'  1-0 Mads Augustinus Hansen 
  38'  1-0 Jack Nielsen (Dalum IF) 
  38'  1-1 André Jepsen 
  67'  1-2 Hamid Husni Khalidan 
  69'  1-3 Rune Nautrup 
  72'  1-3 Mads Zederkof 
  80'  1-3 Rune Nautrup 
 
  Advarsler til KIF : André Jepsen. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Steven Sommers, Nick Andersen, Mathias Høgsholt, Mads Zerdekof, Sebastian Sommer, 
Bogi Petersen, André Jepsen, Martin Hedeager Jensen, Rune Nautrup 
 
Indskiftninger: 
Hamid Husni Khalidan for Martin Hedeager Jensen 
Jakob Dalsgas Andreasen for Bogi Petersen 
Mathias Nielsen for Sebastian Sommer 
 


 

B1913 vs Kolding IF  DBU Pokalen  -  9. august 2016  -  Resultat: 0-4


  Foto: KIF-Fodbold  

Pokalsejr i første runde af DBU Pokalen. 

Efter første turneringskamp, der en smule unødvendigt gav et knebent nederlag, bød chancen for hurtigt at revanchere sig, allerede i midtugen, hvor B1913 havde fordel af hjemmebane i pokalturneringen.
 
 
Et tændt og yderst fokuseret KIF mandskab, stillede op med stort set samme hold, som startede kampen imod Marienlyst. 
Der var genvalg til ti spillere. Kun Mads Zederkof blev sparet, og erstattet af nytilkomne Bogi Petersen. 
Kampen var blot ti minutter gammel, da KIF fik tilkendt et frispark midt på B1913's banehalvdel. Sebastian Sommer laver et perfekt indlæg, der næsten går i mål, men Rune Nautrup dukker op og får en sidste berøring på bolden, og dermed noteres Nautrup for målet. 
Et føringsmål giver altid en vis ro, og hjemmeholdet var sjældne gæster i KIF's straffesparksfelt. Et par gode indlæg blev det dog til, men i begge situationer fik Kasper Johannessen afværget godt. I stedet var Rune tæt på at blive dobbelt målscorer, med et godt langskud midt i halvlegen. 
Med ni minutter tilbage af første halvleg, spilles Andre' Jepsen godt fri i dybden, og selvom vinklen blev lidt spids, svigtede Andy ikke, og KIF kunne gå til pause med en sikker 2-0 føring. 
 
I anden halvleg gjorde Kolding IF arbejdet færdigt. En yderst veloplagt Matthias Nielsen, der var blevet indskiftet i stedet for Sebastian Sommer, var tæt på sin første KIF scoring, men via overliggeren gik bolden ud til hjørne. Her fik hjemmeholdet ikke clearet bolden ordentlig, og fra kanten af hjemmeholdets straffesparksfelt tog Bogi Petersen chancen, og kunne med et godt og velplaceret skud se bolden gå nettet, og dermed fejre sin første KIF scoring. 
Med små fem minutter tilbage af kampen, finder netop indskiftede KIF debutant Hamid Husni Khalidan med et godt indlæg Rune Nautrup, der sikkert eksekverer fra klods hold. 
Rune Nautrup have i kampens sidste sekunder en kæmpe chance for at score hattrick, men måtte nøjes med at blive dobbelt målscorer i en kamp som for Kolding IF's vedkommende lå på et godt tidspunkt, da man med sejren tankede den selvtillid, der skal til, inden den vanskelige udebanekamp i Dalum på fredag. 
 

Kampfakta:
B1913 - Kolding IF 0-4 (0-2)
Tilskuere: 125

  10'  0-1 Rune Nautrup 
  37'  0-2 André Jepsen 
  54'  0-3 Bogi Petersen 
  43'  0-4 Rune Nautrup 
 


 

Kolding IF vs Marienlyst  -  5. august 2016  -  Resultat: 1-2


  Foto: KIF-Fodbold  

Premiere nerver. 

Med otte nye spillere i førsteholdstruppen, og på et græstæppe på Autocentralen Park, der ville gøre selv flere superliga klubber misundelige, skulle Kolding IF i premieren krydse klinger med en af oprykningsfavoritterne - Marienlyst. 
 
 
Lad det være sagt med det samme, med ikke mindre en fem skader, og heraf tre mand fra de defensive rækker, så var det alt andet end en ønskestart som hjemmeholdet Kolding IF fik. 
Efter blot tre minutters spil, sejler et langt udspark fra Marienlysts keeper over venner og fjender, og så meget plads som Sandro Spasojevic herefter fik, skal man ikke give til hvem som helst, og da slet ikke hyper farlige Spasojevic, der iskoldt løftede bolden over Kenneth Qvist og ind i rusen. 
En dommedags start for hjemmeholdet, der selvfølgelig var en smule rystet ovenpå den alt for hurtige scoring. Rune Nautrup sled som vanligt som en vanvittig oppe foran, og var faktisk tæt på at nå en dyb stikning fra Andre' Jepsen efter et lille kvartes spil, men desværre... 
Omkring den halve time er rundet på stadionuret, og i disse minutter er gæsterne fra Fyn aldeles tæt på at udbygge deres føring, men Kolding IF holder stand. 
Men med små syv minutter igen af første halvleg, gik det galt i KIF' højre forsvarsside. En Marienlyst spiller, får mis-timet sin tackling på Kasper Johannesen, der i situationen mister sin benskinne, men dommerens fløjte forblev tavs, det gjorde den også sekunder senere hvor selvsamme Kasper Johannessen bliver skubbet i ryggen, og dermed kan Marienlyst sende et farligt indlæg på tværs i feltet, hvor gæsternes Esben Petersen efter lidt klumpspil i hjemmeholdets straffesparsfelt får sidste fod på bolden, og endnu en scoring til gæsterne er en kendsgerning. 
Med blot to minutter tilbage af første halvleg kommer Kolding IF tilbage i opgøret. Sebastian Sommer, der momentvis allerede her i hans debutkamp, viste flere prøver på sit store talent, vinder en returbold på kanten af gæsternes straffesparksfelt, og resolut sparker han bolden på stolpen, og som en høg er Rune Nautrup over bolden og sparker den sikkert i nettet til reducering. 
 
Anden halvleg startede med et rigtig godt forsøg af Martin Hedeager Jensen, der efter et godt opspil, afsluttede fra en spids vinkel. 
Som halvlegen skred frem var det tydeligt at Marienlyst så småt begyndte at tænke på at køre den her hjem. Samtidig lykkes det aldrig for hjemmeholdet at få lagt et rigtigt pres på gæsterne. 
André Jepsen forsøgte sig, med et kvarter igen, med et godt skud, der sneg sig forbi den ene opstander. 
Marienlyst lurede konstant på en omstilling for at lukke kampen, men rigtigt farlige blev de aldrig i anden halvleg. 
I kampens døende sekunder er hjemmeholdet dog lige ved, med et farligt indlæg, men desværre kom den sidste og afgørende KIF fod ikke lige på bolden, og dermed kunne gæsterne fortjent rejse hjem til Fyn med sæsonens første sejr. 
 
Nu venter der Kolding IF ikke mindre end tre udekampe i streg. Allerede på tirsdag går det løs i pokalturneringen, hvor B1913 er kommet op af hatten. Efterfølgende venter to meget vigtige opgør om point i Dalum og i Sydvest.

Kampfakta:
Kolding IF - Marienlyst 1-2 (1-2)
Tilskuere: 401

    4'  0-1 Sandro Spasojevic 
  38'  0-2 Esben Petersen 
  43'  1-2 Rune Nautrup 
 
  Advarsler til KIF: André Jepsen og Martin Hedeager Jensen. 
 
Kolding IF opstilling: 
Kenneth Qvist, Sabao Qaume, Jeppe Mikkelsen. Mathias Høgsholt, Kasper Johannessen, Mads Zederkof, Sebastian Sommer, 
Jacob Dalgas Andreasen, Martin Hedeager Jensen, André Jepsen, Rune Nautrup. 
 
Indskiftninger: 
Bogi Petersen for Kasper Johannessen. 
Mathias Nielsen for Jacob Dalgas Andreasen. 
Christian Wulff for Jeppe Mikkelsen.